X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawkę też czuję nisko. Bardzo dziwne uczucie.
    Pau.Em moja szyjka na usg połówkowym miała 4,6 a wczoraj 5.2 i gin mówi, że to przecież mięsień jest i pracuje wiec czasem może być trochę krótszy czasem dłuższy. I u Ciebie to 2,7 wcale nie musi oznaczać, że się skraca tylko poprostu "pracuje". Najważniejsze co będzie ba kolejnej wizycie, ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne.
    Papapatka a wiesz ile waży?
    Też nie lubię jak mój mąż wyjeżdża. Na szczęście jest to rzadko. A od stycznia już mu powiedziałam, że jedyne gdzie może jechać to dompracy :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:17

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, od poniedziałku jestem na L4 a czasu mam chyba jeszcze mniej niż jak pracowałam. Mąż od poniedziałku do chyba 13.12 ma wolne więc wiele rzeczy staramy się załatwić większość związanych z budową naszego domu. Dzisiaj pojechaliśmy też kupić prezenty na Mikołaja przy okazji dokupiłam kilka ubranek. W przyszłym tygodniu zacznę robić pranie a po świętach zamowie wszystko co niezbędne do szpitala i spakuje torbę. Nie dociera do mnie że do porodu zostało ok. 10 tygodni.

Za wszystkie wasze wizyty trzymam kciuki. Nie zawsze mam możliwość wszystko komentować ale czytam was na bieżąco.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, od poniedziałku jestem na L4 a czasu mam chyba jeszcze mniej niż jak pracowałam. Mąż od poniedziałku do chyba 13.12 ma wolne więc wiele rzeczy staramy się załatwić większość związanych z budową naszego domu. Dzisiaj pojechaliśmy też kupić prezenty na Mikołaja przy okazji dokupiłam kilka ubranek. W przyszłym tygodniu zacznę robić pranie a po świętach zamowie wszystko co niezbędne do szpitala i spakuje torbę. Nie dociera do mnie że do porodu zostało ok. 10 tygodni.

Za wszystkie wasze wizyty trzymam kciuki. Nie zawsze mam możliwość wszystko komentować ale czytam was na bieżąco.

Ola-Ola lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jaką mam aktualnie długość szyjki, ale lekarz na każdej wizycie sprawdza"recznie" czy zamknieta, dluga, twarda. Jeśli go coś niepokoi to wtedy usg dopochwowe, ale w tej ciazy jeszcze mi się nie zdarzyło po I trymestrze.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka a ja też chodzę na Medicover, ale nie do ich centrum tylko do centrum współpracującego.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś u lekarza i mi nawet szyjki nie badał i nie wiem co o tym myśleć :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny. Już po wizycie u lekarza współprowadzącego ciążę. Dowiedziałam się, że szyjka jest skracająca się i wiotka i tym samym dołączam się do mam luteinowych i polegujących. Martwię się, bo jutro dopiero zaczynamy III trymestr... Pan doktor powiedział, że w styczniu rozważymy hospitalizację. Jak to jest z Waszego doświadczenia? Mam jeszcze szansę na donoszenie ciąży chociaż do 37 tygodnia? Powtarzam sobie, że gdyby było bardzo źle, to już byłby szpital albo pessar. Na połówkowym usg szyjka miała nieco ponad 3 cm, teraz nie wiem, ile ma dokładnie, bo badanie było palpacyjne, a USG III trymestru mam dopiero 13 grudnia.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja też byłam dziś u lekarza i mi nawet szyjki nie badał i nie wiem co o tym myśleć :(

Ja się właśnie o tę szyjkę sama upomniałam. I dobrze, ze to sprawdziliśmy.

MonisiaK lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:17

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Makowa i waży Ci ginekolog Dziecko co wizytę?
    Tak.
    Ciążowa_Gapsy a skąd po jednym badaniu wie, że się skraca? A na USG nie mierzył? MonisiaK na następnej wizycie poproś. Mi co wizyta nie mierzy szyjki, ale zawsze sprawdza na fotelu.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Tak.
    Ciążowa_Gapsy a skąd po jednym badaniu wie, że się skraca? A na USG nie mierzył? MonisiaK na następnej wizycie poproś. Mi co wizyta nie mierzy szyjki, ale zawsze sprawdza na fotelu.
    Jesli na tym etapie jest wiotka/miekka to na 90% sie skraca. Mysle, ze dobry lekarz na samym badaniu bez usg jest w stanie stwierdzic dlugosc orientacyjna szyjki ;)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog co wizyte mierzy szyjke i na fotelu i usg, ale przez to ze mam czeste teardnienia brzucha co moze swiadczyc o skracajacej sie szyjce.

Ciazowa gapsy masz luteine, odpoczywaj bedzie git ;) tez to przechodze i kazdy tydzien jest dla mnie sukcesem ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie mamy jakieś zmartwienia... Byle byśmy wszystkie dotarły do 37tc, a wtedy już niech się dzieje :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko mi do rozpoczęcia 37 tc zostało 6 pełnych tygodni... Aaa!

malami91 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz co wizytę mierzy szyjkę - najpierw fotel a potem USG dopochwowe.
    Natomiast nie zawsze waży dziecko, ale jak się upomniałam ostatnio to nie było problemu i sprawdził.
    Wydawałoby się, że i to zmierzenie szyjki, i sprawdzenie czy dzidziuś dobrze przybiera to wszystko powinien być standard, ale skoro nie jest to upominajmy się o to i już. A już zwłaszcza ginekolog, za którego płacimy, to łaski nie robi.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Łooo matko mi do rozpoczęcia 37 tc zostało 6 pełnych tygodni... Aaa!

Strasznie szybko to leci...

A pamiętacie czerwiec, jak większość z nas tu się nieśmiało witała? :-)

Ciążowa_Gapsy, bumbum, Ola-Ola lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy ja w 1 ciąży miałam od 25 tygodnia skracajaca się szyjke przez skurcze. Brałam nospe 3x2, luteine 2x100, magnez 3x2 i leżałam plackiem. Odstawiłam leki w piątek 38+2, A wody odeszły mi w 38+5. Także weekend wytrzymałam bez leków i wszystko puscilo:p

Ale każda ciąża jest inna i różnie bywa.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pewnie był już poruszany temat wózķów ale zanim ja się dokopię to hoho
    Stoje przed dylematem wyboru wózka ...i zupełnie nie wiem co wybrać tyle tego jest ...zależy mi by był na miasto jak i na leśne spacery, by był w miare lekki bo mieszkam na 2p. Ogolnie chodzi mi o dobry wózek w przystepnej cenie.Fotelik też nie wiem jaki...masakra jeszcze teraz nam leżeć i tylko net mi został , może macie coś godnego polecenia?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Strasznie szybko to leci...

A pamiętacie czerwiec, jak większość z nas tu się nieśmiało witała? :-)
    Wtedy się martwiłyśmy czy beta dobrze rośnie czy będzie serduszko na pierwszej wizycie. A teraz te pikające piksele nieźle już się dają we znaki <3

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ