X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie, wszytko OK. Bobo ma już prawie 2cm ;-) Dzisiejsze USG pokazało 8tydz4dzien :-) Kolejna wizyta dopiero 31 lipca (jak ja to wytrzymam?!?!?) a USG genetyczne mam robić 30 lipca. Krwiak jeszcze jest ale dużo mniejszy :-).

artemida27, Nadzieja22, empiq, Pepper lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Mój lekarz NFZ robi USG na każdej wizycie :)

Nie mam pojęcia od czego to zależy..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*
    Tak bardzo mi przykro :-(

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny muszę się komuś wygadać bo zaraz pękne normalnie . To że ludzie potrafią zaskakiwać to normalne ale że są tak beszczelni to nie wiedziałam . Ostatnio robiłam porządki w ciuchach starszej córki i uzbierałam 2 reklamówki leginsów, bluzek,sukienek i kurtek w stanie dobrym + i wpadłam na pomysł że oddam komuś za symbolicznego batona dla córki bo i tak nie mam co z tym zrobic a komuś jeszcze posłuży i odezwała się pani że chętna tylko muszę jej przetrzymać do soboty . A teraz napisała do mnie ze najlepiej byłoby gdybym jej przyniosła do domu bo ona ma małe dziecko ... No heloł ja też mam i tak jej napisałam to się zastanawia czy da radę przyjść i może ja jednak będe na mieście to bym jej wzieła . Padłam normalnie

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowieczek ma prawie centymetr. Pyka mu serduszko. Wszystko jest okej ❤

Straciatellaa, empiq, Pepper, Olciaaa, baranosia, artemida27, Nadzieja22, Karola94c, kjt91 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*
    Przykro mi :(

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Hej dziewczyny muszę się komuś wygadać bo zaraz pękne normalnie . To że ludzie potrafią zaskakiwać to normalne ale że są tak beszczelni to nie wiedziałam . Ostatnio robiłam porządki w ciuchach starszej córki i uzbierałam 2 reklamówki leginsów, bluzek,sukienek i kurtek w stanie dobrym + i wpadłam na pomysł że oddam komuś za symbolicznego batona dla córki bo i tak nie mam co z tym zrobic a komuś jeszcze posłuży i odezwała się pani że chętna tylko muszę jej przetrzymać do soboty . A teraz napisała do mnie ze najlepiej byłoby gdybym jej przyniosła do domu bo ona ma małe dziecko ... No heloł ja też mam i tak jej napisałam to się zastanawia czy da radę przyjść i może ja jednak będe na mieście to bym jej wzieła . Padłam normalnie
    Może napisz tej Pani ze chętnie oddasz ubrania, które się przydadzą innemu dziecku z założeniem, że ktoś odbierze je osobiście.
    Robisz coś dobrego nie możesz mieć jeszcze poczucia winy ze komuś nie dałaś tego pod nos.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia no takie mamy czasy. Państwo nauczyło takiego leserstwa i to się ciągnie. Po co iść do pracy jak lepiej wziąć 500+ na każde dziecko, rodzinne, zapomogi, datki z darów, w szkole dzieci nakarmią to najlepiej jeszcze jak ktoś odda ubrania i przyniesie do domu

Olciaaa, amir, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem co z tym lekarzem nie tak. Powiedział, że progesteronu w ciąży się w ogóle nie bada. I plamienia nie od tego miałam w pierwszej ciąży (chociaż cudem akurat po luteinie minęły..). Ostatni raz odwiedziłam tego lekarza i to miejsce.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ewelcia no takie mamy czasy. Państwo nauczyło takiego leserstwa i to się ciągnie. Po co iść do pracy jak lepiej wziąć 500+ na każde dziecko, rodzinne, zapomogi, datki z darów, w szkole dzieci nakarmią to najlepiej jeszcze jak ktoś odda ubrania i przyniesie do domu
    Tez mam takie wrażenie :-|

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millusia bardzo mi przykro... Mam nadzieje że dostałaś trochę dluzsze l4

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 06:17

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !! To my będziemy teraz przeżywać jak wizyty za 4 tyg każda :d

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :)

Robiłam test 1 lipca .. wyszedl pozytywny wyraźna mega mocna kreska
    Ostatnia miesiaczka 2 czerwiec
    Współżyłam 14czerwiec pozniej ani wczesniej nie ..
    Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic :( ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
    Ale martwi mnie sam fakt że nie bylo nic jest to mozliwe?
    mowi ze to pewnie wczesna ciąża moze 3/4tydzien -ale aby nic nie bylo?
    Strasznie sie tym martwie :( jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic :( ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
    Strasznie sie tym martwie :( jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......
    Wydaje mi się że ginekolog ma racje , a do zapłodnienia mogło dojść nawet kilka dni po zbliżeniu więc na spokojnie beta i mam nadzieje ze pochwalisz sie za jakiś czas ciążą :-))

Niezwykła lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powoli ustępują mi nudności i wymioty. Aż zaczynam panikowac czy z malenstwem wszystko ok...

MałaMała lubi tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Wydaje mi się że ginekolog ma racje , a do zapłodnienia mogło dojść nawet kilka dni po zbliżeniu więc na spokojnie beta i mam nadzieje ze pochwalisz sie za jakiś czas ciążą :-))

dziekuje za odpowiedz mam nadzieje ze tak bedzie
    jestem po Becie

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymioty jak tylko się podnoszę z łóżka. Lekarz straszył szpitalem. ;/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Może być jeszcze za wcześnie na obraz na USG. Spróbuj zrobić betahcg dzisiaj i za 48h. Sprawdzisz dzięki temu prawidłowy przyrost.
    Na tym etapie jest to moim zdaniem Twój jedyny miernik.
    Czekamy na Ciebie i nie zapomnij napisać jak wyniki :)

Niezwykła lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    U mnie wymioty jak tylko się podnoszę z łóżka. Lekarz straszył szpitalem. ;/
    Kompulsywne wymioty bardzo utrudniają życie. .. w poprzedniej ciąży ja leżałam w szpitalu z powodu nerek a reszta dziewczyn na oddziale z powodu wymiotów. Ale ale to było 8 lat temu.
    Rozmawiałam z doktorem to mówił ze teraz są juz lekarstwa, które łagodzą ta dolegliwość i coraz mniej kobiet leży z tego powodu.

Dzisiaj masz wizytę. Spytaj o leki i koniecznie pochwal się nam jak okruszek :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ