X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi :/

Auto nam padlo, zyc nie umierac ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi :/

Auto nam padlo, zyc nie umierac ;)
    Cieszę się że już lepiej. Z glukometru różnie bywa, oby wyniki były w normie. Daj znać i trzymam kciuki.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia :) Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę :) Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu :D Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 u mnie tak samo, ja robię wszystko od razu, żeby mieć z głowy i być spokojna, a mój mąż wszystko w ostatniej chwili :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tej lanolinie, z tego co sobie przypomniałam, mówiła położna na jednych z warsztatów dla kobiet w ciąży. Z tym że ona przy okazji była ambasadorką marki Lansinoh, więc...

My USG III trymestru mamy dopiero 13 grudnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:31

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...

Hormony działają, na pewno minie, jutro będzie lepiej, ściskam :*

Dorota3 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie dalej jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:

Oj bardzo Cię rozumiem. Z charakteru jestem oazą spokoju i mało co mnie denerwuje. A teraz mam nerwa na wszystko, za głośny telewizor, klawisze w laptopie nie wchodzą. A wczoraj mąż dostał bure bo skomentował że długo wybieram zabawki dla siostrzenic przez neta.
    U nas prenatalne też późno. 18 grudnia. Ale syneczek z tych ruchliwych. Od 2 tygodni liczę ruchy od 9.00 I zwykle 9.10 już jest 10. 9.30 to już maks jak się wyszaleje przed rozpoczęciem liczenia.
    Za to mam ostatnio przerażające sny związane z ciaza :( Dobrze że to tylko sny.
    Zdrówka dziewczyny i dla Waszych pociech!

Ruda, ja biorę cała garść. Mama dha, magnez, Wit D I żelazo. Plus leki na tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:15

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie mam dużo rzeczy po synkach więc kupować za dużo nie muszę. Planuję jeszcze dokupić ręcznik dla młodej, wkladki laktacyjne,alantan i latopic do mycia, smoczki wrazie co. Przy pierwszym dziecku ok 32 tygodnia miałam już wszystko wyszykowane. U mnie już 31tc więc trzeba się zabrać :)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas biorę pregne plus, po porodzie też planuje.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregne plus, pregne dha i do tego żelazo przepisane przez lekarza :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia :) Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę :) Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu :D Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...

Ja też mam 4 grudnia USG III trymestru :-) Wreszcie u lekarza z pierwszej ciąży, na dwa pozostałe nie udało mi się do niego trafić.

Cześć dziewczyny :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę witaminy i magnez.
    Powtórzyłam badanie moczu i dalej są bakterie i erytrocyty. Ketony w normie więc faktycznie jakąś niedojedzona byłam.

Mi nakładki na piersi się bardzo przydały, syn nie umiał się zaciągnąć, moje sutki nie są antenkaki, a w nakładkach pięknie sobie radził, tylko mi w szpitalu powiedzieli żeby sobie kupić rozmiar M. Po miesiącu zaczęłam go przystawiać bez i powolutku udało się, karmiłam prawie 1,5 roku.

Mój starszak tak nam dał popalić w weekend że aż się cieszyłam że dziś jeszcze do pracy idę. Boję się zostać w domu, na nowo będziemy się uczyć jak sobie radzić we dwójkę. Ciekawe kiedy wyląduje w psychiatryku...

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Ja biorę i witaminy ciążowe i dodatkowe DHA. Zamierzam brać do końca, a DHA też przynajmniej trzy, cztery miesiące po porodzie. Zwłaszcza przy karmieniu piersią jest zalecane.

I jeszcze biorę dodatkową witaminę D i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:32

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam prenatal duo. Podczas brania antybiotyku zapomomniało mi się kilka razy wziąć i zauważyłam, że czuje się duzo lepiej bez brania :/ przestałam póki co, ale spróbuję z pregna plus ktore brałam w poprzednich ciazach... moze ten skład bedzie dla mnie odpowiedni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:33

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal witaminer z dha i chciałam brać magnez bo mnie skurcze nóg w nocy łapały ale mąż przeczytał ulotkę i mówi że nie mogę bez zalecenia lekarza. Spakowal do torby i zabrał na delegacje ^^^^

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę falvit mama i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jak mi się przypomni Femibion. Ale mam to od 1 trymestru to tak właśnie jest z moim braniem witamin;) w międzyczasie miałam 1 op pregna plus i to wyjadlam. Więc na całą ciążę prawie 2 opakowania witamin.
    Euthyrox codziennie rano biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 13:22

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ