X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    CostixK2 ale on zawiera dużo witD a nie chcę z nią przeginać skoro biorę w innym suplemencie... zamòwiłam w aptece internetowej jakiś wapń z ostryg z mniejszym dodatkiem D: Calcivitum 60tabl. Zamierzam jedną dziennie brać.

pytałam się lekarza i powiedziała, że wit d nie można przedawkować, że lepiej więcej niż za mało
    u mnie wymagana dawka 2000 jednostek nie dała rady
    i teraz mam w sumie 4000

symbolica lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Uff to mi lepiej bo juz mialam wizje diet :p
    Teraz tylko kardiolog, wizyta u gin i ostatnie ważne usg <3
    byle dotrwać do konca roku ;)
    Kochana normy to:
    92 na czczo
    180 po 1h
    153 po 2h

Rozmawiałam z lekarzem i np ja miałam 113 i 114 i mi o 1 jednostkę urosło i mówiła, że to początkowo duży wyrzut insuliny spowodował, że cukier mieści się w normie, A później organizm już nie wyrzucal tyle tej insuliny, stąd wynik jest większy ale jest w normie. Jakby był poza normą to byłby problem wtedy. A tak jest spoko, także masz świetne wyniki;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Tez myślę ze wyniki masz ok. Mi rece sie nie trzesa ale drętwienie konczyn czesto mam.a bylas juz u kardiologa czy dopiero czekasz ma wizytę? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok ;)
    Ide pierwszy raz na wizyte i echo ;)

Dzieki Pau.em jestem spokojniejsza ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wydałam w gemini ponad 800zl :-(

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mała wyjątkowo mało się rusza. Ogólnie jest dużo spokojniejsza niż był synek no ale dziś to już przesadza z tym lenistwem. Zjadłam aż pół rogala z dżemem truskawkowym,popiłam kubkiem gorącego kakao i czekam aż się ruszy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziś mała wyjątkowo mało się rusza. Ogólnie jest dużo spokojniejsza niż był synek no ale dziś to już przesadza z tym lenistwem. Zjadłam aż pół rogala z dżemem truskawkowym,popiłam kubkiem gorącego kakao i czekam aż się ruszy
    Doskonale Cię rozumiem. Dobrze, że byłam dziś u gina bo bym osiwiała. A młoda już się główką w dół ustawiła i może przez to czuć ją delikatniej.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Symbolica, magdaaa88 dziękuję ;) muszę podzwonić i popytać o terminy

Hey znalazłam taniej niż 280zł cenę za badanie prenatalne w trzecim trymestrze. U tego samego doktorka u ktorego robiła 1i2, ale nie w Żorach ale w Cieszynie 60zł taniej czyli za 220zł. Gdzies mi dzwoniło, że taniej jest w Cieszynie..Doktorek może się czasami wydawać arogancki, ale widać że zna się na tym co robi. Co mi się jedynie nie podobało, to to, że mocno wbija tą sondę w brzuch..
    http://www.parkmedical.pl/medycyna/badania-prenatalne/#iii-badanie-prenatalne-280-326

Nie wiem skąd jesteś, ale super opinie w sonomedzie zbiera Aleksander Ilski i przyjmuje prywatnie w Katowicach. Nie wiem skąd jesteś i gdzie będziesz miała bliżej. Na internecie można znaleźć gdzie, natomiast nie widzę nr telefonu.. :-/

Na stronie tego pierwszego doktorka znalazłam kalkulator badan prenatalnych - kiedy które robić: http://drmichalski.pl/kalkulator-badan-prenatalnych/

Edit: w Bielsku-Białej w św. Łukaszu jeszcze taniej: tzn zwykłe prenatalne 220zł, ale 3D/4D z płytą CD 260zł (jeszcze taniej niż wyżej). Mam nadzieję, że zawiera również 2D czyli ocena narządów wewn. Muszę tam jutro podpytać.
    https://lukasza.pl/dla-pacjenta/cennik/
    Doczytuję o doktorze i ma mega opinie: https://www.znanylekarz.pl/piotr-dawid/ginekolog/bielsko-biala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:53

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Hey znalazłam taniej niż 280zł cenę za badanie prenatalne w trzecim trymestrze. U tego samego doktorka u ktorego robiła 1i2, ale nie w Żorach ale w Cieszynie 60zł taniej czyli za 220zł. Gdzies mi dzwoniło, że taniej jest w Cieszynie..Doktorek może się czasami wydawać arogancki, ale widać że zna się na tym co robi. Co mi się jedynie nie podobało, to to, że mocno wbija tą sondę w brzuch..
    http://www.parkmedical.pl/medycyna/badania-prenatalne/#iii-badanie-prenatalne-280-326

Nie wiem skąd jesteś, ale super opinie w sonomedzie zbiera Aleksander Ilski i przyjmuje prywatnie w Katowicach. Nie wiem skąd jesteś i gdzie będziesz miała bliżej. Na internecie można znaleźć gdzie, natomiast nie widzę nr telefonu.. :-/

Na stronie tego pierwszego doktorka znalazłam kalkulator badan prenatalnych - kiedy które robić: http://drmichalski.pl/kalkulator-badan-prenatalnych/

Symbolica do Cieszyna mam daleko do Żor w sumie też... Znalazłam dzisiaj jeszcze, że w Katowicach w Angeliusie robią za 220zl, ale tylko w 2D a mnie zależy na 3D. Jutro zadzwonię jeszcze dopytać o tego Ilskiego, jak wywali cenę w kosmos to koniec końców umowię się chyba do gyncentrum bo kosztują 250zl i są w 3D/4d, a i opinie maja dobrą :) jedyny minus to dopłata do zdjęć z USG 50 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:24

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Symbolica do Cieszyna mam daleko do Żor w sumie też... Znalazłam dzisiaj jeszcze, że w Katowicach w Angeliusie robią za 220zl, ale tylko w 2D a mnie zależy na 3D. Jutro zadzwonię jeszcze dopytać o tego Ilskiego, jak wywali cenę w kosmos to koniec końców umowię się chyba do gyncentrum bo kosztują 250zl i są w 3D/4d, a i opinie maja dobrą :) jedyny minus to dopłata do zdjęć z USG 50 zł

Byłam na 2 prenatalnych w Gyncentrum u dr Nylec i naprawde polecam. Bardzo długo trwało badanie, wszystko szczegółowo omówił i odpowiedział na każde pytanie. Jak dzidzia była źle ułożona na początku to musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i dopiero weszłam jeszcze raz. Widać było że się przykłada do takich badań. I zrobił mi rewelacyjne zdjęcie 3D bez żadnej dopłaty na takim sztywniejszym papierze. Na 1 prenatalnych byłam u Augustyniak i badanie trwało bardzo krótko i w zasadzie nic nie powiedziała. Musiałam ją ciągnąc za język

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. Mnie ostatnio znów dopadają paranoje ciążowe..

Mała rusza się sporo więc tu jest ok, jednak swędzenie stóp nie dawało mi spokoju, lekarz stwierdził, że mam się tym nie przejmować bo w ciąży to normalne.

Mimo to prywatnie wykupiłam sobie "pakiet wątrobowy" żeby się upewnić czy to jednak nie cholestaza.

Wszystkie wyniki w normie ;)

Jestem trochę biedniejsza ale przynajmniej mam pewność, że mam zdrową wątrobę :D

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose7 wrote:
    Byłam na 2 prenatalnych w Gyncentrum u dr Nylec i naprawde polecam. Bardzo długo trwało badanie, wszystko szczegółowo omówił i odpowiedział na każde pytanie. Jak dzidzia była źle ułożona na początku to musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i dopiero weszłam jeszcze raz. Widać było że się przykłada do takich badań. I zrobił mi rewelacyjne zdjęcie 3D bez żadnej dopłaty na takim sztywniejszym papierze. Na 1 prenatalnych byłam u Augustyniak i badanie trwało bardzo krótko i w zasadzie nic nie powiedziała. Musiałam ją ciągnąc za język

Rose a u dr Nylec byłaś w Katowicach czy w Częstochowie? Bo teraz się zorientowałam że przyjmuje w obu miastach :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Czyli najtaniej 220zł wychodzi prenatalne. U Ciebie również. Tylko dopytaj czy to jest również te narządowe, że ocenia budowę serca itd. Bo 3D/4d to mi sie kojarzy z takimi zewnętrznymi cechami dziecka.. ja tez jutro do Bielska zadzwonię i popytam. W sumie dla mnie ważniejsze jest prenatalne wewn. niż wygląd zewnętrzny...
    Edit:doczytałam że 3D/4D sa raczej kompleksowe, czyli także 2D: https://lukasza.pl/usg-ciazowe-3d-i-4d/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:57

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:

Mała rusza się sporo więc tu jest ok, jednak swędzenie stóp nie dawało mi spokoju, lekarz stwierdził, że mam się tym nie przejmować bo w ciąży to normalne.

Mimo to prywatnie wykupiłam sobie "pakiet wątrobowy" żeby się upewnić czy to jednak nie cholestaza.

Jestem trochę biedniejsza ale przynajmniej mam pewność, że mam zdrową wątrobę :D

Ja miałam cholestazę w 36tc do końca, także wiem czym to pachnie. Badnia wątrobowe robię teraz na każdą wizytę, ale nie są drogie chyba ok 24zł za pakiet.

da8300b52b.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:

ja to samo :P też robiłam, też jestem spokojniejsza tylko ja mam jeszcze wysypkę hyhyh ale chociaz wiem, że nie przez cholestaze :P

artemida27 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Czyli najtaniej 220zł wychodzi prenatalne. U Ciebie również. Tylko dopytaj czy to jest również te narządowe, że ocenia budowę serca itd. Bo 3D/4d to mi sie kojarzy z takimi zewnętrznymi cechami dziecka.. ja tez jutro do Bielska zadzwonię i popytam. W sumie dla mnie ważniejsze jest prenatalne wewn. niż wygląd zewnętrzny...

Na stronie mają napisane, że to III usg prenatalne obejmuje badanie tych samych parametrów co na II usg prenatalnym czyli wszystkie narzady plus ocena łożyska, przepływy, ilość płynu owodniowego ale jutro jak będę dzwonić to jeszcze dokładnie się dopytam. Co do 3D to nie miałam ani razu do tej pory, a czytałam że warto je zrobić bo można ładnie cała budowę ciałka obejrzeć dokładniej i wykryć ewentualne wady których w 2D nie widać

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja miałam cholestazę w 36tc do końca, także wiem czym to pachnie. Badnia wątrobowe robię teraz na każdą wizytę, ale nie są drogie chyba ok 24zł za pakiet.

Serio?? A ja zapłaciłam prawie 100 zł..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Serio?? A ja zapłaciłam prawie 100 zł..
    to co Ty robilaś? :P ja tylko aspat i alat i jeszcze sobie zrobiłam dodatkowo amylaze i płaciłam 25zł :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co bylo w pakiecie czyli albumine, Ast, alt, alp, ggtp i bilirubine całkowita..

Ok, juz więcej do tego laboratorium nie pójdę..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Rose a u dr Nylec byłaś w Katowicach czy w Częstochowie? Bo teraz się zorientowałam że przyjmuje w obu miastach :)

W Katowicach byłam

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ