X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba też miałam te wszystkie badania oprócz grupy krwi bo mam kartę. No u mnie też wyniki idą od razu do lekarza ja ich nie odbieram

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 ja tylko przezpochwowe. Podobno przez powłoki widać coś po 10-11 tyg. I to najczęściej u szczupłych kobiet.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myślicie, że torbiel która utrudnia mi chodzenie i kłuje, rwie po długim staniu czy przebywaniu w jednej pozycji, zmęczenie może być wskazaniem do wystawienia L4?

Pytam bo jestem dwa dni na urlopie a już dostałam z 10 telefonów z pracy. Urlop mam tylko do czwartku bo dłużej się nie da ale mam powoli dość. Poświęcam się pracy a jak nie ma mnie chwile to jadą po mnie chociaż jak widze sami nie ogarniaja tematu.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też tak piersi urosły? Ja noszę normalnie 65B, a dziś założyłam biustonosz, który nosiłam w 8 miesiącu pierwszej ciąży 65D. Aż sie boję co będzie dalej

mi się też 'wylewają'z dotychczasowych stanikow, trzeba iść na zakupy
    już nie mówiąc o tym że w spodniach też komfortu brak:p

• iwona01 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie dobre wieści :) Jest zarodek 6 mm i bijące serduszko. Póki co idziemy zgodnie z planem 6t4d. Mam kartę ciąży i skierowanie na badania.

Odnośnie piersi, moje są na pewno powiększone o co najmniej rozmiar.

Czekamy na dalsze dobre wiadomości

Nadzieja22, empiq, Pau.Em, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Malami91 ja tylko przezpochwowe. Podobno przez powłoki widać coś po 10-11 tyg. I to najczęściej u szczupłych kobiet.

Pytam z ciekawości, bo ja juz tydzień temu miałam przez brzuch i byłam mocno zdziwiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    ok, ale czy podwojne usg nie sa w jakis sposob szkodliwe? Tzn, wiem ze niby usg nie jest szkodliwe, ale czy oby na pewno :)

Pytanie czy lekarz z NFZ bedzie ci robił co wizytę USG bo nie wszyscy tak robią. Niektóre kobiety na NFZ tez maja tylko 3 razy USG bo niby tyle sie z NFZ „należy” i w sumie duzo zależy od lekarza. Mogę sie mylić to niech mnie ktos poprawi ;)

U nas w przychodni nie ma problemu bo wyniki odbiera sie osobiscie. Tylko ten lekarz taki sobie i jeszcze jest sprawa taka, ze zarowno lekarz na NFZ i mój prywatnie przyjmują w czwartki wiec drugi raz bede mieć juz tak, ze obie wizyty wypada w ten sam czwartek...gdyby sie to powtarzało to mogłoby to być problematyczne.

Mi tez piersi urosły. Moze nie jakos spektakularnie, ale tez „wylewają” sie ze stanika :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny czy myślicie, że torbiel która utrudnia mi chodzenie i kłuje, rwie po długim staniu czy przebywaniu w jednej pozycji, zmęczenie może być wskazaniem do wystawienia L4?

Pytam bo jestem dwa dni na urlopie a już dostałam z 10 telefonów z pracy. Urlop mam tylko do czwartku bo dłużej się nie da ale mam powoli dość. Poświęcam się pracy a jak nie ma mnie chwile to jadą po mnie chociaż jak widze sami nie ogarniaja tematu.

Moim zdanie jak najbardziej, ale wszystko zależy od lekarza...

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Pytam z ciekawości, bo ja juz tydzień temu miałam przez brzuch i byłam mocno zdziwiona.

W pierwszej ciąży przez brzuch miałam pierwsze USG w 11 tygodniu pamietam bo były to prenatalne i doktor robił jej juz przez brzuch. Potem każde następne juz takie było, ale to tego momentu było zawsze przezpochwowe

• milllusia88 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*

f2w3s65g7edvmdou.png

f2w33e5eegywedjr.png

f2w3jt3j8y2jkw5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    W pierwszej ciąży przez brzuch miałam pierwsze USG w 11 tygodniu pamietam bo były to prenatalne i doktor robił jej juz przez brzuch. Potem każde następne juz takie było, ale to tego momentu było zawsze przezpochwowe

Hm...to ja nie wiem co ten mój doktorek wymyślił ;). Mam nadzieję, że to, co mam na zdjęciu to faktycznie dziecko :D

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chodzę podwójnie ;) Na nfz miałam już 2 wizyty, dostałam skierowania i zrobiłam wszystkie badania I trymestru. USG nie zrobili mi ani razu. Następna wizyta za miesiąc- zobaczymy co będzie.

Nie wytrzymałabym tyle czasu bez pewności, że wszystko jest dobrze z dzieckiem, więc dodatkowo chodzę prywatnie- dziś miałam drugie usg.

Maluszek ma 31 mm, słyszałam bicie jego serduszka. Na początku podobno nawet machał przez chwilę rączką ;) Niestety.. momentalnie miałam załzawione oczy i mało co widziałam :D

I najlepsze; po dzisiejszym badaniu termin zmienił mi się na 30.01.2019 ;)

empiq, ej_est, Ewelcia85, Pepper lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*
    Bardzo mi przykro :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:

Strasznie mi przykro. Trzymaj sie dzielnie i wracaj do sił jak najszybciej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Trzymaj się:* :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Ja właśnie chodzę podwójnie ;) Na nfz miałam już 2 wizyty, dostałam skierowania i zrobiłam wszystkie badania I trymestru. USG nie zrobili mi ani razu. Następna wizyta za miesiąc- zobaczymy co będzie.

Nie wytrzymałabym tyle czasu bez pewności, że wszystko jest dobrze z dzieckiem, więc dodatkowo chodzę prywatnie- dziś miałam drugie usg.

Czyli faktycznie chodzenie dodatkowo na NFZ nie oznacza wcale dodatkowego USG ;)

Gratuluje (i zazdroszczę) świetnych wieści i widoków na wizycie :)

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźnienie do ginekologa :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmiana terminu nic nie znaczyła. Z USG wyszło mi 8 marca a urodziłam 25 marca (z okresu wychodziło 17 marca). Więc gdyby patrzeć po USG to zdrowo przenosiłam ;P

Karola94c lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz NFZ robi USG na każdej wizycie :)

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Przykro mi :( Mam nadzieje że szybko dojdziesz do siebie . Trzymaj sie :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ