X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mnie wykańcza to jak wyglądam. Czuje się w swoim ciele okropnie. Mam już 11 kg na plusie. Dramat po prostu... chce spowrotem moje małe mikro cycki, chce moje chude uda, chce znów jak człowiek się ruszać, chce przestać być wielorybem.
    Nienawidzę tych zmian w ciele, nie dość że poród boli tak diabelnie, to jeszcze tyjemy A później się katujemy żeby wrócić do wagi. A faceci? No nie dość że same przyjemności, niczego sobie nie odmawiają, to jeszcze w ich wyglądzie nic si3 nie zmienia. No siedzę i płacze po prostu przez to jak ja się zmieniłam:(
    Tez tak mam! Kurde moje piersi w rozmiarze B są super a nie teraz takie melony ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em kochana Ty to miałaś jeszcze większą niedowagą przed ciążą niż ja więc te 11kg to wcale nie jest tak dużo :) W pierwszej ciąży startowałam z wyższą wagą i skończyłam na +15kg. Po wyjściu ze szpitala było już -6 lub -8 nie pamiętam dokładnie. A po roku ważyłam już prawie 5kg mniej niż przed ciążą ;)

Wyglądasz pięknie i szczupło choć rozumiem Cię doskonale bo mi moje 8kg też zaczyna przeszkadzać w codziennych czynnościach przy młodszym dziecku ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie, Mała ma 2700g i zanosi sie na to ze przyjdzie wczesniej na swiat, dr kazala sie oszczedzac żeby te dwa tygodnie jeszcze wytrzymać a pozniej niech sie dzieje. Troche sie martwie tylko bo chialam rodzic na jej oddziale a do szpitala mam dwie godziny drogi wiec nie wiem czy ryzykowac jak cos sie zacznie czy jechac najblizej czyli jakies 30min. Czy te z was ktore juz mialy maleństwa pochwala sie ile u nich trwało wszytko od pierwszych skurczy albo odejscia wód?

Pepper, Kropeczka85, Paulaa25, artemida27, Ciążowa_Gapsy, bumbum, -Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi111 przy pierwszym porodzie skurcze od 14 we wtorek ( takie lekkie ale regularne ) a urodziłam o 5:50 w środę :)
    Przy drugim porodzie miałam założony balonik foleya który wypadł ok 15 , pierwsze regularne, słabe skurcze o 22 urodziłam o 5:30 :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wracam od ortopedy. Rozchodzi mi się spojenie łonowe i napisał mi wskazanie do cesarki...

Pamiętam, że pisalyscie jak ledwo chodzicie i ze bolą pachwiny i krzyż. Idźcie się przebadać. Ja dzisiaj jak mnie nacisnął na spojenie to mimowolnie tak krzyknęłam, że dr się wystraszył. Ja zresztą też. Nigdy by mi nie przyszło cos takiego do głowy. Także nie bagatelizujcie żadnego problemu.

Jestem skolowana bo chciałam rodzic sn, potem dr mi powiedział, że przez ataki astmy nie da rady. Potem się poprawiło i znowu sn a dzisiaj cesarka. Ja się chyba załamie :( na prawdę chciałabym cokolwiek wiedzieć na 100%

Boje się cesarki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 14:54

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em zawsze możesz przed 24 przygotować wszystko ładnie, a tatuś albo dziadkowie tylko ubiorą Kornelkę ;)
    Ja też uważam , że masz tak czy siak piękną figurę! Ja bym marzyła żeby przed ciążą wyglądać tak jak Ty w, więc głowa do góry! Co do mężczyzn to fakt...ani tak potem marudzą ile to muszą nam pomagać, nosić dzieci i nieprzesypiac nocy :D

Teraz to już powiem Wam, że przy każdym wejściu na forum zastanawiam się czy któraś już nie urodziła :)
    Niektóre Styczniowki miały już dzieci po drugiej stronie brzuszka co niektóre z nas już o tym czasie.
    Ciekawe która będzie pierwsza :) może jakieś proroctwa odstawimy? :)

Magda jak u Ciebie??? Nadal w szpitalu bidulko?

Pau.Em lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Do mnie dzwoniła polozna środowiskowa, ale nie widzę potrzeby abym się z nią spotykała. Przy pierwszym dałam radę to i przy drugim też.
    Mi sie wydaje, ze to dobre wizyty. Ona jako pierwsza moze zauwazyc, ze np masz zle "odchody" poporodowe bo np cos zostalo i moze nawet uratowac zycie- serio ;) moja jak widziala, ze mam bardzo skape krwawienie po porodzie od razu skierowala do szpitala ;) nie jestesmy w stanie zauwazyc niektorych rzeczy, tym bardziej ze bedziemy bardzo przejete naszymi noworodkami

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny właśnie wracam od ortopedy. Rozchodzi mi się spojenie łonowe i napisał mi wskazanie do cesarki...

Pamiętam, że pisalyscie jak ledwo chodzicie i ze bolą pachwiny i krzyż. Idźcie się przebadać. Ja dzisiaj jak mnie nacisnął na spojenie to mimowolnie tak krzyknęłam, że dr się wystraszył. Ja zresztą też. Nigdy by mi nie przyszło cos takiego do głowy. Także nie bagatelizujcie żadnego problemu.

Jestem skolowana bo chciałam rodzic sn, potem dr mi powiedział, że przez ataki astmy nie da rady. Potem się poprawiło i znowu sn a dzisiaj cesarka. Ja się chyba załamie :( na prawdę chciałabym cokolwiek wiedzieć na 100%

Boje się cesarki :(

Jakie miałaś objawy? Kiedy cię bolało?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie malutka waży 2700 g i wszystko u niej okey :)
    Cały czas leży sobie niziutko ale lekarz stwierdził że na tym etapie ciąży to tak już jest.Kolejna wizyta w 38 tyg. :)

Kropeczka85, Straciatellaa, Pau.Em, artemida27, Ciążowa_Gapsy, Pepper, bumbum, bumbum, Ewelcia85, -Mamunia-, baranosia, Nadzieja22, Dorota3 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie, Mała ma 2700g i zanosi sie na to ze przyjdzie wczesniej na swiat, dr kazala sie oszczedzac żeby te dwa tygodnie jeszcze wytrzymać a pozniej niech sie dzieje. Troche sie martwie tylko bo chialam rodzic na jej oddziale a do szpitala mam dwie godziny drogi wiec nie wiem czy ryzykowac jak cos sie zacznie czy jechac najblizej czyli jakies 30min. Czy te z was ktore juz mialy maleństwa pochwala sie ile u nich trwało wszytko od pierwszych skurczy albo odejscia wód?
    Wody odeszły mi ok 20.
    O 21:10 zaczęły się regularne skurcze.
    O 00:20 pełne rozwarcie.
    O 00:40 urodziłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Pau.em zawsze możesz przed 24 przygotować wszystko ładnie, a tatuś albo dziadkowie tylko ubiorą Kornelkę ;)
    Ja też uważam , że masz tak czy siak piękną figurę! Ja bym marzyła żeby przed ciążą wyglądać tak jak Ty w, więc głowa do góry! Co do mężczyzn to fakt...ani tak potem marudzą ile to muszą nam pomagać, nosić dzieci i nieprzesypiac nocy :D

Teraz to już powiem Wam, że przy każdym wejściu na forum zastanawiam się czy któraś już nie urodziła :)
    Niektóre Styczniowki miały już dzieci po drugiej stronie brzuszka co niektóre z nas już o tym czasie.
    Ciekawe która będzie pierwsza :) może jakieś proroctwa odstawimy? :)

Magda jak u Ciebie??? Nadal w szpitalu bidulko?
    Dziękuję kochana za pocieszenie, ja wiem, że to hormony mi robią pranie mózgu.. Ehhh.
    Baranosia tobie także dziękuję za ciepłe słowa;*

Na bal choinkowy zrobiłam zdjęcia co gdzie jest i moja mama ma już wysłana instrukcje co,jak i gdzie. Mój mąż miał pokazane palcem co i gdzie i w razie czego córka też wie co i gdzie. Natomiast boję się i tak, ze nie ogarna tematu;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:14

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em rozumiem Cię ja też byłam bardzo szczupła przed ciąża, a nawet miałam lekką niedowagę a teraz czuję się jak słonica, jeszcze wczoraj jak spadł snieg to zażartowałam do męża że trzeba bałwana lepic, a on do mnie że ma już swojego bałwanka haha :D więc utwierdził mnie w przekonaniu że jest mnie już sporo więcej bo obecnie 12 kg na +
    Jedyne co bym sobie zostawiła to tyłek bo taki się fajny zrobił ;D

Ubranka poprałam i poprasowałam przed sylwestrem i też nie zamierzam prasować później no chyba że na jakieś wielkie wyjście. Stwierdziłam że jak wszystkie mam nowe to warto trochę bakterii pozabijać, bo nie wiadomo gdzie leżały, a potem to nie będę sobie tym czasu zabierać :)

Karola94c lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was doskonale.. całe życie byłam bardzo szczupła, do tego mam raptem 155 wzrostu. Moje +10 kg na wadze sprawia, że czuje się strasznie obco we własnym ciele. Nie mogę się przyzwyczaić.

Dziś miałam chyba najgorsza noc w całej ciąży. Nie mogłam się ułożyć, cały czas coś mi nie pasowało..

Wszystko mam już poprane, wyprasowane. Torba do szpitala też spakowana. Zostaje tylko czekać na poród.

A to jeszcze cały miesiąc. Mam przeczucie że urodze po terminie. Cały czas tak czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:30

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pranie zrobione. Jutro zrobię drugie. I będę prasować i pakować torbę.
    Pau.Em ja przed ciąża byłam duża, nie przytyłam dużo, ale też już mam dość tej słoniowatości. Problem z założeniem butów, skarpet, że wstaniem z kanapy. Ciężki oddech, zadyszka i ogólny brak sił. Dobija mnie już to wszystko. W dodatku przez opuchliznę odezwała się moja cieś nadgarstka. Ponad dwa lata po rehabilitacji i leczniu mialam spokój a teraz boli codziennie. Po nocy w dodatku bolą barki, biodra, spojenie, że jak wstaje to posuwam się z prędkością ślimaka.
    Wizyta za tydzień i mam jakieś paranoję, że szyjka skrócona rowarciw będzie itp.
    MałaMała fajnie, że się odezwałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:01

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi u mnie łacznie trwało 2,5 godziny. Każdy poród jest inny. A jechałam do szpitala 40 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:31

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mi sie wydaje, ze to dobre wizyty. Ona jako pierwsza moze zauwazyc, ze np masz zle "odchody" poporodowe bo np cos zostalo i moze nawet uratowac zycie- serio ;) moja jak widziala, ze mam bardzo skape krwawienie po porodzie od razu skierowala do szpitala ;) nie jestesmy w stanie zauwazyc niektorych rzeczy, tym bardziej ze bedziemy bardzo przejete naszymi noworodkami
    Serio? Moja to tylko gadała mi o diecie matki karmiącej i o moje zdrowie się nie pytała. Jedyne na czym mi zależało to kontrola wagi dziecka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Serio? Moja to tylko gadała mi o diecie matki karmiącej i o moje zdrowie się nie pytała. Jedyne na czym mi zależało to kontrola wagi dziecka
    Tak, u nas najpierw dziecko oglądała, patrzyla jak przystawiam itp a pozniej mnie oglądała, naciecie po porodzie itp ;) i to położna środowiskowa nfz z przychodni

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro to jestem w szoku. Ale tak to powinno wyglądać wg mnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Ostatnio pisałam, że córeczka bedzie mniejsza od starszej a ona w 3 tygodnie przybrała 1200g i tym sposobem waży dzisiaj 3100g. Lekarz kazał się nastawić na cięcie za dwa tygodnie mam jeszcze jedną wizytę i zapadnie ostateczna decyzja.
    Lekarz dzisiaj mówił że mała ma już niezłą czuprynę :)

bumbum, Pepper, Pau.Em, Paulaa25, Kropeczka85, Straciatellaa, Papapatka, Mambella, Nadzieja22, SiSi111, artemida27, Dorota3 lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Jakie miałaś objawy? Kiedy cię bolało?
    Zaczęło mnie boleć w 28 tyg ale myślałam sobie, że to normalne bi przecież przytyłam a dziecko napiera. Te nieprzespane noce przez bok każdego z boków. Ledwo wstać można. Bez pomocy rąk nie da rady. Stanie na jednej nodze niewykonalne. Ja nadal myślą że to normalne.

Pamiętacie mój doktorek poleciał na ponad miesiąc odpoczywać o czym poinformował mnie dopiero niedawno. Znalazłam wiec innego lekarza z polecenia i pytam się go czy ja jestem nienormalna ze mnie ciągle tak boli a on ze usg u ortopedy. I dzisiaj ortopeda potwierdził.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ