X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Pytanko mam, kupujecie na start Wit. D w kroplach dla maluszków?
    Przy wypisie ze szpitala w zaleceniach będziesz miała żeby podawać 400j. wit D

bumbum, kjt91 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w kapsułkach rybkach do wyciskania, ale sa tez np w sprayu, kroplach itp. To juz obojetne w jakiej postaci bedziesz podawac ;)
    Na poczatku 400j, po roku zazwyczaj zwieksza sie dawkowanie ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie nie mogę zdecydować w jakiej formie będzie mi najwygodniej podawać hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja się właśnie nie mogę zdecydować w jakiej formie będzie mi najwygodniej podawać hmm...
    Ja tym razem kupię w sprayu:)
    Miałam w kapsułkach twist off i słabe rozwiązanie. Albo krople albo spray :)

Niestety nie wiem, gdzie mam te kartki z zapisami jak parzyć te liście:(

Byliśmy wrzucić pieniążki do puszek WOSP A teraz na urodziny do teściowej ... czekajcie na relację... ;D

malami91 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja tym razem kupię w sprayu:)
    Miałam w kapsułkach twist off i słabe rozwiązanie. Albo krople albo spray :)

Niestety nie wiem, gdzie mam te kartki z zapisami jak parzyć te liście:(

Byliśmy wrzucić pieniążki do puszek WOSP A teraz na urodziny do teściowej ... czekajcie na relację... ;D
    My tez pod kościołem wrzucaliśmy , ja kupiłam e- booki mamyginekolog a Oliwka w szkole też brała udział w licytacji :) WOŚP to niesamowita idea :)
    A co do urodzin teściowej to już się nie mogę doczekać relacji :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, Wy już w domu? :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię off topic.

Własnie oglądam na żywo z Warszawy jak co roku - polecam:
    https://www.youtube.com/watch?v=QFhAMGxZtiQ

W tamtym roku grał świetny Proletaryat, szkoda, że w tym roku też go nie ma... jeździła któraś z Was na Woodstock? ja byłam dwa razy, niestety tylko dwa razy :-)

Ewelcia85, artemida27 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:56

Ewelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wróciliśmy parę zł do puszek i kupiłam e-booki od mamyginekolog:)

Przyszedł wynik GBS na szczęście ujemny jedno z głowy. Za to dzisiaj skurcze mam :( Na szczęście nieregularnie i co 20-30 minut. Na razie się nie stresuje. Mała szaleje to jestem spokojna.

Papapatka ja zal9zylam już album. Powkładalam zdjęcia z usg poopisywalam który tc, jaka waga itp :) Potem będę dodawać już zdjęcia Blanki <3

Ewelcia85, Papapatka lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Robię off topic.

Własnie oglądam na żywo z Warszawy jak co roku - polecam:
    https://www.youtube.com/watch?v=QFhAMGxZtiQ

W tamtym roku grał świetny Proletaryat, szkoda, że w tym roku też go nie ma... jeździła któraś z Was na Woodstock? ja byłam dwa razy, niestety tylko dwa razy :-)

Ja byłam też dwa razy, ale bez noclegu na polu, mieszkaliśmy blisko i dojeżdżaliśmy na koncerty :)

symbolica lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    jeździła któraś z Was na Woodstock? ja byłam dwa razy, niestety tylko dwa razy :-)

Też byłam 2 razy :) Mąż mnie zabrał ;) W 2012- pierwsze wspólne wakacje, 2017- już jako małżeństwo :)

Wczoraj koleżanki z pracy zrobiły mi imprezę niespodziankę :) Dostałam 2 torby najróżniejszych prezentów; ubranek, kosmetyków, zabawek :) Zakochałam się w 2 sukienkach i pluszaku-pozytywce :)

A dziś w odwiedziny przyjechała moja przyjaciółka :) To był bardzo fajny weekend :)

Zauważyłam dziwną rzecz- mam dużo więcej energii w 9 miesiącu ciąży niż miałam w 8. Serio.. Nie wiem z czego to wynika ale czuje się dużo lepiej, chętniej spotykam się ze znajomymi, szybciej chodzę :D Mąż się ze mnie dziś śmiał-że jeszcze kilka tygodni temu ledwo chodziłam a teraz nie może za mną nadążyć ;)

symbolica, baranosia lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mambella, Wy już w domu? :)
    Niestety nie :-( u malucha wyszła żółtaczka, do piątku był pod lampami a w sobotę na nowo zazólcil się. I znów się "opala". A ja mam depresję od tak dlugiego bycia w szpitalu. To będę gorzej wspominać niż ból porodowy.
    Jestem sama w pokoju (bo współlokatorka wyszła w czwartek) nie mam się do kogo odezwać. Mąż wpada na 3-4h a resztę czasu jestem sama jak palec. Po za tym tak strasznie tęsknię za moim synkiem że już rady sobie z tym nie mogę dać. Tylko chodzę i ryczę.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Też byłam 2 razy :) Mąż mnie zabrał ;) W 2012- pierwsze wspólne wakacje, 2017- już jako małżeństwo :)

Wczoraj koleżanki z pracy zrobiły mi imprezę niespodziankę :) Dostałam 2 torby najróżniejszych prezentów; ubranek, kosmetyków, zabawek :) Zakochałam się w 2 sukienkach i pluszaku-pozytywce :)

A dziś w odwiedziny przyjechała moja przyjaciółka :) To był bardzo fajny weekend :)

Zauważyłam dziwną rzecz- mam dużo więcej energii w 9 miesiącu ciąży niż miałam w 8. Serio.. Nie wiem z czego to wynika ale czuje się dużo lepiej, chętniej spotykam się ze znajomymi, szybciej chodzę :D Mąż się ze mnie dziś śmiał-że jeszcze kilka tygodni temu ledwo chodziłam a teraz nie może za mną nadążyć ;)
    mówi się, że ponoć tak jest chwile przed porodem :D Napływ energii,więcej siły i...... buuuuum :D

artemida27 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    mówi się, że ponoć tak jest chwile przed porodem :D Napływ energii,więcej siły i...... buuuuum :D

Byłoby super ;) Liczę na to po cichu ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella dużo siły kochana! Doskonale rozumiem tęsknotę bo sama się tego najbardziej obawiam :( może niedługo dostaniesz jakąś współlokatorkę do sali to chociaż czas szybciej minie. No i oby żółtaczka szybko minęła!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:

Ale super z tym "baby shower".... u mnie będzie juz po narodzinach (za pierwszym razem kumpele mi się zjechały 2 tyg. po CC - teraz stwierdzam, że to było za wczesnie choć teściowa wiele rzeczy mi przygotowała na ich przyjęcie) i nazywa się to "nowiecka"... ;-) Co do Woodstocku to byłam w roku maturalnym w 2001r. i w 2005r. z moim M. i z przyjaciółmi. Jeżdziłam też z takich większych festiwali m.in.na Hunterfest, na Castle Party do Bolkowa i na Metalmanię w spodku (tam poznałam męża)..

Co do energii to może brzuch Ci się obniżył i łatwiej się oddycha... choć samopoczucie w 9 m-cu to kwestia indywidualna, może być też w kratkę, obyśmy się wszystkie do końca dobrze czuły :-)

Mamabella ty odpoczywaj, ciesz się jeszcze chwilami wypoczynku bo za chwile mniej ich będzie... mus to mus.. ja bym się cieszyła że mogę z dzieckiem być w szpitalu, mieć łózko, dostęp do internetu. Szukaj plusów, te parę dni przeżyjecie.

artemida27 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbella pomyśl tak leżysz sobie i odpoczywasz, mały wygrzewa się i lada moment wyjdziecie :-) a co do współlokatorki to tylko byś się dolowala jakby ktoś obok przytulal dzidzie

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella trzymaj się kochana <3 wiem że teraz jest ciężko ale już niedługo będziecie wszyscy razem w domku :)
    Też obawiam się pobytu w szpitalu bo moja Ala to taka przylepa ale jakoś damy radę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 22:02

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wiele z Nas wie o co chodzi, niestety rozstania nie są przyjemne, jeśli jest konieczność to trudno trzeba przebolec.

Kochana a masz może pokarm, synek ladnie ssie? Może przystawiaj więcej do piersi.

A twój starszak przyjeżdża do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 22:17

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyprawiałam córce urodziny, wszystko się udało.. dziewczyny ale powiem szczerze, że chyba to odchoruje, krzyż boli, pachwiny bolą, brzuch
    Boli, wymiotować mi się chce i mi duszno... teraz leżę w łóżku i normalnie padam na twarz.. Ale dobrze, że córeczka zadowolona ! . Powiem szczerze, że jeszcze chociaż z 10 dni i bym chciała rodzić już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 23:27

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ