Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi
Auto nam padlo, zyc nie umieracPau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Hej. Z brzuchem u mnie lepiej. Siedze i jem kanapkę po glukozie. Przed pobraniem juz padlam wiec lezalam całe 2h. Na koncu zbadali mi glukometrem i wyszedl mi za duzy cukier. Mowili, ze lekarz na pewno dietke wprowadzi
Auto nam padlo, zyc nie umierac -
Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia
Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę
Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu
Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...
-
nick nieaktualnyNo właśnie o tej lanolinie, z tego co sobie przypomniałam, mówiła położna na jednych z warsztatów dla kobiet w ciąży. Z tym że ona przy okazji była ambasadorką marki Lansinoh, więc...
My USG III trymestru mamy dopiero 13 grudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:31
-
Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...25.01.2019 cc
-
Dorota3 wrote:Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...
Hormony działają, na pewno minie, jutro będzie lepiej, ściskam :*Dorota3 lubi tę wiadomość
-
Dorota3 wrote:Dziewczyny wszystko mnie drażni. Nawet radio grające w tle.... Zwariuje i zgaga i ciężki brzuch i krzyczace dziewczynki. Wrócił prąd włączyłam bajkę ale nawet na tym nie usiedza spokojnie a ja już nie pamiętam kiedy się ostatnio usmiechalam...
Oj bardzo Cię rozumiem. Z charakteru jestem oazą spokoju i mało co mnie denerwuje. A teraz mam nerwa na wszystko, za głośny telewizor, klawisze w laptopie nie wchodzą. A wczoraj mąż dostał bure bo skomentował że długo wybieram zabawki dla siostrzenic przez neta.
U nas prenatalne też późno. 18 grudnia. Ale syneczek z tych ruchliwych. Od 2 tygodni liczę ruchy od 9.00 I zwykle 9.10 już jest 10. 9.30 to już maks jak się wyszaleje przed rozpoczęciem liczenia.
Za to mam ostatnio przerażające sny związane z ciazaDobrze że to tylko sny.
Zdrówka dziewczyny i dla Waszych pociech!
Ruda, ja biorę cała garść. Mama dha, magnez, Wit D I żelazo. Plus leki na tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:15
-
Generalnie mam dużo rzeczy po synkach więc kupować za dużo nie muszę. Planuję jeszcze dokupić ręcznik dla młodej, wkladki laktacyjne,alantan i latopic do mycia, smoczki wrazie co. Przy pierwszym dziecku ok 32 tygodnia miałam już wszystko wyszykowane. U mnie już 31tc więc trzeba się zabrać
-
magdaaa88 wrote:Ja mam usg III trymestru prenatalne 4 grudnia
Już nie mogę się doczekać. Jutro przyjdzie do mnie zamówienie z apteki gemini więc myślę że w tym albo przyszłym tygodniu ogarnę torbę do szpitala. Będzie leżeć a ja będę mieć spokojną głowę
Właściwie większość rzeczy dla dzidziusia już mam, już nie wiele zostało do kupienia. Ja niestety z tych osób co muszą wszystko zrobić od razu
Nawet już zaczęłam kompletować prezenty na święta. Nie znoszę robić czegoś na ostatnią chwilę. Co ciekawe - mój mąż jest moim przeciwieństwem. On wszystko robi na ostatnią chwilę...
Ja też mam 4 grudnia USG III trymestruWreszcie u lekarza z pierwszej ciąży, na dwa pozostałe nie udało mi się do niego trafić.
Cześć dziewczyny
-
Ja też biorę witaminy i magnez.
Powtórzyłam badanie moczu i dalej są bakterie i erytrocyty. Ketony w normie więc faktycznie jakąś niedojedzona byłam.
Mi nakładki na piersi się bardzo przydały, syn nie umiał się zaciągnąć, moje sutki nie są antenkaki, a w nakładkach pięknie sobie radził, tylko mi w szpitalu powiedzieli żeby sobie kupić rozmiar M. Po miesiącu zaczęłam go przystawiać bez i powolutku udało się, karmiłam prawie 1,5 roku.
Mój starszak tak nam dał popalić w weekend że aż się cieszyłam że dziś jeszcze do pracy idę. Boję się zostać w domu, na nowo będziemy się uczyć jak sobie radzić we dwójkę. Ciekawe kiedy wyląduje w psychiatryku... -
ruda90 wrote:Dziewczyny a bierzecie dalej jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ?
Ja biorę i witaminy ciążowe i dodatkowe DHA. Zamierzam brać do końca, a DHA też przynajmniej trzy, cztery miesiące po porodzie. Zwłaszcza przy karmieniu piersią jest zalecane.
I jeszcze biorę dodatkową witaminę D i magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:32
-
ja bralam prenatal duo. Podczas brania antybiotyku zapomomniało mi się kilka razy wziąć i zauważyłam, że czuje się duzo lepiej bez brania
przestałam póki co, ale spróbuję z pregna plus ktore brałam w poprzednich ciazach... moze ten skład bedzie dla mnie odpowiedni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:33
-
nick nieaktualnyJa biorę jak mi się przypomni Femibion. Ale mam to od 1 trymestru to tak właśnie jest z moim braniem witamin;) w międzyczasie miałam 1 op pregna plus i to wyjadlam. Więc na całą ciążę prawie 2 opakowania witamin.
Euthyrox codziennie rano biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 13:22