Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Hej. Mój mąż dziś jedzie w delegację, nie wie kiedy wróci, czy w czwartek, czy w piątek,może dopiero w sobotę
eh
Mały ma czkawke i mi brzuch śmiesznie drga:p ostatnio bardzo często czka;DMój był juz od poczatku ciąży 3 razy w delegacji. Ale do porodu już nigdzie nie jedzie na szczęście.
Moja mała tez ma często czkawki
My się witamy w 30 tcKaszel nie odpuszcza ale humor dzisiaj jakiś lepszy mimo to że spałam może z 3 godziny.
W czwartek do lekarza. I do dętysty o ile mi przejdzie. Jak nie przełożę nie będę im tak hyrlać.
Ale do lutego muszę zrobić 2 zęby. Nie bolą ale w jednym pękła ścianka. No i jedynka mi ie uszczerbiła jak zemdlałam po IVF. Że go mam to się dziwię :p Nie widac aż tak ale mnie to irytuje więc niech mi zrobi licówkę lub coś w tym stylu
I ogólnie do lutego chce zrobic zęby na tip top bo po porodzie pewnie długo się nie rusze bez małejPau.Em lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Wiem co czujesz
Mój był juz od poczatku ciąży 3 razy w delegacji. Ale do porodu już nigdzie nie jedzie na szczęście.
Moja mała tez ma często czkawki
My się witamy w 30 tcKaszel nie odpuszcza ale humor dzisiaj jakiś lepszy mimo to że spałam może z 3 godziny.
W czwartek do lekarza. I do dętysty o ile mi przejdzie. Jak nie przełożę nie będę im tak hyrlać.
Ale do lutego muszę zrobić 2 zęby. Nie bolą ale w jednym pękła ścianka. No i jedynka mi ie uszczerbiła jak zemdlałam po IVF. Że go mam to się dziwię :p Nie widac aż tak ale mnie to irytuje więc niech mi zrobi licówkę lub coś w tym stylu
I ogólnie do lutego chce zrobic zęby na tip top bo po porodzie pewnie długo się nie rusze bez małeja co do wychodzenia bez małej to ja 6 dni po porodzie zostawiłam Alę z mężem bo Oliwka miała pasowanie na pierwszoklasistkę
-
Pau.Em wrote:Hej. Mój mąż dziś jedzie w delegację, nie wie kiedy wróci, czy w czwartek, czy w piątek,może dopiero w sobotę
eh
Mały ma czkawke i mi brzuch śmiesznie drga:p ostatnio bardzo często czka;D
Łączę się w bólu, mój jedzie na konferencję na trzy dni w przyszłym tygodniu... Ale do porodu już zapowiedział, że to ostatni raz.
Ja mam jakiś totalny spadek formy. Wczoraj poszłam spać o 21.00. Bolą mnie plecy i żebra. Oby do lutego -
nick nieaktualny
-
eh
Mały ma czkawke i mi brzuch śmiesznie drga:p ostatnio bardzo często czka;Dteraz już nie jak jestem w ciazy, ale czesto sie zdarzało przed. Oby szybko zleciało
a moja młoda nie ma czkawki, albo nie czujeza kilka dni wizyta,jestem ciekawa co powie lekarz i jak sie czuje malutka.
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
U nas na 6tyg był 5 tyg w delegacji od pon do pt. Mówię mu że ostatni raz bo to moja torba do szpitala i chce ją spakować :–P Coś dziwnego się ze mną dzieje i to chyba ciśnienie. Wczoraj wieczorem 138/89. Dzisiaj 145/90. Będę mierzyła do czwartku i jak nie spadnie to dzwonie do gin.25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co to może być, strasznie bolą mnie plecy z jednej strony w odcinku lędźwiowym i mam wrażenie że ból się nasila, czy to może być ból nerki? Chyba pojadę na IP🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co to może być, strasznie bolą mnie plecy z jednej strony w odcinku lędźwiowym i mam wrażenie że ból się nasila, czy to może być ból nerki? Chyba pojadę na IP
-
KaroKaro wrote:Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co to może być, strasznie bolą mnie plecy z jednej strony w odcinku lędźwiowym i mam wrażenie że ból się nasila, czy to może być ból nerki? Chyba pojadę na IP
Ja leżałam na kolke nerkowa w pierwszej ciąży. Ból był bardzo silny. Coś jak ból miesiaczkowy połączony z bólem krzyża i lędźwiowego odcinka. Taki rozpierajacy.
Skonsultuj to. Zadzwoń do gina bo z tym żartów nie ma. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:To wiem co czujesz
mój mąż wyjeżdżał jak synek był malutki... dziecko wtedy kąpałam co drugi dzień ale miałam też problem żeby się wykąpać bo mały od razu to wyczuwał i ryczał a teściowie mimo że w jednym domu mieszkają ani razu nie przyszli żeby go przypilnować mimo że wiedzieli że jestem w łazience
Powinnaś się oszczędzać ale wiem że przy dziecku to niemożliwe... a może któreś z Twoich rodziców na czas nieobecności męża do Ciebie się przeniesie?Czy nie macie takiej możliwości?Oby szyjka Ci już nie skracała bo jeszcze trochę do lutego zostało -
ja tez w delegacje małża sama z dwójką dzieci, a rodziny nie mam w mieście
jeśli chodzi o wanne to polecam stopień dla dzieci, zawsze tylko ręke podasz i lekko pomożesz. Nie trzeba dzwigac
Zakupy to pan z tesco
zamawiam wtedy do domu. obiady, bywa i tak że gotowce kupuje, np pierogi jak mam słabszy dzień hyhyh
Boli mnie wstawanie z rana żeby ogarnąć córki i do szkoły starsza zaprowadzić. i czy to młodsza chora czy nie, no trzeba bo kto to zrobi? a jak bedzie jeszcze noworodek to aż mnie ciary przechodzą jak to wszystko sama ogarne
My mamy jesteśmy niezniszczalne
KaroKaro jedź, ja bym nie czekała. -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:ja tez w delegacje małża sama z dwójką dzieci, a rodziny nie mam w mieście
jeśli chodzi o wanne to polecam stopień dla dzieci, zawsze tylko ręke podasz i lekko pomożesz. Nie trzeba dzwigac
Zakupy to pan z tesco
zamawiam wtedy do domu. obiady, bywa i tak że gotowce kupuje, np pierogi jak mam słabszy dzień hyhyh
Boli mnie wstawanie z rana żeby ogarnąć córki i do szkoły starsza zaprowadzić. i czy to młodsza chora czy nie, no trzeba bo kto to zrobi? a jak bedzie jeszcze noworodek to aż mnie ciary przechodzą jak to wszystko sama ogarne
My mamy jesteśmy niezniszczalne
KaroKaro jedź, ja bym nie czekała.
U nas nie ma niestety opcji e-zakupow;D to małą miescina;D nie ma komunikacji miejskiej itp. I np do urzędu pracy mam 2.5 km i chodzę pieszo;p tak samo do przedszkola mamy 1.1 km i też córka idzie pieszo. Pewnie dlatego mi się skraca szyjka, bo codziennie idę ja zaprowadzić, wracam, idę po nia i znów wracamy, raz w miesiącu jak pójdę do urzędu pracy po podpis i wystoje się tam godzinę bo nikt nie przepuszcza, to mam, co mam niestety.
Ja ogólnie staram się nie kupować gotowcow, bo nie lubię. Czasem dzwonię do mamy czy ma jakiś obiad ;p
Straciatella tylko mi się ta szyjka skraca A to nie są żarty. Dlatego się boję. Nie chciałabym iść do szpitala,nie chciałabym rodzić wcześniej niż w 38+0. -
Chyba za szybko spanikowałam... Już mi przeszło bo w momencie jak Hela się ostro obróciła w brzuszku to ból minął w jednej chwili i to raczej ona mnie tam gdzieś uciskała, w życiu bym nie pomyślała że dzieciątko może dać tak boleśnie popalić.
Jeśli ból złapie mnie dziś jeszcze raz to od razu dzwonie do mojej ginekolog bo już zdążyłam oczytać się o kolce nerkowej itp.🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mój mąż też wyjeżdża, za tydzień jedzie na tydzień do Niemiec. Tydzień zlatuje, najgorzej było jak wyjechal na 3 tyg. A jak z nim rozmawiałam przez tel to cały czas ryczalam bo pierwszy raz tak długo się nie widzieliśmy. Syn tęsknił ja tęskniłam i było do bani.
Ja czkawkę czułam w spojeniu i ostatnio na USG się zgadzało bo dostał podczas wizyty. Teraz czuję trochę bardziej z boku i trochę wyżej ale może się jakoś przekręcił i leży na boczku. I mi łokcie wypycha w bok aż krzyczę z bólu szczególnie jak wierci się po lewej stronie.
Dziewczyny jeszcze jutro i L4Dorota3 lubi tę wiadomość
-
artemida27 wrote:To co bylo w pakiecie czyli albumine, Ast, alt, alp, ggtp i bilirubine całkowita..
Ok, juz więcej do tego laboratorium nie pójdę..artemida27 lubi tę wiadomość