Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 35 tygodniu i czuję się jak Wasza młodsza, niedoświadczona siostrzyczka
Trzymam kciuki i czekam na wieści. Jak tam Pepper, bo nie znalazłam, żeby dała znać?
Może kogoś zainteresuje: wczoraj lekarz mnie uspokoił. Bóle w rękach, palcach i nadgarstrach to według niego wynik hormonów (zatrzymywania się wody).KaroKaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatella też mam podobne obawy, mój mąż też czasem wraca 30 min A czasem 2h:/
Kurde jestem z tych mądrych- mam ciemna skórę pod pachami i wyczytalam w necie że trzeba się smarować octem jabłkowym i że wybieli te pachy. No kuzwa posmarowałam się tym i teraz tak śmierdzi mi to, że zaraz się porzygamidę pod prysznic
-
Witam się w 35 tygodniu
jak tak patrzę po waszych suwaczkach to sobie myślę że pewnie będę ostatnia tymbardziej jak piszecie o przenoszonych ciążach przy problemach z szyjką.
Śniło mi się że nagle na usg pokazał się siusiak
Dziewczyny czy któraś z Was jest w sytuacji przedłużenia umowy do dnia porodu? Jak to u Was wyglądało? Umowa? Informacja na piśmie od pracodawcy?
Za cholerę nie mogę się dogadać z moim kierownikiem bo taka ciemna masa z niego że chce zaświadczenie o przewidywane dacie porodu bo twierdzi że nie może mi przedłużyć bez daty... Już mam dość tymbardziej że w kodeksie pracy jest wyraźne stwierdzenie 'do dnia porodu' i że 'z mocy prawa' przedłuża się automatycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:09
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Witam się w 35 tygodniu
jak tak patrzę po waszych suwaczkach to sobie myślę że pewnie będę ostatnia tymbardziej jak piszecie o przenoszonych ciążach przy problemach z szyjką.
Dziewczyny czy któraś z Was jest w sytuacji przedłużenia umowy do dnia porodu? Jak to u Was wyglądało? Umowa? Informacja na piśmie od pracodawcy?
Za cholerę nie mogę się dogadać z moim kierownikiem bo taka ciemna masa z niego że chce zaświadczenie o przewidywane dacie porodu bo twierdzi że nie może mi przedłużyć bez daty... Już mam dość tymbardziej że w kodeksie pracy jest wyraźne stwierdzenie 'do dnia porodu' i że 'z mocy prawa' przedłuża się automatycznie
KaroKaro mamy ten sam termin i bardzo podobne odczucia - zobacz mój post wyżejKaroKaro lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Straciatella też mam podobne obawy, mój mąż też czasem wraca 30 min A czasem 2h:/
Kurde jestem z tych mądrych- mam ciemna skórę pod pachami i wyczytalam w necie że trzeba się smarować octem jabłkowym i że wybieli te pachy. No kuzwa posmarowałam się tym i teraz tak śmierdzi mi to, że zaraz się porzygamidę pod prysznic
nie słyszałam o tym, ale zapach musi być zacny
Karokaro automatycznie zostaje przedłużona, ten Twój szef to jakiś dziwny. Idź do kadr to załatwić.
Tu masz fajnie opisane i nawet wzór pisma jest
https://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/zatrudnianie_i_zwalnianie/760785,Przedluzenie-umowy-o-prace-do-dnia-porodu-zasady-wzor-pisma.html
-
Nadzieja https://allegro.pl/oferta/spiwor-spiworek-minky-miki-wozek-fotelik-gondola-7653927646?snapshot=MjAxOS0wMS0wOVQxNzo0ODo0OC43MjRaO2J1eWVyOzdmYmIyNmRiOWZlMDA2NDIyNzllN2E1NTM2MGUxOTUzZTUyYjJmMmRlNmY4NDcyNzU4NDk2NTE4NTM3Y2E0M2I%3D
Mnie wczoraj na wieczór bolał brzuch jak na okres i tak mi się napioł, że jak mała kopała to mnie zginało w pół. Po no spie było lepiej.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Witam się w 35 tygodniu
Za cholerę nie mogę się dogadać z moim kierownikiem bo taka ciemna masa z niego że chce zaświadczenie o przewidywane dacie porodu bo twierdzi że nie może mi przedłużyć bez daty... Już mam dość tymbardziej że w kodeksie pracy jest wyraźne stwierdzenie 'do dnia porodu' i że 'z mocy prawa' przedłuża się automatycznie
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyBoże wietrze mieszkanie bo tak śmierdzi;D hahahah;D no cóż. Metoda to dupy;D
Słuchajcie,dawajcie zdjęcia brzuchow, bo to już nasze ostatnie będą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:10
malami91, -Mamunia-, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, Karola94c, MałaMała, artemida27, KaroKaro, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
No mówie Wam ten mój kierownik to tyle mi utruł życia że już nie mogę się doczekać kiedy urodzę i wszytkie papiery do zasiłku macierzyńskiego będę miała pozalatwiane, chyba dopiero wtedy będę spała spoojnie. Straciatellaa nie mam możliwości pójścia do kadr bo to ogromna korporacja na całą Polskę, siedzibę maja w Warszawie ale muszę tam zadzwonić bo normalnie się wykończę...
U mnie dziś 14kg na +
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/535d214b9ad3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:45
malami91, -Mamunia-, Ewelcia85, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, Karola94c, MałaMała, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPau em, karokaro normalnie jakie figury!!!
ubustwiam Was! Ja muszę podladowac komórkę bo lecę na 5%
Bum bum namocz w gorącej wodzie z płynem zobaczysz czy puszczają. Ja osobiście piore w 40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:55
Straciatellaa, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Pau.Em ty geniuszu zła
Lady nie martw sie kochana snem , może będziesz z tych szczęściar co szybko i bezproblemowo rodzą ?
Straciatellaa ja tez zamiast obawiać się porodu to myślę jak to logistycznie rozplanować
KaroKaro no kierownik jak widać bardzo ogarnięty i znający się na rzeczy
Brzuszki dziewczynki macie cudne i w ogóle jakie laski z wasWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:58
-
-Mamunia- wrote:
Bum bum namocz w gorącej wodzie z płynem zobaczysz czy puszczają. Ja osobiście piore w 40.Nie wiem kto to wymyślił, ale chciałam z tego programu korzystać skoro już jest
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Dziewczyny, czy te bodziaki z lidla mogą farbować w 60 stopniach? Na metce jest napisane, żeby prać w 60, ale boję się, że te żółte mogą pofarbować mi te białe...
Ja prałam je z innymi w 40st., bo jednak na większości ubranek mam taką temp. na metce podaną. Nic nie zafarbowało. -
Przy takich lasach to aż głupio się pokazać. Mam wrażenie, że brzuch rośnie z dnia na dzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e4d96ef51a4.jpg
Ewelcia85, malami91, Pau.Em, Papapatka, Karola94c, -Mamunia-, artemida27, MałaMała, KaroKaro, Nadzieja22 lubią tę wiadomość