X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudne macie brzuszki :-)

Pepper i Kropeczka, kciuki za Was. Mam nadzieję, że maluchy jeszcze chwilę poczekają.

Nie pisałam kilka dni, chociaż cały czas Was czytam. Na nic nie mam siły. W nocy nie śpię, a w dzień jestem nieprzytomna. Ale pocieszam się, że to już niedługo :-)

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dalej niestety położenie miednicowe i raczej tak pozostanie :( za 3 tygodnie skierowanie na cesarke, mała waży prawie 2,5kg. Reszta okej, muszę się zastanowić do którego szpitala chce, bo moja lekarka z innego miasta

Ewelcia85, kjt91 lubią tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam skłonności do dobierania sobie do głowy i marudzenia. Przed chwilą doszłam do wniosku że to już 3 ciąża w ciągu 5 lat i mój organizm już nie wyrabia. Skóra sucha, pewnie już się jej nie da ujedrnic, wory pod oczami, rozstępy zostaną że mną do końca życia. A czasu na regenerację i odpoczynek przez najbliższe kilka lat nie będzie.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i jestem strasznie spuchnięta, dłonie, stopy aż ciężko chodzić. Wyniki okej, więc to od zatrzymania wody najwidoczniej

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    U Nas dalej niestety położenie miednicowe i raczej tak pozostanie :( za 3 tygodnie skierowanie na cesarke, mała waży prawie 2,5kg. Reszta okej, muszę się zastanowić do którego szpitala chce, bo moja lekarka z innego miasta

Słyszałam o dzieciach, które obróciły się kilka dni przed porodem a nawet w dniu porodu :). Może i Twoja malutka zrobi jeszcze psikus i ustawi się prawidłowo do wyjścia :).

Karola94c, Kolorowaola lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze schizę, że coś zafarbuje i kłócimy się o to z mężem :D tym bardziej, że część ciuszków pożyczona. My pierzemy w 30 stopniach a "odkażamy" żelazkiem, tak zaleciła moja mama ;)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper i Kropeczka co u was słychać ?
    Ala padła ( huuuura) więc może w przychodni zachowa się jak cywilizowane dziecko :-P u nas pada jakaś mrzawka i tak mi się nie chce wychodzić że masakra ... Black_Lilith doskonale cię rozumiem i łącze się w bólu bo noce dla mnie to też porażka ;)
    A tu wieloryb Ewelina ( jeden z większych okazów ):-P
    A i w tym momencie mam 16,5 kg na +
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e8529799c2f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 11:55

malami91, bumbum, Papapatka, Black_Lilith, -Mamunia-, MałaMała, Karola94c, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• amir Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi u mnie dziś pękło 10 kg a myślałam że się zamieszczę w tej wadze do końca a tu.jeszcze cały miesiac

Kolorowaola ja mam wizyte w poniedziałek ale wydaje mi się że i u nas będzie dalej miednicowe czuje cały czas główkę na górze

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie emocje jak na grzybobraniu :) Po pełnym niepokoju zeszłym tygodniu teraz nie mam dolegliwości (oprócz tego, że jak wejdę w domu z parteru na piętro to sapię jak traktor :P ). No i w nocy ciężko mi się przewracać. Ale poza tym przesypiam całe noce, nic mnie nie boli :)
    Od przyszłego tygodnia uskuteczniam herbatki z liści malin i dłuższe spacerki (mam nadzieję, że dam radę).

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:

Może jeszcze się obróci, mój mały obrócił się jakoś niedawno, na wizycie tydzień temu był już obrócony. A musiało się to wydarzyć dosłownie kilka dni wcześniej, bo przestałam nagle czuć ból żeber po prawej stronie.

Co do opuchlizny, spróbuj pić więcej wody. U mnie to świetnie działa.

Ciążowa_Gapsy, Kolorowaola lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna, Ewelcia85 nie gadajcie głupot, super wyglądacie! :*

Pau.em jak tam? Wywietrzyłaś ocet? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:33

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki <3 ja ogarnęłam nasze 4 kąty - ale się przy tym zmęczyłam...to już nie dal mnie... wydaje mi się że jestem w 100% sprawna ale wiele rzeczy przychodzi mi już z trudem...

ciekawe kiedy ta moja kruszyna zechce wyjść na świat :) tak się czasem rozpycha jak by chciała przejść przez brzuch :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wczoraj miałam dużo energii,były zakupy, pranie, sprzątnie, gotowanie. A dziś jeszcze nic sensownego nie zrobiłam...Od godziny nie mogę się zmobilizować żeby wyjść na rynek, który mam zaraz pod blokiem, żeby kupić kilka rzeczy potrzebnych do obiadu. U mnie dużą rolę odgrywa pogoda, wczoraj było słońce i mróz, czułam, że żyję, a dziś znowu ciemno i ponuro, mam ochotę wrócić do łóżka i obudzić się jak znowu będzie słonecznie.

Co do wagi to aktualnie mam +13,5kg. Mogłoby to już przystopować, bo moja waga wyjściowa mała nie była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście, że Mama Ginekolog zebrała dla WOŚP ponad milion złotych ze sprzedaży ebooków? <3 Co za kwota!

Ciążowa_Gapsy, baranosia, Ewelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie chciałabym Wam serdecznie podziękować za wsparcie.

Kolejny dzień biorę na płucka zastrzyki i skurcze mniejsze. Także wstrzymana akcja. Z dzidzia wszystko ok. Także mam nadzieję, że dotrwamy jeszcze.
    Szyjka miękka i zgładzona ale dr mówił ze kilka tyg można nawet tak wytrzymać.

Okazało się ze te wymioty wzmoglyskurcze macicy i przez to skróciła się też szyjka.

Do piątku na pewno leżę i się nie ruszam.

Buziaczki Kochane

Jonesey, malami91, artemida27, SiSi111, Papapatka, baranosia, Karola94c, Dorota3, Sylllwus, Nadzieja22, MonisiaK, Straciatellaa, bumbum, Black_Lilith, EBa, Moniiiikaaaa, MałaMała, Mila_85 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczenie 40 tygodni tak jak suwaczki uważają za błąd. Liczą metoda jakaś tam, że termin to jest plus rok -3 miesiące i +7dni. Dlatego ja wg nich dopiero dziś mam 35tydzien. Mówią , że we wszystkich szpitalach tak liczą, ale nie wszyscy lekarze, więc się nie zdziwcie jak cos ;)

Pięknie wyglądacie Dziewczyny!!!

U mnie było w nocy było bardzo gorąco. Do 00:15 zastanawiali się czy już ciąć , ale w końcu zadecydowali jeszcze poczekać. Dziś skurcze już się wyciszyły, dostanę drugą dawkę sterydu i może pójdę do domu, zobaczymy co czas pokaże. A zameldowana jestem na porodówce, bo na oddziale nie było łóżek. Tylko jeden poród dziś w nocy. Przed drugą kobieta urodziła, ale powiem Wam szacun pełen. Ja myślałam, że to początek porodu bo tylko delikatnie stękała i czasem ciche ała, a tu za moment dziecko płacze. W sumie przyjęli ją może max godzinę przed krzykiem dziecka. Także każdej takiego porodu życzę!!!!!!

Jonesey, malami91, Kolorowaola, artemida27, SiSi111, Nadzieja22, Black_Lilith, EBa, MałaMała, Mila_85 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy widze machidzie jestescie, nap teraz ledwo przeszlam z kuchni na kanapę bo bardzo kuje mnie szyjka i boli krocze, dodatkowo czasem nerw kulszowy mi usztywnia noge. Jutro wizyta wiec moze sie czegos dowiem:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    To wy widze machidzie jestescie, nap teraz ledwo przeszlam z kuchni na kanapę bo bardzo kuje mnie szyjka i boli krocze, dodatkowo czasem nerw kulszowy mi usztywnia noge. Jutro wizyta wiec moze sie czegos dowiem:)
    Właśnie tez musiałam usiąść bo sprzątam i kłuje mnie nie wiem chyba szyjka albo spojenie coś tam. Pierwszy raz w zasadzie takie dziwne uczucie... Jak siedze jest ok. Mam nadzieje że nic poważnego.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piękne kobietki jesteście :D . U mnie za to 17kg na plusie..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d10a970453d.jpg

Co do kłucia, to mam wrażenie jak by ktoś od środka mi igłe wbijał, tam między nogi heh.. ale do przeżycia, jedynie co to krzyż i kość ogonowa zaczynają bardziej boleć.

Dziś się nie wysilałam i na obiad Spaghetti zrobiłam, także o ;) . Córka zły humorek ma, więc i ja chodzę, jak by mnie ktoś w tyłek ugryzł.. Cóż ..

Dorota3, malami91, artemida27, Nadzieja22, Black_Lilith, symbolica, -Mamunia-, MałaMała lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ