Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szyjka miękka zgładzona, rozwiera się od środka. Właśnie jadę na ktg , jeśli będą skurcze to zostaje od razu , jeśli nie to jutro rano na planowe przyjęcie. Bardzo nie podoba mu się mój stan i te omdlenia. Boję się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 17:21
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Hej kobietki
Mimo że początkowo miałam termin na luty, to troszkę się pozmieniało i 24.01 będę miała CC, o ile nic się nie zacznie wcześniej. Stąd moje pytanie do Was, które już miały CC, czy powinnam się golić (a raczej partner czy powinien mi pomóc
bo ja tam już nic nie widzę
) przed zabiegiem? Czy powinnam zaopatrzyć domową apteczkę w jakieś ketonale czy inne przeciwbólowe, albo inne specyfiki do pielęgnacji rany? To moja pierwsza ciąża, jednak mam już taką bliznę jak po cc, bo miałam operację pęcherza gdy byłam malutka, ale nie pamiętam zbyt wiele jak to było pielęgnowane 25 lat temu
Trzymajcie się dzielnieOby porody były szybkie i przyjemne, maluszki zdrowe, a mamusie szczęśliwe! :*
-
nick nieaktualny
-
U mnie położna mówiła, że żadnej biżuterii nie wolno. Chodziło głównie o pierścionki z powodów jakie pisały już dziewczyny, ale bransoletki też będą prawdopodobnie kazali zabrać. Lepiej zostawić w domu bo jeszcze się zgubi w tym zamieszaniu a skoro nosisz cały czas to pewnie ja lubisz
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:-Mamunia- wrote:Jonesey koszulę nocne nie farbią. Ale z jasnymi bym nie prała
A z kolorowymi ?
Kropeczka jesli bedzie taka potrzeba to oczywiście lepiej zostać w szpitalu, lekarz zainteresowany twoim stanem i to mi się podoba. Daj znać czy skurcze sie zapisują. -
Kropeczka i Pepper trzymam kciuki za Was :*
Ja też już zmotywowana, jadę do rossmanna po drobne rzeczy do torby. Czekam na paczkę z Gemini, ma być jutro/pojutrze. Jeszcze została mi 1 partia ciuszków Małej i wszystko poprasować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:00
-
A ja mam dylemat czy jechać na ktg bo skurcze mam i to bolesne, brzuch twardy
ale to może się uspokoić i może dotrwam do 25 a z drugiej strony jak się rozkręcić to będę leciała z językiem na brodzie. Boję się że pojadę oni zobaczą skurcze i mnie zostawią w szpitalu25.01.2019 cc
-
meraja90 wrote:Hej kobietki
Mimo że początkowo miałam termin na luty, to troszkę się pozmieniało i 24.01 będę miała CC, o ile nic się nie zacznie wcześniej. Stąd moje pytanie do Was, które już miały CC, czy powinnam się golić (a raczej partner czy powinien mi pomóc
bo ja tam już nic nie widzę
) przed zabiegiem? Czy powinnam zaopatrzyć domową apteczkę w jakieś ketonale czy inne przeciwbólowe, albo inne specyfiki do pielęgnacji rany? To moja pierwsza ciąża, jednak mam już taką bliznę jak po cc, bo miałam operację pęcherza gdy byłam malutka, ale nie pamiętam zbyt wiele jak to było pielęgnowane 25 lat temu
Trzymajcie się dzielnieOby porody były szybkie i przyjemne, maluszki zdrowe, a mamusie szczęśliwe! :*
Po cięciu do pielęgancji rany zlecili mi octanisept. Po wyjściu ze szpitala na ból stosowałam paracetamol, bo karmiłam piersią. W pierwszych dobach po cięciu to szpital podaje leki przeciwbólowe i przeciwzakrzepowe nie musisz mieć ze sobą nic. Co do golenia to wolałabym żeby zrobił t mąż niż jakaś pielęgniarka.meraja90 lubi tę wiadomość
-
Kropeczka! Pepper! Kciuki zaciśnięte za Was! Będzie dobrze, jesteście pod obserwacją
W miarę możliwości dajcie znać.
Kochane, a ja bardzo bardzo szczęśliwa po wizycie. Dzięki terapii luteiną i mojemu ascetycznemu żywotowi szyjka bez zmian! Ulżyło mi jak nie wiem, choć potem też przypomniałam sobie słowa Pau.Em, że jeszcze się będziemy modlić o krótsze szyjki na pewnym etapie) Z radości poszłam na zajęcia na uczelnię, na których mi zależało bardzo. Tylko seksu dalej nam nie wolno, to ale rozumiem, to dopiero koniec 34 tygodnia. Wizytę mam dokładnie pod koniec 37 tygodnia, dzień przed donoszeniem. Zdziwiło mnie tylko że nie robił USG, ale skoro czuję dużo ruchów, to pewnie nie chciał mnie naciągać.
malami91, artemida27, amir, Karola94c, -Mamunia-, Dorota3, Paulaa25, Pau.Em, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
kjt91 wrote:Po cięciu do pielęgancji rany zlecili mi octanisept. Po wyjściu ze szpitala na ból stosowałam paracetamol, bo karmiłam piersią. W pierwszych dobach po cięciu to szpital podaje leki przeciwbólowe i przeciwzakrzepowe nie musisz mieć ze sobą nic. Co do golenia to wolałabym żeby zrobił t mąż niż jakaś pielęgniarka.
meraja90 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny :*
Na ktg regularne skurcze, także zostaje od razu. Jutro decyzja kiedy CC.
Dorota jedz! Mi tutaj powiedzieli , że stan po dwóch CC to nie przelewki i inaczej się traktuje, a Ty chyba też w takiej sytuacji, dobrze kojarzę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:03
Ciążowa_Gapsy, Karola94c, Jonesey, Paulaa25 lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
Dorota3, a daleko masz do szpitala? To rzeczywiście tak jest, że zatrzymują?
Ktoś pytał o zatoki - mnie lekarka pozwoliła sinupret jeszcze w 5 miesiącu, więc pewnie jest OK.
Dzięki za artykuł o kombinezowanach w fotelikach - absolutnie tego nie wiedziałam!Pau.Em lubi tę wiadomość