WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:16

Ewelcia85, symbolica, Pepper, Ola-Ola, malami91 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka nie strasz bo ja w czarnej dupie jestem :D
    Z córka dzień przed porodem w barze że znajomymi byliśmy i w sumie sama się do szpitala zawiózłam :P

symbolica, Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie czytałam, ta dziewczyna urodziła w skończonym 34 tygodniu, ja teraz zaczełam 30 tydzień i strach mnie obleciał :D

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Papatka nie strasz bo ja w czarnej dupie jestem :D
    Z córka dzień przed porodem w barze że znajomymi byliśmy i w sumie sama się do szpitala zawiózłam :P

ja to samo! Jezu jeszcze nic dla dziecka nie mam, ai mebelków ani rzeczy, dopiero przed świetami mi ma komoda dojechac na rzeczy dla dziecka :D chyba bym sie załamała jakbym miała już teraz urodzic!

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    No to wiele tłumaczy... wybór bardzo okrojony. Muszę znowu bonprixa przekopać.. jest teraz oferta -20% i darmowa.dostawa od 99zł + zwrot z mokazja 35zł. :-)

polecam bonprix
    kupiłam zajebiste miękkie 90f pakowane po 2 szt za 59 zł :-)

symbolica lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    polecam bonprix
    kupiłam zajebiste miękkie 90f pakowane po 2 szt za 59 zł :-)

Pokaż które :-) bo ja to te największe niestety muszę brać..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Pierwsza Styczniowka się rozpakowala (wszystko ok). Chyba powoli nadchodzi czas szykowania sie dla Nas tez :D

Oby nie za szybko :). Ona miała problemy z szyjką, ciągle jakieś infekcje. Dobrze, że wszystko z nimi ok :).

Karola94c lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję, że nie dotrwam do terminu. Dzis cały dzien brzuch mi twardnieje, wziełam trzy nospy, 4luteiny i niby lepiej, ale jutro dzwonie do mojego gin żeby mi wizyte przyspieszył na jutro najlepiej.
    Młoda się wierci, więc jedno pozytywne w tym wszystkim.
    W nocy jak będzie bardzo źle to pojade na ip

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Czuję, że nie dotrwam do terminu. Dzis cały dzien brzuch mi twardnieje, wziełam trzy nospy, 4luteiny i niby lepiej, ale jutro dzwonie do mojego gin żeby mi wizyte przyspieszył na jutro najlepiej.
    Młoda się wierci, więc jedno pozytywne w tym wszystkim.
    W nocy jak będzie bardzo źle to pojade na ip
    Straciatellaa weź ty się nie wygłupiaj , pogadaj z maleństwem ze musi jeszcze posiedziec w brzuszku . Trzymam kciuki zeby twardnienie przeszlo .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Wklejam listę z mojego zamówienia aptecznego w gemini: Termometr microlife nc 200; aspirator elektryczny VITAMMY Colibri; majtki siatkowe szorty Canpol 6 szt; podkłady poporodowe bella; płatki kosmetyczne dla niemowląt; gaziki jałowe Medicomp i motocomp; krem cold Cream Aven; Lovela płyn do płukania; Lovela mleczko do prania kolorów; Lovela mleczko do prania białego; waterwipes chusteczki; pampers procare 38 szt. Rozmiar 1; pampers premium Care pakiet 1 i 2; szczotka do mycia butelek; butelki medela*2 plus smoczek calma; smoczki lovi; krem na brodawki; podkłady higieniczne akuku; silikonowe osłonki na piersi; alantan; linomag; nivea baby kojący krem przeciw odparzeniom; Oilatum baby emulsja do kąpieli; płyn do mycia smoczków Nuk; zestaw do pielęgnacji noworodka nożyczki, obcinacz do paznokci; miękka szczotka do włosów; oliwka bambino; silikonowa nakładka na palec do masowania dziąseł. To moje pierwsze dziecko, wiec mogłam przesadzić...

po ile oilatum?
    ja kupiłam 500ml po 30 zł.

osłonki na brodawki ktoś Ci dobrał? u nas położne mówiły, żeby nie kupować przed, bo są różne rozmiary i po porodzie położna dobierze

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie szybkie porody się zdarzają, jak byłam w ciazy z pierwszą córka na kwiecień to jedna dziewczyna koło 20.02 urodziła i szok na grupie bo napisała wiadomość. "Jestem pierwsza... Urodziłam!!! " a gdzie tu cały marzec i kawałek kwietnia.

A kto rodzil po terminie to wie jaki to ból, lęk i stres. Ja tydzień po zgłosiłam się do szpitala i dziewczyny się tam przewijaly z dnia na dzień. Przychodziły dostawały skurczy, rodziły i wychodziły a ja dalej czekałam. W końcu 11 dni po terminie po 9 kroplowkach oxy, przyszedł mój gin na dyżur. Zawołał mnie i męża do kantorka i zapytał czy chce cc. Na co ja żeby wyciągnął już ze mnie w jakikolwiek sposób córeczkę bo zwariuje w tym szpitalu.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Takie szybkie porody się zdarzają, jak byłam w ciazy z pierwszą córka na kwiecień to jedna dziewczyna koło 20.02 urodziła i szok na grupie bo napisała wiadomość. "Jestem pierwsza... Urodziłam!!! " a gdzie tu cały marzec i kawałek kwietnia.

A kto rodzil po terminie to wie jaki to ból, lęk i stres. Ja tydzień po zgłosiłam się do szpitala i dziewczyny się tam przewijaly z dnia na dzień. Przychodziły dostawały skurczy, rodziły i wychodziły a ja dalej czekałam. W końcu 11 dni po terminie po 9 kroplowkach oxy, przyszedł mój gin na dyżur. Zawołał mnie i męża do kantorka i zapytał czy chce cc. Na co ja żeby wyciągnął już ze mnie w jakikolwiek sposób córeczkę bo zwariuje w tym szpitalu.

Niestety zdarzają się, ale wolę urodzić po terminie niż przed. Po jesteś w stanie uratować dziecko, bo zazwyczaj już codziennie chodzisz na ktg, a takie malenstwo jak np moje teraz 27tc to byłoby prawie bez szans.
    Starszą corkę urodziłam w prawie 43tc. Denerwowałam się, stresowałam, ale jednak bylam ciągle pod opieką bo takie ciąże się częściej kontroluje niż na tym etapie co teraz jesteśmy.

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    po ile oilatum?
    ja kupiłam 500ml po 30 zł.

osłonki na brodawki ktoś Ci dobrał? u nas położne mówiły, żeby nie kupować przed, bo są różne rozmiary i po porodzie położna dobierze
    osłonki to dla mnie zbędny wydatek póki co. Kupiłam w pierwszej ciąży i ani razu nie użyłam. Lepiej poczekać ;)

Reni lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Niestety zdarzają się, ale wolę urodzić po terminie niż przed. Po jesteś w stanie uratować dziecko, bo zazwyczaj już codziennie chodzisz na ktg, a takie malenstwo jak np moje teraz 27tc to byłoby prawie bez szans.
    Starszą corkę urodziłam w prawie 43tc. Denerwowałam się, stresowałam, ale jednak bylam ciągle pod opieką bo takie ciąże się częściej kontroluje niż na tym etapie co teraz jesteśmy.
    W 27 tc maleństw ma juz bardzo duże szanse :) Ostatnio w Poznaniu uratowali maluszka w 25 tc z wagą 350g więc wiesz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 21:41

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Stres jest chyba zawsze, przed bo może być za słabe a po że odda smurzke i wody będą zielone albo łożysko zwapnieje i nie da rady. Jakby te dzieci nie mogły się rodzic w terminie :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się osłonki nie przydały, były nie wygodne i wolałam zacisnąć zęby.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się boję karmienia piersią jak diabeł święconej wody

normalnie nie daje dotykać sutków, a tu taki mały wampirz ma je glamać

nie wiem jak to przeżyję

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni pamiętaj że jak przeżyjesz pierwszy tydzień to później będzie już z górki - mówię z własnego doświadczenia.

baranosia, Reni, Lutyska lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja się boję karmienia piersią jak diabeł święconej wody

normalnie nie daje dotykać sutków, a tu taki mały wampirz ma je glamać

nie wiem jak to przeżyję
    rozumiem Cie doskonale... karmiłam córkę 2 lata. Pierwsze 1,5miesiąca to był horror.... tak mnie sutki bolały, że przed każdym dostawieniem aż byłam spocona. Jak młoda miała 5 dni pojechałam do doradcy laktacyjnego i ona mnie bardzo na duchu podniosła, kazała brać ibuprofen 3x dziennie i pokazała super pozycje spod pachy dzięki której jakoś przeżyłam te pierwsze miesiące.
    Ale każda mama inaczej to przechodzi, innym idzie gładko i nie odczuwają tak bolesności,a później to już tylko lepiej ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Reni pamiętaj że jak przeżyjesz pierwszy tydzień to później będzie już z górki - mówię z własnego doświadczenia.
    tydzien? boże ja to miesiąc ponad sie meczyłam zanim moje biedne piersi się oswoiły do ssaka :P cierpiałam za każdym pociągnięciem piersi

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ