X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie ważyłam, bo nie mam wagi, ale widzę, że mi brzuszek urósł i niektóre spodnie to tak wiecie... Cisną... :D

W pierwszej ciązy do połowy chodziłam w tych samych ciuchach prawie...

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja się nie ważyłam, bo nie mam wagi, ale widzę, że mi brzuszek urósł i niektóre spodnie to tak wiecie... Cisną... :D

W pierwszej ciązy do połowy chodziłam w tych samych ciuchach prawie...

No ja właśnie w szoku jestem bo jak założę coś obcisłego to brzuszka już nie ukryje :O Nie spodziewałam się tego tak szybko :-)

0d1ydqk323wt34x6.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Witaj. Po pierwsze na USG jasne że mogło nic nie być widać. Sama tak miałam. Daj znać jak beta.
    Ja jestem mega alergikiem i przez dwie ciąże byłam na zyrtecu tym razem działam miejscowo. Dymista 2x 2 psikniecia, do tego dwa rodzaje kropli do oczu i jest bajka. Już nigdy nie wezmę doustnie leku antyhistaminowego bo tylam niemiłosiernie.

Lekarz przepisal mi jakis sterydowy lek do nosa Flixonase ale jak uslyszalam steryd przerazilam sie no ale wczoraj spróbowalam i nic nie pomoglo a pogorszylo :( bylo jeszcze gorzej wprost sie dusilam :(
    nie biore wiec tego inny zalecił xylomytazolin a inny zas mowi ze nie wolno i nie wiem co myslec ......
    Narazie przynosze sobie ulge Nasivin beby ,,, mysle ze bedzie ok jak sadzisz?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podobnie jak Pepper, moglabym jesc i jesc, mdlosci co prawda nie mam ale jak za dlugo nie jem to mi sie slabo robi, wagowo na szczescie poki co 1 kg do przodu ;)

ja juz powoli rozgladam sie za spodniami ciazowymi bo te ktore mam powoli robia sie obcisle w brzuchu i mnie gniota.. zamowilam ostatnio na probe kilka par, ale po pierwsze nogawki byly smiesznie krotkie (jestem wysoka) a po drugie mialy ten taki pas na brzuch i on siegal mi pod cycki co przy obecnych upalach byloby dla mnie istna tortura :D
    w kazdym razie cos czarno to widze, te ciuchy sa jakies takie bezksztaltne, worowate.. moze znacie jakies fajne sklepy z odzieza dla ciezarowek?

Pepper lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    ja podobnie jak Pepper, moglabym jesc i jesc, mdlosci co prawda nie mam ale jak za dlugo nie jem to mi sie slabo robi, wagowo na szczescie poki co 1 kg do przodu ;)

ja juz powoli rozgladam sie za spodniami ciazowymi bo te ktore mam powoli robia sie obcisle w brzuchu i mnie gniota.. zamowilam ostatnio na probe kilka par, ale po pierwsze nogawki byly smiesznie krotkie (jestem wysoka) a po drugie mialy ten taki pas na brzuch i on siegal mi pod cycki co przy obecnych upalach byloby dla mnie istna tortura :D
    w kazdym razie cos czarno to widze, te ciuchy sa jakies takie bezksztaltne, worowate.. moze znacie jakies fajne sklepy z odzieza dla ciezarowek?

ja nie w 2ciazy dopiero kupilam ciazówki w 5miesiacu takze jak narazie nie widze sensu leginsy i heya do przodu:)

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tych mdłości schudłam juz 1kg, staram się jeść ale mam wrażenie że wszystko stoi mi w gardle. Jak myślę o jedzeniu to już mi niedobrze :(

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła to nie jest tak. Sterydy działa miejscowo więc jak trzeba to się w ciąży bierze. I nie działa od pierwszego razu , trzeba brać regularnie. Tak jak i dymiste. To jest nowy lek i ma steryd i antyhistaminowy lek. Nie jest miły po podaniu i nie działa od razu ale przy regularności to rewelacja.lekarze go jeszcze nie znają. Ja dostałam od super alergolog i nie żałuję . Bez niego bym zwariowała. Leki typu nasivin można brać góra tydzień.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Furka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:

Spróbuj w sklepie mother care, tam powinnaś coś znaleźć.
    Jeju.. Ja już 4kg mam do przodu, a nie jem więcej tylko częścej

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

oar85vsmpx1eyab3.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    ja nie w 2ciazy dopiero kupilam ciazówki w 5miesiacu takze jak narazie nie widze sensu leginsy i heya do przodu:)

hehe oj chcialabym! :D niestety w pracy musze wygladac wzglednie elegancko wiec legginsy odpadaja a w czyms chodzic musze :D

Furka, ja mam wrazenie ze te nowe kg to tez troche kwestia zatrzymanej wody w organizmie, ja niby jeszcze duzo nie przytylam ale jakas taka spuchnieta sie czuje i ciezka mimo wszystko..

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam tuniki i sukienki w c&a, mają ofertę dla ciężarnych

pytanie z całkiem innej strony, korzystam z gogle chrome i czasami jak chcę dodać post, wyskakuje mi taki komunikat "Template pl, does not exists."... teraz musiałam wejść specjalnie w explorera, żeby napisać ten post.

straciatella, czy mogę Cię prosić o dopisanie mnie na 18 lutego? (26, Kraków).

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:45

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 kg do przodu ale tez mam wrazenie że mi metabolizm bardzo zwolnił:( czuje się taka ciężka . Niestety brzuszek jest już widoczny więc chodzę tylko w luźnych ciuchach za to spodnie o dziwo pasuja:)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obczailam wlasnie Mothercare za rada Furki i juz zamowilam kilka modeli spodni, zobaczymy jak przyjda :)
    o H&M wlasnie kiedys slyszalam ze robi fajne spodnie ciazowe ale jakos nic mi nie wpadlo w oko :)

Furka lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:

H&M ma fajne spodnie ciążowe, ale faktycznie na tym etapie to najlepiej spodnie z gumką, lub leginsy, bo te ciążowe wszystkie mają pas a lepiej później może kupić bo może nie tylko w brzuch pójdzie ale też w nogi ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nic nie widzę po swoim brzuszku żeby był większy... a wydaje mi się że dużo jem i chciałabym żeby już coś było widać :)

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Niezwykła to nie jest tak. Sterydy działa miejscowo więc jak trzeba to się w ciąży bierze. I nie działa od pierwszego razu , trzeba brać regularnie. Tak jak i dymiste. To jest nowy lek i ma steryd i antyhistaminowy lek. Nie jest miły po podaniu i nie działa od razu ale przy regularności to rewelacja.lekarze go jeszcze nie znają. Ja dostałam od super alergolog i nie żałuję . Bez niego bym zwariowała. Leki typu nasivin można brać góra tydzień.

JAkos po zakropieniu nie moge funkcjonowac jest znacznie gorzej niz przed nie potrafie czekac tydzien dwa by sie nos odetkał bo sie dusze wiec wole nasivin

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilogramami się nie przejmujcie! Ja mam 169cm w pierwszej ciąży zakładając kartę ciąży waga 57.8kg do porodu +15kg (73kg) na drugi dzień po porodzie 65kg, a po pół roku 53kg czyli nawet na minusie jak przed ciążą

Karola94c lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży do porodu wazylam 56 kg. Normalnie waże 49-50. Mam 163 cm.
    Teraz waga stoi w miejscu. Nie przytylam. Nie schudłam.

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba cos nie tak

WYNIK

BETA 3770

Miesiaczka 2czerwiec ostatnia

Wczoraj jeszcze pecherzyka ciązowego brak a taka wysoka beta :( ?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    dziewczyny chyba cos nie tak

WYNIK

BETA 3770

Miesiaczka 2czerwiec ostatnia

Wczoraj jeszcze pecherzyka ciązowego brak a taka wysoka beta :( ?

Nie martw się i spróbuj ze spokojem czekać na kolejna wizytę. Dużo zależny też od sprzętu i od tego jak wytrwale lekarz szuka. A beta zacna :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ