X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    też nienawidze prasować i się zastanawiam czy to w ogóle robić :P

Ja właśnie tez haha :D ubranek dla dziewczyn nie prasowałam, ale teraz sobie pomyslałam, ze moze praktycznie bedzie wszystko poprasować zeby w razie nagłego wyjścia z domu nie prasować ubranek dla całej trójki zeby chociaż jedna miała wyprasowane :P ale czy to coś w sumie zmieni potem juz i tak nie bede pewnie prasować po kolejnym praniu bo po pierwsze nie bedzie mi sie chciało a po drugie nie bedzie na to czasu podejrzewam wiec moze sobie odpuszczę i wyprasuje tylko ubranka do szpitala :P
    Nie wiem tylko jak moja teściowa to przeżyje, ona do dzis nie moze przeboleć faktu, ze ja nie prasuje ubranek od dziewczyn

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    też nienawidze prasować i się zastanawiam czy to w ogóle robić :P

Ja unikam również prasowania bo bardzo nie lubię a nie wspomnę o męskich koszulach wrrr!
    Na szkole rodzenia położna mówiła by nie prasować ubranek :) odpowiada mi ta opcja :D

Ja jestem na prawie 10 kg na plusie także chyba nie jest tak źle ;)

Powodzonka na wizytach dziewczyny i ja dziś wizytuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:50

kjt91 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ja popralam na 56, ale z prasowaniem gorzej. Tzn chce ale siłę mam na kilka sztuk, w sumie tyle co do szpitala.
    Też nie mam dużej ilości ubranek i wkurza mnie ta różna rozmarowka, wszystkie 56 a każda firma ma swoją wielkość.

Ile czego bierzecie do szpitala z ubranek?
    Ja do szpitala zapakowalam 3 body z długim, 2x kaftanik+Śpiochy, niedrapki. Tyle :D mąż dowiezie jakby trzeba było więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ja popralam na 56, ale z prasowaniem gorzej. Tzn chce ale siłę mam na kilka sztuk, w sumie tyle co do szpitala.
    Też nie mam dużej ilości ubranek i wkurza mnie ta różna rozmarowka, wszystkie 56 a każda firma ma swoją wielkość.

Ile czego bierzecie do szpitala z ubranek?

Ja to się zastanawiam czy w ogóle użyję ubranek na 56 :D. Dobrze, że dużo nie kupowałam. Też mnie wkurza ta rozmiarówka. W komodzie nie układałam wg rozmiarów z metek, tylko oceniałam wielkość na oko. Do szpitala wg listy, którą umieścili na stronie biorę 4 komplety ubranek - spakowałam 2 zestawy śpiochy + kaftanik i 2 zestawy body + pajac. Do tego 2 cienkie czapeczki i 2 pary skarpetek, w razie czego wrzuciłam niedrapki, ale czy użyję to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 10:53

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, przesyłam spóźnione życzenia noworoczne:) Cudownie, że jesteśmy wszystkie z dzieciątkami w brzuchu!

Mnie dzień przed Sylwestrem zaczęło coś brac, w Sylwestra się rozkręciło, więc zostaliśmy w domu (w konsekwencji w ogóle nie wychodzę! :(). I mam zapalenie gardła, które wczoraj potwierdził lekarz. Mam psikać octaniseptem na śluzówki gardło, a jeśli do trzech dni nie minie, mam receptę na amotaks... jedyny antybiotyk ponoć, który nam wolno... średnio chce wracać to moje gardło do zdrowia. Na szczęście gorączki nie było, najwyżej temperatura jest 36.8. Echh, jak nie leżenie przez szyjkę to te paskudztwa... Lekarka mówi, że nabyłam tę infekcję drogą kropelkową, ale ja od 26 do 31 miałam tylko z mężem kontakt... Czyżby późny zapłon ze Świąt, na których byli chorzy? :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy nie prasuje się ubranek aby zabić zarazki? jak to z tym jest?

Co myślicie o takim bujaczko-leżaczku?

https://www.empik.com/ingenuity-hustawka-sunny-snuggles-ingenuity,p1143209668,zabawki-p

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna uważa że wystarczy uprać że prasowanie jest zbędne.Całkowite wyjałowienie dziecka też nie wskazane.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ilu stopniach prać w takim razie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w 60 lub 40.

bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, jak już będziesz miała możliwość, to sprawdź proszę :) Zazdroszczę schodów, u mnie zostało właśnie do zrobienia w domu tylko korytarz i schody, ale póki co są stare i robimy inne rzeczy.

Powodzenia na wizytach :) Ja na 13 mam pierwsze ktg, zaraz zbieram się do wyjazdu, bo śnieg pada, a mam 30 minut jazdy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasuję. Przy synku też nie prasowałam.

Na chwilę obecną mam +8kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 11:59

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą partię ciuszków poprasowałam :) później pewnie tylko na wielkie wyjścia Wojtuś będzie miał poprasowane rzeczy :-P u mnie też mały gmera czasami tak nisko ze jest to az nieprzyjemne ;) Kurde muszę iść po córkę do szkoły a tak mi się nie chce . Ostatnio zrobiłam się mega leniwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 12:06

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia też bym najchętniej nigdzie nie wychodziła :D Moje ulubione miejsce to teraz kanapa :P

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam już poprawne i poprasowane. Też tylko te pierwsze ciuchy. Potem nie zamierzam.
    Torbę do szpitala prawie do końca także spakowałam wczoraj i jestem spokojniejsza.
    Mam przeczucie, że dwudziestego któregoś będę rodzić , zobaczymy czy się sprawdzi.
    Ja na wadze w dalszym ciągu minus 7kg i też mi strasznie ciężko i słoniowato , także to chyba nie kwestia wagi,a ciążącego brzuszka i niewygody.

Powodzenia na wizytach i ktg, trzymam kciuki!!!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się, ile przysługuje nam wizyt położnej środowiskowej w ramach NFZ? Dodam, że mam też osobno swoją położną do porodu w szpitalu, ale stwierdziliśmy, że na pewno chętnie skorzystamy też z opieki tej środowiskowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Torbę do szpitala prawie do końca także spakowałam wczoraj i jestem spokojniejsza.
    Mam przeczucie, że dwudziestego któregoś będę rodzić , zobaczymy czy się sprawdzi.
    Ciekawe, ciekawe :) Ja mam nadzieję, że najwcześniej 1 lutego, bo 24 jest choinka w przedszkolu, a 29 jest dzień babci i dziadka i też muszę dziecko ładnie wybrać do przedszkola, mąż w natloku może nie ogarnac;D zapewne 24 jak na złość odejdą mi wody czy coś;D tak żebym przypadkiem na jedno i drugie nie dała rady nic ogarnąć hahaha;D

Gapsy- 4-6 wizyt. Pamiętajcie że środowiskowa może zdjąć Wam szwy:) czy to po cc, czy po sn:) tylko trzeba ja uprzedzić, by wzięła że sobą wszystko co potrzebne do tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 12:22

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Właśnie wreszcie się dodzwoniłam do przychodni i dowiedziałam się, ze środowiskowa i prywatna absolutnie się nie wykluczają, także od <<prajwet>> mam dwie a ze środowiska cztery lub więcej. Brzmi na wiele ale jako że to pierwsze dziecko, to myślę, że wcale nie będzie za dużo. Panie się znają, więc nie sądzę, żeby było jakieś napięcie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwoniła polozna środowiskowa, ale nie widzę potrzeby abym się z nią spotykała. Przy pierwszym dałam radę to i przy drugim też.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:40

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wykańcza to jak wyglądam. Czuje się w swoim ciele okropnie. Mam już 11 kg na plusie. Dramat po prostu... chce spowrotem moje małe mikro cycki, chce moje chude uda, chce znów jak człowiek się ruszać, chce przestać być wielorybem.
    Nienawidzę tych zmian w ciele, nie dość że poród boli tak diabelnie, to jeszcze tyjemy A później się katujemy żeby wrócić do wagi. A faceci? No nie dość że same przyjemności, niczego sobie nie odmawiają, to jeszcze w ich wyglądzie nic si3 nie zmienia. No siedzę i płacze po prostu przez to jak ja się zmieniłam:(

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ