X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kurczę córka wczoraj goraczkowala, co 15 min miała skoki temp. 37.1-38.2-36.9-38.1-37.3 nic jej nie dałam poza Wit C i syropem od kaszlu bo kaszlala. Nie idzie dziś do przedszkola. Noc ładnie przesłała, śpi właściwie do tej pory, czoło zimne.
    Oby szybko przeszło...

Jonessey najlepiej poradzić się lekarza.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey ja bym chyba się wyprowadziła jeśli masz taka możliwość.
    Ja chorowałam ma ospę a miałam dwa razy półpaśca... Aż lekarz był w szoku.
    To jest niby ten sam wirus ale tak jak w przypadku Bostonki możesz się zarazić...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em u nas też wczoraj takie dziwne skoki temp. Pojechałam z małym do lekarza bo ma tez kaszel od jakiś 2tyg i wolałam go osłuchać. Okazał się czysty tylko lekko czerwone gardło. Lekarz kazał nam dawać 3dni 3x dziennie ibufen żeby nie rozwinęła się jakaś infekcja

Pau.Em lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziś mój maleńki syneczek kończy 2lata! Kiedy to minęło :)

Black_Lilith, Karola94c, malami91, Jonesey, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wstałam o 3.40, czuję że ciężki dzień mnie czeka... Miałam dziś iść na badanie krwi, ale byłam taka głodna, że nie dałabym rady iść tam na czczo i po praktycznie nieprzespanej nocy. Mąż zaprowadził młodego do przedszkola, chyba się kimnę...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    I dziś mój maleńki syneczek kończy 2lata! Kiedy to minęło :)

Sto lat dla synka :-)

baranosia lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, ja też bym uważała. Mój tata jakoś wiosną tego roku przechodził półpaśca. Ja jeszcze wtedy nie byłam w ciąży, ale bałam się o synka. Co prawda był szczepiony na ospę, ale samym półpaścem mógłby się zarazić. Lekarka kazała przez kilka tygodni unikać kontaktu. A już zwłaszcza skóra do skóry.

Ja na opryszczkę w poprzedniej ciąży dostałam heviran. I również heviran brał mój tata na półpaśca. Może lekarz coś w tym stylu profilaktycznie Ci przepisze?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wszystkiego najlepszego dla synka! :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po dłuuugiej nieobecności ;-) Cześć Dziewczyny ;-)

Co do odwiedzin po porodzie to trąbie na prawo i lewo (co by wszędzie dotarło :D) że po porodzie będzie czas dla mnie, męża i Malucha ;-) Co do pozostałych osób dam znać kiedy można nas odwiedzić. Nie zarzekam się, może będzie to chwila w szpitalu? może od razu po powrocie do domu? może po tygodniu?
    Nie wiem ale wiem, że będzie to moja decyzja uzależniona od samopoczucia i sił ;-)

Mam dwa pytania do Was.
    Jesteście już spakowane albo planujecie w najbliższym czasie) spakowane do szpitala?
    Macie już przygotowaną wyprawkę ;-) ? W sensie już poprane?Poprasowane?

Pytam żeby się rozeznać czy już powinnam brać się do powyższych :D

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq, witaj ponownie :-) Czy ten niebieski wózeczek na suwaczku oznacza, że spodziewasz się chłopca? :-)

Ja już mam poprane i poprasowane. W najbliższym czasie zamierzam zrobić sobie listę rzeczy, które zabiorę do szpitala. Dokupię to, czego ewentualnie mi brakuje, bo na Święta chciałabym mieć torbę spakowaną. Może to wcześnie, ale wyjeżdżam dość daleko od domu i będę się bezpieczniej czuć, mając ją w bagażniku. Niemniej jednak mam nadzieję, że mój maluszek urodzi się najwcześniej początkiem lutego :-).

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wszystkiego najlepszego dla synka :)
    Moja córcia w piątek kończy 3 latka.

Ja mam zrobione listy co spakować ale jeszcze nie popakowane. Muszę jeszcze dokupic kilka rzeczy. Poprawne mam też już część rzeczy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruszam z praniem i z pakowaniem torby po świętach :)

Mambella lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam poprane, poprasowane i poukładane rozmiarami. Kosztowało mnie to dużo wysiłku już tydzień temu, więc cieszę się, że mam to za sobą skoro teraz zapakowanie zmywarki mnie męczy ;-)
    Poza tym przestraszyły mnie wcześniejsze forumowe porody ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:57

Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to Twój synuś świętuje razem z moim mężem. :) Dużo zdrówka dla niego :*

W sprawie ospy to też bym poradziła się lekarza I koniecznie upewnila się czy przechodziłas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 10:02

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq Ja juz dawno poprane i poprasowane. Torba spakowana od paru dni. Nawet ciuszki na wyjście małej spakowane :p
    W sumie wszystko juz mam tylko czekać :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq ja juz popralam i poprasowalam wszystko w poniedziałek. Torbę mam spakowaną dla siebie. Dla małej spakuje jak kupie drugą torbę :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend wyprałam i poprasowałam ubranka dla malej. Musze jeszcze wyprać kocyki i kurę. Mam ten za La Millou jak dla mnie super się sprawdza.
    W tym tygodniu zrobię listę rzeczy do szpitala i też planuje jechać na święta ze spakowaną torbą do szpitala.
    Co do odpieluchowania starszego zaczęłam jak skończył 2 lata.Pierwszy miesiąc był super,później nastąpił regres i cześć szło na nocnik cześć w pieluchę. I jak skoczy 2,5 roku to z dnia na dzień zaczął sikac na nocnik i nie trzeba było mu mówić bo sam siadał albo wołał.Młodszy miał wtedy rok i miesiąc i zaczął sam z siebie wołać pod wpływem brata. Niestety trwało to kilka dni później mu się znudziło i do teraz czasem woła czasem jak ja chcę go posadzić to się buntuje.Staramy się go zachęcać, w grudniu skonczył 2 lata.
    Co do odwiedzin to uważam że napewno nie powinny tego robić dzieci przedszkolne. Mój brat ma córkę 3 lata i był zawiedziony że nie będą mogli przyjść zobaczyć noworodka. Tylko kłopot że młoda jest co chwila chora.
    Nas mogą odwiedzić tylko zdrowi gości zwłaszcza że to będzie sezon przeziębień i na zasadzie pomocy niż goszczenia się. Z tą kwestią to nie będzie problemu bo czy przyjedzie moja czy męża mama to zawsze pomagają,siostry męża tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 10:23

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, sto lat :) Ładna data urodzin, imieniny miesiąca.

Dziewczyny, ja byle do jutra. Będzie usg III trymestru! tak się stresuję długością szyjki, że o zdrowiu maleństwa już nie myślę (wiem, że będzie zdrowy). Podobnie jak przeszedł mi lęk przed samym porodem, bo boję się porodu przedwczesnego.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to moja teściowa przyjeżdżała do szpitala a moja mama mieszkała 400km od nas i przyjechała jak już wychodziliśmy i mi bardzo pomagała w gotowaniu itp.
    Teraz jest już na miejscu No ale też jest córcia więc będzie na pewno wyzwanie...

Dopiero po 2cg tyg przyjechał mój tata z siostra i dziadkami... Potem przychodzili znajomi ale tylko tacy na prawdę bliscy.

Teraz planuje bardziej skupić się na sobie bo wtedy bardziej chciałam zadowolić wszystkich wokoło. Ale też dobrze się czułam Po porodzie.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91, mamy USG tego samego dnia :) Trzymam kciuki

Jonesey, ja bym się wyprowadziła - choćby po to, żeby nie rozpamietywać i nie rozważać w stresie, tylko się odciąć po prostu.

malami91 lubi tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ