X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, aż się we mnie gotuje, jak czytam, jaka jest znieczulica w tych szpitalach! żadnego szacunku wobec przyszłej mamy, która jest cała zestresowana i martwi się nie tyle o siebie, co o swoje maleństwo! i oni jeszcze dokładają tego stresu! głupie komentarze, brak podstawowej diagnostyki, no koszmar...

Jonesey, mam nadzieję, że za chwilę nam napiszesz, że wszystko z Wami w porządku...

PS mi też lekarka w poprzedniej ciąży powiedziała na pierwszej wizycie, na której było już serduszko, żebym nie rozpowiadała nic, bo statystycznie każda kobieta przechodzi raz w życiu minimum poronienie. wtedy też mi witki opadły

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo trzymam kciuki!! Daj znać od razu!
    Baranosia trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli!!!

Mój niestety też należy do tych ciągle zmęczonych pępków świata o dwóch lewych rękach i lubiących używki... Jestem z nim 13 lat i sądzę , że prędzej czy później się z nim rozejdę. Chciałabym być w końcu szczęśliwa, a nie tylko spina ciągle.

Trzymam kciuki za wizyty. Ja też dzisiaj mam także cała w stresie.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosi a ja na Twoim miejscu zgodziłabym się na ten szpital. Lekarz musiał być naprawdę zaniepokojony skoro zaproponował. Trzeba dbać o swoje zdrowie, bo mamy je tylko jedno. Przyjmą Cie do szpitala porobią na miejscu badania, może rozpoczną leczenie. A synek na pewno da rade z tatą, z dziadkami.
    Jonesey matko!!! Co za kraj! Tak krwawienie w ciąży jest zupełnie normalne :/ Trzymam kciuki żebyś na USG zobaczyła pikające serduszko dzidzi.
    To mój mąż to skarb, bo i posprząta i pomoże w kuchni i ogród ogarnie. A teraz widzę, że stara się być dużo bardziej cierpliwy i wyrozumiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:02

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja też myślę że lepiej iść do szpitala niż potem żałować. Najwyżej się wypiszesz na żądanie.

Mi w Belgii doktor powiedział, że nie ma co się cieszyć przed 13 tygodniem i lepiej nikomu nie mówić. Ale tma jest takie normalne podejście.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja też bym poszła.
    Jak trzeba, to trzeba.

Jonesey no chyba bym tego lekarza opierdzieliła.
    Test zrobił, że jesteś w ciąży, co to za szpital w ogóle... Chyba ten z serialu "Daleko od noszy"... :/

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mój mąż jest cudowny i tylko tyle. Nie będę się rozpisywać. Dziękuję za niego każdego dnia.

Baranosia ja leżałam na nerki w 1 ciąży. Nerki to poważna sprawa w ciąży. Zastanów się jeszcze.

Jonessey cholera co za dupek. Nie wiesz w sumie nic. Nie możesz tam jakoś prywatnie?

Co do pracy to niedawno kobieta mogła być przy komputerze tylko 4 godziny. Teraz może i 8 tylko ma robić przerwy. Wyjść wcześniej nie można zgodnie z kodeksem

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z pracą powyżej 8 godzin dziennie przy komputerze? Można czy prawo tego zabrania? Ja jeszcze w pracy nie powiedzialam ale zamierzam to zrobić w przyszłym tygodniu. Grafik mam różny czasami po 4-5 godzin, a czasami po 9-10 godzin dziennie i nie wiem czy mam się coś odezwać w tym temacie. Mam umowę o pracę na czas określony.

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spodziewasz się dziecka, pracodawca nie może nakazać Ci wykonywania obowiązków w godzinach nadliczbowych. Niedopuszczalna jest także praca w delegacji. Gdy zajmujesz stanowisko wyposażone w monitor, Twój dzień pracy może wynosić 8 godzin, ale po 50 minutach aktywności przysługuje Ci 10 minut przerwy. Pracę w pozycji stojącej możesz wykonywać nie dłużej niż przez 3 godziny w ciągu zmiany roboczej

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na szczęście zawsze taki był. W pierwszej ciąży bardzo dużo mi pomagał i był bardzo wyrozumiały bo często było nie ogarnięte i zamiast obiadu w domu było jedzenie na mieście a on w ogóle nie narzekał. Przez mój wielki brzuch ruchowo byłam bardzo ograniczona wiec pomagał się kapać, wiązał buty, pomagał w ubieraniu, a przy końcówce nawet w goleniu :D po porodzie tez bez niego nigdy nie dałabym sobie rady

Baranosia...kurczę, ale się u ciebie pokomplikowało. Dziewczyny maja racje z tym szpitalem, ale z drugiej strony wcale ci się nie dziwie. Ja nawet nie brałam opcji położenia się do szpitala jadąc ostatnio na IP bo nie wyobrażam sobie dziewczyny zostawić. Mimo tego, ze jestem z nimi w domu to i tak mi och „brakuje” bo nie mogę ich wziąć na ręce, pójść z nimi na dwór i bawić się, a co dopiero jakbym och w ogóle nie widziała. Chyba bym oszalała z tęsknoty. No ale u ciebie jak sama piszesz to niebezpieczna sytuacja zagrażająca tobie i kropkowi wiec może warto to przemyśleć.

Niestety dziewczyny z ta opieka medyczna w innych państwach tak to wyglada. Nie tylko w UK ale jest tak tez w Niemczech czy Holandii, Norwegii. W pierwszej ciąży na samym początku jak leżałam w szpitalu to pewien młody doktor podczas wieczornego obchodu wszedł do naszej sali, w której leżały same dziewczyny z zagrożonymi ciążami albo jakimiś innymi problemami i skomentował sytuacje mówiąc, ze mamy szczęście, ze mieszkamy w Polsce bo w każdym innym kraju nic by z nami nie zrobili i nie pomogli.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabroniona jest praca w godzinach nadliczbowych i porze nocnej. Ciężarna może zgłosić że nie chce wyjechać w delegację.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey super, ze jednak udało się uprosić o to USG będziesz spokojniejsza :)

Trzymam kciuki i daj koniecznie znac jak już będziesz coś wiedziała

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper dzięki! Kierownik będzie musiał mi zmienić grafik na max 8 godz dziennie, tylko że pewnie będzie to problem bo sezon urlopowy się zaczął...

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień bez wymiotów, ale mąż wychodzi do pracy i się wyperfumowałl

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na każdą godzinę pracy przy kompie 5 minut przerwy, to w ciązy mam 15 czy też 10? ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na 17:30 na prywatną wizytę, powtórzę badania i wtedy będziemy decydować co dalej. Mam nadzieję że próbka była źle pobrana. Zagapiłam się i o 6 zapomniałam złapać pierwszy mocz i oddałam do badania mocz z godziny 9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:57

Pepper, Grzechotka2, empiq lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wysokie masz to białko? Mi też trochę przekracza normę ale czytałam, że nie wiele przekroczone w ciąży się zdarza i nie jest zagrożeniem.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to sama nie wiem co myśleć mam nadzieję, że sam żuravit mi wystarczy bo przekroczone mam też leukocyty i erytrocyty czyli prawdopodobnie jakaś infekcja. Ja ogóle wieczne mam problem z idealnymi wynikami badań moczu czy to w ciąży czy nie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt91 mam 33.6mg/dl

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Teraz to sama nie wiem co myśleć mam nadzieję, że sam żuravit mi wystarczy bo przekroczone mam też leukocyty i erytrocyty czyli prawdopodobnie jakaś infekcja. Ja ogóle wieczne mam problem z idealnymi wynikami badań moczu czy to w ciąży czy nie.

Czyli u Ciebie białko w moczu jest efektem obecności komórek - erytrocytów i leukocytów. Typowe dla infekcji.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż no nie powiem czasami ma tam swoje humorki ale jak wie że źle się czuje to nie naciska i jak nie ma obiadu czy jest bałagan to nie narzeka. Tak samo w ciąży, nie pozwala mi na dźwiganie, ja przyjeżdżam z zakupów a on wynosi torby, nawet posprząta w domu. Teściowa jakby zobaczyła że nie ma obiadu to mój Boże jaka wyrodna matka ze mnie :D

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ