X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia Cudny :D !

-Mamunia- lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Wydawało mi się że jak chcesz włączyć hamulec to wciskasz dół a jak wyłączyć to wciskasz górę :) ale nie testowałam :)
    No tak, o to mi chodziło :) Tak robiłam wczoraj i nic. Dzisiaj znowu próbowałam i owszem odblokowuje się, ale naprawdę mocno trzeba wcisnąć na górę, żeby się ruszyło. Mogłabyś sprawdzić jak to jest u Ciebie? Może po prostu musi się wyrobić, no nie wiem. W dół idzie zdecydowanie lżej i nie trzeba się spiąć, żeby zablokować.

Ale piękne dzieciaczki :)

Karola94c, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis po wizycie ;)
    34tc i 2400g
    Obrocony na szczescie juz :)
    Kopniaki to takie mocne ida ze szok, chce tą mame wykonczyc :D

Karola94c, Jonesey, Papapatka, Ewelcia85, -Mamunia-, Kropeczka85, Black_Lilith, Pepper, baranosia, Nadzieja22, bumbum, Dorota3, Lady_E, Paulaa25, artemida27, Pau.Em, Lutyska lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    plecak jest do chusty jak np idziesz w trase. Wrzucasz chuste do plecaka i masz ładnie złożoną w nim. w razie potrzeby wyjmujesz. Ale ogólnie to też może być jako gadżet ;) wkładasz pieluchy, butle i w droge :P
    Tak dokładnie:)
    Poza tym jak będę chodzić po córkę do przedszkola, to zwyczajnie plecak zamiast torebki - wszystko sobie do niego wrzucę :)

Ale macie już duże dzieci :D ciekawe jak moje przybrało od 28 tygodnia. Dowiem się za tydzień :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellow :) witam się po jako tako przespanej nocy :) od wczoraj boli mnie dół pleców i promieniuje az na pośladki - ledwo chodze :( i weszłam dzisiaj na wagę a tam 15,5 kg na plusie :-O wychodzi moje ostatnie łakomstwo na mandarynki o 1 w nocy :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:40

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    My tez dzis po wizycie ;)
    34tc i 2400g
    Obrocony na szczescie juz :)
    Kopniaki to takie mocne ida ze szok, chce tą mame wykonczyc

czułaś kiedy ci się obrócił? ja mam wrażenie że dalej nic z tego :( tak się nastawialam na sn a tu chyba nic z tego nie będzie dziś mamy skończony 33 tc

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heej,
    a ja pierwszy raz miałam problem z zaśnięciem (ze wstaniem też).
    Mała od wczoraj wieczora tak mi gmera na dole, że mam wrażenie że zaraz wyjdzie przodem lub tyłem :/ kurcze boli to i dziwnie mi. Wczoraj czułam tak silne uszczypnięcie w szyjce, że byłam pewna że to worek owodniowy pękł i zaraz się ze mnie wyleje :/
    Wieczorem zamówiłam ze smyka to, czego mi jeszcze brakuje. Dziś mam zamiar kupić lovele i zaczynam wielkie prania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 09:17

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje dzisiaj pranie zacząć robić ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa lovela jest też teraz w promocji w biedronce :) tez ciągle czuję gmeranie w szyjce i bardzo mnie to irytuje

Straciatellaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poprane i poprasowane, co prawda niewiele tych rzeczy bo 10 szt body z długim na 50-56, 10 szt 62 i mam z krótkim rękawem 10 sztuk 68. Śpiochy i kaftaniki - 3 sztuki tylko na 56 i 62, bo tego mało używałam. Jeszcze pajacyki 4 szt na 50-56 i 62. Tetry też poprane mam i poprasowane.

Torbę spakowalam też, nawet sucharki i wafle ryżowe wrzuciłam. Muszę kupić tylko jeszcze krem z ziaja na brodawki i chyba wszystko. Nie wiem czy laktatora sobie nie zapakować..

Straciatella mam takie same wrażenie w brzuchu...

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim:)
    U mnie już dzisiaj 35tc. Dzisiaj też mam wizytę i po cichu liczę, że w końcu lekarz podejmie decyzję dotyczącą porodu.

Moja mała już dość wysoko dalej bo czuje ją często pod zebrami.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala jeszcze też nie spakowana może w końcu w weekend to ogarnę. :)

Karola94c lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    czułaś kiedy ci się obrócił? ja mam wrażenie że dalej nic z tego :( tak się nastawialam na sn a tu chyba nic z tego nie będzie dziś mamy skończony 33 tc

Ja tez dziś wizytuje i idę z wielka nadzieja, ze mała się obróciła a tez nie czułam nic co mogłoby na to wskazywać. Co prawda jej ruchy czuje troszkę inaczej, ale teraz znów jakby bardziej poprzecznie leży. Mam nadziej, ze mimo wszystko zrobiła ten obrót :\. Byle do 17 i zobaczymy co lekarz powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:11

amir, Pau.Em lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Bumbum, kurde ja też mam inny właśnie niż ten na zdjęciu i taki jakby łódka, no i albo jakaś głupia jestem albo nie wiem co :P U Ciebie normalnie się odblokowuje hamulec przez ponowne wciśnięcie? Aha, ten na zdjęciu to stary.

Niestety nie mam możliwości teraz złożenia wózka, ponieważ robią mi schody i nie chcę, żeby mi się zakurzył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam się zabrać za pranie z początkiem stycznia, ale tak bardzo mi się nie chce, ze teraz jest plan OD PONIEDZIAŁKU :D
    Dobrze, ze podobnie jak Pau.Em nie mam tych ubranek jakoś mega dużo to mam nadzieje, ze nie będzie z tym dużo roboty. Najbardziej mi się prasować tego wszystkiego nie chce bo ja nienawidzę prasowania. Może teściowa do tego zatrudnię ;P

Pau.Em, Lutyska lubią tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_jest trzymam kciuki :)

a mnie dziewczyny nastroiły na pranie, chyba dziś będzie pierwsza tura

ej_est lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja chciałam się zabrać za pranie z początkiem stycznia, ale tak bardzo mi się nie chce, ze teraz jest plan OD PONIEDZIAŁKU :D
    Dobrze, ze podobnie jak Pau.Em nie mam tych ubranek jakoś mega dużo to mam nadzieje, ze nie będzie z tym dużo roboty. Najbardziej mi się prasować tego wszystkiego nie chce bo ja nienawidzę prasowania. Może teściowa do tego zatrudnię ;P
    też nienawidze prasować i się zastanawiam czy to w ogóle robić :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    też nienawidze prasować i się zastanawiam czy to w ogóle robić :P
    Ja miałam niewiele, więc poprasowalam :) później, jak już będziemy w domu to nie będę dla małego prasowac bodziakow;p generalnie prasowanie przejął mój mąż i od już długiego czasu on się tym zajmuje. Jedynie rzeczy dla Kacpra ja prasowalam, bo on mówił, że takich malutkich to on nie umie;p

• Mambella Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popralam na 56, ale z prasowaniem gorzej. Tzn chce ale siłę mam na kilka sztuk, w sumie tyle co do szpitala.
    Też nie mam dużej ilości ubranek i wkurza mnie ta różna rozmarowka, wszystkie 56 a każda firma ma swoją wielkość.

Ile czego bierzecie do szpitala z ubranek?

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ