X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko jedną torbę do szpitala. Dla małej potrzebuje tylko pieluch i chusteczek ubranka zapewnia szpital, dla mnie szpital zapewnia podkłady na łóżko oraz podkłady poporodowe, ale i tak zbiorę swoje bo te,które oni dają to takie wielkie pieluchy :p
    Ubranie na wyjście dla mnie i dla małej dowiezie mąż w dniu wyjścia.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Ja biorę tylko jedną torbę do szpitala. Dla małej potrzebuje tylko pieluch i chusteczek ubranka zapewnia szpital, dla mnie szpital zapewnia podkłady na łóżko oraz podkłady poporodowe, ale i tak zbiorę swoje bo te,które oni dają to takie wielkie pieluchy :p
    Ubranie na wyjście dla mnie i dla małej dowiezie mąż w dniu wyjścia.
    U mnie tak samo :) Dla małej tylko pampersy i chusteczki. U nas tez dają podkłady ale tez biorę swoje :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 33 tygodniu :) ja jak "przesadzę" z aktywnością to od razu brzuch twardy i ciągnie... dlatego staram się robić jak najmniej ale tak się nie da :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze torby nie mam spakowanej co prawda i mysle, ze długo to jeszcze nie nastąpi, ale planuje wziąć tylko jedna tez. Przy dziewczynach zamieściłam się do jednej to mysle, ze teraz tez się uda. Tym bardziej, ze przy dziewczynach leżałam dłużej w szpitalu bo 5 dni przed cc i 4 dni po cc a teraz liczę, ze jak będzie poród SN to tylko 3 doby i do domku :). Pampersy i chusteczki pakowałam tylko na start bo tak to mąż na bieżąco przywoził i tak codziennie u nas był wiec nie było problemu, a poza tym dla dziecka mi nic więcej nie trzeba u nas w szpitalu. Ubranka na wyjście tez mąż przywiezie. Wiec w sumie spakować muszę tylko siebie takze luz :)

I tak jak pisała straciatella u nas w szpitalu to by z trzema torbami nawet nie wpuścili ;P

Ja jestem trochę zmartwiona bo młoda ciagle ułożona miednicowo, a do porodu SN musi być obrócona główkowo i martwię się czy zdąży. Wiem, wiem, ze ma jeszcze trochę czasu, ale lekarz mi mówił, ze jak do następnej wizyty, która będzie w 32+0 się nie obróci to szanse na to bardzo zmaleją, a co za tym idzie zmaleja moje szanse na poród SN. Ona jeszcze nigdy nie była obrócona główka w dół. Z Antonina miałam dokładnie tak samo cała ciąże albo miednicowo albo poprzecznie i ostatecznie do porodu się nie obróciła główka w dół. Oby Laura nie była tak uparta jak siostra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:23

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie i szyjka 2.9 cm. Kazał brać nospe i magnez codziennie, raczej unikać seksu i więcej odpoczywać czy to znaczy ze mogłoby być więcej?
    Dostalam jeszcze skierowanie na dodatkowe USG gdybym się kiepsko czuła...
    Bo nie mogę nigdzie znaleźć jak to jest z tymi wymiarami... Gin mówił że powyżej 4cm to na 5 punktów szyjka, a powyżej 3cm to na taka 4 i weź tu bądź mądry...
    Z dobrych info to młody glowkowo ułóżony :) dobrze że USG 3 trymestru już w środę.

Nadzieja22, KaroKaro lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    A potem smutniejsza część dnia jedziemy uśpić naszego piesiutka :( Jadę z mężem nie wiem czy wytrzymam ale Reksiu z mężem nie pojedzie. Musze być ja. W sumie to pies mojego taty ale tata powiedział że on nie jedzie bo emocjonalnie tego nie wytrzyma. Ja jestem jednak twardsza od niego jeśli chodzi o zwierzęta.

Może jeszcze dzisiaj na wieczór bede lepić uszka żeby nie myśleć...

Wiem co czujesz, kilka tyg. temu odszedł od nas kotek, który był z nami ponad 12 lat... Trzymam kciuki, żebyś dała radę, domyślam się, że uśpienie jest jeszcze trudniejsze, ale skoro weterynarze tak doradzają to znaczy, że takie wyjście jest najlepsze :(
    Po wszystkim znajdź sobie jakieś zajęcie lub włącz jakiś dobry film

Lady_E lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_jest u mnie z ułożeniem ta sama historia, dodatkowo nie mam za duzo wod płodowych więc mimo że 31 tc to już mi daja małe szanse. Proponowali Ci obrót zewnętrzny w 1 ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    ej_jest u mnie z ułożeniem ta sama historia, dodatkowo nie mam za duzo wod płodowych więc mimo że 31 tc to już mi daja małe szanse. Proponowali Ci obrót zewnętrzny w 1 ciąży?

Nie, nikt mi nie proponował. Nie wiem czy z racji, ze to była ciąża bliźniacza było to niemożliwe czy zbyt ryzykowane bo wiem, ze robią takie rzeczy. Mi jedynie lekarze mówili, ze możemy spróbować porodu SN bo jest szansa, ze jak pierwsza się urodzi to ta druga dostanie miejsca i się obróci wiec istniała taka opcja, ale z drugiej strony mówili, ze to dość ryzykowne i raczej by doradzali mi od razu cc. Ja się bałam takiego rozwiązania dlatego zdecydowałam się za radami lekarzy od razu na cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam torby do szpitala ale spakuje się jakoś po Nowym Roku jak mi dojdzie zamówienie z gemini i z allegro z koszulami nocnymi. Mam tylko cichą nadzieję że młoda zechce posiedzieć w brzuszku aż do lutego bo szczerze mówiąc jestem w tyle z wyprawką a jeszcze muszę wyprać wszystkie ciuszki i wyprasować o.O

My wizytujemy 2 stycznia. Podobno czeka mnie pierwsze ktg u położnej.

Karola94c lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja również nie mam torby do szpitala ale spakuje się jakoś po Nowym Roku jak mi dojdzie zamówienie z gemini i z allegro z koszulami nocnymi. Mam tylko cichą nadzieję że młoda zechce posiedzieć w brzuszku aż do lutego bo szczerze mówiąc jestem w tyle z wyprawką a jeszcze muszę wyprać wszystkie ciuszki i wyprasować o.O

My wizytujemy 2 stycznia. Podobno czeka mnie pierwsze ktg u położnej.

Ja tez jeszcze nie mam wypranych ciuszków. Planuje zając się tym w styczniu, a torbę spakuje chyba na początku lutego także spokojnie nie ty jedna jeszcze do tylu z wyprawka :) chociaż ja nie uważam, ze jestem do tylu zwyczajnie mam jeszcze czas na te wszystkie rzeczy

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est u mnie w sobotę był młody miednicowo, niby 5 tyg wcześniej główkowo, ale czułam że mógł się obrócić. Rób sobie ćwiczenia na wspomożenie do obrotu dziecka, któraś z dziewczyn wrzucała jakie robić.

Lutyska, ja pisałam, że główka, ale właśnie w sobotę na usg był główką na górze. Cały czas czuję w tych samych miejscach ruchy, także na pewno od tego czasu nie zmienił pozycji :)

Mamamajeczki ja 3 stycznia mam ktg i kontrolne usg :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    3 torby?? o losie, a pozwolą Wam tyle zabrać na sale? :P
    szlafrok też mam ten polarowy gruby, ale kupuję inny (w pepco są spoko za 29zł :P) cieńszy właśnie,żeby miejsce zaoszczędzić.

ile ja bym dała, żeby się położyć chociaż na godzinkę....

Ja będę starała się zabrać jak najmniej do szpitala, więc myślałam nad dwoma małymi torbami coś na tej zasadzie : (mam dwie, ale moje ciut większe)

https://allegro.pl/oferta/torba-kosmetyczka-meska-damska-sportowa-mala-bagaz-7686579682

Jedna dla mnie, druga dla małego. ;D ..

No i cóż, coraz bliżej porodu...
    Z córką mogłam chodzić w ciąży nawet 3 lata, bo tak się super czułam, nic nie bolało itp itd.. a z synusiem teraz to katastrofa, boli spojenie, kość ogonowa i wogóle senna jestem, a przy mojej młodej to nawet na 5 min oczu się nie da zamknąć :/ . Odliczam dni do terminu z niecierpliwością (chociaż bardzo się boję porodu).

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mam to samo. Z córką czuję się rewelacyjnie a teraz... No cóż... Jak betonowy kloc :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położę spać córkę i zabiorę się za pakowanie torby do szpitala. Zmobilizowalyscie mnie;)

Po południu idziemy z córka do lekarza. Chyba nie obejdzie się bez antybiotyku... i dla mnie i dla niej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    poprzednio zmieściłam się w jedną torbę i jak sama pakuję to wiem gdzie co mam więc tu luzik, lekka nie była, ale ja jej nie dźwigałam ;) a nie wyobrażam sobie męża wlekącego 3 torby, ale to już jak każdemu wygodniej przecież ;) każdy ma swoje zdanie i się zastanawiam czemu do szpitala nie mieliby wpuścić? właściwie co za różnica czy 3 małe czy jedna wielka walizka?

Nie No, z tym nie wpuszczeniem. to było tak pół żartem pół serio. Po prostu u mnie w szpitalu wszystko musi zmieścić sie pod szpitalnym łóżkiem stad taki wniosek, ze z trzema torbami to by pogonili, ale oczywiście każdy robi jak uważa. Bardziej uważam za niepraktyczne branie trzech toreb bo duzo dźwigania i przenoszenia ewentualnego, ale jak każdemu wygodniej ;)

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ