Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
symbolica wrote:CostixK2 ale on zawiera dużo witD a nie chcę z nią przeginać skoro biorę w innym suplemencie... zamòwiłam w aptece internetowej jakiś wapń z ostryg z mniejszym dodatkiem
Calcivitum 60tabl. Zamierzam jedną dziennie brać.
pytałam się lekarza i powiedziała, że wit d nie można przedawkować, że lepiej więcej niż za mało
u mnie wymagana dawka 2000 jednostek nie dała rady
i teraz mam w sumie 4000
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Uff to mi lepiej bo juz mialam wizje diet :p
Teraz tylko kardiolog, wizyta u gin i ostatnie ważne usg
byle dotrwać do konca roku
92 na czczo
180 po 1h
153 po 2h
Rozmawiałam z lekarzem i np ja miałam 113 i 114 i mi o 1 jednostkę urosło i mówiła, że to początkowo duży wyrzut insuliny spowodował, że cukier mieści się w normie, A później organizm już nie wyrzucal tyle tej insuliny, stąd wynik jest większy ale jest w normie. Jakby był poza normą to byłby problem wtedy. A tak jest spoko, także masz świetne wyniki;) -
Lutyska wrote:Tez myślę ze wyniki masz ok. Mi rece sie nie trzesa ale drętwienie konczyn czesto mam.a bylas juz u kardiologa czy dopiero czekasz ma wizytę? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok
Dzieki Pau.em jestem spokojniejsza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Dziś mała wyjątkowo mało się rusza. Ogólnie jest dużo spokojniejsza niż był synek no ale dziś to już przesadza z tym lenistwem. Zjadłam aż pół rogala z dżemem truskawkowym,popiłam kubkiem gorącego kakao i czekam aż się ruszy
-
KaroKaro wrote:Symbolica, magdaaa88 dziękuję
muszę podzwonić i popytać o terminy
Hey znalazłam taniej niż 280zł cenę za badanie prenatalne w trzecim trymestrze. U tego samego doktorka u ktorego robiła 1i2, ale nie w Żorach ale w Cieszynie 60zł taniej czyli za 220zł. Gdzies mi dzwoniło, że taniej jest w Cieszynie..Doktorek może się czasami wydawać arogancki, ale widać że zna się na tym co robi. Co mi się jedynie nie podobało, to to, że mocno wbija tą sondę w brzuch..
http://www.parkmedical.pl/medycyna/badania-prenatalne/#iii-badanie-prenatalne-280-326
Nie wiem skąd jesteś, ale super opinie w sonomedzie zbiera Aleksander Ilski i przyjmuje prywatnie w Katowicach. Nie wiem skąd jesteś i gdzie będziesz miała bliżej. Na internecie można znaleźć gdzie, natomiast nie widzę nr telefonu..
Na stronie tego pierwszego doktorka znalazłam kalkulator badan prenatalnych - kiedy które robić: http://drmichalski.pl/kalkulator-badan-prenatalnych/
Edit: w Bielsku-Białej w św. Łukaszu jeszcze taniej: tzn zwykłe prenatalne 220zł, ale 3D/4D z płytą CD 260zł (jeszcze taniej niż wyżej). Mam nadzieję, że zawiera również 2D czyli ocena narządów wewn. Muszę tam jutro podpytać.
https://lukasza.pl/dla-pacjenta/cennik/
Doczytuję o doktorze i ma mega opinie: https://www.znanylekarz.pl/piotr-dawid/ginekolog/bielsko-biala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:53
-
symbolica wrote:Hey znalazłam taniej niż 280zł cenę za badanie prenatalne w trzecim trymestrze. U tego samego doktorka u ktorego robiła 1i2, ale nie w Żorach ale w Cieszynie 60zł taniej czyli za 220zł. Gdzies mi dzwoniło, że taniej jest w Cieszynie..Doktorek może się czasami wydawać arogancki, ale widać że zna się na tym co robi. Co mi się jedynie nie podobało, to to, że mocno wbija tą sondę w brzuch..
http://www.parkmedical.pl/medycyna/badania-prenatalne/#iii-badanie-prenatalne-280-326
Nie wiem skąd jesteś, ale super opinie w sonomedzie zbiera Aleksander Ilski i przyjmuje prywatnie w Katowicach. Nie wiem skąd jesteś i gdzie będziesz miała bliżej. Na internecie można znaleźć gdzie, natomiast nie widzę nr telefonu..
Na stronie tego pierwszego doktorka znalazłam kalkulator badan prenatalnych - kiedy które robić: http://drmichalski.pl/kalkulator-badan-prenatalnych/
Symbolica do Cieszyna mam daleko do Żor w sumie też... Znalazłam dzisiaj jeszcze, że w Katowicach w Angeliusie robią za 220zl, ale tylko w 2D a mnie zależy na 3D. Jutro zadzwonię jeszcze dopytać o tego Ilskiego, jak wywali cenę w kosmos to koniec końców umowię się chyba do gyncentrum bo kosztują 250zl i są w 3D/4d, a i opinie maja dobrąjedyny minus to dopłata do zdjęć z USG 50 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:24
symbolica lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Symbolica do Cieszyna mam daleko do Żor w sumie też... Znalazłam dzisiaj jeszcze, że w Katowicach w Angeliusie robią za 220zl, ale tylko w 2D a mnie zależy na 3D. Jutro zadzwonię jeszcze dopytać o tego Ilskiego, jak wywali cenę w kosmos to koniec końców umowię się chyba do gyncentrum bo kosztują 250zl i są w 3D/4d, a i opinie maja dobrą
jedyny minus to dopłata do zdjęć z USG 50 zł
Byłam na 2 prenatalnych w Gyncentrum u dr Nylec i naprawde polecam. Bardzo długo trwało badanie, wszystko szczegółowo omówił i odpowiedział na każde pytanie. Jak dzidzia była źle ułożona na początku to musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i dopiero weszłam jeszcze raz. Widać było że się przykłada do takich badań. I zrobił mi rewelacyjne zdjęcie 3D bez żadnej dopłaty na takim sztywniejszym papierze. Na 1 prenatalnych byłam u Augustyniak i badanie trwało bardzo krótko i w zasadzie nic nie powiedziała. Musiałam ją ciągnąc za języksymbolica lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Heh.. Mnie ostatnio znów dopadają paranoje ciążowe..
Mała rusza się sporo więc tu jest ok, jednak swędzenie stóp nie dawało mi spokoju, lekarz stwierdził, że mam się tym nie przejmować bo w ciąży to normalne.
Mimo to prywatnie wykupiłam sobie "pakiet wątrobowy" żeby się upewnić czy to jednak nie cholestaza.
Wszystkie wyniki w normie
Jestem trochę biedniejsza ale przynajmniej mam pewność, że mam zdrową wątrobęsymbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Rose7 wrote:Byłam na 2 prenatalnych w Gyncentrum u dr Nylec i naprawde polecam. Bardzo długo trwało badanie, wszystko szczegółowo omówił i odpowiedział na każde pytanie. Jak dzidzia była źle ułożona na początku to musiałam wyjść, zjeść coś słodkiego i dopiero weszłam jeszcze raz. Widać było że się przykłada do takich badań. I zrobił mi rewelacyjne zdjęcie 3D bez żadnej dopłaty na takim sztywniejszym papierze. Na 1 prenatalnych byłam u Augustyniak i badanie trwało bardzo krótko i w zasadzie nic nie powiedziała. Musiałam ją ciągnąc za język
Rose a u dr Nylec byłaś w Katowicach czy w Częstochowie? Bo teraz się zorientowałam że przyjmuje w obu miastach🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Symbolica do Cieszyna mam daleko do Żor w sumie też... Znalazłam dzisiaj jeszcze, że w Katowicach w Angeliusie robią za 220zl, ale tylko w 2D a mnie zależy na 3D. Jutro zadzwonię jeszcze dopytać o tego Ilskiego, jak wywali cenę w kosmos to koniec końców umowię się chyba do gyncentrum bo kosztują 250zl i są w 3D/4d, a i opinie maja dobrą
jedyny minus to dopłata do zdjęć z USG 50 zł
Czyli najtaniej 220zł wychodzi prenatalne. U Ciebie również. Tylko dopytaj czy to jest również te narządowe, że ocenia budowę serca itd. Bo 3D/4d to mi sie kojarzy z takimi zewnętrznymi cechami dziecka.. ja tez jutro do Bielska zadzwonię i popytam. W sumie dla mnie ważniejsze jest prenatalne wewn. niż wygląd zewnętrzny...
Edit:doczytałam że 3D/4D sa raczej kompleksowe, czyli także 2D: https://lukasza.pl/usg-ciazowe-3d-i-4d/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 22:57
-
artemida27 wrote:Heh.. Mnie ostatnio znów dopadają paranoje ciążowe..
Mała rusza się sporo więc tu jest ok, jednak swędzenie stóp nie dawało mi spokoju, lekarz stwierdził, że mam się tym nie przejmować bo w ciąży to normalne.
Mimo to prywatnie wykupiłam sobie "pakiet wątrobowy" żeby się upewnić czy to jednak nie cholestaza.
Jestem trochę biedniejsza ale przynajmniej mam pewność, że mam zdrową wątrobę
Ja miałam cholestazę w 36tc do końca, także wiem czym to pachnie. Badnia wątrobowe robię teraz na każdą wizytę, ale nie są drogie chyba ok 24zł za pakiet.
-
artemida27 wrote:Heh.. Mnie ostatnio znów dopadają paranoje ciążowe..
Jestem trochę biedniejsza ale przynajmniej mam pewność, że mam zdrową wątrobęteż robiłam, też jestem spokojniejsza tylko ja mam jeszcze wysypkę hyhyh ale chociaz wiem, że nie przez cholestaze
artemida27 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Czyli najtaniej 220zł wychodzi prenatalne. U Ciebie również. Tylko dopytaj czy to jest również te narządowe, że ocenia budowę serca itd. Bo 3D/4d to mi sie kojarzy z takimi zewnętrznymi cechami dziecka.. ja tez jutro do Bielska zadzwonię i popytam. W sumie dla mnie ważniejsze jest prenatalne wewn. niż wygląd zewnętrzny...
Na stronie mają napisane, że to III usg prenatalne obejmuje badanie tych samych parametrów co na II usg prenatalnym czyli wszystkie narzady plus ocena łożyska, przepływy, ilość płynu owodniowego ale jutro jak będę dzwonić to jeszcze dokładnie się dopytam. Co do 3D to nie miałam ani razu do tej pory, a czytałam że warto je zrobić bo można ładnie cała budowę ciałka obejrzeć dokładniej i wykryć ewentualne wady których w 2D nie widać🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Rose a u dr Nylec byłaś w Katowicach czy w Częstochowie? Bo teraz się zorientowałam że przyjmuje w obu miastach
W Katowicach byłam
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216