X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu jest dość restrykcyjne podejście do odwiedzin, i właśnie z tego powodu między innymi go wybraliśmy. Minusem jest to, że mąż też nie może być tak bardzo długo. ..

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to mąż powiedział córce że będzie mogła mnie odwiedzić w szpitalu. Nie zastanawiałam się nad tym wcześniej ale muszę mu to wybić z głowy bo przecież będą tam też inne maleńkie dzieci a wiadomo swojego od rodzeństwa nie odseparuje ale czemu ma zarazki z przedszkola przywieść do szpitala. Młodszą była odwiedzić ale to było lato a teraz... No nic wytrzyma te 3 dni. Fotki jej pokaże na start :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Co do odwiedzin to mąż powiedział córce że będzie mogła mnie odwiedzić w szpitalu. Nie zastanawiałam się nad tym wcześniej ale muszę mu to wybić z głowy bo przecież będą tam też inne maleńkie dzieci a wiadomo swojego od rodzeństwa nie odseparuje ale czemu ma zarazki z przedszkola przywieść do szpitala. Młodszą była odwiedzić ale to było lato a teraz... No nic wytrzyma te 3 dni. Fotki jej pokaże na start :-)

W naszym szpitalu na oddział nie mają wstępu, z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne, dzieci do lat... 12!

• amir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Baranosia, sto lat :) Ładna data urodzin, imieniny miesiąca.

Dziewczyny, ja byle do jutra. Będzie usg III trymestru! tak się stresuję długością szyjki, że o zdrowiu maleństwa już nie myślę (wiem, że będzie zdrowy). Podobnie jak przeszedł mi lęk przed samym porodem, bo boję się porodu przedwczesnego.

my mamy usg III trymestru w piatek o 18.20 i też się stresuje jak sie szyjka trzyma

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pau.Em u nas też wczoraj takie dziwne skoki temp. Pojechałam z małym do lekarza bo ma tez kaszel od jakiś 2tyg i wolałam go osłuchać. Okazał się czysty tylko lekko czerwone gardło. Lekarz kazał nam dawać 3dni 3x dziennie ibufen żeby nie rozwinęła się jakaś infekcja
    Moja do tej pory bez temperatury,zrobiłam jej inhalacje z nebu dose i dałam syrop wykrztusny. Trochę chrypi więc i tantum verde psikam jej. Widać, Że się lepiej czuje. Zobaczymy jak będzie na wieczór, Bo wtedy zwykle objawy się nasilają.

Dla Twojego synka dużo zdrówka ❤❤❤ 100 lat :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie zestresowałyście tymi spakowanymi torbami, że aż poszłam pranie wstawić z rożkiem i innymi rzeczami dla małego. Ciągle mi się wydaje, że jest czas... :-)

Jak tam Wasze brzuszki? Ja już się czuję jak słonica...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też muszę zacząć prać ale boję się że to do porodu będzie takie nie świeże i zakurzone...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę rozpoczął za zakupy :D żeby móc prac :D

Karola94c lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja tam jeszcze ani nie spakowana ani wyprawki do końca nie skompletowałam. Ale zabiorę się za to jakoś po Świętach żeby mieć głowę spokojną :)

Co do odwiedzin to jak urodziłam córkę o 13 to pod wieczór przyjechali moi rodzice i teściowa (wlaśnie nawet wtedy nie mogła się opanować od swoich cennych rad) na szczęście mąż ją szybko pogonił. Reszta rodziny odwiedziła nas jak już doszłam do siebie. Nie miałam pretensji bo pytali czy mogą i też nie na długo, mam nadzieję że i tym razem tak będzie.

My dziś na 15 mamy usg III trymestru także trzymajcie kciuki:D

Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    my mamy usg III trymestru w piatek o 18.20 i też się stresuje jak sie szyjka trzyma

amir, to napisz koniecznie po wizycie. Udaje Ci się oszczędzać na co dzień? Jak to wygląda w praktyce? U mnie ciężko z tym wyważeniem, co to tak naprawdę znaczy.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nic nie spakowane I nie wyprane. Muszę pralke kupić bo ta nasza 15letnia pewnie dwóch tygodni nie wyrobi przy niemowlaku. Dziś wreszcie się zabrałam I zamówiłam lozeczko. Więc jeszcze daleeeeko :)

Dziewczyny, czy Wy prowadzicie jeszcze samochód? Ja jeżdżę z adapterem I myślałam że ok Ale wczoraj zwróciłam uwagę że brzuch trochę blisko kierownicy.

Trzymam kciuki za wizyty!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:13

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa ja już nie prowadzę, oddaje tą przyjemność mężowi :) Po pierwsze, bo mi już niewygodnie, po drugie on jeździ lepiej i jadąc z nim nie stresuję się :)

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Kurde też muszę zacząć prać ale boję się że to do porodu będzie takie nie świeże i zakurzone...

Mam identycznie i się nie mogę zdecydować. Zaczekam chyba do USG, a później do wizyty przedświątecznej i zobaczę, czy trzeba się spieszyć, czy nie trzeba ;)

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki, to dzis odbieram przesylkę z Gemini. Kilka rzeczy dla mnie, a dla maluszka zestaw do czesania, tetra i paczuszka pampersów. Piszą, żeby brać tylko to, co oni mają w wykazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Jak tam Wasze brzuszki? Ja już się czuję jak słonica...

Mój podobno spory, tak wszyscy mówią i ja też już czuję jego ciężar. Dzisiaj przeszłam się na pocztę, potem weszłam do dwóch czy trzech sklepów i ledwo do domu wróciłam...Na zewnątrz chłodno, w środku gorąco, słabo mi się zaczęło robić, usiąść nie ma gdzie, brzuch twardnieje jak dłużej stoję/chodzę. Całe szczęście, że w Lidlu mnie kasjerka poprosiła poza kolejką, bo chyba bym padła jakbym tam miała stać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Trzymam mocno kciuki. Mi się szyjka już uchyla, Tz robi się rozwarcie. Póki co mam nie panikowac i kontrole mam 27.12. Ale bez usg bo wtedy 33 tygodnie skończone będą, więc już mierzyć nie trzeba... podobno wystarcza badanie ginekologiczne do oceny.

No właśnie jak tam Wasze brzuchy?? Pokazujcie:)
    Ja wczoraj jak poszłam do mamy i mama nie widziała, kto wszedł do domu i pyta:
    - kto tam?
    A ja:
    - hipopotam
    Nastała chwilą ciszy,moja mama w śmiech A ja zdałam sobie sprawę, Że sama sobie pojechalam;p no cóż. Tak więc oto ja hipopotam:

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:13

Karola94c, malami91, Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, artemida27, MonisiaK, Black_Lilith, Papapatka, Pepper, -Mamunia-, Kropeczka85, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em chyba mamy dziś taka samą stylówkę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5129117ad256.jpg

Karola94c, Pau.Em, malami91, Ewelcia85, Nadzieja22, artemida27, MonisiaK, Black_Lilith, Papapatka, Pepper, -Mamunia-, Kropeczka85, Paulaa25 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprane ciuszki posiadam już, ale rożek itp itd muszę wyprać jeszcze. Trochę rzeczy do kupienia jeszcze mam :D . Ale to została tylko apteka internetowa, bo wyprawka w drodze :D ! . 14 stycznia moja córka kończy 3 latka, więc myślałam, żeby wszystko już uszykować po jej urodzinach :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo faktycznie :D :D :D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne brzuszki <3
    Wczoraj po zakupach padam. Coś mnie zaczęło przeziębienie brać i zakopałam się w łóżku. Dziś już lepiej na szczęście. Mam nadzieję, że mnie nie rozłoży.
    Dziś ogarniam co nie zrobiłam wczoraj.
    Torbą zajmę się po świętach. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że młoda urodzi się pi terminie i dlatego tak mi nie spieszno...
    Dziś wizyta o 18.00. Jeszcze trzy godziny!

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ