X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamajeczki ja zamówiłam teraz z racji tego, że w sklepie nie było koloru tego co chciałam. Poza tym była dobra promocja i nie chciałam z niej rezygnować :)
    Który kombinezon kupiłaś w c&a?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 33 tc :) Coraz bliżej <3

Ja juz mam schizy nocne. Jak się obudze na wznak a się zdarza od razu przekręcam się na lewy bok i czekam aż mała się ruszy. I potrafię tak czekać długo i nie spać...

Dzisiaj sprzątam łazienkę i lepie uszka :) No i obiadek jakis trzeba wymanić :)

KaroKaro Cykl dobowy po mnie? No to by było piękne <3 Dużo by spała :p A i teraz w brzuchu rzadko się zdarza że się budzi w nocy. Szaleje cały dzień a w nocy śpi :) Teściowa mówiła że mój mąż całe noce spał od początku. Ja też wiec jest nadzieja :)

Pepper lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    To tylko się cieszyć! :) moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą :D
    To zabobon;) Ja wstawalam w 1 ciąży po sto razy w nocy, bezsenność totalna, kladlam się ok 22 i od 3 już mnie nosiło po domu. A córka wstawala jak w zegarku co 3h przez 3 miesiące, a później spała 19-5 rano bez pobudek;) tylko ja i tak musiałam co 3h wstawać by ściągać mleko ;)

Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    To zabobon;) Ja wstawalam w 1 ciąży po sto razy w nocy, bezsenność totalna, kladlam się ok 22 i od 3 już mnie nosiło po domu. A córka wstawala jak w zegarku co 3h przez 3 miesiące, a później spała 19-5 rano bez pobudek;) tylko ja i tak musiałam co 3h wstawać by ściągać mleko ;)

Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra.

To mnie trochę pocieszyłaś, jest jakieś światełko w tunelu na przespane noce :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położenie poprzeczne jest ewidentnym wskazaniem do cc?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa raczej tak i to chyba nawet bez dwóch zdań, bo o tyle o ile przy pośladkowym jakaś szansa na prawidłowy poród jest to przy poprzecznym dziecko nie ma się jak do kanału rodnego nawet wstawić.
    To tak na mój chłopski rozum :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie widzę w papierach, że młoda ostatnio ciągle poprzecznie była ustawiona. Nie wiem czemu mi sie pośladkowo ubzdurało. Mam jednak nadzieję, że zmieniła pozycje. za 2 dni się dowiem. Cesarki to już mi się śnią po nocach.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

artemida27, malami91, KaroKaro, bumbum, baranosia, symbolica, Ewelcia85, Lady_E, Pepper, Dorota3, kjt91, ej_est, Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    A propos spania to ja właśnie wstałam :-D.

Lady_E, będziesz mrozić te uszka? Bo ja już chętnie zrobiłabym coś na Święta, ale jakoś ciągle mam wrażenie, że jest za wcześnie...

Co do maści na ból pleców to słyszałam o jakiejś ziołowej, ale za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy. Ktoś pisał o Amolu - ma mnóstwo alkoholu, więc pić w ciąży raczej niewskazane :-D, ale do posmarowania pleców może być, bo % szybko parują, z tym że na moje bolące plecy i tak nie podziałał.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko problemy z zasypianiem, jak już się uda to jest ok :) przesypiam całą noc.
    Poduszka ciążowa ratuje mi życie. Wszędzie ją ze sobą zabieram.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Amolu to ja smaruje i plecy i skromnie jak glowa boli a co do uszek i pierogów porobione i zamrożone:)
    Dziewczyny jak wy sie nastawiacie na porod silami natury cz odrazu cesarska? Kolezanka ma złe doświadczenia z porodu sn i mi wciąż mowi zebym postarala sie zalatwic cesarke. Ja natomiast totalnie o tym nie mysle i sie nie nastaawoam, co zycie da tak bedzie. Ale czy sn faktycznie jest tak strasznie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak najbardziej nastawiam się na SN, wiem że poród cięższy, ale szybciej dojdę do siebie i będę już mogła zaopiekować się Malutką :) no i to moje pierwsze dziecko a nie chce długo czekać ze staraniami o drugie :)

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kobiet, tyle opinii. Przecież nawet tutaj na forum są mamy, które rodziły sn i to nie raz i nie mają żadnej traumy. Dla mnie poród sn to jest po prostu najbardziej oczywista i naturalna forma porodu i jeśli tylko nie będzie wskazań do CC to chcę rodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:49

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg szyjki miałam w 24tc i mam wpisane ok 3cm
    I od tego czasu miałam 2 usg ale bez mierzenia szyjki. Gin jak bada mnie na fotelu to wpisuje w kartę że mam 3cm.

Na ostatnim usg miałam badaną bliznę po cc. Grubość 3mm i to to jest dobry wynik i mogę rodzic sn,chyba że coś się pogorszy w międzyczasie.

Wczoraj byliśmy na sesji ciążowo-rodzinnej. Bardzo fajnie było. Chłopaki grzeczne. Mieliśmy ujęcia z dziećmi w dwójkę a na koniec miałam sama z malutka w brzuszku :)
    Można poczuć się pięknie w ciąży pozując w tych cudanych sukienkach. Mąż zagadał jak już miałam zdjęcia sama to tak oczy my się świeciły i uśmiech od ucha do ucha.

Od kilku dni leci mi krew z nosa nie wiem czym to jest spowodowane. Ogólnie bardziej zmęczona jestem ale plus że lepiej mi się śpi. I rwa mi odpuściła od tygodnia jest dużo lepiej :)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to naprawdę kwestia indywidualna.
    Ja miałam bardzo ciężki, dziecko urodziło się chore. Oboje z mężem już nie chcemy tego przechodzić i zdecydowaliśmy się na cc.
    Myślę, że na pierwszy poród nie zdecydowałam bym się na cc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na usg 3trymestru mam wpisane łożysko 1 stopień dojrzałości ale gin nie mówiła że coś jest nie tak

symbolica lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem nastawiona na SN. Z tych samych powodów co Bumbum. Na szkole rodzenia mój mąż okazuje się taki ogarnięty i spokojny że i ja przestałam się stresować. Razem damy radę.

Ze spaniem mam problem głównie wieczorem. Przychodzi 21 I już mi się wszystko dzieje. Nogi mrowieja, bolą, leżeć nie mogę.wiec siedze w fotelu. ok 1-2 że zmęczenia w nim usypiam. A potem już spoko. Budzę się na toaletę Ale potem jakoś w miarę śpię.
    Dziś usg III trymestru. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Spokojnego dnia dziewczyny!

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym rodzić sn. Z takich samych powodów jak Wy; to nasze pierwsze dziecko i nie chcemy czekać długo ze staraniem kolejne.

Tym bardziej, że teraz staraliśmy się prawie rok, nie wiadomo jak pójdzie za drugim razem..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród sn był szybki i łatwy. Bolało jak diabli, Ale generalnie poród sam w sobie był spoko. Natomiast fakt że to źle prowadzili, to zupełnie inna sprawa. Także no to też bierzcie pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:14

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;) co do porodu to chciałabym naturalnie, ale zobaczymy co wyjdzie w trakcie. Znajoma ma termin na 20 stycznia i już załatwioną cesarke, bo od początku tak chciała bo się boi. Głupie gadanie chyba nie ma takiej kobiety co by się w jakiś sposób nie obawiała porodu tym bardziej pierwszego :|
    Mam pytanie jakie kupujecie pampersy? Pewnie już o tym pisałyście,ale nie chce mi się grzebać tyle wstecz, przeważnie każdy mówi pampers albo dada i nie mogę się zdecydować które zaczynać kupować

km5sroeqr29ccbje.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ