X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    No zdarzają się tacy mężowie :-P moj tata taki jest i szwagier też ale mi się trafil podszkolony egzemplarz :-P
    Ja mojemu wjechałam na ambicję kiedy się dowiedziałam, że w wieku 26lat mama mu robi kanapki... zaczął wtedy sobie sam kanapki robić (do lodówki wieczorem) a teściowa żeby się czuła potrzebna to herbatę nad ranem parzy do dzbanka (dla siebie też) ;-) Ja od święta też mu czasem zrobię ja wraca skądś późno, ale bez przymusu.. i wszyscy zadowoleni.. :-) W weekendy śniadania robi ten co wcześniej wstanie.. Od nas zależy jak sobie wychowamy mężów.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu i za te przygotowujące się do tego. :-)

Jutro jadę na badania, do gina wybieram się w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:56

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Podszkolony to mój jest ale z gier komputerowych i na PlayStation 4 .. czasami mam ochotę wyrzucić wszystko przez okno haha.
    Moj na szczęście nie gra w nic ale za to częstokorzysta z telefonu ... Kjak juz jestem zmęczona jego widokiem z komórką w ręku a zdarzy mu się ją na chwilę zostawić bez opieki to mu ją chowam :-P zawsze to coś a my z dziewczynami mamy zabawę bo albo musi ją wykupić ( ciasteczko , pizza albo co nam się zamarzy ) albo bawimy się w zimno- ciepło :-P dobrze że z niego taki mało nerwowy człowiek :-P

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, kropeczka trzymam kciuki żeby maleństwa jeszcze posiedziały w brzuszkach.

Kochane a ja z pytaniem czy wskazane są ćwiczenia na piłce? Czy to coś pomaga w przyspieszeniu porodu?

Karola94c lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Pepper, kropeczka trzymam kciuki żeby maleństwa jeszcze posiedziały w brzuszkach.

Kochane a ja z pytaniem czy wskazane są ćwiczenia na piłce? Czy to coś pomaga w przyspieszeniu porodu?

U mnie położna bardzo polecała ćwiczenia na piłce, nie wiem czy sam poród przyśpiesza, ale ćwiczy odpowiednie mięśnie i przygotowuje też krocze. Ale sama nie stosuję, nie mam takiej piłki i chyba nie będę kupować

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u internisty bo kaszel mnie męczy. Niestety mam jakieś szmery na płucach :(
    Dostałam pulmicort i sinupret. Jak do piątku się nie poprawi to antybiotyk. Załamana jestem jak tu rodzić w takim stanie.
    U mnie 38tc także czasu na wyleczenie mało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czasem pobujam trochę na piłce. Mam zamiar teraz robić to częściej :-).

Mila_85, dostałaś leki, będzie dobrze :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Mamunia mam to samo :D z miesiączki na belly mam na 06.02, a na karcie ciąży i wszędzie mam na 09.02 :D także idziemy łeb w łeb :D . Ciekawe która pierwsza haha.. ile twój młody waży?
    Mój ważył w czwartek 3088 g. A twój chłopak?

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mój ważył w czwartek 3088 g. A twój chłopak?

Ja się dowiem dopiero 23 stycznia na wizycie :D . Ostatnio go nie mierzył, tylko podejrzał. A wcześniej to było w 31 tyg, jak dobrze pamiętam - to ważył 1850g. Więc myślę, że na wizycie już będzie te 3kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:39

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Byłam dziś u internisty bo kaszel mnie męczy. Niestety mam jakieś szmery na płucach :(
    Dostałam pulmicort i sinupret. Jak do piątku się nie poprawi to antybiotyk. Załamana jestem jak tu rodzić w takim stanie.
    U mnie 38tc także czasu na wyleczenie mało.
    kurczee boje sie tego.
    ide w czwartek do lekarza. Też kaszel i katar mnie męczy :/
    Zdrówka! <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ślicznie :) To przewijak Ceba baby?

Ruda, ja mam czarną i stalową z dolce sonno, ale nie wiem czy farbują, bo były prane z ciemnymi rzeczami jeszcze pod koniec lipca :) Śpię w nich od zakupu i super się trzymają, a noszę i piorę je na zmianę. Mam jeszcze jedną czarną koszulę, pewnie do karmienia będzie dobra, bo jest na takie zakładki, a teraz bez biustonosza drażnią mi sutki.

Mamunia, ja mam M i bałam się czy wejdę pod koniec ciąży, ale jeszcze mam trochę luzu :P Nawet jak brzuszka nie było, to też spoko wyglądały, ale ja lubię luźne koszule.

Makowa, daj linka do tego otulacza :)

Ja też robię mężowi śniadanie do pracy, ale wieczorem :P I to nie tylko kanapeczki, ale i szykuję owoce, różne sałatki, do pojemnika daję mu orzechy i suszone owoce, zimą codziennie ma zupę lub drugie danie i herbatę w termosie. Awaryjnie na większy głód ma zawsze w pojemniku pomieszane różne dobroci na musli :) Mąż wychodzi z domu o 5.30, a wraca zazwyczaj 18-19. W niedzielę za to on robi pyszne śniadanie i najczęściej zabiera gdzieś na obiad lub zamawia pizzę :) Tylko on po pracy często jeszcze coś w domu robi, np teraz komodę dla synka :)

Pepper i Kropeczka trzymajcie się!

Jakie macie szlafroki do szpitala? Zastanawiam się nad bawełnianym z dolce sonno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 01:37

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to szczęście, że mój mąż ma "prawie" darmowe obiady w pracy :) Ogarniam mu tylko kolacje jak wraca.

Też codziennie coś tam robię z piłka- ciężko nazwać to ćwiczeniem; lekko na niej poskacze, trochę się bujam.

Mieliśmy dziś jechać na warsztaty bezpiecznego malucha ale między 13 a 16 chyba miałam 3 skurcze i stwierdziłam, że nie ruszam się z mieszkania. Od tamtej pory cisza więc w sumie mogłam jechać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, według belly zaczynamy dzis 38 tydzień, a według książeczki i innych dopiero za 3 dni :D .

Papapatka, -Mamunia-, Paulaa25, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, MałaMała, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 9 miesiąc. Mam termin z OM na dokładnie 16 luty :)

Co do mezow- mój sobie sam robi kanapki, kiedyś Ja mu robiłam:) on robi takie "podstawowe", A ja tam zawsze coś mu dorzucę, jakaś sałatę, ogórka itp:) prawie codziennie robi mi śniadania, codziennie rano chodzi po świeże pieczywo i mleko :)

Wszystkim zdrówka życzę, bo widzę że jak nie szpitale, to przeziębienia.

Magda A Ty jak? Odzywaj się kochana!

-Mamunia-, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały wczorajszy wieczór/noc miałam przeczucie że niebawem się zacznie :D brzuch twardnial itp a tu nic to tylko moją wyobraźnia:D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly rzeczywiście trochę dziwnie liczy :) u mnie termin z OM 12.02 a belly wyliczyło mi na 9.02 :-P tylko ja nauczona doświadczeniem nie przywiązuje dużej wagi do terminów bo mały i tak wyjdzie kiedy jemu będzie pasowało :)

Lutyska lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja dziś miałam sen że urodziłam syna (teraz ma być córka) i że urodził się za szybko. Miałam pretensje do szpitala że nie podali sterydow na płuca. Matko co za sny!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to się witam w 39 tygodniu ;)

Kurcze dziewczyny dziwna sprawa, cała noc nie wiem czy spalam czy czuwalam, miałam skurcze jakby dolnej części pleców? Czasem przechodziły w skurcze brzucha i mijały. Czy to jakieś skurcze przepowiadajace czy co?
    Nawet teraz momentami to czuję i nie wiem już czy to mnie krzyże bolą z leżenia i niewyspania czy to może coś się zaczyna dziać?

-Mamunia-, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey jeżeli sama nie wiesz to jedź lepiej na ip , tam podłączą cię pod ktg i sprawdzą.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Dzień dobry, według belly zaczynamy dzis 38 tydzień, a według książeczki i innych dopiero za 3 dni :D .
    Ale zauważ że suwaczek nie jest z belly tylko z innej strony. I też liczy tak jak z belly,
    Głupie to wszystko, ja nastawiona byłam na 06.02. Tak też wszystkim mówiłam A okazuje się że termin mam na 09.02

Zaczęłam sama brac po jednej luteine dopochwowo, lekarz powiedział żeby odstawić od razu, ale ja się jakoś obawiam. Także będę brała do tej soboty i koniec. Passar zdejmuje w czwartek i ciekawa jestem czy będzie mi mierzył szyjke. I tak czuje że będzie po terminie, bo żadnych skurczy nie mam ani nic. W sumie może i dobrze niech siedzi, tylko nie chce wywoływać porodu.

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ