Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa my kupujemy Greentom 3w1. Chyba najlżejszy ze wszystkich wózków. Gondola waży 9.5 kg jak dobrze pamiętam. Dobrze się prowadzi i na chodnikach i na wertepach.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Wtedy się martwiłyśmy czy beta dobrze rośnie czy będzie serduszko na pierwszej wizycie. A teraz te pikające piksele nieźle już się dają we znaki <3

A zaraz będziemy narzekać na nieprzespane noce, kolki czy inne atrakcje :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A zaraz będziemy narzekać na nieprzespane noce, kolki czy inne atrakcje :-)
    Do lutego już tylko dwa miesiące.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 2 miesiące a ja jestem w czarnej dup** z wyprawka ...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Witaj w klubie ruda!Mam pare ciuszków w rozmiarach 50-56 i 62 i to tyle.Nie wiem na jaki zdecydować się wózek,fotelik , jakie łóżeczko....

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już ciuszki i wyprawkę z apteki a gdzie reszta ...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko... Ja też mam tylko ciuszki. Wybrane łóżeczko i wózek. Fotelik nie wiem totalnie na jaki się zdecydować. A zakupy z apteki mnie przerażają, ale w grudniu chce się za to zabrać.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Ja też, wprawdzie mam dużo po synu ale trzeba coś dokupić, odświeżyć. A mi brak czasu i chęci.
    Którejś nocy jak nie mogłam spać zaczęłam wrzucać do koszyka na Gemini ale wszystko mi się skasowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek, kombinezonik zimowy, kilka body i tyle ;D dla siebie do szpitala nie mam nic. Mi po pierwszym porodzie przydała się tylko tantum rosa i podpaski maxi. A po cc to nie wiem co trzeba do szpitala wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie pieczarkowa zupę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka, łóżeczko, fotelik, ale lista zakupów wciąż długa...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja mam wózek, kombinezonik zimowy, kilka body i tyle ;D dla siebie do szpitala nie mam nic. Mi po pierwszym porodzie przydała się tylko tantum rosa i podpaski maxi. A po cc to nie wiem co trzeba do szpitala wziąć.

Po CC też się mocno krwawi także podpaski maxi i majtki siatkowe pójdą w ruch... Na.cięcie po CC spirytus i patyczki do uszu do jeżdżenia po tym szwie lub gotowe gaziki nasaczane (np apteo 100szt)do dezynfekcji rany i pępka. Do smarowania gojącego cięcia rivel - świetny rivanol w żelu, który polecam bo jest bardzo wygodny i skuteczny. To tak krótko co mi się przydało..

Wyprawki ciuszkòw polecam odkupować od kogiś... Te małe ciuszki się praktycznie nie niszczą a dzieci rosną jak na drożdżach... Ja większość ciuszków dla Wero miałam po jej kuzynach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:06

da8300b52b.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki dla chłopca, a tu się okazuje, że chyba jednak dziewczynka :D

cały dzień mam okropne skurcze :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja mam ciuszki dla chłopca, a tu się okazuje, że chyba jednak dziewczynka :D

cały dzień mam okropne skurcze :/

Współczuję skurczów - dzwoniłaś gina? Wzięłaś nospę?

To się nazywa moda unisex ;-) ja do końca w poprzednie ciąży nie kupiłam nic dziewczęcego... A potem w prezentach dostałyśmy same sukienki, różowości, dziewczęce stroje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:05

da8300b52b.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Robię kartki okolicznościowe również urodzinowe dla dzieci. Może będzie któraś z Was zainteresowana

https://m.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID88-IDxtUl6.html/#position=2&page=2

Pozdrawiam :)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Współczuję skurczów - dzwoniłaś gina? Wzięłaś nospę?

To się nazywa moda unisex ;-) ja do końca w poprzednie ciąży nie kupiłam nic dziewczęcego... A potem w prezentach dostałyśmy same sukienki, różowości, dziewczęce stroje :-)

Nie dzwoniłam, bo czuje, ze jeszcze nie czas. Wzięłam trzy nospy. Przeszło, ale znowu wraca. Poleżałabym w wannie, ale starsza mi nie da :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:17

Ciążowa_Gapsy, Mambella lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuję body + pajac. + Gruby pajac na wyjście :) No i czapka.

Ciążowa_Gapsy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Nie dzwoniłam, bo czuje, ze jeszcze nie czas. Wzięłam trzy nospy. Przeszło, ale znowu wraca. Poleżałabym w wannie, ale starsza mi nie da :/

Żadne leżenie w wannie!!! Ciepła woda działa rozkurczowo, a chyba do porodu Ci się nie śpieszy.. starsza Cię uratowała.. nospa jest ok, a magnez?

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Mam pytanko. Co u szykować jako to pierwsze ubranko? Rozek+ body na długi rękaw plus pajacyk? (Plus czapeczka, skarpetki i ew niedrapki (zależy od położnej czy lekarza))??
    Weź też śpioszki do tego zestawu... W szpitalu może być gorąco wtedy na body założysz śpioszki. U nas w szpitalu ubierają szpitalne ubranka i widzę takie zestawy u dzieci. Albo same pajacyki mają dzieciaki. :-)

da8300b52b.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ