X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamajeczki ja zamówiłam teraz z racji tego, że w sklepie nie było koloru tego co chciałam. Poza tym była dobra promocja i nie chciałam z niej rezygnować :)
    Który kombinezon kupiłaś w c&a?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 33 tc :) Coraz bliżej <3

Ja juz mam schizy nocne. Jak się obudze na wznak a się zdarza od razu przekręcam się na lewy bok i czekam aż mała się ruszy. I potrafię tak czekać długo i nie spać...

Dzisiaj sprzątam łazienkę i lepie uszka :) No i obiadek jakis trzeba wymanić :)

KaroKaro Cykl dobowy po mnie? No to by było piękne <3 Dużo by spała :p A i teraz w brzuchu rzadko się zdarza że się budzi w nocy. Szaleje cały dzień a w nocy śpi :) Teściowa mówiła że mój mąż całe noce spał od początku. Ja też wiec jest nadzieja :)

Pepper lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    To tylko się cieszyć! :) moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą :D
    To zabobon;) Ja wstawalam w 1 ciąży po sto razy w nocy, bezsenność totalna, kladlam się ok 22 i od 3 już mnie nosiło po domu. A córka wstawala jak w zegarku co 3h przez 3 miesiące, a później spała 19-5 rano bez pobudek;) tylko ja i tak musiałam co 3h wstawać by ściągać mleko ;)

Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    To zabobon;) Ja wstawalam w 1 ciąży po sto razy w nocy, bezsenność totalna, kladlam się ok 22 i od 3 już mnie nosiło po domu. A córka wstawala jak w zegarku co 3h przez 3 miesiące, a później spała 19-5 rano bez pobudek;) tylko ja i tak musiałam co 3h wstawać by ściągać mleko ;)

Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra.

To mnie trochę pocieszyłaś, jest jakieś światełko w tunelu na przespane noce :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położenie poprzeczne jest ewidentnym wskazaniem do cc?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa raczej tak i to chyba nawet bez dwóch zdań, bo o tyle o ile przy pośladkowym jakaś szansa na prawidłowy poród jest to przy poprzecznym dziecko nie ma się jak do kanału rodnego nawet wstawić.
    To tak na mój chłopski rozum :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie widzę w papierach, że młoda ostatnio ciągle poprzecznie była ustawiona. Nie wiem czemu mi sie pośladkowo ubzdurało. Mam jednak nadzieję, że zmieniła pozycje. za 2 dni się dowiem. Cesarki to już mi się śnią po nocach.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37

artemida27, malami91, KaroKaro, bumbum, baranosia, symbolica, Ewelcia85, Lady_E, Pepper, Dorota3, kjt91, ej_est, Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    A propos spania to ja właśnie wstałam :-D.

Lady_E, będziesz mrozić te uszka? Bo ja już chętnie zrobiłabym coś na Święta, ale jakoś ciągle mam wrażenie, że jest za wcześnie...

Co do maści na ból pleców to słyszałam o jakiejś ziołowej, ale za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy. Ktoś pisał o Amolu - ma mnóstwo alkoholu, więc pić w ciąży raczej niewskazane :-D, ale do posmarowania pleców może być, bo % szybko parują, z tym że na moje bolące plecy i tak nie podziałał.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko problemy z zasypianiem, jak już się uda to jest ok :) przesypiam całą noc.
    Poduszka ciążowa ratuje mi życie. Wszędzie ją ze sobą zabieram.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Amolu to ja smaruje i plecy i skromnie jak glowa boli a co do uszek i pierogów porobione i zamrożone:)
    Dziewczyny jak wy sie nastawiacie na porod silami natury cz odrazu cesarska? Kolezanka ma złe doświadczenia z porodu sn i mi wciąż mowi zebym postarala sie zalatwic cesarke. Ja natomiast totalnie o tym nie mysle i sie nie nastaawoam, co zycie da tak bedzie. Ale czy sn faktycznie jest tak strasznie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak najbardziej nastawiam się na SN, wiem że poród cięższy, ale szybciej dojdę do siebie i będę już mogła zaopiekować się Malutką :) no i to moje pierwsze dziecko a nie chce długo czekać ze staraniami o drugie :)

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kobiet, tyle opinii. Przecież nawet tutaj na forum są mamy, które rodziły sn i to nie raz i nie mają żadnej traumy. Dla mnie poród sn to jest po prostu najbardziej oczywista i naturalna forma porodu i jeśli tylko nie będzie wskazań do CC to chcę rodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:49

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg szyjki miałam w 24tc i mam wpisane ok 3cm
    I od tego czasu miałam 2 usg ale bez mierzenia szyjki. Gin jak bada mnie na fotelu to wpisuje w kartę że mam 3cm.

Na ostatnim usg miałam badaną bliznę po cc. Grubość 3mm i to to jest dobry wynik i mogę rodzic sn,chyba że coś się pogorszy w międzyczasie.

Wczoraj byliśmy na sesji ciążowo-rodzinnej. Bardzo fajnie było. Chłopaki grzeczne. Mieliśmy ujęcia z dziećmi w dwójkę a na koniec miałam sama z malutka w brzuszku :)
    Można poczuć się pięknie w ciąży pozując w tych cudanych sukienkach. Mąż zagadał jak już miałam zdjęcia sama to tak oczy my się świeciły i uśmiech od ucha do ucha.

Od kilku dni leci mi krew z nosa nie wiem czym to jest spowodowane. Ogólnie bardziej zmęczona jestem ale plus że lepiej mi się śpi. I rwa mi odpuściła od tygodnia jest dużo lepiej :)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to naprawdę kwestia indywidualna.
    Ja miałam bardzo ciężki, dziecko urodziło się chore. Oboje z mężem już nie chcemy tego przechodzić i zdecydowaliśmy się na cc.
    Myślę, że na pierwszy poród nie zdecydowałam bym się na cc.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na usg 3trymestru mam wpisane łożysko 1 stopień dojrzałości ale gin nie mówiła że coś jest nie tak

symbolica lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem nastawiona na SN. Z tych samych powodów co Bumbum. Na szkole rodzenia mój mąż okazuje się taki ogarnięty i spokojny że i ja przestałam się stresować. Razem damy radę.

Ze spaniem mam problem głównie wieczorem. Przychodzi 21 I już mi się wszystko dzieje. Nogi mrowieja, bolą, leżeć nie mogę.wiec siedze w fotelu. ok 1-2 że zmęczenia w nim usypiam. A potem już spoko. Budzę się na toaletę Ale potem jakoś w miarę śpię.
    Dziś usg III trymestru. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Spokojnego dnia dziewczyny!

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym rodzić sn. Z takich samych powodów jak Wy; to nasze pierwsze dziecko i nie chcemy czekać długo ze staraniem kolejne.

Tym bardziej, że teraz staraliśmy się prawie rok, nie wiadomo jak pójdzie za drugim razem..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poród sn był szybki i łatwy. Bolało jak diabli, Ale generalnie poród sam w sobie był spoko. Natomiast fakt że to źle prowadzili, to zupełnie inna sprawa. Także no to też bierzcie pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:14

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;) co do porodu to chciałabym naturalnie, ale zobaczymy co wyjdzie w trakcie. Znajoma ma termin na 20 stycznia i już załatwioną cesarke, bo od początku tak chciała bo się boi. Głupie gadanie chyba nie ma takiej kobiety co by się w jakiś sposób nie obawiała porodu tym bardziej pierwszego :|
    Mam pytanie jakie kupujecie pampersy? Pewnie już o tym pisałyście,ale nie chce mi się grzebać tyle wstecz, przeważnie każdy mówi pampers albo dada i nie mogę się zdecydować które zaczynać kupować

km5sroeqr29ccbje.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ