WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica - dużo zdrowia dla dla taty! Jeśli jest przytomny to na pewno szybko wróci do zdrowia!

Dziewczyny, jestem z Wami od początku, czytam regularnie, ale mało się odzywam. Mam nadzieję, że mi wybaczycie :) Termin zbliża się powoli, jestem w 33t5d i mam pytanie o potencjalny termin porodu. Z USG termin mam na 19.02, a z OM wychodzi mniej więcej 26.02. To spora różnica i nie wiem, ktorego się trzymać? Poradzicie coś? Oczywiście wiem, że termin terminem i na porodówce mogę wylądować choćby za 2 tygodnie...

symbolica lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ja dzisiaj tez własnie chodzę bo co i rusz mamdość bolesne ale nie regularne skurcze , mam nadzieję ze się uspokoją bo jeszcze 2 tyg do donoszonej ciąży .
    Symbolica , zdrówka dla taty mam nadzieję że z tego wyjdzie bez większego uszczerbku na zdrowiu . A ty się za bardzo nie denerwuj, bo maleństwo wszystko czuje . Ściskam cię mocno
    Iwona ciężko stwierdzić u mnie w szpitalu biorą pod uwagę termin z om, ale jak jest u ciebie to nie wiem , najlepiej zapytać się lekarza prowadzącego .

iwona01, symbolica lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, ale ten termin jest z USG I trymestru czy z aktualnego USG?

Symbolica, zdrowia dla taty.

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Iwona, ale ten termin jest z USG I trymestru czy z aktualnego USG?

Z USG pierwszego trymestru wyszło 19.02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona01 wrote:
    Z USG pierwszego trymestru wyszło 19.02

Wielu lekarzy mówi, że jeśli terminy z OM i wg USG nie różnią się o więcej niż 7 dni to należy się trzymać terminu z OM. U Ciebie to jest dokładnie 7 dni, więc ja bym się sugerowała tym z OM. Ale wiadomo, że tak czy siak trzeba być w gotowości odpowiednio wcześniej, nawet jeśli nie ma rozbieżności w terminach ;-).

iwona01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 - dziękuję! :)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona 01 mam identyczne terminy jak u Ciebie :) ale to moje drugie dziecko i juz czuje codziennie skurcze ćwiczące macice więc podejrzewam, że urodzę wcześniej.

iwona01 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala może się boi.. spróbujcie samych pieszczot może ... mój mąż chodzi za mną i się śmieje, że on już nie chce seksu ale co innego to tak .. głupek .. Może po prostu naprawdę się boi. Ja troszkę bezsenna nocka, pierwszy raz od jakiegoś miesiąca córka stwierdziła, że sobie do nas przejdzie :D obudziłam się i nie mogę spać. Młody ma czkawke...

Ja termin porodu z OM na 6 lutego , a termin z USG na 9 lutego. Na książeczce ciąży mam napisane : termin porodu 9.02.2019. Więc mój lekarz sugeruje się tym z USG.

Jeszcze w środę na wizycie, dowiedziałam się, że mój lekarz, będzie miał urlop na początku lutego :D . Jedynie co to chciałabym w trakcie porodu trafić na jakąś fajną położna ;) .

A wy ustalacie sobie plan porodu? Ja nie.. Ja nie miałam przy córce i teraz też sądzę, że mi to zbędne.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala może się po prostu boi, może już ma stresa, że rozwiązanie niedługo. Faceci też przeżywają ciążę.

Co do terminów to mi z USG ż 12 tygodnia wyszło 14 luty, ż OM 16 luty :) ale moja dr bierze pod uwagę tylko OM.

Kurczę martwię się tymi wynikami moczu no :( oby jutro już wyszło dobrze wszystko :(

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za okropna noc za mną :( całą noc brzuch mi się napinał i do tego jak juz przysnęłam ok 3 to przed 5 obudził mnie ostry bóll z prawej strony . Wzięłam magnez i 2 nospy na razie trochę przeszło ale jak coś jadę na ip.
    MałaMała tez myśle jak dziewczyny , może po prostu się boi ? Sprróbujcie tylko pieszczot bez penetracji :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    ...pieszczoty tez odpadaja... bo uwaza ze to zmuszanie... ehhh...
    No to pozostaje tylko czekać :) a może ma jakies problemy w pracy i przezywa? Moj mąż tak miał jak przybyło mu w pracy obowiązków i był przemęczony , ale po szczerej rozmowie , ja odpuściłam on wyluzował i wszystko wróciło do normy :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego na seksik namawiam, a on odpowiada boję się i do końca ciąży nie ma nic, a potem mówi masz rączkę i usta ... No lamus.. zawsze na niego krzyczę wtedy haha.

Ewelcia i jak się czujesz ?

201601144580.png
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ja swojego na seksik namawiam, a on odpowiada boję się i do końca ciąży nie ma nic, a potem mówi masz rączkę i usta ... No lamus.. zawsze na niego krzyczę wtedy haha.

Ewelcia i jak się czujesz ?
    No od rana miałam jakieś tam dwa skurcze ale bez tragedii , tylko brzuch twardnieje . Leże i liczę na to ze się uspokoi :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    MalaMala może się po prostu boi, może już ma stresa, że rozwiązanie niedługo. Faceci też przeżywają ciążę.

Co do terminów to mi z USG ż 12 tygodnia wyszło 14 luty, ż OM 16 luty :) ale moja dr bierze pod uwagę tylko OM.

Kurczę martwię się tymi wynikami moczu no :( oby jutro już wyszło dobrze wszystko :(
    Nie martw się na zapas! Dobrze, że mamy badania moczu co minimum 4tyg. Groźne są infekcje, których się nie wykryje lub "przenoszone" jak działasz od razu to będzie wszystko dobrze ;) <3

Karola94c nie miałam planu przy córkach, ale bardzo ufałam szpitalowi w którym będę rodzić i wiedziałam, że np nacinanie krocza nie jest rutyną tylko koniecznością. Teraz w szpitalu w którym będę rodzić statystyki mówią, że ponad 80% nacinań krocza robią... dlatego szykuje plan porodu bo chce tego uniknąć. I na porodówce też będę o tym mówić. Nie jestem pierworódką, więc mam nadzieje że się obędzie. Duzych dzieci też nie rodzę ;) zobaczymy

Pau.Em, Karola94c lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam taki sam termin jak Ty i razem mamy chłopców bezimiennych, tylko u mnie z usg wychodzi trochę wcześniej, ale ja sugeruje sie terminem z okresu. Wczoraj padło imie Oskar, ciekawa jestem na jak długo.

• EBa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Mama mi po południu zadzwoniła, że mój tato miał udar...

Symbolica przytulam Cię mocno! Mój tata miał udar 20.02.2018. Trafił do szpitala na tyle szybko, że co mogli to odwrócili, a tak naprawdę nie wiadomo ile czasu upłynęło od wystąpienia pierwszych objawów, prawdopodobnie w nocy coś się zaczęło dziać, a mama zorientowała się chwilę po 7 rano. Tata przed 9 miał skrzep rozpuszczany lekami, a później mechanicznie usuwano to co można było. Spędził 2 tygodnie w szpitalu, a od razu po nim 3,5 miesiąca na oddziale rehabilitacji. W sumie 4 miesiące leczenia (tyle przysługuje na nfz).
    Umysłowo nie ucierpiał szczęśliwie, jest całkiem sprawny w tej kwestii. Ucierpiał natomiast fizycznie, samodzielnie bez wspomagania nie chodzi, ale z laską już tak. To związane z błędnikiem i problemami ze wzrokiem,gałki oczne po udarze nie ruszają się poprawnie, ale tak naprawdę miał bardzo dużo szczęścia, że nie skończyło się gorzej.

Jeszcze raz przytulam Cię mocno, zdrowia dla taty!

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nie martw się na zapas! Dobrze, że mamy badania moczu co minimum 4tyg. Groźne są infekcje, których się nie wykryje lub "przenoszone" jak działasz od razu to będzie wszystko dobrze ;) <3
    Dziękuję kochana za słowa otuchy ;* mnie nic nie boli, ani nie piecze. Poza tym mogłam źle pobrać próbkę-bo mi siku by nie starczyło, więc poszedł strumien prawie środkowy z końcowym. Jakoś źle wymierzylam i no. Dziękuję jeszcze raz.

Symbolica - bardzo mi przykro, dopiero nadrobilam wcześniejsze posty, trzymaj się. Mojej przyjaciółki tata miał udar w Nowy Rok, też niedokrwienny, też przechodzony udar. Straszne po prostu :( wiesz najważniejsze, że tata mówi, rozumie itp. Z czasem rehabilitację przyniosą efekty i będzie lepiej.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Karola ja mam taki sam termin jak Ty i razem mamy chłopców bezimiennych, tylko u mnie z usg wychodzi trochę wcześniej, ale ja sugeruje sie terminem z okresu. Wczoraj padło imie Oskar, ciekawa jestem na jak długo.

No mówię u nas padło Marcin.. ale ja naprawdę nie mam zielonego pojęcia jakie imię dac synkowi.. jak by była córka to Mam chociażby imię Laura , a tak to nic... No masakra jakaś..

Kobiety ciekawe, która z nas pierwsza się rozpadnie z dwupaku :D .. To już nie długo :D

201601144580.png
    201902141678.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robicie baby shower? co o tym myślicie?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, robicie baby shower? co o tym myślicie?
    Nie robię. Nie mam do tego głowy :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ