WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi :/

Auto nam padlo, zyc nie umierac ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi :/

Auto nam padlo, zyc nie umierac ;)
    Cieszę się że już lepiej. Z glukometru różnie bywa, oby wyniki były w normie. Daj znać i trzymam kciuki.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia :) Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę :) Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu :D Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 u mnie tak samo, ja robię wszystko od razu, żeby mieć z głowy i być spokojna, a mój mąż wszystko w ostatniej chwili :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tej lanolinie, z tego co sobie przypomniałam, mówiła położna na jednych z warsztatów dla kobiet w ciąży. Z tym że ona przy okazji była ambasadorką marki Lansinoh, więc...

My USG III trymestru mamy dopiero 13 grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:31

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...

Hormony działają, na pewno minie, jutro będzie lepiej, ściskam :*

Dorota3 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie dalej jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:

Oj bardzo Cię rozumiem. Z charakteru jestem oazą spokoju i mało co mnie denerwuje. A teraz mam nerwa na wszystko, za głośny telewizor, klawisze w laptopie nie wchodzą. A wczoraj mąż dostał bure bo skomentował że długo wybieram zabawki dla siostrzenic przez neta.
    U nas prenatalne też późno. 18 grudnia. Ale syneczek z tych ruchliwych. Od 2 tygodni liczę ruchy od 9.00 I zwykle 9.10 już jest 10. 9.30 to już maks jak się wyszaleje przed rozpoczęciem liczenia.
    Za to mam ostatnio przerażające sny związane z ciaza :( Dobrze że to tylko sny.
    Zdrówka dziewczyny i dla Waszych pociech!

Ruda, ja biorę cała garść. Mama dha, magnez, Wit D I żelazo. Plus leki na tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:15

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie mam dużo rzeczy po synkach więc kupować za dużo nie muszę. Planuję jeszcze dokupić ręcznik dla młodej, wkladki laktacyjne,alantan i latopic do mycia, smoczki wrazie co. Przy pierwszym dziecku ok 32 tygodnia miałam już wszystko wyszykowane. U mnie już 31tc więc trzeba się zabrać :)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas biorę pregne plus, po porodzie też planuje.

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregne plus, pregne dha i do tego żelazo przepisane przez lekarza :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia :) Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę :) Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu :D Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...

Ja też mam 4 grudnia USG III trymestru :-) Wreszcie u lekarza z pierwszej ciąży, na dwa pozostałe nie udało mi się do niego trafić.

Cześć dziewczyny :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę witaminy i magnez.
    Powtórzyłam badanie moczu i dalej są bakterie i erytrocyty. Ketony w normie więc faktycznie jakąś niedojedzona byłam.

Mi nakładki na piersi się bardzo przydały, syn nie umiał się zaciągnąć, moje sutki nie są antenkaki, a w nakładkach pięknie sobie radził, tylko mi w szpitalu powiedzieli żeby sobie kupić rozmiar M. Po miesiącu zaczęłam go przystawiać bez i powolutku udało się, karmiłam prawie 1,5 roku.

Mój starszak tak nam dał popalić w weekend że aż się cieszyłam że dziś jeszcze do pracy idę. Boję się zostać w domu, na nowo będziemy się uczyć jak sobie radzić we dwójkę. Ciekawe kiedy wyląduje w psychiatryku...

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Ja biorę i witaminy ciążowe i dodatkowe DHA. Zamierzam brać do końca, a DHA też przynajmniej trzy, cztery miesiące po porodzie. Zwłaszcza przy karmieniu piersią jest zalecane.

I jeszcze biorę dodatkową witaminę D i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:32

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam prenatal duo. Podczas brania antybiotyku zapomomniało mi się kilka razy wziąć i zauważyłam, że czuje się duzo lepiej bez brania :/ przestałam póki co, ale spróbuję z pregna plus ktore brałam w poprzednich ciazach... moze ten skład bedzie dla mnie odpowiedni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:33

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal witaminer z dha i chciałam brać magnez bo mnie skurcze nóg w nocy łapały ale mąż przeczytał ulotkę i mówi że nie mogę bez zalecenia lekarza. Spakowal do torby i zabrał na delegacje ^^^^

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę falvit mama i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jak mi się przypomni Femibion. Ale mam to od 1 trymestru to tak właśnie jest z moim braniem witamin;) w międzyczasie miałam 1 op pregna plus i to wyjadlam. Więc na całą ciążę prawie 2 opakowania witamin.
    Euthyrox codziennie rano biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 13:22

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ