Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Serio? Moja to tylko gadała mi o diecie matki karmiącej i o moje zdrowie się nie pytała. Jedyne na czym mi zależało to kontrola wagi dziecka
Moja jak przychodziła po porodzie do dziewczyn to mnie tez „oglądała”. Sprawdzała bliznę po cc, pytała o odchody itp. Teraz w przychodni mamy inna połozna to zobaczymy jak będzie z ta, ale tez się wydaje być w porządku
Ja już kwitnie pod gabinetem. Pewnie to potrwa bo jest spory poślizg
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pepper tak mnie zmotywowałas że się zapisałam do ortopedy
ja wprawdzie na jednej nodze stanę na chwilę ale wstawanie z łóżka, przekręcanie się z boku na bok to tragedia. Jak by mi ktoś siedział na miednicy.
Kjt91, ładnie przybrała. Kluska tak jak mój
Ej_est ja ostatnio ciągle mam godzinne opóźnienia u lekarza, już mnie to irytuje. Ale już nam coraz mniej wizyt ZostaloPepper, kjt91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam na liczniku +12kg i ważę aktualnie 88kg, brzuch wszyscy mówią że duży, ale powiem Wam, że ja się czuję super i pomijając rozstępy to lubię swoje ciało. Dlatego może ciut mnie dziwi, że któraś z Was napisała, że chce już rodzić - w 35tc. Nie bez powodu natura tak to skonstruowała, że ciąża trwa 40tygodni...5 tygodni przed terminem to jednak za wcześnie na poród. Chociażby mózg w okolicach 35-36tc to 2/3 w porównaniu z 40tc.
-
U mnie na ktg wszystko ok, za 2 tygodnie wizyta
Straciatellaa, Ewelcia85, Kropeczka85, Ciążowa_Gapsy, ej_est, bumbum, Pepper, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW końcu po! Bite dwie godziny czekania, ale szybko mi lekarz humor poprawił bo się okazało, ze się obróciła mała główka w dół i teraz już nic nie stoi na przeszkodzie do porodu SN
bardzo się cieszę bo bałam się, ze sie nie obróci a jednak sie udało i według lekarza nie ma bata żeby fiknela z powrotem bo ma już za mało miejsca na takie akrobacje. Poza tym wszystko dobrze. Nie będzie raczej wielkoludem bo wazy ledwo 1800, ale to ciagle 50 per centyl wiec się nie martwię lekarz mówi, ze jest dobrze.
Pobrał mi wymaz na GBS i od teraz wizyty co dwa tygodnie.bumbum, Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85, Papapatka, symbolica, Straciatellaa, artemida27, Pepper, Pau.Em, Nadzieja22, Karola94c, Paulaa25, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
Z tym spojeniem to też muszę mojej gin powiedzieć, bo czasem jest kiepsko.
Ej_est super, że wszystko dobrze.
Kjt92 to już konkretny dzieciaczek
A ja jestem zła, bo wczoraj zamówiłam wózek szary z szarą ramą a dziś dostałam maila, że szara rama będzie dostępna dopiero w marcu i czy czekam czy zmieniam kolor na czarny lub biały. No i trudno wybrałam biały
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Mambella wrote:Pepper tak mnie zmotywowałas że się zapisałam do ortopedy
ja wprawdzie na jednej nodze stanę na chwilę ale wstawanie z łóżka, przekręcanie się z boku na bok to tragedia. Jak by mi ktoś siedział na miednicy.
Kjt91, ładnie przybrała. Kluska tak jak mój
Ej_est ja ostatnio ciągle mam godzinne opóźnienia u lekarza, już mnie to irytuje. Ale już nam coraz mniej wizyt Zostalo
A w którym ty jesteś aktualnie tygodniu? -
Ej_est straszny poślizg. Dobrze, że mała gotowa do porodu.
U nas ogólnie wszystko w porządku ilość wód w porządku, szyjka długa, twarda zamknięta, przepływy w porządku nic nie zapowiada wcześniejszego porodu.Kropeczka85, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Ewelcia85, Pepper, Karola94c, ej_est lubią tę wiadomość
-
Aż jestem ciekawa jak młody jest ułożony, okaże się za 2 tygodnie
Ciążowa Gapsy, przecież mój ważył tyle samo, bo 1300, spokojnieNo i każde dziecko jest też inne, ma inną budowę
Super, że dzisiaj dobre info z wizytCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:A w ogóle do kogo chodzisz? I gdzie planujesz rodzić?
Ej-est mam nadzieję że już jesteś po wizycie:)
chodzę do Rutkowskiego on jest z krasnickich i tam planowałam rodzic ale remont jest, aktualnie na poloznictwie, koniec lutego początek marca wchodzą na porodowke więc ciekawa jestem jak będzie, w razie co pracuje na staszica więc ostatecznie tam się będę wciskać ale jakos nie chciałam rodzić w miejscu pracy