Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
MonisiaK wrote:Ja się nie ważyłam, bo nie mam wagi, ale widzę, że mi brzuszek urósł i niektóre spodnie to tak wiecie... Cisną...
W pierwszej ciązy do połowy chodziłam w tych samych ciuchach prawie...
No ja właśnie w szoku jestem bo jak założę coś obcisłego to brzuszka już nie ukryje Nie spodziewałam się tego tak szybko -
Kropeczka85 wrote:Witaj. Po pierwsze na USG jasne że mogło nic nie być widać. Sama tak miałam. Daj znać jak beta.
Ja jestem mega alergikiem i przez dwie ciąże byłam na zyrtecu tym razem działam miejscowo. Dymista 2x 2 psikniecia, do tego dwa rodzaje kropli do oczu i jest bajka. Już nigdy nie wezmę doustnie leku antyhistaminowego bo tylam niemiłosiernie.
Lekarz przepisal mi jakis sterydowy lek do nosa Flixonase ale jak uslyszalam steryd przerazilam sie no ale wczoraj spróbowalam i nic nie pomoglo a pogorszylo bylo jeszcze gorzej wprost sie dusilam
nie biore wiec tego inny zalecił xylomytazolin a inny zas mowi ze nie wolno i nie wiem co myslec ......
Narazie przynosze sobie ulge Nasivin beby ,,, mysle ze bedzie ok jak sadzisz?***musi być dobrze.*
__________ -
ja podobnie jak Pepper, moglabym jesc i jesc, mdlosci co prawda nie mam ale jak za dlugo nie jem to mi sie slabo robi, wagowo na szczescie poki co 1 kg do przodu
ja juz powoli rozgladam sie za spodniami ciazowymi bo te ktore mam powoli robia sie obcisle w brzuchu i mnie gniota.. zamowilam ostatnio na probe kilka par, ale po pierwsze nogawki byly smiesznie krotkie (jestem wysoka) a po drugie mialy ten taki pas na brzuch i on siegal mi pod cycki co przy obecnych upalach byloby dla mnie istna tortura
w kazdym razie cos czarno to widze, te ciuchy sa jakies takie bezksztaltne, worowate.. moze znacie jakies fajne sklepy z odzieza dla ciezarowek?Pepper lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:ja podobnie jak Pepper, moglabym jesc i jesc, mdlosci co prawda nie mam ale jak za dlugo nie jem to mi sie slabo robi, wagowo na szczescie poki co 1 kg do przodu
ja juz powoli rozgladam sie za spodniami ciazowymi bo te ktore mam powoli robia sie obcisle w brzuchu i mnie gniota.. zamowilam ostatnio na probe kilka par, ale po pierwsze nogawki byly smiesznie krotkie (jestem wysoka) a po drugie mialy ten taki pas na brzuch i on siegal mi pod cycki co przy obecnych upalach byloby dla mnie istna tortura
w kazdym razie cos czarno to widze, te ciuchy sa jakies takie bezksztaltne, worowate.. moze znacie jakies fajne sklepy z odzieza dla ciezarowek?
ja nie w 2ciazy dopiero kupilam ciazówki w 5miesiacu takze jak narazie nie widze sensu leginsy i heya do przodu:)***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła to nie jest tak. Sterydy działa miejscowo więc jak trzeba to się w ciąży bierze. I nie działa od pierwszego razu , trzeba brać regularnie. Tak jak i dymiste. To jest nowy lek i ma steryd i antyhistaminowy lek. Nie jest miły po podaniu i nie działa od razu ale przy regularności to rewelacja.lekarze go jeszcze nie znają. Ja dostałam od super alergolog i nie żałuję . Bez niego bym zwariowała. Leki typu nasivin można brać góra tydzień.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Jonesey wrote:
w kazdym razie cos czarno to widze, te ciuchy sa jakies takie bezksztaltne, worowate.. moze znacie jakies fajne sklepy z odzieza dla ciezarowek?
Jeju.. Ja już 4kg mam do przodu, a nie jem więcej tylko częścejGrzechotka2 lubi tę wiadomość
-
Niezwykła wrote:ja nie w 2ciazy dopiero kupilam ciazówki w 5miesiacu takze jak narazie nie widze sensu leginsy i heya do przodu:)
hehe oj chcialabym! niestety w pracy musze wygladac wzglednie elegancko wiec legginsy odpadaja a w czyms chodzic musze
Furka, ja mam wrazenie ze te nowe kg to tez troche kwestia zatrzymanej wody w organizmie, ja niby jeszcze duzo nie przytylam ale jakas taka spuchnieta sie czuje i ciezka mimo wszystko.. -
ja kupowałam tuniki i sukienki w c&a, mają ofertę dla ciężarnych
pytanie z całkiem innej strony, korzystam z gogle chrome i czasami jak chcę dodać post, wyskakuje mi taki komunikat "Template pl, does not exists."... teraz musiałam wejść specjalnie w explorera, żeby napisać ten post.
straciatella, czy mogę Cię prosić o dopisanie mnie na 18 lutego? (26, Kraków). -
Jonesey wrote:ja podobnie jak Pepper, moglabym jesc i jesc, mdlosci co prawda nie mam ale jak za dlugo nie jem to mi sie slabo robi, wagowo na szczescie poki co 1 kg do przodu
H&M ma fajne spodnie ciążowe, ale faktycznie na tym etapie to najlepiej spodnie z gumką, lub leginsy, bo te ciążowe wszystkie mają pas a lepiej później może kupić bo może nie tylko w brzuch pójdzie ale też w nogi -
Kropeczka85 wrote:Niezwykła to nie jest tak. Sterydy działa miejscowo więc jak trzeba to się w ciąży bierze. I nie działa od pierwszego razu , trzeba brać regularnie. Tak jak i dymiste. To jest nowy lek i ma steryd i antyhistaminowy lek. Nie jest miły po podaniu i nie działa od razu ale przy regularności to rewelacja.lekarze go jeszcze nie znają. Ja dostałam od super alergolog i nie żałuję . Bez niego bym zwariowała. Leki typu nasivin można brać góra tydzień.
JAkos po zakropieniu nie moge funkcjonowac jest znacznie gorzej niz przed nie potrafie czekac tydzien dwa by sie nos odetkał bo sie dusze wiec wole nasivin***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualny
-
Niezwykła wrote:dziewczyny chyba cos nie tak
WYNIK
BETA 3770
Miesiaczka 2czerwiec ostatnia
Wczoraj jeszcze pecherzyka ciązowego brak a taka wysoka beta ?
Nie martw się i spróbuj ze spokojem czekać na kolejna wizytę. Dużo zależny też od sprzętu i od tego jak wytrwale lekarz szuka. A beta zacna