X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK tak od środka delikatnie i o długość też chyba chodzi, bo jak sięgnęłam pamięcią to 2 tygodnie temu była chyba długa na prawie 5cm a teraz już 4,3cm ale to moje wnioski bo ginekolog nic o tym nie wspominała. Ufam jej skoro twierdzi że nie ma powodów do obaw i samo to że nie kazała na cito jechać jutro do szpitala tylko na spokojnie w czwartek :)

Staram się nie świrować i jakoś mi to nawet wychodzi :P sama się sobie dziwię bo w gabinecie to myślałam że zejdę... W sumie to jak przemyślałam to dobrze że przed świętami ten szpital, chociaż święta będę miała spokojne. Musi być dobrze koniec kropka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:15

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.

Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!

Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:24

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ostatnio się znów skróciła. Teraz ma 27mm i lekarz nadal nic nie kazał brać ani robić. Do tego zaczyna mi dokuczać blizna po dwóch CC i nie wygląda najlepiej, ale mam być spokojna i grzecznie nadal chodzić w ciąży. :)

Zaglądając na forum styczniowek to my już naprawdę niedługo możemy się zacząć "rozpakowywać". Chociaż lepiej jeszcze byłoby trochę odczekać...

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo a to nie trzeba 2 dawek sterydow? Jak leżałam że skracajaca się szyjka, to dziewczyny dostawały po 2 dawki w odstępie czasowym i musiały być monitorowane w KTG przez 2-3 dni.

Straciatella zdrówka!!!

Ja byłam u lekarza - mam dużo pić, robić inhalacje, córka też i w sumie tyle. To wirus. Musimy wytrwać.

Co do szyjki - Moja W 28+0 tc miała 27 mm. W 30 tc w badaniu gin było ok,ale była uchylona. Mam tylko brać leki i ma być dobrze.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em No ja tez mam brać leki No spe i Magnez... Jeszcze w środę mam.USG to poproszę drugiego lekarza o zmierzenie na lepszym sprzęcie...

Pau.Em lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakąś dobrą maść na ból pleców którą możemy używać w ciąży?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.

Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!

Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?! :D
    Kropeczka dziękuję, że podzieliłas się tak cenna dla mnie informacja. Mój gin dzwonił ze mam się stawić u niego z rana. Chce mnie położyć do szpitala ale ja nie chcę :( dostałam leki i nie uśmiecha mi się leżeć żeby tylko mnie obserwowali. Morfologia i reszta u mnie super. :(

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina w końcu spadła z 16 na 14 :P

Kiedyś czytałam, że dobrze popić żelazo sokiem pomarańczowym, bo lepiej się wchłonie.

Karo no pewnie, że musi być dobrze :) Ja u nas zakładam ten sam scenariusz, że damy radę!

Zdrówka chorowitkom :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijcie mnie albo chociaż utnijcie mi drętwiejące nogi :( jeszcze nie usnęłam nawet na 5 minut :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 01:56

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Zabijcie mnie albo chociaż utnijcie mi drętwiejące nogi :( jeszcze nie usnęłam nawet na 5 minut :(

A mnie skurcze stóp i łydek obudziły. Oszaleć można

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby było śmieszniej ja o 5:30 juz wstałam bo córka jedzie na wycieczkę ;) a usnęłam przed 3 :-O ale juz się nie kładę tylko się ogarne i lecę do szpitala bo muszę przeciwciała anty-D zrobić ;) także zapowiada się ciężki dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 06:28

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam po 24, wstałam po 3 bo mąż jechał do Warszawy.... jestem zombie.

Przez katar i gardło w ogóle ciężko mi spać, masakra jakaś.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wieczorem USG III trym. także proszę o kciuki! :)

baranosia, amir, Paulaa25, kjt91, Dorota3, Pau.Em, Ewelcia85, magdaaa88, Pepper, Jonesey, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana, ja od 4 już nie śpię i tylko z boku na bok się przewracam jak 80letnia babcia...
    Swoją drogą to jestem ciekawa czy chociaż jedna z nas przesypia jeszcze całe noce bo wydaje mi się że chyba żadna :P

Baranosia na ból pleców może Amol? Mnie zazwyczaj na bóle pomagał i jest ziołowy więc wydaje się być bezpieczny w ciąży chociaż pewności nie mam bo nie było potrzeby w ciąży i nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem.

Pau.em nie dopytywałam jak to wygląda i ile dawek wiem tylko że w czwartek rano mam się stawić w szpitalu a w piątek wieczorem wyjdę, o szczegóły dopytam już na miejscu
    Zapomniałam jeszcze dodac że do decyzji lekarza o sterydach przyczynił się jeszcze mój non stop twardniejacy brzuch, a w niedzielę złapały mnie dwa takie mocniejsze skurcze.

Bumbum kciuki zaciśnięte!

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

baranosia lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:32

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka a jak nastawienie przed 3 cc? Mnie jakiś tydzień temu dopadł stres że podniose córkę i coś pęknie albo że brzuch się rozciąga i ta blizna co raz ciensza. Miałam obawy czy napewno dobrze zrobiłam decydując się na kolejną ciąże chociaż zawsze chciałam 3 dzieci. Teraz trochę przeszło ale i tak chciałabym być już po....
    Co do nocki to mąż obudził się koło 1 i mówi: idź w końcu spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:38

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • mamamajeczki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ja pospałam z córką do 8 bez pobudek :D

My dziś w domku. Czekamy na drewniany domek dla lalek który ma przyjść dla Mai no i na zamówienie z C&A bo tam zamówiłam kombinezon na wyjście :)

Zostało jeszcze zamówienie z allegro (pościel, kocyk, rożek, koszule nocne) apteka gemini, łóżeczko i wyprawka gotowa że tak powiem :) ale z tym to się wstrzymam do stycznia.

Czy któraś z Was zamawia wózek nowy jeszcze przed porodem czy kupujecie już jak dzidziuś się urodzi? :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • KaroKaro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie :)

To tylko się cieszyć! :) moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą :D

bumbum lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w nocy ale budzę się co chwilę bo albo boli mnie jeden bok albo drugi albo muszę iść do toalety i tak w koło. Ale nie mam problemu z zaśnięciem.

Jutro mam wizytę u ginekologa, ciekawe co tam u malutkiej i jak szyjka.
    Ostatnio szyjka miała chyba 3,4 cm.

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ