X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    tak ale w laboratorium:p

z tymi porodowkami to myślę że ile ludzi tyle opinii np Świdnik moja szwagierka zachwycona opieką a koleżanka która tam rodziła mowi ze dramat i komu wierzyć? :)
    No właśnie w tym poscie na fejsie były same negatywny. Ostatnio moja koleżanka tam rodziła w listopadzie I pękła jej cała ściana szyjki, bo źle prowadzili poród. I spadało tętno co chwila, a dziecko urodziło się wiotkie i nieprzytomne. A ona do dziś jest na globulkach bo ma do tej pory infekcje... po prostu masakra..

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kurde..albo macie duże dzieci albo mój jakiś mały :-(
    Wczoraj 37tc i waży 2606

Wczoraj sprawdzałam i moja starsza córka w 37.0tc ważyła nie całe 3 kg, a ta już w 35 .0 ją przegoniła także spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:02

Reni lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kurde..albo macie duże dzieci albo mój jakiś mały :-(
    Wczoraj 37tc i waży 2606
    Spokojnie :) to co pokazuje USG to tylko wyliczenie na podstawie różnych długości. Błąd sięga 500 g.
    Moja córka w 37 miała 2900 z usg, A urodziła się w 38+5 z wagą 3000g. Także usg u mnie wtedy mogło zawyzyc wynik. Ale są takie przypadki, gdzie usg pokazuje 3 kg a dziecko rodzi się blisko 4;) to tylko urządzenie :)

Reni lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wyliczeniami to się zgadzam mojej koleżance przy przyjęciu na porodowke wyliczyli wagę 2900- jakie było ich zdziwienie jak młody urodził się 4200 :)

Reni lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za okropna noc - nie spałam od 2:00, bolały mnie plecy przy kręgosłupie, a jak zasnęłam na 2h to o 7 obudził mnie skurcz promieniujący na nogi. Przeraziłam się, ale postanowiłam poczekać na kolejny nim pojadę na IP i uspokoiło się... Na razie mój lekarz nie odbiera, ale będę próbować jeszcze dzwonić. Któraś tak miała może z Was?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Co za okropna noc - nie spałam od 2:00, bolały mnie plecy przy kręgosłupie, a jak zasnęłam na 2h to o 7 obudził mnie skurcz promieniujący na nogi. Przeraziłam się, ale postanowiłam poczekać na kolejny nim pojadę na IP i uspokoiło się... Na razie mój lekarz nie odbiera, ale będę próbować jeszcze dzwonić. Któraś tak miała może z Was?
    od trzech dni mam tak, że jak młoda się przesuwa to brzuch robi się twardy i promieniuje do prawej nogi. Wydaje mi się, że to ucisk na nerw (ból jak przy rwie kulszowej). Póki nie jest to bardzo często to nie dzwonie do mojego ginka, ale jak to Cię niepokoi to skonsultuj ;)

Wczoraj wieczorem miałam nitki krwi na papierze. Nie panikuje bo wczesniej miałam kilka razy nawet plamki i gin mówił że póki nie ma na wkładce to jest okej.

Reni, a chodzisz gdzieś jeszcze do lekarza żeby sprawdzić wagę? Byłam u mojego gin w 30 tc i waga była ok 1400g, poszłam tego samego dnia 2h później na usg III trymestru do genetyka i waga prawie 1700g ;)
    To wszystko to kalkulacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:37

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Może to jakieś straszaki? W końcu masz już prawie 35 tygodni i już powoli organizm się szykuje i ćwiczy:)

Porodowe skurcze są regularne i trwają dokładnie 45 sekund. I ból jest taki, że jedyne co możesz w tym czasie zrobić, to oddychać, bo zwyczajnie tylko tyle jest się w stanie. Przynajmniej moje skurcze takie były i tak je pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:45

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo usg u zupełnie innego prywatnego gina, bo chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Czy są obie nerki, jajka (bo ostatnio koleżanka urodziła i mimo konsultacji u 3 lekarzy po porodzie wyszedł brak 1 nerki). Czy serducho zdrowe, czy nie ma rozszczepów. No i chciałam zrobić 3d ,ale już za późno.
    Mam mieć jeszcze w moim szpitalu usg, więc zobaczę jak wtedy wyjdzie.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 14.01 w Lidlu ciuszki, 2pak bodow za 10zl itp

Straciatellaa lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    To bylo usg u zupełnie innego prywatnego gina, bo chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Czy są obie nerki, jajka (bo ostatnio koleżanka urodziła i mimo konsultacji u 3 lekarzy po porodzie wyszedł brak 1 nerki). Czy serducho zdrowe, czy nie ma rozszczepów. No i chciałam zrobić 3d ,ale już za późno.
    Mam mieć jeszcze w moim szpitalu usg, więc zobaczę jak wtedy wyjdzie.
    tak nawiązując do "wszystko ok" to jestem pelna nadziei, że tak jest - jak każda mama. Mój gin jest naprawdę fajny, rzeczowy, profesjonalny, ale na ostatniej wizycie jak mówił "przepływy dobre, nie widzę nic niepokojącego" i odpowiedziałam "bardzo się ciesze że z maluszkiem wszystko ok" to on do mnie "wie Pani, to czy wszystko jest dobrze, czy dziecko jest zdrowe to dowie się pani dopiero po porodzie. żadne usg tego nie zagwarantuje". Mój entuzjazm spadł do -10000, zrobiło mi sie przykro i sie poryczałam w aucie. Wiem, że miał może gorszy dzień czy coś, ale kurcze myślę że zabrakło tu trochę taktu. Wiadomo, że usg nie daje 10000% pewności, ale większość jednak potrafi wykluczyć. Dobrze, że tego samego dnia miałam wizytę u genetyk i ona miała zupełnie inne podejście.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    MałaMała wrote:
    My tez dzis po wizycie ;)
    34tc i 2400g
    Obrocony na szczescie juz :)
    Kopniaki to takie mocne ida ze szok, chce tą mame wykonczyc

czułaś kiedy ci się obrócił? ja mam wrażenie że dalej nic z tego :( tak się nastawialam na sn a tu chyba nic z tego nie będzie dziś mamy skończony 33 tc
    Wlasnie nie wiem kiedy sie obrocil bo roznicy nie czuje w oddychaniu dalej sie dusze i mam problem mega z oddychaniem i straszna zgage... dzis kopie jak szalony :D
    Przed B.Narodzeniem byl alarm myslalam ze pojade do szpitala tak mnie.brzuchol zaczal bolec :'( nie dawalam rady i wyłam... nawet dwie.nospy nie dawaly rady... ale sie unormowalo jak poswiecilam latarka po brzuchu troche ;) taki trik, odwrocil sie od swiatla i zmienil pozycje a mi nagle przyszla ulga !!!! ...ale nie czulam kiedy nastapil obrot glowka w dol ...
    Ja mam taki ogromny brzuchol i mega wysoko szyjke ze gin myslal ze jest w poprzek ale usg pokazalo ze jest ok obrocony

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Mambella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziś śnilo że urodziłam. Lekki szybki poród z mężem i synkiem na sali ;-)
    Czyli czeka mnie coś odwrotnego :-(
    Właśnie od wczoraj pobolewanie mnie brzuch, dziś mam wrażenie jakbym miała zaraz dostać okres, ale brzuch się nie spina.

U mnie w pierwszej ciąży w pt z USG wychodziło że syn ma 3500, a w niedzielę urodził się 3900. Więc rozbieżność jakąś jest. Znowu u koleżanki mała miała mieć 2500 a urodziła się 2000g. A chodziliśmy do tego samego lekarza.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Dziewczyny od 14.01 w Lidlu ciuszki, 2pak bodow za 10zl itp
    Skąd wiesz ? Szukałam gazetki ale nic nie znalazłam ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57760c7f3e79.jpg

2019r juz za urodzinowa 3ką pojawiła sie 1ka :( ten czas leci :/ a ja sie czuje jakbym dalej tyle nie miala :P a tu juz 31l :-O szok...
    Młoda jesteś, nie ma się co smucic:) piękny płaszczyk masz, cudny ma kolor :) ślicznie wyglądasz A ciąża Ci służy :)

Mambella nie zakładaj tak,a może faktycznie będzie łatwo, szybko i przyjemnie :)

MałaMała lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    A w którym ty jesteś aktualnie tygodniu?

Teraz 36+1.

kjt91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Skąd wiesz ? Szukałam gazetki ale nic nie znalazłam ...
    a masz aplikacje lidla? wtedy widać zapowiedzi gazetek sporo naprzód ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:05

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em dziekuje ;)
    Taka fota na szybkiego przed wyjsciem na badania ;)
    Plaszczyki ja b.lubie ;) i szanuje , ten z tamtego roku ale go uwielbiam :) pod szyja fajnie sie zapina i nie trzeba nic wiecej i wiatr nie podwiewa a ja to zmarzluch jestem ;) i szybko mnie biora chorobska :/

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała hehe, ja też kończę w tym roku 31 i się nie czuję na tyle, ale kto by się tym przejmował ;)

Byłam w szkole rodzenia i rozmawiałam o mojej dzisiejszej nocy, prawdopodobnie Bobinka nacisnęła mi na nerw i dlatego tak poszło po nogach :) Ale przy najbliższej wizycie skonsultuje to też z lekarzem :)

Straciatellaa, MałaMała lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, nie chcę nic mówić, ale ja mam stelaż do wymiany... Jak opuściłam na sam dół tą regulowaną rączkę, to zauważyłam rysy po obu stronach. To jest na wysokości tych przycisków do regulacji. Już dzwoniłam do sklepu i wysłałam im zdjęcia.

Dodam, że wózek byl w kartonie nieodpakowany, tylko na sklepie na szybko patrzyliśmy czy wszystko jest, a w miejscu rys była owinięta folia bąbelkowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:22

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:40

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ