X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dzień dobry!
    A propos spania to ja właśnie wstałam :-D.

Lady_E, będziesz mrozić te uszka? Bo ja już chętnie zrobiłabym coś na Święta, ale jakoś ciągle mam wrażenie, że jest za wcześniej.
    Tak oczywiście uszka mrożę. Pierogi już zamrożone. Jakbym miała robić na świeżo to bym sie nie wyrobiła :p

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola, ja na początek kupiłam małą paczkę Pampers Premium Care, Dada i jeszcze jakieś z Rossmanna. Sama sprawdzę które będą się dobrze sprawować, nie będą uczulać itd. Jeśli wszystkie będą spoko to zacznę kupować najtańsze z nich :-D.

Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz po badaniu kontrolnym. Przepływy ok. Następna wizyta 31 grudnia i dr zdecyduje czy sn czy cc. Malutka kopala dzisiaj mocno na badaniu wiec śmiechu co niemiara. :)

Co do położenia poprzecznego to moja siostra tak miała i kazali jej rodzic normalnie. 13 godzin się meczyla i w końcu zrobili cc.

Ja kupiłam pampersy pampersy :)

magdaaa88, ej_est, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam póki co paczkę takich
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady/Pampers-New-Baby-Dry-pieluchy-1-Newborn-2-5-kg-43-szt,21695,8478

Mam zamiar wziąć je do szpitala, potem zobaczymy

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia mi ginekolog mówił, że miejscowo spokojnie mogę smarować z maściami z NLPZ-ami typu dicloziaja czy coś, ale wiadomo lepiej upewnij się u swojego.

Dorota oczywiście, że mam duże obawy. Chociaż lekarz ostatnio mówił, że ma pacjentkę , która będzie miała teraz 6 CC i jest wszystko ok. Nie ma reguły. Ja dochodziłam do siebie po poprzednich bardzo szybciutko i mam nadzieję, że teraz tez tak będzie. Rozważam jeszcze barierę przeciwzrostową podczas cięcia. Ostatnio miałam ze sobą ale lekarz robiący na szybko w nocy CC nie wiedział jak jej użyć :D a szkoda bo podobno warto. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:28

baranosia, Dorota3 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię dady ale co kto woli, pampersy chwilę były ok ale zaczęły uczulac i przy drugiej też Dada. Próbowaliśmy z Lidla tujury i raz z rossmana dostaliśmy jakieś ale ile ludzi tyle opinii.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku tylko Pampersy.
    Najpierw te w białym opakowaniu a potem zielone a z wiekiem jak już nie zmieniałam na noc to tylko pampersy (inne nie dawały rady całą noc) a na dzień Dada lub z Lidla.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chłopakami słyszałam że gorzej z tymi pieluchami i muszę się przestawić żeby ja bardziej na przod zapinać :D

KaroKaro lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kupione pampers premium care i bella happy. Bella zamawiam z ich strony bliżejciebie.pl
    W obu tym pieluszkach podoba mi się że mają pasek zmieniający kolor jak dzidziuś zrobi siusiu.
    Dla starszego używam dady ale tych fioletowych i w mojej ocenie są super. Wcześniej do roku używaliśmy pampersów tych białych ale wypróbowałam dady i dla mnie nie ma różnicy tylko miej mniej wydaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Baranosia mi ginekolog mówił, że miejscowo spokojnie mogę smarować z maściami z NLPZ-ami typu dicloziaja czy coś, ale wiadomo lepiej upewnij się u swojego.

Dorota oczywiście, że mam duże obawy. Chociaż lekarz ostatnio mówił, że ma pacjentkę , która będzie miała teraz 6 CC i jest wszystko ok. Nie ma reguły. Ja dochodziłam do siebie po poprzednich bardzo szybciutko i mam nadzieję, że teraz tez tak będzie. Rozważam jeszcze barierę przeciwzrostową podczas cięcia. Ostatnio miałam ze sobą ale lekarz robiący na szybko w nocy CC nie wiedział jak jej użyć :D a szkoda bo podobno warto. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

Powodzenia na wizytach!

Ja tez od ginekologa dostałam pozwolenie na smarowanie sie takimi maściami. Miewam nieraz okropne bóle kolan, które nie pozwalają normalnie funkcjonować i tylko posmarowania jakaś maścią pomaga.

Kropeczko a co to takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:25

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    położenie poprzeczne jest ewidentnym wskazaniem do cc?

Wiesz nie chce wprowadzać w błąd, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, ze sporo zależy od tego jakie to ułożenie poprzeczne jest. Chodziło o to czy dziecko bardziej skłania sie ku miednicowemu czy glowkowemu ułożeniu, ale nie wiem dokładnie czy to było w kontekście porodu naturalnego.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, ej_est dzięki za info! Spytam się lekarza ale skoro Wy możecie to pewnie i ja będę mogła. Wiadomo że nie stosuje się tego cały czas. Dziś na szczęście trochę lepiej się czuję

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pierwszy raz słyszę o tej barierze przeciwzrostowej, zapytam gina na wizycie co o tym myśli :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Nie ma co ukrywać, że boję się porodu jak diabli. Boję się komplikacji, boję się, że popękam bardzo. Mimo wszystko wolę SN. Chociaż cc ma jeden plus dla mnie zna się termin.
    A sama ciąża też już daje w kość. Mogę sobie odpocząć zazwyczaj kiedy chcę, ale mimo wszystko czasami jest ciężko. W nocy nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji i mam wrażenie, że wszystko robi mi na złość i wiecznie coś mi spada.
    Psychicznie też jestem już wymęczona. Starych ciągle gdzieś siedzi z tyłu głowy. A czeka mnie jeszcze odstąpienie acardu i heparyny...
    A któraś pytałam się o daleką podróż ja jadę na sylwestra do Krakowa a to jakieś 450km.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żeby nie usnąć, bo muszę odebrać Oliwkę przed 15, dokończyłam bigos i umyłam okno w kuchni jeszcze tylko wyprasować i powiesić firanki :-P
    Już kiedyś tu pisałam i ja porodu się nie boję mnie przeraża trójka dzieci do ogarnięcia :-O chiciaż ej_est ty to w ogóle jesteś dla mnie hardkorem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:55

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. tak sobie myślę, że zostało nam już tej ciąży tak naprawdę kilka tygodni. Zaraz skończy się grudzień i zaczniemy się rozpakowywac... skończy się też ta sielanka - przy dwójce dzieci będzie ciężko, już nie wspomnę o tych, które mają większe gromadki. I tak jak nie mogę się doczekać porodu, tak okropnie się boje, czy dam radę.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Chociaż cc ma jeden plus dla mnie zna się termin.

Bywa, że dziecko ma głęboko w nosie ten termin i akcja zaczyna się wcześniej :D.

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego też się boję, że dziewczyny nie chciały wychodzić a któraś tu kiedyś pisała że chłopaki wolą wyskoczyć przed terminem a ja jak zacznę rodzic to wpadnę w wielką panikę!!!

Karola94c lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Bywa, że dziecko ma głęboko w nosie ten termin i akcja zaczyna się wcześniej :D.
    Czasami i tak może być :)
    A co do papmersów to zrobiłam zamówienie w gemini w weekend i kupiłam piluszki Kit&Kin.
    Ja się zastanawiam jak sobie dam radę, bo to pierwsze i nie mam doświadczenia. Poza tym życie zmieni się o 180°...
    Ale nie my pierwsze i nie ostatnie. Musi byś dobrze :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, kiedy masz przestać brać acard i heparyne? Ja acard biorę do skończonego 34tc, a heparyna do porodu i około 6 tygodni po.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ