X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym że coś może pójść nie tak, to niestety znam doskonale... U mnie 3cc i boję się o rozejscie szycia, że się wykrwawie itp. A jeszcze wczoraj naczytalam się o rozejsciu spojenia lonowego po cc.... Zabierzcie mi internet i oddajcie jak urodze!!!!

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masz jakieś nowe wieści? Co u Was?

Muszę dziś skoczyć dokupić piżamę do karmienia, szlafrok i w Rossmannie te małe pojemniki na kosmetyki i przeleje sobie do nich kosmetyki które będą potrzebne w szpitalu żeby nie ciągnąć ze sobą całych dużych butli. Przy pierwszym porodzie tak robiłam i byłam z tego zadowolona.

A i w końcu muszę kupić rzeczy z koszyka na allegro i w aptece!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:15

Straciatellaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są objawy przejścia spojenia? Bo tak mnie boli przekrecanie się na łóżku, żeby położyć sobie nogi na pufie to życzę ż bólu.

Też mam schizy z porodem. W pierwszej ciąży szłam podekscytowana i miałam strach przed nieznanym, a teraz mam strach bo nie było tak fajnie łatwo kolorowo jak inni mieli, wiem co sie moze stac, wiem co moge stracić, i do tego zostawiam syna w domu a chyba nigdy nie zostawiłam to na dłużej niż kilka godzin.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Jakie są objawy przejścia spojenia? Bo tak mnie boli przekrecanie się na łóżku, żeby położyć sobie nogi na pufie to życzę ż bólu.

Też mam schizy z porodem. W pierwszej ciąży szłam podekscytowana i miałam strach przed nieznanym, a teraz mam strach bo nie było tak fajnie łatwo kolorowo jak inni mieli, wiem co sie moze stac, wiem co moge stracić, i do tego zostawiam syna w domu a chyba nigdy nie zostawiłam to na dłużej niż kilka godzin.

Ja też na samą myśl o zostawieniu synka na kilka dni mam łzy w oczach... Niby czasem nocuje u dziadków, ale to nigdy nie były nawet 24 godziny rozstania. Boję się, że znów będę w tym szpitalu nie wiadomo ile czasu i będę bardzo tęsknić. Zwłaszcza że u nas mamoza w pełni...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie... mój 2latek ma teraz taki szał na mnie że to jest masakra! Milion razy dziennie muszę go przytulić, pocałować, powiedzieć że kocham. Jadę na godzinę na zakupy, a on mnie wita po powrocie jakbym tydzień tam była. Boję się tego rozstania, tego że wrócę z nowym członkiem rodziny i że nie będę w stanie poświęcić mu tyle czasu ile do tej pory :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie ból w pachwinach i miednicy, też mnie bolą pachwiny jak chce się położyć do łóżka, chodzę jak kaczka, nogi ciężko podnieść a jak mnie jeszcze złapie ból w szwie tak leżę i się nie ruszam bo tak boli i się boję żeby nie bolało jeszcze bardziej. Łapie mnie tak przy kichaniu i kaszleniu więc nie wyobrażam sobie teraz kaszlec

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Witam w klubie... mój 2latek ma teraz taki szał na mnie że to jest masakra! Milion razy dziennie muszę go przytulić, pocałować, powiedzieć że kocham. Jadę na godzinę na zakupy, a on mnie wita po powrocie jakbym tydzień tam była. Boję się tego rozstania, tego że wrócę z nowym członkiem rodziny i że nie będę w stanie poświęcić mu tyle czasu ile do tej pory :(
    Ja cały czas mam w głowie ze miłość sie mnoży a nie dzieli :) moja Ala jak urodzi się Wojtuś będzie miała tylko 16 msc więc będzie wesoło ;) tymbardziej ze dla niej tez ja jestem na pierwszym miejscu ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja cały czas mam w głowie ze miłość sie mnoży a nie dzieli :)
    To prawda! Tego akurat się nie boję bardziej chodzi mi o poświęcenie uwagi i czas

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny ciągle pytają kiedy Pan doktor wyciągnie Eryczka z brzucha bo one chcą go już zobaczyć i ucalowac. Starsza córka rano jak do nas przychodzi to najpierw całuję brzuch i mówi cześć Eryczek a później mama i tata. Tak samo jak wychodzi do przedszkola. A jak ją odieram to woła, mama z Eryczkiem.

Ewelcia85, baranosia, Grzechotka2 lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    To prawda! Tego akurat się nie boję bardziej chodzi mi o poświęcenie uwagi i czas
    Kochana damy radę :) wierzę ze kazdemu dziecku będziemy w stanie poświęcić czas i zadne nie poczuje się mniej kochane :) Moja Oliwka 7 lat była jedynaczką a teraz jest mega starszą siostrą , taką co pocieszy , przytuli i co najlepsze Ala równie mocno do niej ciągnie :) Oliwka jest pierwszą osobą którą Ala idzie przytulić od rana <3 jestem dumna z moich dziewczyn bo widać jak bardzo się kochają :) Oliwka juz mówi że Wojtusia będzie kochac tak jak Alę a Ala całuje brzuszek chociaz jeszcze nie do końca rozumie ze jest tam dzidziuś :)

Paulaa25, baranosia, Dorota3 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kupujecie monitor oddechu???
    Jeśli tak to jakiej firmy?

Apropo porodu to zaczynam się stresować...z jednej strony się boję a z drugiej nie mogę się doczekać :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też ciągle pyta, kiedy będzie braciszek. Ale on nie zdaje sobie niestety sprawy, co go czeka... Staram się z nim codziennie rozmawiać i przygotować na pewne sytuacje, ale wiem, że będzie mu ciężko podzielić się mamą.
    Wczoraj wybieraliśmy razem z synkiem ubranka do szpitala dla małego. Młody wybrał zestaw, który sam miał zapakowany do rożka jako pierwszy po urodzeniu :-)

Dorota3 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

Apropo porodu to zaczynam się stresować...z jednej strony się boję a z drugiej nie mogę się doczekać :)

Ja mam po starszym Tommee Tippee. Taki do wkładania pod materac.
    Podobno najlepsze są Angelcare.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora nie kupuję. Z tego co czytałam to wskazane są dla wcześniaków głównie.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też całuję brzuch, zagląda w pępek jak by miał zobaczyć dzidziusia, karmi, jak dostanie soczek to leci się podzielić. Jak coś robi np skacze, tata nosi na barana to krzyczy mama didi, tzn mama odsłoń brzuch żeby didi widział. To jest naprawdę rozczulajace. Ale wiem właśnie ze jakąś zazdrość będzie, bo teraz mama i tata byli tylko dla niego a tu trzeba się podzielić.

A od świąt didi jest Bartkiem. Pierwsze imię jakie umiał powtórzyć Starszak. Jak moja mama się pytała jak braciszek będzie miał na imię to mówił Baton :-))

Black_Lilith, Ewelcia85, Dorota3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:31

Ewelcia85, Lady_E, Paulaa25, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

Ja kupiłam okazjonalnie babysens 5:) Juz zamontowany czeka :)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, ale lekarz :/ To co teraz?

Bumbum mamy Espiro Next Avenue. Ty chyba też go masz z tego co pamiętam :P Jak jest u Ciebie z tym hamulcem?

Straciatella to daj znać jak się zdecydujecie, zapisze sobie jaki model :D

U mnie też mąż pracuje ok godzinę od domu i to zależy czy są korki, bo wtedy też potrafi jechać i 3 godziny. Od nas do szpitala prawie 40 min. No, ale jakby co, to niedaleko rodzina mieszka i z jednej i drugiej strony, to ktoś mnie zawiezie :)

Pau Em ja też mam taką, też 4,6 i też używana mięciutka. Znaczy jeśli to ta sama :) Czy to ta? https://bebepetit.pl/sklep/littlefrog-chusta-tkana-bambusowy-labradoryt/

Baranosia, ja też tak zrobię z buteleczkami. Zawsze na wyjazdy sobie przelewam wszystko i jest super wygodnie.

Monitor kupujemy Babysense 5.

A możecie polecić jaką nianie wideo kupić? Nie mogę się na nic zdecydować :/

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Pepper, ale lekarz :/ To co teraz?

Bumbum mamy Espiro Next Avenue. Ty chyba też go masz z tego co pamiętam :P Jak jest u Ciebie z tym hamulcem?

Straciatella to daj znać jak się zdecydujecie, zapisze sobie jaki model :D

U mnie też mąż pracuje ok godzinę od domu i to zależy czy są korki, bo wtedy też potrafi jechać i 3 godziny. Od nas do szpitala prawie 40 min. No, ale jakby co, to niedaleko rodzina mieszka i z jednej i drugiej strony, to ktoś mnie zawiezie :)

Pau Em ja też mam taką, też 4,6 i też używana mięciutka. Znaczy jeśli to ta sama :) Czy to ta? https://bebepetit.pl/sklep/littlefrog-chusta-tkana-bambusowy-labradoryt/

Baranosia, ja też tak zrobię z buteleczkami. Zawsze na wyjazdy sobie przelewam wszystko i jest super wygodnie.

Monitor kupujemy Babysense 5.

A możecie polecić jaką nianie wideo kupić? Nie mogę się na nic zdecydować :/

my kupujemy nianie xblitz ;) siostra ma i miałam okazje przetestować na siostrzencu :P jest super, i jakość obrazu w dzień/w nocy i dźwięk i cena też nie powala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:14

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:

No właśnie coś tak kojarzyłam, nasz jeszcze w kartonie zapakowany, ale zmotywowałaś mnie żeby otworzyć :)

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ