Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa_Panna wrote:Wtedy się martwiłyśmy czy beta dobrze rośnie czy będzie serduszko na pierwszej wizycie. A teraz te pikające piksele nieźle już się dają we znaki
A zaraz będziemy narzekać na nieprzespane noce, kolki czy inne atrakcje -
ruda90 wrote:No właśnie 2 miesiące a ja jestem w czarnej dup** z wyprawka ...
Ja też, wprawdzie mam dużo po synu ale trzeba coś dokupić, odświeżyć. A mi brak czasu i chęci.
Którejś nocy jak nie mogłam spać zaczęłam wrzucać do koszyka na Gemini ale wszystko mi się skasowało. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Ja mam wózek, kombinezonik zimowy, kilka body i tyle
dla siebie do szpitala nie mam nic. Mi po pierwszym porodzie przydała się tylko tantum rosa i podpaski maxi. A po cc to nie wiem co trzeba do szpitala wziąć.
Po CC też się mocno krwawi także podpaski maxi i majtki siatkowe pójdą w ruch... Na.cięcie po CC spirytus i patyczki do uszu do jeżdżenia po tym szwie lub gotowe gaziki nasaczane (np apteo 100szt)do dezynfekcji rany i pępka. Do smarowania gojącego cięcia rivel - świetny rivanol w żelu, który polecam bo jest bardzo wygodny i skuteczny. To tak krótko co mi się przydało..
Wyprawki ciuszkòw polecam odkupować od kogiś... Te małe ciuszki się praktycznie nie niszczą a dzieci rosną jak na drożdżach... Ja większość ciuszków dla Wero miałam po jej kuzynach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:06
-
Grzechotka2 wrote:Ja mam ciuszki dla chłopca, a tu się okazuje, że chyba jednak dziewczynka
cały dzień mam okropne skurcze
Współczuję skurczów - dzwoniłaś gina? Wzięłaś nospę?
To się nazywa moda unisexja do końca w poprzednie ciąży nie kupiłam nic dziewczęcego... A potem w prezentach dostałyśmy same sukienki, różowości, dziewczęce stroje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:05
-
Cześć dziewczyny. Robię kartki okolicznościowe również urodzinowe dla dzieci. Może będzie któraś z Was zainteresowana
https://m.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID88-IDxtUl6.html/#position=2&page=2
PozdrawiamW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
symbolica wrote:Współczuję skurczów - dzwoniłaś gina? Wzięłaś nospę?
To się nazywa moda unisexja do końca w poprzednie ciąży nie kupiłam nic dziewczęcego... A potem w prezentach dostałyśmy same sukienki, różowości, dziewczęce stroje
Nie dzwoniłam, bo czuje, ze jeszcze nie czas. Wzięłam trzy nospy. Przeszło, ale znowu wraca. Poleżałabym w wannie, ale starsza mi nie da
-
Grzechotka2 wrote:Nie dzwoniłam, bo czuje, ze jeszcze nie czas. Wzięłam trzy nospy. Przeszło, ale znowu wraca. Poleżałabym w wannie, ale starsza mi nie da
Żadne leżenie w wannie!!! Ciepła woda działa rozkurczowo, a chyba do porodu Ci się nie śpieszy.. starsza Cię uratowała.. nospa jest ok, a magnez? -
Papapatka wrote:Mam pytanko. Co u szykować jako to pierwsze ubranko? Rozek+ body na długi rękaw plus pajacyk? (Plus czapeczka, skarpetki i ew niedrapki (zależy od położnej czy lekarza))??