X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Pau.Em chyba mamy dziś taka samą stylówkę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5129117ad256.jpg

Haha mam taką samą bluzke i nawet wczoraj w niej chodzilam :D

Dzięki dziewczyny za rady właśnie mnie mąż wiezie do rodziców :/ mam nadzieję że nie zdążyłam się zarazić i że mój mąż też się nie nie zarazi tym polpascem :/

KaroKaro lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 jak ja dobrze to rozumiem.

malami91 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna, to daj znać :)

Jonesey, myślę, że dobra decyzja:)

Jonesey lubi tę wiadomość

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym pakowanie to jedne mają termin na początek inne na konie lutego a to spora różnica. Mi z usg wychodzi 29.01 pierwszego synka urodziłam 3 tyg przed terminem a w zasadzie gdyby nie leki to urodziłby się jeszcze tydzień wcześniej. 10 dni leżałam na patologi i wyczekiwali aż skończę 37 tygodni. Wyjeżdżamy na święta i wracamy po nowym roku także torba do szpitala jedzie ze mną.
    Tam gdzie rodziłam dzieci chyba do 7 lat nie mają wstępu na oddział. Z tego co pamiętam przy wejsciu na oddział był płyn do dezynfekcji rąk dla gości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:25

• amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    amir, to napisz koniecznie po wizycie. Udaje Ci się oszczędzać na co dzień? Jak to wygląda w praktyce? U mnie ciężko z tym wyważeniem, co to tak naprawdę znaczy.

niestety ja jestem pacjentem niezdyscyplinowanym. jak się lepiej poczuje to robię zdecydowanie za dużo tak jak np wczoraj i dziś i teraz leżę bo brzuch mnie boli i twardnieje zawsze byłam aktywna osobą i jakoś trudno się pogodzić z tym oszczedzajacym trybem, jak coś zacznę muszę skończyć nie potrafię się położyć w między czasie ale trzeba zmienić te nawyki :)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po USG. Malutka waży 1,5 kg w 29 tyg wiec jest akurat. Reszta jest ok. Wody plodowe ok. Serduszko ok. Szyjka zamknięta. Dokładnie 31 grudnia mamy z doktorem się zastanowić nad wyciągnięciem małej. Może będzie cesarka ze względu na moją astmę. Zobaczymy :)

malami91, Nadzieja22, symbolica, bumbum, KaroKaro, Papapatka, MonisiaK, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, Pau.Em, Dorota3, -Mamunia-, Moniiiikaaaa, Reni, Lady_E, baranosia, Karola94c, artemida27, Paulaa25 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również już po wizycie. Mała według pomiarów jest w 32 tygodniu. Szyjka zamknięta i długa. Waży już 2100 g no i lekarz twierdzi że poród może nastąpić nieco wcześniej niż 16.02 :D

malami91, symbolica, bumbum, KaroKaro, Nadzieja22, Papapatka, MonisiaK, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, Dorota3, -Mamunia-, Lady_E, baranosia, artemida27 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:22

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    niestety ja jestem pacjentem niezdyscyplinowanym. jak się lepiej poczuje to robię zdecydowanie za dużo tak jak np wczoraj i dziś i teraz leżę bo brzuch mnie boli i twardnieje zawsze byłam aktywna osobą i jakoś trudno się pogodzić z tym oszczedzajacym trybem, jak coś zacznę muszę skończyć nie potrafię się położyć w między czasie ale trzeba zmienić te nawyki :)

Jak ja to dobrze znam! Też mi się trudno pogodzić. Dziś cały dzień się oszczędzam, nie wychodzę z domu, tylko książki i filmy, akurat dziś nie złapała mnie deprecha, chyba Love Actually pomogło (pierwszy raz oglądałam!). Ale coś mi się dziwnego stało z mięśniami brzucha - chyba źle wstałam albo przez chwilę leżałam na brzuchu i coś mi się naciągnęło - miałyście tak kiedyś? Wiem, że nic groźnego, ale mega nieprzyjemne. Jakby inny mięsień niż wiązadła te wewnętrzne.

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brzuszek jest generalnie mały, na razie przybyło mi 6kg, ale startowałam z 56 kg. Ostatnio widzę, że się biodra powiększają, jak za czasów dojrzewania - nowy tłuszczyk w "boczkach" :D

Dorota3, Pepper lubią tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek w 29 tc. Także tego...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65ac1a448bc4.png

Papapatka, Dorota3, Ewelcia85, Jonesey, -Mamunia-, Moniiiikaaaa, bumbum, KaroKaro, Nadzieja22, malami91, Black_Lilith, MonisiaK, Karola94c, Kropeczka85, Pau.Em, artemida27, Paulaa25 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często łapią nagłe bóle. Myślę że to przez wcześniejsze cc. Ale mam tak od początku a gin twierdzi że to normalne to staram się tym nie przejmować i o tym nie myśleć. Gorzej jak coś naprawdę strzeli a ja pomyślę że to ten ciągnący ból.

A propo wagi to mały przytyl 0,5kg a ja schudłam 1 kg, położna była w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:40

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, cała sylwetkę masz bardzo piękna:)

Dorota 3, najważniejsze, ze masz skonsultowane z lekarzem. Ja się jutro na III trymestr u dopytam, o co chodzi, ale to przedziwne - kłuje jakby w jednym miejscu (po lewej na wysokości pępka) i nasila się przy wstawaniu/siadaniu. No to leżę... myślicie, że to nic wielkiego? A miał być spokojny dzień!

Pepper lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) macie piękne brzuszki :) dzisiaj trochę pochodziłam - ponad 3 godziny :-P i teraz brzuszek jak kamień i boli mnie spojenie ;) a oto moj bebzolek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3281a01bedfd.jpg

Pepper, -Mamunia-, Moniiiikaaaa, Papapatka, Nadzieja22, malami91, Black_Lilith, MonisiaK, Kropeczka85, Pau.Em, artemida27 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy dziękuję Kochana.

Ci do bolu w okolicy pępka to pytałam dzisiaj swojego gina bo mnie właśnie też kłuje. Powiedział, że w tym miejscu jest łożysko i sprawdził czy wszystko ok. Powiedział, że super i ze to może być rozciąganie skóry w tej okolicy. Zresztą ja mam w tej ciąży dość pokaźny brzuszek wiec nic dziwnego.

Jutro Twój lekarz na pewno Cię uspokoi :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rewelacyjne brzuszki!

Ja jeszcze nic nie mam. Zabiorę się za to na zwolnieniu lekarskim

Pepper jak już macie sie witać to w następnym roku. Dobrze radzę. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:42

Pepper lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie super brzuchy..... no Pepper Twój robi wrażenie, ja w sobote z podobnym wiekim ciaży (29t2d) to sobie porównam. Moja koleżanka była wczoraj (29t1d) i jej chłopczyk ważył 1300g, a ja się obawiam, że mój jeszcze mniej.. zobaczymy.

Pepper lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wiercipiętka <3

42446a14c23edd11med.jpg

Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, malami91, Lutyska, Kropeczka85, bumbum, Ciążowa_Gapsy, Jonesey, Karola94c, Pepper, artemida27 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:23

Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam bo dostałam fajny kombinezon zimowy w rozm 74/80 i nie wiem czy jest sens kupować mniejszy rozmiar na teraz? W czym planujecie wiezc maluszka ze szpitala?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ