Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami91 nawet 1 200 000 zł. Sama kupiła jeden
Pepper to dobrze, że się wszystko uspokoiło.
Kropeczka no faktycznie gorąco u Ciebie było. Trzymaj się dzielnie i pogadaj ze swoim maluchem żeby tam się jeszcze nie pchał na ten świat. Ma jeszcze czas
Karola94c śliczny brzusio
Karola94c, malami91 lubią tę wiadomość
-
Ciążowa Gapsy i Karo u mnie to jeszcze 34 tydzień
Także to ja na szarym końcu
Kolorowaola, może jeszcze się obrócić, trzymam kciuki!
Pięknie wyglądacieJa niedługo dostanę foty z sesji, to się pochwalę.
Pepper jeszcze trochę wytrzymacie
Ogarniam się na wizytę, oby przepływy były dobre, a mały się obróciłKarola94c, Straciatellaa lubią tę wiadomość
-
Kropeczka u Ciebie też napięta sytuacja, może jeszcze trochę maluch posiedzi
-
Jestem wreszcie z wieściami po wizycie. Długo mi się zeszło, ale nie z samą wizytą, a z innymi rzeczami po niej. Do rzeczy...
W największym skrócie nic się nie dzieje, do tego stopnia, że pytałam lekarkę jak wyglądają skurcze, co ją nieźle ubawiło.
Wszystko i ze mną i z małą w porządku, co oczywiście cieszy, ale szyjka i wszystkie inne bariery tam w środku ani myślą się rozszczelniać
W piątek idę na pierwsze ktg, lekarka będzie wtedy w szpitalu to po zapisie zrobi mi jeszcze usg z pomiarami małej i szacowaniem wagi urodzeniowej - tam ma lepszy sprzęt niż w gabinecie w przychodni. Jeśli wszystko będzie ok to kolejne ktg po tygodniu i 30.01 (czyli gdy będzie 39t 5d) ostatnia wizyta w przychodni (mam na tę wizytę jeszcze raz zrobić badanie ogóle moczu - to aby sprawdzić czy nie pojawiło się białko w moczu - w związku z "nadciśnieniem"; mam też zrobić raz jeszcze morfologię - lecą mi płytki krwi, a lekarka powiedziała, że do znieczulenia wymagają wartości ponad 100 - ja mam teraz 150 może nie spadną aż tak nisko, oby). Jeśli do tego czasu nic się nie ruszy samo to najpóźniej 02.02 przyjęcie do szpitala i wywoływanie porodu (bo z moim "nadciśnieniem" nie będą czekać do 42 tygodnia aż samo się ruszy, bo podobno i łożysko się szybciej starzeje przy nadciśnieniu). Jak zapytałam jak mogą wywołać to opowiedziała wszystkie metody, które można znaleźć w internecie - będą wybierać w zależności od tego na ile natura sama coś rozpocznie.
Ponieważ ciąża już donoszona to zaleciła lekarka jednak popróbować wspomóc naturę metodami naszych prababć jak to nazwała, czyli (może któraś skorzysta):
- oeparol - olej z wiesiołka 3 razy dziennie,
- napar z liści malin, nie powiedziała ile więc zakładam, że tak jak zalecili na opakowaniu,
- masowanie brzucha 3 x dziennie po 10 minut,
- masowanie brodawek sutkowych 3 x dziennie po 10 minut,
- współżycie częste(oczywiście bez prezerwatywy),
- aktywność fizyczna - czyli oby nie było ślisko i można było dużo spacerować bo chyba nic mocniejszego nie wchodzi w grę.
Zaleciła jeszcze liczyć ruchy maleństwa, 3 x dziennie do 10 w ciągu godziny, jeśli takie będą nie trzeba zapisywać, jeśli będzie ciężko tych 10 doliczyć to zacząć się uważnie przyglądać i zapisywać. 4 ruchy na godzinę jeśłi nie zostaną w następnej godzinie "wymazane" częstszymi ruchami wymagają wizyty na IP.
Podobnie w przypadku skoków ciśnienia, nagłych bóli głowy, mroczków, aury - od razu wyjazd na IP.
I tak to wygląda, ciekawa jestem jak to ktg pójdzie w piątek (dam Wam znać) i czy te naturalne metody coś podgonią.
Małej jest za dobrze w środku, ma za miękko w otulince z mojego tłuszczu i za dobrze ją chyba karmięPlany porodu jeszcze w styczniu raczej nie wypalą, będzie pewnie jednak lutowa
malami91, Black_Lilith, -Mamunia-, Jonesey, KaroKaro, bumbum, bumbum, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Z Małym na ktg u mnie wszystko super. Tylko te skurcze nieregularne do 60% ale nie porodowe. Ja wczoraj zasłabłam znowu po kroplówkach i właśnie się wszystko wyjaśniło. TSH poleciało mi tragicznie w dół na 0,00 coś tam a jeszcze dostałam kroplówkę , która to pogorszyła. Do tego niski potas mam. Stąd te wszystkie moje omdlenia. Także zobaczymy co internista ustali. Małemu jeszcze nie spieszno, więc mam nadzieję, że jeszcze posiedzi, a i ja odzyje jak już wiadomo co i jak. Ufff
malami91, EBa, Ewelcia85, Karola94c, -Mamunia-, Jonesey, Dorota3, bumbum, Nadzieja22, Lutyska lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
Ja też już po wizycie mała ma już prawie 3700!!! z racji tego sn odpada jutro mam podjechać do szpitala ustalić ostateczny termin cięcia i będzie to 29.01 albo 30.01. Lekarz kazał pogadać jutro z drugim lekarzem,który będzie mnie zapisywał żeby cięcie odbyło się w dniu przyjęcia do szpitala a nie na drugi dzień. Trzymajcie kciuki żeby się tak udało załatwić.
Karola94c, malami91, Black_Lilith, Jonesey, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kropeczko no to rzeczywiście było gorąco, dobrze że doszli dlaczego jesteś taka osłabiona i że na Ktg wszystko ok
Pepper oby szyjka wytrzymała! Trzymam mocno kciuki żebyście były w dwupakach do 37 tygodnia dziewczyny!
Nadzieja22 ja też czekam na foty z sesji:D
Dorota a jak tam Twój kod C na L4 wyjaśniło się?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dorota3 wrote:Tak byłam w przychodni i edytował mi gin to l4 bo pielęgniarki nie potrafiły i oczywiście musiałam jeszcze do pracy zawieźć bo szefu nadal bez konta na PUE
To dobrze że dało się to odkręcić ale samo to że musiałaś latać za tym...Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straciatellaa wrote:tak to te
Miały być na łóżeczko, ale zdecydowaliśmy się na kołyskę póki co. Muszę znaleźć miejsce dla nich
No właśnie chciałabym je kupić, a na allegro 26 zł + przesyłka.. więc może jakby któraś mogła mi kupić, a ja bym oddała pieniążki razem z przesyłką oczywiście ?