X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój mąż dziś jedzie w delegację, nie wie kiedy wróci, czy w czwartek, czy w piątek,może dopiero w sobotę :( eh :(
    Mały ma czkawke i mi brzuch śmiesznie drga:p ostatnio bardzo często czka;D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Hej. Mój mąż dziś jedzie w delegację, nie wie kiedy wróci, czy w czwartek, czy w piątek,może dopiero w sobotę :( eh :(
    Wiem co czujesz :( Mój był juz od poczatku ciąży 3 razy w delegacji. Ale do porodu już nigdzie nie jedzie na szczęście.
    Moja mała tez ma często czkawki :)

My się witamy w 30 tc :) Kaszel nie odpuszcza ale humor dzisiaj jakiś lepszy mimo to że spałam może z 3 godziny.
    W czwartek do lekarza. I do dętysty o ile mi przejdzie. Jak nie przełożę nie będę im tak hyrlać.
    Ale do lutego muszę zrobić 2 zęby. Nie bolą ale w jednym pękła ścianka. No i jedynka mi ie uszczerbiła jak zemdlałam po IVF. Że go mam to się dziwię :p Nie widac aż tak ale mnie to irytuje więc niech mi zrobi licówkę lub coś w tym stylu :)
    I ogólnie do lutego chce zrobic zęby na tip top bo po porodzie pewnie długo się nie rusze bez małej :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Wiem co czujesz :( Mój był juz od poczatku ciąży 3 razy w delegacji. Ale do porodu już nigdzie nie jedzie na szczęście.
    Moja mała tez ma często czkawki :)

My się witamy w 30 tc :) Kaszel nie odpuszcza ale humor dzisiaj jakiś lepszy mimo to że spałam może z 3 godziny.
    W czwartek do lekarza. I do dętysty o ile mi przejdzie. Jak nie przełożę nie będę im tak hyrlać.
    Ale do lutego muszę zrobić 2 zęby. Nie bolą ale w jednym pękła ścianka. No i jedynka mi ie uszczerbiła jak zemdlałam po IVF. Że go mam to się dziwię :p Nie widac aż tak ale mnie to irytuje więc niech mi zrobi licówkę lub coś w tym stylu :)
    I ogólnie do lutego chce zrobic zęby na tip top bo po porodzie pewnie długo się nie rusze bez małej :)
    Masz racje lepiej zrobić teraz zęby :) a co do wychodzenia bez małej to ja 6 dni po porodzie zostawiłam Alę z mężem bo Oliwka miała pasowanie na pierwszoklasistkę :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

Łączę się w bólu, mój jedzie na konferencję na trzy dni w przyszłym tygodniu... Ale do porodu już zapowiedział, że to ostatni raz.

Ja mam jakiś totalny spadek formy. Wczoraj poszłam spać o 21.00. Bolą mnie plecy i żebra. Oby do lutego :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:49

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co do czkawki to u mnie jest coś dziwnego. Nie wiem jak teraz jest ułożony mały, wydaje mi się, że cały czas główką do góry. A ja tę czkawkę od początku czuję całkowicie na dole. Ciekawe, co?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    wiem co czujesz i współczuję. Mój małż czasami jezdzi w delegacje nawet na miesiąc za granice ;) teraz już nie jak jestem w ciazy, ale czesto sie zdarzało przed. Oby szybko zleciało <3

a moja młoda nie ma czkawki, albo nie czuje :P za kilka dni wizyta,jestem ciekawa co powie lekarz i jak sie czuje malutka.

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 6tyg był 5 tyg w delegacji od pon do pt. Mówię mu że ostatni raz bo to moja torba do szpitala i chce ją spakować :–P Coś dziwnego się ze mną dzieje i to chyba ciśnienie. Wczoraj wieczorem 138/89. Dzisiaj 145/90. Będę mierzyła do czwartku i jak nie spadnie to dzwonie do gin.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:11

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co to może być, strasznie bolą mnie plecy z jednej strony w odcinku lędźwiowym i mam wrażenie że ból się nasila, czy to może być ból nerki? Chyba pojadę na IP

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co to może być, strasznie bolą mnie plecy z jednej strony w odcinku lędźwiowym i mam wrażenie że ból się nasila, czy to może być ból nerki? Chyba pojadę na IP
    Uderz się lekko w tym miejscu jeśli ból się nasili to może być nerka. Ja ból nerek czułam jako silny uścisk w talii promieniujacy w kręgosłup.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Ja leżałam na kolke nerkowa w pierwszej ciąży. Ból był bardzo silny. Coś jak ból miesiaczkowy połączony z bólem krzyża i lędźwiowego odcinka. Taki rozpierajacy.

Skonsultuj to. Zadzwoń do gina bo z tym żartów nie ma.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    To wiem co czujesz :) mój mąż wyjeżdżał jak synek był malutki... dziecko wtedy kąpałam co drugi dzień ale miałam też problem żeby się wykąpać bo mały od razu to wyczuwał i ryczał a teściowie mimo że w jednym domu mieszkają ani razu nie przyszli żeby go przypilnować mimo że wiedzieli że jestem w łazience :/
    Powinnaś się oszczędzać ale wiem że przy dziecku to niemożliwe... a może któreś z Twoich rodziców na czas nieobecności męża do Ciebie się przeniesie?Czy nie macie takiej możliwości?Oby szyjka Ci już nie skracała bo jeszcze trochę do lutego zostało ;)
    Ja mam rodziców w tym samym mieście,ale oboje pracują 7-15. I tak codziennie te 2h jesteśmy u nich. Jakoś dam radę. Muszę.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w delegacje małża sama z dwójką dzieci, a rodziny nie mam w mieście ;) jeśli chodzi o wanne to polecam stopień dla dzieci, zawsze tylko ręke podasz i lekko pomożesz. Nie trzeba dzwigac ;) Zakupy to pan z tesco :P zamawiam wtedy do domu. obiady, bywa i tak że gotowce kupuje, np pierogi jak mam słabszy dzień hyhyh
    Boli mnie wstawanie z rana żeby ogarnąć córki i do szkoły starsza zaprowadzić. i czy to młodsza chora czy nie, no trzeba bo kto to zrobi? a jak bedzie jeszcze noworodek to aż mnie ciary przechodzą jak to wszystko sama ogarne :/ ;)
    My mamy jesteśmy niezniszczalne :P

KaroKaro jedź, ja bym nie czekała.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja tez w delegacje małża sama z dwójką dzieci, a rodziny nie mam w mieście ;) jeśli chodzi o wanne to polecam stopień dla dzieci, zawsze tylko ręke podasz i lekko pomożesz. Nie trzeba dzwigac ;) Zakupy to pan z tesco :P zamawiam wtedy do domu. obiady, bywa i tak że gotowce kupuje, np pierogi jak mam słabszy dzień hyhyh
    Boli mnie wstawanie z rana żeby ogarnąć córki i do szkoły starsza zaprowadzić. i czy to młodsza chora czy nie, no trzeba bo kto to zrobi? a jak bedzie jeszcze noworodek to aż mnie ciary przechodzą jak to wszystko sama ogarne :/ ;)
    My mamy jesteśmy niezniszczalne :P

KaroKaro jedź, ja bym nie czekała.

U nas nie ma niestety opcji e-zakupow;D to małą miescina;D nie ma komunikacji miejskiej itp. I np do urzędu pracy mam 2.5 km i chodzę pieszo;p tak samo do przedszkola mamy 1.1 km i też córka idzie pieszo. Pewnie dlatego mi się skraca szyjka, bo codziennie idę ja zaprowadzić, wracam, idę po nia i znów wracamy, raz w miesiącu jak pójdę do urzędu pracy po podpis i wystoje się tam godzinę bo nikt nie przepuszcza, to mam, co mam niestety.

Ja ogólnie staram się nie kupować gotowcow, bo nie lubię. Czasem dzwonię do mamy czy ma jakiś obiad ;p

Straciatella tylko mi się ta szyjka skraca A to nie są żarty. Dlatego się boję. Nie chciałabym iść do szpitala,nie chciałabym rodzić wcześniej niż w 38+0.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za szybko spanikowałam... Już mi przeszło bo w momencie jak Hela się ostro obróciła w brzuszku to ból minął w jednej chwili i to raczej ona mnie tam gdzieś uciskała, w życiu bym nie pomyślała że dzieciątko może dać tak boleśnie popalić.
    Jeśli ból złapie mnie dziś jeszcze raz to od razu dzwonie do mojej ginekolog bo już zdążyłam oczytać się o kolce nerkowej itp.

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:16

Lutyska, symbolica, Ciążowa_Gapsy, bumbum, KaroKaro, malami91, Dorota3, Black_Lilith, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wyjeżdża, za tydzień jedzie na tydzień do Niemiec. Tydzień zlatuje, najgorzej było jak wyjechal na 3 tyg. A jak z nim rozmawiałam przez tel to cały czas ryczalam bo pierwszy raz tak długo się nie widzieliśmy. Syn tęsknił ja tęskniłam i było do bani.

Ja czkawkę czułam w spojeniu i ostatnio na USG się zgadzało bo dostał podczas wizyty. Teraz czuję trochę bardziej z boku i trochę wyżej ale może się jakoś przekręcił i leży na boczku. I mi łokcie wypycha w bok aż krzyczę z bólu szczególnie jak wierci się po lewej stronie.

Dziewczyny jeszcze jutro i L4 :D

Dorota3 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    To co bylo w pakiecie czyli albumine, Ast, alt, alp, ggtp i bilirubine całkowita..

Ok, juz więcej do tego laboratorium nie pójdę..
    Ja robiłam w diagnostyce - punkt pobrań mam w prywatnej przychodni na wsi. Pakiet nazywa się "pròby wątrobowe" (ALT,AST,ALP,BIL,GGTP)... Babeczka w punkcie mi tłumaczyła że pakiet się najbardziej opłaca, niż pojedyńcze badania robić..

artemida27 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ