X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie, wszytko OK. Bobo ma już prawie 2cm ;-) Dzisiejsze USG pokazało 8tydz4dzien :-) Kolejna wizyta dopiero 31 lipca (jak ja to wytrzymam?!?!?) a USG genetyczne mam robić 30 lipca. Krwiak jeszcze jest ale dużo mniejszy :-).

artemida27, Nadzieja22, empiq, Pepper lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Mój lekarz NFZ robi USG na każdej wizycie :)

Nie mam pojęcia od czego to zależy..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*
    Tak bardzo mi przykro :-(

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny muszę się komuś wygadać bo zaraz pękne normalnie . To że ludzie potrafią zaskakiwać to normalne ale że są tak beszczelni to nie wiedziałam . Ostatnio robiłam porządki w ciuchach starszej córki i uzbierałam 2 reklamówki leginsów, bluzek,sukienek i kurtek w stanie dobrym + i wpadłam na pomysł że oddam komuś za symbolicznego batona dla córki bo i tak nie mam co z tym zrobic a komuś jeszcze posłuży i odezwała się pani że chętna tylko muszę jej przetrzymać do soboty . A teraz napisała do mnie ze najlepiej byłoby gdybym jej przyniosła do domu bo ona ma małe dziecko ... No heloł ja też mam i tak jej napisałam to się zastanawia czy da radę przyjść i może ja jednak będe na mieście to bym jej wzieła . Padłam normalnie

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowieczek ma prawie centymetr. Pyka mu serduszko. Wszystko jest okej ❤

Straciatellaa, empiq, Pepper, Olciaaa, baranosia, artemida27, Nadzieja22, Karola94c, kjt91 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    Jestem po łyżeczkowaniu. Beta spadła do 160 wczoraj juz krwawiłam. Już dziś w domu jestem. Tak wiec spokojnych 9 mies a raczej już 8 :*
    Przykro mi :(

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Hej dziewczyny muszę się komuś wygadać bo zaraz pękne normalnie . To że ludzie potrafią zaskakiwać to normalne ale że są tak beszczelni to nie wiedziałam . Ostatnio robiłam porządki w ciuchach starszej córki i uzbierałam 2 reklamówki leginsów, bluzek,sukienek i kurtek w stanie dobrym + i wpadłam na pomysł że oddam komuś za symbolicznego batona dla córki bo i tak nie mam co z tym zrobic a komuś jeszcze posłuży i odezwała się pani że chętna tylko muszę jej przetrzymać do soboty . A teraz napisała do mnie ze najlepiej byłoby gdybym jej przyniosła do domu bo ona ma małe dziecko ... No heloł ja też mam i tak jej napisałam to się zastanawia czy da radę przyjść i może ja jednak będe na mieście to bym jej wzieła . Padłam normalnie
    Może napisz tej Pani ze chętnie oddasz ubrania, które się przydadzą innemu dziecku z założeniem, że ktoś odbierze je osobiście.
    Robisz coś dobrego nie możesz mieć jeszcze poczucia winy ze komuś nie dałaś tego pod nos.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia no takie mamy czasy. Państwo nauczyło takiego leserstwa i to się ciągnie. Po co iść do pracy jak lepiej wziąć 500+ na każde dziecko, rodzinne, zapomogi, datki z darów, w szkole dzieci nakarmią to najlepiej jeszcze jak ktoś odda ubrania i przyniesie do domu

Olciaaa, amir, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem co z tym lekarzem nie tak. Powiedział, że progesteronu w ciąży się w ogóle nie bada. I plamienia nie od tego miałam w pierwszej ciąży (chociaż cudem akurat po luteinie minęły..). Ostatni raz odwiedziłam tego lekarza i to miejsce.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ewelcia no takie mamy czasy. Państwo nauczyło takiego leserstwa i to się ciągnie. Po co iść do pracy jak lepiej wziąć 500+ na każde dziecko, rodzinne, zapomogi, datki z darów, w szkole dzieci nakarmią to najlepiej jeszcze jak ktoś odda ubrania i przyniesie do domu
    Tez mam takie wrażenie :-|

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millusia bardzo mi przykro... Mam nadzieje że dostałaś trochę dluzsze l4

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 06:17

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !! To my będziemy teraz przeżywać jak wizyty za 4 tyg każda :d

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :)

Robiłam test 1 lipca .. wyszedl pozytywny wyraźna mega mocna kreska
    Ostatnia miesiaczka 2 czerwiec
    Współżyłam 14czerwiec pozniej ani wczesniej nie ..
    Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic :( ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
    Ale martwi mnie sam fakt że nie bylo nic jest to mozliwe?
    mowi ze to pewnie wczesna ciąża moze 3/4tydzien -ale aby nic nie bylo?
    Strasznie sie tym martwie :( jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic :( ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
    Strasznie sie tym martwie :( jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......
    Wydaje mi się że ginekolog ma racje , a do zapłodnienia mogło dojść nawet kilka dni po zbliżeniu więc na spokojnie beta i mam nadzieje ze pochwalisz sie za jakiś czas ciążą :-))

Niezwykła lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powoli ustępują mi nudności i wymioty. Aż zaczynam panikowac czy z malenstwem wszystko ok...

MałaMała lubi tę wiadomość

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Wydaje mi się że ginekolog ma racje , a do zapłodnienia mogło dojść nawet kilka dni po zbliżeniu więc na spokojnie beta i mam nadzieje ze pochwalisz sie za jakiś czas ciążą :-))

dziekuje za odpowiedz mam nadzieje ze tak bedzie
    jestem po Becie

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymioty jak tylko się podnoszę z łóżka. Lekarz straszył szpitalem. ;/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Może być jeszcze za wcześnie na obraz na USG. Spróbuj zrobić betahcg dzisiaj i za 48h. Sprawdzisz dzięki temu prawidłowy przyrost.
    Na tym etapie jest to moim zdaniem Twój jedyny miernik.
    Czekamy na Ciebie i nie zapomnij napisać jak wyniki :)

Niezwykła lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    U mnie wymioty jak tylko się podnoszę z łóżka. Lekarz straszył szpitalem. ;/
    Kompulsywne wymioty bardzo utrudniają życie. .. w poprzedniej ciąży ja leżałam w szpitalu z powodu nerek a reszta dziewczyn na oddziale z powodu wymiotów. Ale ale to było 8 lat temu.
    Rozmawiałam z doktorem to mówił ze teraz są juz lekarstwa, które łagodzą ta dolegliwość i coraz mniej kobiet leży z tego powodu.

Dzisiaj masz wizytę. Spytaj o leki i koniecznie pochwal się nam jak okruszek :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ