Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym że coś może pójść nie tak, to niestety znam doskonale... U mnie 3cc i boję się o rozejscie szycia, że się wykrwawie itp. A jeszcze wczoraj naczytalam się o rozejsciu spojenia lonowego po cc.... Zabierzcie mi internet i oddajcie jak urodze!!!!25.01.2019 cc
-
Magda masz jakieś nowe wieści? Co u Was?
Muszę dziś skoczyć dokupić piżamę do karmienia, szlafrok i w Rossmannie te małe pojemniki na kosmetyki i przeleje sobie do nich kosmetyki które będą potrzebne w szpitalu żeby nie ciągnąć ze sobą całych dużych butli. Przy pierwszym porodzie tak robiłam i byłam z tego zadowolona.
A i w końcu muszę kupić rzeczy z koszyka na allegro i w aptece!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:15
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Jakie są objawy przejścia spojenia? Bo tak mnie boli przekrecanie się na łóżku, żeby położyć sobie nogi na pufie to życzę ż bólu.
Też mam schizy z porodem. W pierwszej ciąży szłam podekscytowana i miałam strach przed nieznanym, a teraz mam strach bo nie było tak fajnie łatwo kolorowo jak inni mieli, wiem co sie moze stac, wiem co moge stracić, i do tego zostawiam syna w domu a chyba nigdy nie zostawiłam to na dłużej niż kilka godzin. -
Mambella wrote:Jakie są objawy przejścia spojenia? Bo tak mnie boli przekrecanie się na łóżku, żeby położyć sobie nogi na pufie to życzę ż bólu.
Też mam schizy z porodem. W pierwszej ciąży szłam podekscytowana i miałam strach przed nieznanym, a teraz mam strach bo nie było tak fajnie łatwo kolorowo jak inni mieli, wiem co sie moze stac, wiem co moge stracić, i do tego zostawiam syna w domu a chyba nigdy nie zostawiłam to na dłużej niż kilka godzin.
Ja też na samą myśl o zostawieniu synka na kilka dni mam łzy w oczach... Niby czasem nocuje u dziadków, ale to nigdy nie były nawet 24 godziny rozstania. Boję się, że znów będę w tym szpitalu nie wiadomo ile czasu i będę bardzo tęsknić. Zwłaszcza że u nas mamoza w pełni... -
Witam w klubie... mój 2latek ma teraz taki szał na mnie że to jest masakra! Milion razy dziennie muszę go przytulić, pocałować, powiedzieć że kocham. Jadę na godzinę na zakupy, a on mnie wita po powrocie jakbym tydzień tam była. Boję się tego rozstania, tego że wrócę z nowym członkiem rodziny i że nie będę w stanie poświęcić mu tyle czasu ile do tej pory
-
Głównie ból w pachwinach i miednicy, też mnie bolą pachwiny jak chce się położyć do łóżka, chodzę jak kaczka, nogi ciężko podnieść a jak mnie jeszcze złapie ból w szwie tak leżę i się nie ruszam bo tak boli i się boję żeby nie bolało jeszcze bardziej. Łapie mnie tak przy kichaniu i kaszleniu więc nie wyobrażam sobie teraz kaszlec25.01.2019 cc
-
baranosia wrote:Witam w klubie... mój 2latek ma teraz taki szał na mnie że to jest masakra! Milion razy dziennie muszę go przytulić, pocałować, powiedzieć że kocham. Jadę na godzinę na zakupy, a on mnie wita po powrocie jakbym tydzień tam była. Boję się tego rozstania, tego że wrócę z nowym członkiem rodziny i że nie będę w stanie poświęcić mu tyle czasu ile do tej pory
moja Ala jak urodzi się Wojtuś będzie miała tylko 16 msc więc będzie wesoło
tymbardziej ze dla niej tez ja jestem na pierwszym miejscu
-
Moje dziewczyny ciągle pytają kiedy Pan doktor wyciągnie Eryczka z brzucha bo one chcą go już zobaczyć i ucalowac. Starsza córka rano jak do nas przychodzi to najpierw całuję brzuch i mówi cześć Eryczek a później mama i tata. Tak samo jak wychodzi do przedszkola. A jak ją odieram to woła, mama z Eryczkiem.
Ewelcia85, baranosia, Grzechotka2 lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
baranosia wrote:To prawda! Tego akurat się nie boję bardziej chodzi mi o poświęcenie uwagi i czas
wierzę ze kazdemu dziecku będziemy w stanie poświęcić czas i zadne nie poczuje się mniej kochane
Moja Oliwka 7 lat była jedynaczką a teraz jest mega starszą siostrą , taką co pocieszy , przytuli i co najlepsze Ala równie mocno do niej ciągnie
Oliwka jest pierwszą osobą którą Ala idzie przytulić od rana
jestem dumna z moich dziewczyn bo widać jak bardzo się kochają
Oliwka juz mówi że Wojtusia będzie kochac tak jak Alę a Ala całuje brzuszek chociaz jeszcze nie do końca rozumie ze jest tam dzidziuś
Paulaa25, baranosia, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Mój synek też ciągle pyta, kiedy będzie braciszek. Ale on nie zdaje sobie niestety sprawy, co go czeka... Staram się z nim codziennie rozmawiać i przygotować na pewne sytuacje, ale wiem, że będzie mu ciężko podzielić się mamą.
Wczoraj wybieraliśmy razem z synkiem ubranka do szpitala dla małego. Młody wybrał zestaw, który sam miał zapakowany do rożka jako pierwszy po urodzeniuDorota3 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Dziewczyny czy kupujecie monitor oddechu???
Jeśli tak to jakiej firmy?
Apropo porodu to zaczynam się stresować...z jednej strony się boję a z drugiej nie mogę się doczekać
Ja mam po starszym Tommee Tippee. Taki do wkładania pod materac.
Podobno najlepsze są Angelcare.Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój też całuję brzuch, zagląda w pępek jak by miał zobaczyć dzidziusia, karmi, jak dostanie soczek to leci się podzielić. Jak coś robi np skacze, tata nosi na barana to krzyczy mama didi, tzn mama odsłoń brzuch żeby didi widział. To jest naprawdę rozczulajace. Ale wiem właśnie ze jakąś zazdrość będzie, bo teraz mama i tata byli tylko dla niego a tu trzeba się podzielić.
A od świąt didi jest Bartkiem. Pierwsze imię jakie umiał powtórzyć Starszak. Jak moja mama się pytała jak braciszek będzie miał na imię to mówił Baton)
Black_Lilith, Ewelcia85, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulaa25 wrote:Dziewczyny czy kupujecie monitor oddechu???
Jeśli tak to jakiej firmy?
Apropo porodu to zaczynam się stresować...z jednej strony się boję a z drugiej nie mogę się doczekaćPaulaa25 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pepper, ale lekarz
To co teraz?
Bumbum mamy Espiro Next Avenue. Ty chyba też go masz z tego co pamiętamJak jest u Ciebie z tym hamulcem?
Straciatella to daj znać jak się zdecydujecie, zapisze sobie jaki model
U mnie też mąż pracuje ok godzinę od domu i to zależy czy są korki, bo wtedy też potrafi jechać i 3 godziny. Od nas do szpitala prawie 40 min. No, ale jakby co, to niedaleko rodzina mieszka i z jednej i drugiej strony, to ktoś mnie zawiezie
Pau Em ja też mam taką, też 4,6 i też używana mięciutka. Znaczy jeśli to ta samaCzy to ta? https://bebepetit.pl/sklep/littlefrog-chusta-tkana-bambusowy-labradoryt/
Baranosia, ja też tak zrobię z buteleczkami. Zawsze na wyjazdy sobie przelewam wszystko i jest super wygodnie.
Monitor kupujemy Babysense 5.
A możecie polecić jaką nianie wideo kupić? Nie mogę się na nic zdecydować -
Nadzieja22 wrote:Pepper, ale lekarz
To co teraz?
Bumbum mamy Espiro Next Avenue. Ty chyba też go masz z tego co pamiętamJak jest u Ciebie z tym hamulcem?
Straciatella to daj znać jak się zdecydujecie, zapisze sobie jaki model
U mnie też mąż pracuje ok godzinę od domu i to zależy czy są korki, bo wtedy też potrafi jechać i 3 godziny. Od nas do szpitala prawie 40 min. No, ale jakby co, to niedaleko rodzina mieszka i z jednej i drugiej strony, to ktoś mnie zawiezie
Pau Em ja też mam taką, też 4,6 i też używana mięciutka. Znaczy jeśli to ta samaCzy to ta? https://bebepetit.pl/sklep/littlefrog-chusta-tkana-bambusowy-labradoryt/
Baranosia, ja też tak zrobię z buteleczkami. Zawsze na wyjazdy sobie przelewam wszystko i jest super wygodnie.
Monitor kupujemy Babysense 5.
A możecie polecić jaką nianie wideo kupić? Nie mogę się na nic zdecydować
my kupujemy nianie xblitzsiostra ma i miałam okazje przetestować na siostrzencu
jest super, i jakość obrazu w dzień/w nocy i dźwięk i cena też nie powala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:14