X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey koszulę nocne nie farbią. Ale z jasnymi bym nie prała

Ja będę kupowała ubranka tylko w pepco, dobra jakoś w przystępnej cenie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 17:13

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79318,20892526,wozisz-dziecko-w-foteliku-samochodowym-ubrane-w-gruba.html

Jonesey lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em gin odpisal, ze jesli na pewno to zatoki to moge brac sinupret :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka zgładzona, rozwiera się od środka. Właśnie jadę na ktg , jeśli będą skurcze to zostaje od razu , jeśli nie to jutro rano na planowe przyjęcie. Bardzo nie podoba mu się mój stan i te omdlenia. Boję się. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 17:21

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Mimo że początkowo miałam termin na luty, to troszkę się pozmieniało i 24.01 będę miała CC, o ile nic się nie zacznie wcześniej. Stąd moje pytanie do Was, które już miały CC, czy powinnam się golić (a raczej partner czy powinien mi pomóc :D bo ja tam już nic nie widzę :D ) przed zabiegiem? Czy powinnam zaopatrzyć domową apteczkę w jakieś ketonale czy inne przeciwbólowe, albo inne specyfiki do pielęgnacji rany? To moja pierwsza ciąża, jednak mam już taką bliznę jak po cc, bo miałam operację pęcherza gdy byłam malutka, ale nie pamiętam zbyt wiele jak to było pielęgnowane 25 lat temu :D

Trzymajcie się dzielnie :) Oby porody były szybkie i przyjemne, maluszki zdrowe, a mamusie szczęśliwe! :*

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka trzymaj się :* Jestem myślami z Tobą <3 Daj znać po KTG.

Karola94c, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, trzymajcie się dzielnie!

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:

A z kolorowymi ?

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie położna mówiła, że żadnej biżuterii nie wolno. Chodziło głównie o pierścionki z powodów jakie pisały już dziewczyny, ale bransoletki też będą prawdopodobnie kazali zabrać. Lepiej zostawić w domu bo jeszcze się zgubi w tym zamieszaniu a skoro nosisz cały czas to pewnie ja lubisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    -Mamunia- wrote:

A z kolorowymi ?
    Ja piore normalnie z swoimi ciemnymi ciuchami. Wkoncu to ja będę w tym chodzic A nie dziecko. :-)

Kropeczka jesli bedzie taka potrzeba to oczywiście lepiej zostać w szpitalu, lekarz zainteresowany twoim stanem i to mi się podoba. Daj znać czy skurcze sie zapisują.

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki teraz usiadłam i czytam. Trzymajcie się dzielnie <3 Może jeszcze z tydzień da radę przetrzymać bobasy.

Atmosfera gorąca, az idę następną turę prania dla młodej wstawić ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka i Pepper trzymam kciuki za Was :*

Ja też już zmotywowana, jadę do rossmanna po drobne rzeczy do torby. Czekam na paczkę z Gemini, ma być jutro/pojutrze. Jeszcze została mi 1 partia ciuszków Małej i wszystko poprasować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 22:00

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat czy jechać na ktg bo skurcze mam i to bolesne, brzuch twardy
    ale to może się uspokoić i może dotrwam do 25 a z drugiej strony jak się rozkręcić to będę leciała z językiem na brodzie. Boję się że pojadę oni zobaczą skurcze i mnie zostawią w szpitalu

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Hej kobietki :) Mimo że początkowo miałam termin na luty, to troszkę się pozmieniało i 24.01 będę miała CC, o ile nic się nie zacznie wcześniej. Stąd moje pytanie do Was, które już miały CC, czy powinnam się golić (a raczej partner czy powinien mi pomóc :D bo ja tam już nic nie widzę :D ) przed zabiegiem? Czy powinnam zaopatrzyć domową apteczkę w jakieś ketonale czy inne przeciwbólowe, albo inne specyfiki do pielęgnacji rany? To moja pierwsza ciąża, jednak mam już taką bliznę jak po cc, bo miałam operację pęcherza gdy byłam malutka, ale nie pamiętam zbyt wiele jak to było pielęgnowane 25 lat temu :D

Trzymajcie się dzielnie :) Oby porody były szybkie i przyjemne, maluszki zdrowe, a mamusie szczęśliwe! :*

Po cięciu do pielęgancji rany zlecili mi octanisept. Po wyjściu ze szpitala na ból stosowałam paracetamol, bo karmiłam piersią. W pierwszych dobach po cięciu to szpital podaje leki przeciwbólowe i przeciwzakrzepowe nie musisz mieć ze sobą nic. Co do golenia to wolałabym żeby zrobił t mąż niż jakaś pielęgniarka.

meraja90 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka! Pepper! Kciuki zaciśnięte za Was! Będzie dobrze, jesteście pod obserwacją:) W miarę możliwości dajcie znać.

Kochane, a ja bardzo bardzo szczęśliwa po wizycie. Dzięki terapii luteiną i mojemu ascetycznemu żywotowi szyjka bez zmian! Ulżyło mi jak nie wiem, choć potem też przypomniałam sobie słowa Pau.Em, że jeszcze się będziemy modlić o krótsze szyjki na pewnym etapie ;)) Z radości poszłam na zajęcia na uczelnię, na których mi zależało bardzo. Tylko seksu dalej nam nie wolno, to ale rozumiem, to dopiero koniec 34 tygodnia. Wizytę mam dokładnie pod koniec 37 tygodnia, dzień przed donoszeniem. Zdziwiło mnie tylko że nie robił USG, ale skoro czuję dużo ruchów, to pewnie nie chciał mnie naciągać.

malami91, artemida27, amir, Karola94c, -Mamunia-, Dorota3, Paulaa25, Pau.Em, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam oczywiście dalej pozostać na luteinie i na magnezie.

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Po cięciu do pielęgancji rany zlecili mi octanisept. Po wyjściu ze szpitala na ból stosowałam paracetamol, bo karmiłam piersią. W pierwszych dobach po cięciu to szpital podaje leki przeciwbólowe i przeciwzakrzepowe nie musisz mieć ze sobą nic. Co do golenia to wolałabym żeby zrobił t mąż niż jakaś pielęgniarka.
    Podczas karmienia piersią można zażywać ibuprofen. To tak nawiasem ;)

meraja90 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :*
    Na ktg regularne skurcze, także zostaje od razu. Jutro decyzja kiedy CC.

Dorota jedz! Mi tutaj powiedzieli , że stan po dwóch CC to nie przelewki i inaczej się traktuje, a Ty chyba też w takiej sytuacji, dobrze kojarzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:03

Ciążowa_Gapsy, Karola94c, Jonesey, Paulaa25 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, świetne wieści! :-)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3, a daleko masz do szpitala? To rzeczywiście tak jest, że zatrzymują?

Ktoś pytał o zatoki - mnie lekarka pozwoliła sinupret jeszcze w 5 miesiącu, więc pewnie jest OK.

Dzięki za artykuł o kombinezowanach w fotelikach - absolutnie tego nie wiedziałam!

Pau.Em lubi tę wiadomość

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ