WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szmaciana, dla siebie i małego, tej samej wielkości (dwie male). Co do imion to my myślimy nad Marcinkiem albo Oliwierem.. ale też jakoś kiepsko nam to idzie.. mi bardzo się podoba Szymon ale mąż jest na nie :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś, Piotr, Bartek, Krzyś, Arek, Marcel już w rodzinie są.

Myslalam o Wiktorku ale mąż niet. Póki co zaprzestało na Kamilu ale też kręcę nosem, czuje że nie pasuje do niego.

Myslalam o Oliwier i Igorze.

Co do Marcina od mojej rodziny mnie namawiają, Ale dla mnie to ciężkie imie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:56

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- a może Ignaś? :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:33

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę bd miała szmacianą sportową myślałam o tej na kółkach ale jakoś do szpitala mi się nie widzi.

Ja mam wizytę 18.01. myśle, że ustalimy już termin cc.

My dla chlopca też mieliśmy problem z imieniem podobał nam sie: Jaś, Adaś, Kubuś, Filip, Oskar, Karol.Wiekszość imion odpadała bo są w rodzinie a to narzeczonemu nie pasowało itp.Naszczęście bd dziewczynka i po problemie bo dla niej mieliśmy od dawna i będzie Kornelia Anna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:17

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Jan :-).

Torba do szpitala sportowa, taka trochę większa, ale nie jakiś gigant. Spakowałam rzeczy dla siebie i dla dziecka w jedną. Wszystko mam w woreczkach strunowych, więc w miarę łatwo się odnaleźć w niej.

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu u nas bez zmian, i przed ciąża i w trakcie ten 1 raz w tygodniu przynajmniej musi być, inaczej nas nosi :D

Ja pakuję się w walizkę na kółkach, dla małego nic nie muszę mieć poza kremem więc ciuszki na wyjście spakuje do osobnej miękkiej torby dla męża :)

Co do imienia u nas będzie Artur, ale to jest dopiero ciężkie imię więc wątpię czy ci przypadnie do gustu ;) a w rodzinie z takich co tu jeszcze nie wymienione to mam Adriana Macieja Daniela Dariusza Dawida Łukasza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:36

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje się w walizkę, po jednej stronie rzeczy dla mnie, po drugiej dla Małej.
    U mnie będzie Kornelka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:51

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy zapakowalam do sportowej torby :) też nic nie muszę mieć dla dziecka,ale wzięłam kilka rzeczy na wszelki wypadek - 3x body i 2x śpiochy. Więc naprawdę niewiele. Muszę dopakowac pampersy jeszcze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszalyscie o tej tragedii w koszalinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 13:08

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Słyszalyscie o tej tragedii w koszalinie?
    Masakra , ogromnie współczuje rodzicom :( ja już jestem cała w stresie bo Oliwka w maju jedzie na zieloną szkołę i na tym wyjeździe jeden dzień spędzą w Energylandii .Mam tysiąc myśli co moze się stać w takim miejscu

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Bartek.

W śród znajomych (bo w rodzinie same dziewczynki) mamy Piotrka, Wojtka, ignasia, Antka, Kacpra, Kubę, Adama, Maksa, Oliwiera, jaśka, Franka, Mateusza, kazia i tadzia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myslalam o Ignasiu, ale to imie brzmi fajnie tylko w wydaniu małego łobuza
    Dzięki dziewczyny za propozycję, trzeba spiąć pośladki cos wymyśleć.

Mój syn Michał miał być Arturem, ale pod koniec ciazy mi się zmieniło bo te imie mi do niego nie pasowało.

Teraz muszę się po raz kolejny nad tym imieniem zastanowić.

Jonesey lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze juz zdecydowane na imiona:) U nas kwestia imienia wyglada tak ze maz chce Lena, ja natomiadt mam watpliwisci bo wciaz slysze ze jest bardzo duzo Len itd. a to mnje troche zniecheca

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Agatka :)

Imię zostało wybrane przed pierwszą wizyta u ginekologa ;) kompletnie nie wiem dlaczego, gdy kiedyś z mężem rozmawialiśmy o imionach padały różne propozycje, tego nigdy nie braliśmy pod uwagę.
    Zaszlam w ciążę, nie było nawet wiadomo czy będzie dziewczynka ale Agatka od początku gdzieś utkwila nam w głowie.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nadajecie swoim maluchom drugie imię? :) ja bym bardzo chciała bo jako dziecko pamiętam że fajnie było z koleżankami się wymieniać kto jak ma na drugie :D
    Mamy tylko problem z wyborem bo chciałabym żeby to imię coś znaczyło i najpierw mieliśmy dać Józef po dziadku mojego męża (super ważna osoba w jego życiu) ale stwierdziłam że drugi dziadek czyli mój tato mógłby się obrazić :P no i tak zastanawiam się czy by nie dać synowi imienia mojego męża na drugie, mysle że to by było fajne jako że to nasz pierworodny :) co dziwne mój mąż jakoś nie jest do tego przekonany zupełnie nie wiem czemu :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alem umęczona po sesji :D

U nas będzie Mikołaj, a drugie imię prawdopodobnie po mężu albo po teściu, bo po moim tacie już jeden wnuk ma drugie imię.

Pakować będę chyba w walizkę. Jeszcze zobaczymy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Bedzie Blanka od kad dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka :) Drugiego nie dajemy dla mnie to bez sensu i problematyczne... Po co jest to drugie imię wgl? Tylko problem w urzędach. Ja nie mam mój mąż ma i mówi że nie będziemy dawać bo to nie ma sensu...
    Ja torbę mam jedną dużą mommy baga i biorę też obaga będę tam miała rzeczy do przebrania odrazu klapki koszule itp.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy drugie imię, planuje żeńską wersje imienia męża :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    U nas Bedzie Blanka od kad dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka :) Drugiego nie dajemy dla mnie to bez sensu i problematyczne... Po co jest to drugie imię wgl? Tylko problem w urzędach. Ja nie mam mój mąż ma i mówi że nie będziemy dawać bo to nie ma sensu...
    Ja torbę mam jedną dużą mommy baga i biorę też obaga będę tam miała rzeczy do przebrania odrazu klapki koszule itp.
    Ja nie daje dwoch imion ,dla mnie bez sensu trochę ;) moj mąż ma dwa imiona bo teść się uparł ze na pierwsze ma mieć Piotr i nikt nigdy doniego tym imieniem sie nie zwraca tylko drugim :) moja babcia też była Józefa Sabina i wszyscy mowili do niej Sabina, nawet ona sama zaczęła w dokumentach używac tylko drugiego imienia i jak tata zaczął to wszystko odkręcać to jeżdzenia i załatwiania było od groma :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 16:13

Lady_E lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ