Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się w 33 tc
Coraz bliżej
Ja juz mam schizy nocne. Jak się obudze na wznak a się zdarza od razu przekręcam się na lewy bok i czekam aż mała się ruszy. I potrafię tak czekać długo i nie spać...
Dzisiaj sprzątam łazienkę i lepie uszkaNo i obiadek jakis trzeba wymanić
KaroKaro Cykl dobowy po mnie? No to by było piękneDużo by spała :p A i teraz w brzuchu rzadko się zdarza że się budzi w nocy. Szaleje cały dzień a w nocy śpi
Teściowa mówiła że mój mąż całe noce spał od początku. Ja też wiec jest nadzieja
Pepper lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:To tylko się cieszyć!
moja położna w szkole rodzenia twierdzi że dziecko przejmuje cykl dobowy po mamie wiec jeśli miałoby to się sprawdzić to będziesz szczesciarą
Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra. -
Pau.Em wrote:To zabobon;) Ja wstawalam w 1 ciąży po sto razy w nocy, bezsenność totalna, kladlam się ok 22 i od 3 już mnie nosiło po domu. A córka wstawala jak w zegarku co 3h przez 3 miesiące, a później spała 19-5 rano bez pobudek;) tylko ja i tak musiałam co 3h wstawać by ściągać mleko
Z kolei mój chrzesniak zaczął przesypiac noce dopiero w wieku 2 lat, masakra.
To mnie trochę pocieszyłaś, jest jakieś światełko w tunelu na przespane noce🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straciatellaa raczej tak i to chyba nawet bez dwóch zdań, bo o tyle o ile przy pośladkowym jakaś szansa na prawidłowy poród jest to przy poprzecznym dziecko nie ma się jak do kanału rodnego nawet wstawić.
To tak na mój chłopski rozum🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 12:37
artemida27, malami91, KaroKaro, bumbum, baranosia, symbolica, Ewelcia85, Lady_E, Pepper, Dorota3, kjt91, ej_est, Karola94c, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
A propos spania to ja właśnie wstałam.
Lady_E, będziesz mrozić te uszka? Bo ja już chętnie zrobiłabym coś na Święta, ale jakoś ciągle mam wrażenie, że jest za wcześnie...
Co do maści na ból pleców to słyszałam o jakiejś ziołowej, ale za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy. Ktoś pisał o Amolu - ma mnóstwo alkoholu, więc pić w ciąży raczej niewskazane, ale do posmarowania pleców może być, bo % szybko parują, z tym że na moje bolące plecy i tak nie podziałał.
-
Co do Amolu to ja smaruje i plecy i skromnie jak glowa boli a co do uszek i pierogów porobione i zamrożone:)
Dziewczyny jak wy sie nastawiacie na porod silami natury cz odrazu cesarska? Kolezanka ma złe doświadczenia z porodu sn i mi wciąż mowi zebym postarala sie zalatwic cesarke. Ja natomiast totalnie o tym nie mysle i sie nie nastaawoam, co zycie da tak bedzie. Ale czy sn faktycznie jest tak strasznie? -
nick nieaktualnyIle kobiet, tyle opinii. Przecież nawet tutaj na forum są mamy, które rodziły sn i to nie raz i nie mają żadnej traumy. Dla mnie poród sn to jest po prostu najbardziej oczywista i naturalna forma porodu i jeśli tylko nie będzie wskazań do CC to chcę rodzić naturalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:49
-
Usg szyjki miałam w 24tc i mam wpisane ok 3cm
I od tego czasu miałam 2 usg ale bez mierzenia szyjki. Gin jak bada mnie na fotelu to wpisuje w kartę że mam 3cm.
Na ostatnim usg miałam badaną bliznę po cc. Grubość 3mm i to to jest dobry wynik i mogę rodzic sn,chyba że coś się pogorszy w międzyczasie.
Wczoraj byliśmy na sesji ciążowo-rodzinnej. Bardzo fajnie było. Chłopaki grzeczne. Mieliśmy ujęcia z dziećmi w dwójkę a na koniec miałam sama z malutka w brzuszku
Można poczuć się pięknie w ciąży pozując w tych cudanych sukienkach. Mąż zagadał jak już miałam zdjęcia sama to tak oczy my się świeciły i uśmiech od ucha do ucha.
Od kilku dni leci mi krew z nosa nie wiem czym to jest spowodowane. Ogólnie bardziej zmęczona jestem ale plus że lepiej mi się śpi. I rwa mi odpuściła od tygodnia jest dużo lepiej -
Ja też jestem nastawiona na SN. Z tych samych powodów co Bumbum. Na szkole rodzenia mój mąż okazuje się taki ogarnięty i spokojny że i ja przestałam się stresować. Razem damy radę.
Ze spaniem mam problem głównie wieczorem. Przychodzi 21 I już mi się wszystko dzieje. Nogi mrowieja, bolą, leżeć nie mogę.wiec siedze w fotelu. ok 1-2 że zmęczenia w nim usypiam. A potem już spoko. Budzę się na toaletę Ale potem jakoś w miarę śpię.
Dziś usg III trymestru. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Spokojnego dnia dziewczyny!
-
nick nieaktualnyMój poród sn był szybki i łatwy. Bolało jak diabli, Ale generalnie poród sam w sobie był spoko. Natomiast fakt że to źle prowadzili, to zupełnie inna sprawa. Także no to też bierzcie pod uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:14
-
Witam dziewczyny
co do porodu to chciałabym naturalnie, ale zobaczymy co wyjdzie w trakcie. Znajoma ma termin na 20 stycznia i już załatwioną cesarke, bo od początku tak chciała bo się boi. Głupie gadanie chyba nie ma takiej kobiety co by się w jakiś sposób nie obawiała porodu tym bardziej pierwszego
Mam pytanie jakie kupujecie pampersy? Pewnie już o tym pisałyście,ale nie chce mi się grzebać tyle wstecz, przeważnie każdy mówi pampers albo dada i nie mogę się zdecydować które zaczynać kupować