Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
MonisiaK tak od środka delikatnie i o długość też chyba chodzi, bo jak sięgnęłam pamięcią to 2 tygodnie temu była chyba długa na prawie 5cm a teraz już 4,3cm ale to moje wnioski bo ginekolog nic o tym nie wspominała. Ufam jej skoro twierdzi że nie ma powodów do obaw i samo to że nie kazała na cito jechać jutro do szpitala tylko na spokojnie w czwartek
Staram się nie świrować i jakoś mi to nawet wychodzisama się sobie dziwię bo w gabinecie to myślałam że zejdę... W sumie to jak przemyślałam to dobrze że przed świętami ten szpital, chociaż święta będę miała spokojne. Musi być dobrze koniec kropka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:15
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.
Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!
Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:24
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Moja szyjka ostatnio się znów skróciła. Teraz ma 27mm i lekarz nadal nic nie kazał brać ani robić. Do tego zaczyna mi dokuczać blizna po dwóch CC i nie wygląda najlepiej, ale mam być spokojna i grzecznie nadal chodzić w ciąży.
Zaglądając na forum styczniowek to my już naprawdę niedługo możemy się zacząć "rozpakowywać". Chociaż lepiej jeszcze byłoby trochę odczekać...
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyKaro a to nie trzeba 2 dawek sterydow? Jak leżałam że skracajaca się szyjka, to dziewczyny dostawały po 2 dawki w odstępie czasowym i musiały być monitorowane w KTG przez 2-3 dni.
Straciatella zdrówka!!!
Ja byłam u lekarza - mam dużo pić, robić inhalacje, córka też i w sumie tyle. To wirus. Musimy wytrwać.
Co do szyjki - Moja W 28+0 tc miała 27 mm. W 30 tc w badaniu gin było ok,ale była uchylona. Mam tylko brać leki i ma być dobrze. -
Kropeczka85 wrote:Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.
Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!
Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?!dostałam leki i nie uśmiecha mi się leżeć żeby tylko mnie obserwowali. Morfologia i reszta u mnie super.
-
U mnie hemoglobina w końcu spadła z 16 na 14
Kiedyś czytałam, że dobrze popić żelazo sokiem pomarańczowym, bo lepiej się wchłonie.
Karo no pewnie, że musi być dobrzeJa u nas zakładam ten sam scenariusz, że damy radę!
Zdrówka chorowitkomKaroKaro lubi tę wiadomość
-
Zeby było śmieszniej ja o 5:30 juz wstałam bo córka jedzie na wycieczkę
a usnęłam przed 3
ale juz się nie kładę tylko się ogarne i lecę do szpitala bo muszę przeciwciała anty-D zrobić
także zapowiada się ciężki dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 06:28
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry z rana, ja od 4 już nie śpię i tylko z boku na bok się przewracam jak 80letnia babcia...
Swoją drogą to jestem ciekawa czy chociaż jedna z nas przesypia jeszcze całe noce bo wydaje mi się że chyba żadna
Baranosia na ból pleców może Amol? Mnie zazwyczaj na bóle pomagał i jest ziołowy więc wydaje się być bezpieczny w ciąży chociaż pewności nie mam bo nie było potrzeby w ciąży i nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem.
Pau.em nie dopytywałam jak to wygląda i ile dawek wiem tylko że w czwartek rano mam się stawić w szpitalu a w piątek wieczorem wyjdę, o szczegóły dopytam już na miejscu
Zapomniałam jeszcze dodac że do decyzji lekarza o sterydach przyczynił się jeszcze mój non stop twardniejacy brzuch, a w niedzielę złapały mnie dwa takie mocniejsze skurcze.
Bumbum kciuki zaciśnięte!🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:32
-
Kropeczka a jak nastawienie przed 3 cc? Mnie jakiś tydzień temu dopadł stres że podniose córkę i coś pęknie albo że brzuch się rozciąga i ta blizna co raz ciensza. Miałam obawy czy napewno dobrze zrobiłam decydując się na kolejną ciąże chociaż zawsze chciałam 3 dzieci. Teraz trochę przeszło ale i tak chciałabym być już po....
Co do nocki to mąż obudził się koło 1 i mówi: idź w końcu spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:38
25.01.2019 cc
-
Dzień Dobry ja pospałam z córką do 8 bez pobudek
My dziś w domku. Czekamy na drewniany domek dla lalek który ma przyjść dla Mai no i na zamówienie z C&A bo tam zamówiłam kombinezon na wyjście
Zostało jeszcze zamówienie z allegro (pościel, kocyk, rożek, koszule nocne) apteka gemini, łóżeczko i wyprawka gotowa że tak powiemale z tym to się wstrzymam do stycznia.
Czy któraś z Was zamawia wózek nowy jeszcze przed porodem czy kupujecie już jak dzidziuś się urodzi?
-
bumbum wrote:KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie
To tylko się cieszyć!moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą
bumbum lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ja śpię w nocy ale budzę się co chwilę bo albo boli mnie jeden bok albo drugi albo muszę iść do toalety i tak w koło. Ale nie mam problemu z zaśnięciem.
Jutro mam wizytę u ginekologa, ciekawe co tam u malutkiej i jak szyjka.
Ostatnio szyjka miała chyba 3,4 cm.