Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy myślicie, że torbiel która utrudnia mi chodzenie i kłuje, rwie po długim staniu czy przebywaniu w jednej pozycji, zmęczenie może być wskazaniem do wystawienia L4?
Pytam bo jestem dwa dni na urlopie a już dostałam z 10 telefonów z pracy. Urlop mam tylko do czwartku bo dłużej się nie da ale mam powoli dość. Poświęcam się pracy a jak nie ma mnie chwile to jadą po mnie chociaż jak widze sami nie ogarniaja tematu.
-
Pau.Em wrote:Dziewczyny, czy Wam też tak piersi urosły? Ja noszę normalnie 65B, a dziś założyłam biustonosz, który nosiłam w 8 miesiącu pierwszej ciąży 65D. Aż sie boję co będzie dalej
mi się też 'wylewają'z dotychczasowych stanikow, trzeba iść na zakupy
już nie mówiąc o tym że w spodniach też komfortu brak:p -
Dziewczyny, u mnie dobre wieści Jest zarodek 6 mm i bijące serduszko. Póki co idziemy zgodnie z planem 6t4d. Mam kartę ciąży i skierowanie na badania.
Odnośnie piersi, moje są na pewno powiększone o co najmniej rozmiar.
Czekamy na dalsze dobre wiadomościNadzieja22, empiq, Pau.Em, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnessa wrote:ok, ale czy podwojne usg nie sa w jakis sposob szkodliwe? Tzn, wiem ze niby usg nie jest szkodliwe, ale czy oby na pewno
Pytanie czy lekarz z NFZ bedzie ci robił co wizytę USG bo nie wszyscy tak robią. Niektóre kobiety na NFZ tez maja tylko 3 razy USG bo niby tyle sie z NFZ „należy” i w sumie duzo zależy od lekarza. Mogę sie mylić to niech mnie ktos poprawi
U nas w przychodni nie ma problemu bo wyniki odbiera sie osobiscie. Tylko ten lekarz taki sobie i jeszcze jest sprawa taka, ze zarowno lekarz na NFZ i mój prywatnie przyjmują w czwartki wiec drugi raz bede mieć juz tak, ze obie wizyty wypada w ten sam czwartek...gdyby sie to powtarzało to mogłoby to być problematyczne.
Mi tez piersi urosły. Moze nie jakos spektakularnie, ale tez „wylewają” sie ze stanika -
nick nieaktualnyPepper wrote:Dziewczyny czy myślicie, że torbiel która utrudnia mi chodzenie i kłuje, rwie po długim staniu czy przebywaniu w jednej pozycji, zmęczenie może być wskazaniem do wystawienia L4?
Pytam bo jestem dwa dni na urlopie a już dostałam z 10 telefonów z pracy. Urlop mam tylko do czwartku bo dłużej się nie da ale mam powoli dość. Poświęcam się pracy a jak nie ma mnie chwile to jadą po mnie chociaż jak widze sami nie ogarniaja tematu.
Moim zdanie jak najbardziej, ale wszystko zależy od lekarza...Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Pytam z ciekawości, bo ja juz tydzień temu miałam przez brzuch i byłam mocno zdziwiona.
W pierwszej ciąży przez brzuch miałam pierwsze USG w 11 tygodniu pamietam bo były to prenatalne i doktor robił jej juz przez brzuch. Potem każde następne juz takie było, ale to tego momentu było zawsze przezpochwowe
-
nick nieaktualnyej_est wrote:W pierwszej ciąży przez brzuch miałam pierwsze USG w 11 tygodniu pamietam bo były to prenatalne i doktor robił jej juz przez brzuch. Potem każde następne juz takie było, ale to tego momentu było zawsze przezpochwowe
Hm...to ja nie wiem co ten mój doktorek wymyślił . Mam nadzieję, że to, co mam na zdjęciu to faktycznie dziecko -
Ja właśnie chodzę podwójnie Na nfz miałam już 2 wizyty, dostałam skierowania i zrobiłam wszystkie badania I trymestru. USG nie zrobili mi ani razu. Następna wizyta za miesiąc- zobaczymy co będzie.
Nie wytrzymałabym tyle czasu bez pewności, że wszystko jest dobrze z dzieckiem, więc dodatkowo chodzę prywatnie- dziś miałam drugie usg.
Maluszek ma 31 mm, słyszałam bicie jego serduszka. Na początku podobno nawet machał przez chwilę rączką Niestety.. momentalnie miałam załzawione oczy i mało co widziałam
I najlepsze; po dzisiejszym badaniu termin zmienił mi się na 30.01.2019
empiq, ej_est, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyartemida27 wrote:Ja właśnie chodzę podwójnie Na nfz miałam już 2 wizyty, dostałam skierowania i zrobiłam wszystkie badania I trymestru. USG nie zrobili mi ani razu. Następna wizyta za miesiąc- zobaczymy co będzie.
Nie wytrzymałabym tyle czasu bez pewności, że wszystko jest dobrze z dzieckiem, więc dodatkowo chodzę prywatnie- dziś miałam drugie usg.
Czyli faktycznie chodzenie dodatkowo na NFZ nie oznacza wcale dodatkowego USG
Gratuluje (i zazdroszczę) świetnych wieści i widoków na wizycie