X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK tak od środka delikatnie i o długość też chyba chodzi, bo jak sięgnęłam pamięcią to 2 tygodnie temu była chyba długa na prawie 5cm a teraz już 4,3cm ale to moje wnioski bo ginekolog nic o tym nie wspominała. Ufam jej skoro twierdzi że nie ma powodów do obaw i samo to że nie kazała na cito jechać jutro do szpitala tylko na spokojnie w czwartek :)

Staram się nie świrować i jakoś mi to nawet wychodzi :P sama się sobie dziwię bo w gabinecie to myślałam że zejdę... W sumie to jak przemyślałam to dobrze że przed świętami ten szpital, chociaż święta będę miała spokojne. Musi być dobrze koniec kropka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:15

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.

Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!

Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:24

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ostatnio się znów skróciła. Teraz ma 27mm i lekarz nadal nic nie kazał brać ani robić. Do tego zaczyna mi dokuczać blizna po dwóch CC i nie wygląda najlepiej, ale mam być spokojna i grzecznie nadal chodzić w ciąży. :)

Zaglądając na forum styczniowek to my już naprawdę niedługo możemy się zacząć "rozpakowywać". Chociaż lepiej jeszcze byłoby trochę odczekać...

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo a to nie trzeba 2 dawek sterydow? Jak leżałam że skracajaca się szyjka, to dziewczyny dostawały po 2 dawki w odstępie czasowym i musiały być monitorowane w KTG przez 2-3 dni.

Straciatella zdrówka!!!

Ja byłam u lekarza - mam dużo pić, robić inhalacje, córka też i w sumie tyle. To wirus. Musimy wytrwać.

Co do szyjki - Moja W 28+0 tc miała 27 mm. W 30 tc w badaniu gin było ok,ale była uchylona. Mam tylko brać leki i ma być dobrze.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em No ja tez mam brać leki No spe i Magnez... Jeszcze w środę mam.USG to poproszę drugiego lekarza o zmierzenie na lepszym sprzęcie...

Pau.Em lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakąś dobrą maść na ból pleców którą możemy używać w ciąży?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Straciatella trzymaj się zdrowo. Mi oprócz coli jeszcze mocno słone paluszki dobrze robią w takich sytuacjach. Może spróbuj.

Pepper ja z powodu ogromnego nasilenia astmy w ciąży miałam pierwsze CC. Byłam na dużych dawkach leków , a i tak była tragedia. Pamiętam jak przed samym zabiegiem brałam 4 wziewy na raz. Moja pulmonolog absolutnie powiedziała, że nie mogę ryzykować sn, szczególnie, że był to środek lata. Wypisała z wykrzyknikami skierowanie, a i tak ginekolodzy próbowali to podważać. Drwili ze mnie, że co to za powód do cięcia, ale się nie dałam, pulmonolog też. Robiła mi spirometrię i inne badania i widziała co się dzieje. Także wiem jak się czujesz i jak się martwisz. Trzymam kciuki z całych sił za pozytywny rozwój sytuacji! I oby leki pomagały!

Wszystkim nam już zaczyna/zacznie zaraz być ciężko, ale damy radę! Kto jak nie my Lutówki?! :D
    Kropeczka dziękuję, że podzieliłas się tak cenna dla mnie informacja. Mój gin dzwonił ze mam się stawić u niego z rana. Chce mnie położyć do szpitala ale ja nie chcę :( dostałam leki i nie uśmiecha mi się leżeć żeby tylko mnie obserwowali. Morfologia i reszta u mnie super. :(

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina w końcu spadła z 16 na 14 :P

Kiedyś czytałam, że dobrze popić żelazo sokiem pomarańczowym, bo lepiej się wchłonie.

Karo no pewnie, że musi być dobrze :) Ja u nas zakładam ten sam scenariusz, że damy radę!

Zdrówka chorowitkom :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijcie mnie albo chociaż utnijcie mi drętwiejące nogi :( jeszcze nie usnęłam nawet na 5 minut :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 01:56

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Zabijcie mnie albo chociaż utnijcie mi drętwiejące nogi :( jeszcze nie usnęłam nawet na 5 minut :(

A mnie skurcze stóp i łydek obudziły. Oszaleć można

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby było śmieszniej ja o 5:30 juz wstałam bo córka jedzie na wycieczkę ;) a usnęłam przed 3 :-O ale juz się nie kładę tylko się ogarne i lecę do szpitala bo muszę przeciwciała anty-D zrobić ;) także zapowiada się ciężki dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 06:28

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam po 24, wstałam po 3 bo mąż jechał do Warszawy.... jestem zombie.

Przez katar i gardło w ogóle ciężko mi spać, masakra jakaś.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wieczorem USG III trym. także proszę o kciuki! :)

baranosia, amir, Paulaa25, kjt91, Dorota3, Pau.Em, Ewelcia85, magdaaa88, Pepper, Jonesey, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana, ja od 4 już nie śpię i tylko z boku na bok się przewracam jak 80letnia babcia...
    Swoją drogą to jestem ciekawa czy chociaż jedna z nas przesypia jeszcze całe noce bo wydaje mi się że chyba żadna :P

Baranosia na ból pleców może Amol? Mnie zazwyczaj na bóle pomagał i jest ziołowy więc wydaje się być bezpieczny w ciąży chociaż pewności nie mam bo nie było potrzeby w ciąży i nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem.

Pau.em nie dopytywałam jak to wygląda i ile dawek wiem tylko że w czwartek rano mam się stawić w szpitalu a w piątek wieczorem wyjdę, o szczegóły dopytam już na miejscu
    Zapomniałam jeszcze dodac że do decyzji lekarza o sterydach przyczynił się jeszcze mój non stop twardniejacy brzuch, a w niedzielę złapały mnie dwa takie mocniejsze skurcze.

Bumbum kciuki zaciśnięte!

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

baranosia lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:32

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka a jak nastawienie przed 3 cc? Mnie jakiś tydzień temu dopadł stres że podniose córkę i coś pęknie albo że brzuch się rozciąga i ta blizna co raz ciensza. Miałam obawy czy napewno dobrze zrobiłam decydując się na kolejną ciąże chociaż zawsze chciałam 3 dzieci. Teraz trochę przeszło ale i tak chciałabym być już po....
    Co do nocki to mąż obudził się koło 1 i mówi: idź w końcu spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 08:38

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • mamamajeczki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ja pospałam z córką do 8 bez pobudek :D

My dziś w domku. Czekamy na drewniany domek dla lalek który ma przyjść dla Mai no i na zamówienie z C&A bo tam zamówiłam kombinezon na wyjście :)

Zostało jeszcze zamówienie z allegro (pościel, kocyk, rożek, koszule nocne) apteka gemini, łóżeczko i wyprawka gotowa że tak powiem :) ale z tym to się wstrzymam do stycznia.

Czy któraś z Was zamawia wózek nowy jeszcze przed porodem czy kupujecie już jak dzidziuś się urodzi? :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • KaroKaro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    KaroKaro, nie chcę Was denerwować, ale ja problemu ze spaniem nie mam w ogóle. Powiem nawet więcej, śpię za dużo, bo w nocy 9h i w dzień zawsze godzinkę się zdrzemnę. Tak więc jak Mała się urodzi to będzie to szok dla mnie :)

To tylko się cieszyć! :) moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą :D

bumbum lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w nocy ale budzę się co chwilę bo albo boli mnie jeden bok albo drugi albo muszę iść do toalety i tak w koło. Ale nie mam problemu z zaśnięciem.

Jutro mam wizytę u ginekologa, ciekawe co tam u malutkiej i jak szyjka.
    Ostatnio szyjka miała chyba 3,4 cm.

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ