Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ale się rozpisałyście
Dzisiaj zaczynam 36 tc
Tez juz czuje się jak słonica , bolą mnie plecy i od kilku dni mam po kilka bolesnych skurczów ale i tak mam wrażenie że przenoszę
Reni ja tez już po mału zapominam co to seksmimo że dla męża wydaje się atrakcyjna ja czuję się jak orka i ciągle coś mnie boli więc trzeba sobie radzić w inny sposób
Magda trzymaj się kochana i mam nadzieję że wszystko będzie z maleństwem dobrze
Karola ja w ciąży z Alą miałam wrażenie że urodzę wcześniej a przenosiłam 6 dni
Co do wagi wg Usg Ala miała ważyć ( w dniu porodu) 3100 a urodziła się 3620 więc pomyłka ok 0,5 kg
Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość
-
Jak tak czytam to wychodzi na to że tylko ja mam wysokie libido :p Bez sexu ani rusz :p Teraz bliskość z mężem to moja duża potrzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 08:56
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Też bym chciała urodzić pod koniec stycznia... Wczoraj też sobie pomarudziłam mojemu że czuję się jak słoń i nie zdarna i wszystko mnie boli to się śmiał że skąd wiem jak czuje się słoń i czy też go boli
No myślałem że udusze ale humor mi trochę poprawił...
Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa odkąd mam problemy z szyjka to mam zakaz seksu. Czyli od 21 tygodnia... co z tego, że chęci są.
Ja wiem na pewno, że urodze przed terminem. Córkę urodziłam na 2 dni po odstawieniu nospy, magnezu i luteiny, a dodam, że szyjka była na ok 2 cm, ale było rozwarcie. To było 8 dni przed terminem z OM
Teraz na tym etapie mam 1cm rozwarcia, szyjka skrócona. Nawet jeśli nic się nie będzie wcześniej działo, to w 39+0 Mniej więcej będzie ciąża rozwiązana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:14
-
Dzień dobry
mało się ostatnio odzywam ale cały czas Was czytam
Podziwiam że macie jeszcze siłę szykować imprezy, u nas mamy tyle zaległych gości, bo wprowadziliśmy się 5 miesięcy temu na swoje ale zwyczajnie nie mam siły, niektórzy z rodziny krzywo patrzą ale mam to gdzieś!
Swoją drogą wszystkiego najlepszego dla mężów
Magdaaa88 wiadomo że ciężko odnaleźć się w takiej trudnej sytuacji, bo w końcu chodzi o Twoje Dzieciątko ale najważniejsze że wszytko w porę wykryto i jesteś pod opieką. Trzymamy mocno kciuki za Twoja córeczkę, na pewno jest silna i nawet jeśli będzie wcześniakiem to sobie poradzi! :*
Co do seksu to u nas raczej dużo mniej niż przed ciąża ale też nie tak że wcale, chociaż teraz od momentu jak ta szyjka zaczęła się delikatnie rozwierać to mamy post i wiadomo, boję się ale ogólnie ochotę mamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:16
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyU mnie libido spore, także seks jest, oczywiście częstotliwość ograniczona, bo jednak brzuch przeszkadza i jakieś tam obawy o dziecko się pojawiają. Niemniej jednak z raz-dwa w tygodniu działamy. Czasem mi po wszystkim brzuch trochę stwardnieje, poza tym wszystko ok.
-
Mambella wrote:Tak mam od 32 tyg.
Ale chciałam się spytać czy coś wam lekarz mówił o wcześniejszym wywoływaniu.
Ja tam mimo dolegliwości też szybko sama nie urodze.
Mambella ja coś mam z nadciśnieniem, chociaż do końca nie jestem pewna jak to z tym jest.
Mam syndrom białego fartucha, na wizytach dochodzi mi ciśnienie do 150/100, mierzę w domu dwa razy dziennie od 8 tygodnia ciąży i pojedyncze przypadki gdy dochodzi do sto trzydzieści parę na osiemdziesiąt parę, a tak to i niżej, czasem nawet i 110/70 bywało. Przez jedną wizytę gdy moja lekarka była niedostępna i musiałam iść do innej, która się nie zainteresowała pomiarami w domu w ogóle łykam 3x1 Dopegyt i już nie pozwolili mi go odstawić skoro zaczęłam (w międzyczasie miałam konsultację internistyczną i holtera rr, który wyszedł idealnie).
W każdym razie wracając do Twojego pytania - moja lekarka podchodzi do mnie profilaktycznie jak do nadciśnieniowca i powiedziała, że jeśli poród sam się nie zacznie do 39 tygodnia to na pewno będzie wywoływany nie później niż w terminie, bo przy nadciśnieniu nie praktykuje się czekania do 42 tygodnia czy akcja sama się zacznie. Tyle mówi ona, ciekawe jak na to spojrzą w szpitalu - chociaż pewnie podobnie bo lekarka jest z tegoż szpitala to pewnie takie podejście tam praktykują po prostu.
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Kurcze to chyba tylko ja jakas dziwna pod wzgledem seksu, na poczatku bylo normalnie wiadomo ale od mometu gdy brzuszek zaczal sie porzadnie zaokraglac to jakos z mezem nie mamy ochoty, nawet jakbyly podejscia to bez takiej frajdy wiec odpuscilismy no a na tym etapie to nawet nie myslimy o seksie. U nas tez na psychice siedzi fakt ze trzy ciaze juz stracilismy wuec teraz dmuchany i chuchamy na wszytko:) Mam nadzieję ze po pologu wsztko wroci do normy:)
-
EBa właśnie w pierwszej ciąży tak miałam, w dniu terminu miałam wywoływany. Teraz jak mnie nie zakwalifikują do CC to pewnie to samo mnie czeka.
Dziewczyny nie wyobrażacie sobie jaka jestem wkurzona. Kupiłam dla dzidzi kombinezon na Olx, zapłaciłam 12.12. do teraz nie dotarł babka nie odpisuje, tel nie podała. Kasa mała bo 30 zł, mąż mówi żeby zgłosić na policję dla zasady, a mi szkoda nawet czasu.
Teraz kupiłam znów na Olx śpiworek do nosidła, na zdjęciu kolor był taki nie wyraźny bo w sztucznym swietle więc się upewniłam czy jest uniwersalny. Pani stwierdziła że tak. Wczoraj przyszedł a to jasny fiolet.
http://www.sklep-tosia.eu/bebe-confort-streetycreatis-spiworek_p785_k88_m14 kolor purple bloosom.
Kurde mogła mi napisać że kolor bardziej dziewczęcy. No tak mnie to zirytowało że szok. -
Kolorowaola wrote:Hej
miewa któraś z Was ostry chwilowy ból z prawej lub lewej strony brzucha na dole przy przekręcaniu na łóżku?miałam tak parę razy, ale dziś było bardzo bolesne trwało to około pół minuty i zastanawiam się co to może być :[
mi się zdarza z prawej strony w nocy taki ból ale myślę że to działalność dziecka bo akurat ma tam nóżki -
Hej mamusie u mnie dziś równy miesiąc do terminu z OM (5.02)
Upssss troszkę stresik jest tym bardziej,że bd cesarka wiec chyba jeszcze mniej mi zostało
Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boję...
U nas na początku ciąży sex był normalnie a ja miałam naprawdę większe checi niż zwykle
W 25 tyg.lekarz zakazał i tak do dziś, zero ... w połowie stycznia doktor powiedziała że już bd mogła robić wszystko yhmmm tylko, że teraz to mi się już nic nie chce..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 10:54
-
nick nieaktualnyMambella jak to moja tesciowa powiedziala, kiedyś chłopców ubierali na różowo A dziewczynki na niebiesko.
Paula to cesarke jeszcze szybciej, ja im częściej myślę o porodzie to tym bardziej chce cesarke.
Zostało tak mało czasu A ja nadal nie mam imienia.!!! Jakie macie dla chłopców? Michał, Adam, Stasio odpada.
Pasujecie sie do szpitala w torby na kółkach czy szmaciane? Bo nie wiem co kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:07
-
Mamunia ja się pakuje w szmacianą średniej wielkości, a dla małej zapakuje na wyjscie też podobną tylko mniejszą i mam nadzieję że się pomieszcze
Moja bratowa miała na wczoraj termin, ale jak na razie czeka i nic się nie dzieje. Co do imion to u nich będzie Bartosz, u koleżanki co w przyszłym tygodniu ma mieć cesarke-Piotr,a kuzynka z terminem na początek kwietnia wybrała MarcelWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:29
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Hej mamusie u mnie dziś równy miesiąc do terminu z OM (5.02)
Upssss troszkę stresik jest tym bardziej,że bd cesarka wiec chyba jeszcze mniej mi zostało
Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boję...
U nas na początku ciąży sex był normalnie a ja miałam naprawdę większe checi niż zwykle
W 25 tyg.lekarz zakazał i tak do dziś, zero ... w połowie stycznia doktor powiedziała że już bd mogła robić wszystko yhmmm tylko, że teraz to mi się już nic nie chce..
Ja termin mam 07.02 i też prawdopodobnie cc. U mnie 39 tc wypada 31.01 więc pewnie gdzieś 01.02 mogło by wypaść cięcie. Wszystkiego dowiem się za 10 dni bo wtedy znowu mam wizytę i już wszystko ostatecznie ustalimy.