Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami91 wrote:Dzień dobry!
A propos spania to ja właśnie wstałam.
Lady_E, będziesz mrozić te uszka? Bo ja już chętnie zrobiłabym coś na Święta, ale jakoś ciągle mam wrażenie, że jest za wcześniej.malami91, Karola94c lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyKolorowaola, ja na początek kupiłam małą paczkę Pampers Premium Care, Dada i jeszcze jakieś z Rossmanna. Sama sprawdzę które będą się dobrze sprawować, nie będą uczulać itd. Jeśli wszystkie będą spoko to zacznę kupować najtańsze z nich
.
Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Kochane ja juz po badaniu kontrolnym. Przepływy ok. Następna wizyta 31 grudnia i dr zdecyduje czy sn czy cc. Malutka kopala dzisiaj mocno na badaniu wiec śmiechu co niemiara.
Co do położenia poprzecznego to moja siostra tak miała i kazali jej rodzic normalnie. 13 godzin się meczyla i w końcu zrobili cc.
Ja kupiłam pampersy pampersy
magdaaa88, ej_est, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Baranosia mi ginekolog mówił, że miejscowo spokojnie mogę smarować z maściami z NLPZ-ami typu dicloziaja czy coś, ale wiadomo lepiej upewnij się u swojego.
Dorota oczywiście, że mam duże obawy. Chociaż lekarz ostatnio mówił, że ma pacjentkę , która będzie miała teraz 6 CC i jest wszystko ok. Nie ma reguły. Ja dochodziłam do siebie po poprzednich bardzo szybciutko i mam nadzieję, że teraz tez tak będzie. Rozważam jeszcze barierę przeciwzrostową podczas cięcia. Ostatnio miałam ze sobą ale lekarz robiący na szybko w nocy CC nie wiedział jak jej użyća szkoda bo podobno warto. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
Powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:28
baranosia, Dorota3 lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Mam kupione pampers premium care i bella happy. Bella zamawiam z ich strony bliżejciebie.pl
W obu tym pieluszkach podoba mi się że mają pasek zmieniający kolor jak dzidziuś zrobi siusiu.
Dla starszego używam dady ale tych fioletowych i w mojej ocenie są super. Wcześniej do roku używaliśmy pampersów tych białych ale wypróbowałam dady i dla mnie nie ma różnicy tylko miej mniej wydaje -
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:Baranosia mi ginekolog mówił, że miejscowo spokojnie mogę smarować z maściami z NLPZ-ami typu dicloziaja czy coś, ale wiadomo lepiej upewnij się u swojego.
Dorota oczywiście, że mam duże obawy. Chociaż lekarz ostatnio mówił, że ma pacjentkę , która będzie miała teraz 6 CC i jest wszystko ok. Nie ma reguły. Ja dochodziłam do siebie po poprzednich bardzo szybciutko i mam nadzieję, że teraz tez tak będzie. Rozważam jeszcze barierę przeciwzrostową podczas cięcia. Ostatnio miałam ze sobą ale lekarz robiący na szybko w nocy CC nie wiedział jak jej użyća szkoda bo podobno warto. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
Powodzenia na wizytach!
Ja tez od ginekologa dostałam pozwolenie na smarowanie sie takimi maściami. Miewam nieraz okropne bóle kolan, które nie pozwalają normalnie funkcjonować i tylko posmarowania jakaś maścią pomaga.
Kropeczko a co to takiego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:25
baranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:położenie poprzeczne jest ewidentnym wskazaniem do cc?
Wiesz nie chce wprowadzać w błąd, ale gdzieś kiedyś przeczytałam, ze sporo zależy od tego jakie to ułożenie poprzeczne jest. Chodziło o to czy dziecko bardziej skłania sie ku miednicowemu czy glowkowemu ułożeniu, ale nie wiem dokładnie czy to było w kontekście porodu naturalnego.
-
Hej!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Nie ma co ukrywać, że boję się porodu jak diabli. Boję się komplikacji, boję się, że popękam bardzo. Mimo wszystko wolę SN. Chociaż cc ma jeden plus dla mnie zna się termin.
A sama ciąża też już daje w kość. Mogę sobie odpocząć zazwyczaj kiedy chcę, ale mimo wszystko czasami jest ciężko. W nocy nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji i mam wrażenie, że wszystko robi mi na złość i wiecznie coś mi spada.
Psychicznie też jestem już wymęczona. Starych ciągle gdzieś siedzi z tyłu głowy. A czeka mnie jeszcze odstąpienie acardu i heparyny...
A któraś pytałam się o daleką podróż ja jadę na sylwestra do Krakowa a to jakieś 450km. -
Ja żeby nie usnąć, bo muszę odebrać Oliwkę przed 15, dokończyłam bigos i umyłam okno w kuchni jeszcze tylko wyprasować i powiesić firanki
Już kiedyś tu pisałam i ja porodu się nie boję mnie przeraża trójka dzieci do ogarnięciachiciaż ej_est ty to w ogóle jesteś dla mnie hardkorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:55
-
nick nieaktualnyWiecie co.. tak sobie myślę, że zostało nam już tej ciąży tak naprawdę kilka tygodni. Zaraz skończy się grudzień i zaczniemy się rozpakowywac... skończy się też ta sielanka - przy dwójce dzieci będzie ciężko, już nie wspomnę o tych, które mają większe gromadki. I tak jak nie mogę się doczekać porodu, tak okropnie się boje, czy dam radę.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Bywa, że dziecko ma głęboko w nosie ten termin i akcja zaczyna się wcześniej
.
A co do papmersów to zrobiłam zamówienie w gemini w weekend i kupiłam piluszki Kit&Kin.
Ja się zastanawiam jak sobie dam radę, bo to pierwsze i nie mam doświadczenia. Poza tym życie zmieni się o 180°...
Ale nie my pierwsze i nie ostatnie. Musi byś dobrze
-
Makowa, kiedy masz przestać brać acard i heparyne? Ja acard biorę do skończonego 34tc, a heparyna do porodu i około 6 tygodni po.