Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Mi niestety hemoglobina po miesiącu stosowania terdyferonu nie oprawiła się (spadła z 11,2 do 11,1), więc dostałam kolejne opakowanie
A nie bierzesz przypadkiem razem z magnezem? Albo z jakimś białkowym posiłkiem? Bo wtedy żelazo ma problem żeby się wchłonąć... -
malami91 wrote:A nie bierzesz przypadkiem razem z magnezem? Albo z jakimś białkowym posiłkiem? Bo wtedy żelazo ma problem żeby się wchłonąć...
Magnezu nie biorę w ogóle, tabsa łykam w czasie obiadu zawsze, więc chyba nie...
A Wy bierzecie 1 tab czy 2 dziennie? -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny, ale się dziś rozpisałyście zaraz będę nadrabiać
My wróciliśmy właśnie od lekarza, niby jest ok a jednak nie tak jak powinno...
Ogólnie z Malutką wszystko jest w najlepszym porządku na szczęście, tylko moja szyjka niby długa i przy ujściu zamknięta, ale tak jakby kanał szyjki się poszerzył i w czwartek mam iść do szpitala na podanie sterydów na płucka. Mam się nie zamartwiać bo nic złego się nie dzieje ale tak jak powiedziała moja gin, lepiej dmuchać na zimne i woli mieć pewność że w razie czego zrobiła wszystko żeby z płucami dziecka było jak najlepiej. Zdołowała mnie trochę ta informacja ze szpitalem przed świętami ale już sobie przetłumaczyłam że to dla dobra córeczkiMiałam iść jutro do tego szpital ale w środę mamy usg III trymestru i stanęło na czwartku, w piątek popołudniu wyjdę.
A do tego wszystkiego zrobił mi się żylak na wardze sromowej, ale przy całej reszcie tym martwię się najmniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:01
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Brałam i terdyferon i szelazo i szelazo dużo szybciej działa z moim obserwacji
Ja ledwo żyje, boli mnie żołądek, mam gorączkę, każdy mięsień mnie boli. Leżę, nic nie jem. Małż kupił mi cole, rozgazowaną małymi łykami piję. Młodsza ma biegunkę. Znów u nas jakaś epidemia. -
Straciatellaa wrote:Ja ledwo żyje, boli mnie żołądek, mam gorączkę, każdy mięsień mnie boli. Leżę, nic nie jem. Małż kupił mi cole, rozgazowaną małymi łykami piję. Młodsza ma biegunkę. Znów u nas jakaś epidemia.
Bidulka, szybkiego powrotu do zdrowia dla Was!
-
Dziewczyny mam tak samo jak wy.
Pierwsza ciąża luz blues. Leżałem kiedy chciałam, rozczulalam się nad sobą. A teraz straszak nie pozwala nawet 2 min poleżeć. Mam sobie za źle że się czuje tak do d... bo słyszy ciągle idę mnie mama nie może, nie mam siły. Nawet mój 2 latek zaczął mnie naśladować jak się schyłek. Proszę żeby mi coś podał ż podłogi to zaczyna stekac, sapac i udaje że nie dosiega
Ja też zaczynam się powoli ogarniać, gdzieś ż tyłu mam jakąś myśl że mogę wcześniej urodzić, a pewnie znowu będą wywoływać
Muszę dokupić jedna koszule, kliknąć zamówienie z apteki. A no i pranie zrobić
Ja też dziś byłam na badaniach, i dalej mam bakterie w moczu ponad 6 tyś, leukocyty norma 39, a ja mam ponad 70. A brałem furaginum i o co tu chodzi??
Zdrówka dziewczyny:-)
Karokaro, dobrze że lekarz tak szybko reaguje. Z tego co rozumiem to robi się rozdarcie?
Mojego kuzyna żona w listopadzie rodziła 2 córkę, miała mieć CC bo mała bylamulozona miednjcowo a zaczęła rodzić 4 dni przed terminem i urodziła naturalnie. Nie znam szczegółów ale wydawało mi się że powinni na cito robić CC. Bylam w szoku bo ona taka malutka drobniutka.
-
nick nieaktualny
-
Zdrówka dziewczyny!
Mambella Zrób posiew. Też tak miałam posiew wyszedł ok. Okazało sięże infekcja intymna. Brałam clotrimazolum w globulkach i badaie moczu dzisiaj wyszedł super.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Mambella tak jakby ale jest dość długa bo ma 4,3cm... Dobrze że te sterydy w razie czego będą na czas podane
Ginekolog powiedziała że do terminu porodu raczej nie odnoszę i że ona czuje walentynkową dziewczynę i trochę się tą cała sytuacja przeraziłam bo jak Was czytam że już spakowane jesteście to aż mnie ciarki przechodzą...
Po świętach obowiązkowo biorę się za te wszystkie zaległe jeszcze rzeczy żeby mieć wszystko gotowe w razie czego
Dziewczyny życzę zdrówka dla wszystkich tych, które choroba rozłożyła! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:37
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mambella wrote:Dziewczyny mam tak samo jak wy.
Pierwsza ciąża luz blues. Leżałem kiedy chciałam, rozczulalam się nad sobą. A teraz straszak nie pozwala nawet 2 min poleżeć. Mam sobie za źle że się czuje tak do d... bo słyszy ciągle idę mnie mama nie może, nie mam siły. Nawet mój 2 latek zaczął mnie naśladować jak się schyłek. Proszę żeby mi coś podał ż podłogi to zaczyna stekac, sapac i udaje że nie dosiega
Ja też zaczynam się powoli ogarniać, gdzieś ż tyłu mam jakąś myśl że mogę wcześniej urodzić, a pewnie znowu będą wywoływać
Muszę dokupić jedna koszule, kliknąć zamówienie z apteki. A no i pranie zrobić
Ja też dziś byłam na badaniach, i dalej mam bakterie w moczu ponad 6 tyś, leukocyty norma 39, a ja mam ponad 70. A brałem furaginum i o co tu chodzi??
Zdrówka dziewczyny:-)
Karokaro, dobrze że lekarz tak szybko reaguje. Z tego co rozumiem to robi się rozdarcie?
Mojego kuzyna żona w listopadzie rodziła 2 córkę, miała mieć CC bo mała bylamulozona miednjcowo a zaczęła rodzić 4 dni przed terminem i urodziła naturalnie. Nie znam szczegółów ale wydawało mi się że powinni na cito robić CC. Bylam w szoku bo ona taka malutka drobniutka. -
Karo zdrówka Dla was u niczym się nie martw dobrze że lekarz dmucha na zimne choć faktycznie szyjka długa... I do tego zamknięta. Ona od środka się otwiera?
Dziewczyny a wy jakie macie długości tych szyjek? Te które miały mierzone jakoś nie dawno? -
MonisiaK wrote:Karo zdrówka Dla was u niczym się nie martw dobrze że lekarz dmucha na zimne choć faktycznie szyjka długa... I do tego zamknięta. Ona od środka się otwiera?
Dziewczyny a wy jakie macie długości tych szyjek? Te które miały mierzone jakoś nie dawno?