X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, aż się we mnie gotuje, jak czytam, jaka jest znieczulica w tych szpitalach! żadnego szacunku wobec przyszłej mamy, która jest cała zestresowana i martwi się nie tyle o siebie, co o swoje maleństwo! i oni jeszcze dokładają tego stresu! głupie komentarze, brak podstawowej diagnostyki, no koszmar...

Jonesey, mam nadzieję, że za chwilę nam napiszesz, że wszystko z Wami w porządku...

PS mi też lekarka w poprzedniej ciąży powiedziała na pierwszej wizycie, na której było już serduszko, żebym nie rozpowiadała nic, bo statystycznie każda kobieta przechodzi raz w życiu minimum poronienie. wtedy też mi witki opadły

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo trzymam kciuki!! Daj znać od razu!
    Baranosia trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli!!!

Mój niestety też należy do tych ciągle zmęczonych pępków świata o dwóch lewych rękach i lubiących używki... Jestem z nim 13 lat i sądzę , że prędzej czy później się z nim rozejdę. Chciałabym być w końcu szczęśliwa, a nie tylko spina ciągle.

Trzymam kciuki za wizyty. Ja też dzisiaj mam także cała w stresie.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosi a ja na Twoim miejscu zgodziłabym się na ten szpital. Lekarz musiał być naprawdę zaniepokojony skoro zaproponował. Trzeba dbać o swoje zdrowie, bo mamy je tylko jedno. Przyjmą Cie do szpitala porobią na miejscu badania, może rozpoczną leczenie. A synek na pewno da rade z tatą, z dziadkami.
    Jonesey matko!!! Co za kraj! Tak krwawienie w ciąży jest zupełnie normalne :/ Trzymam kciuki żebyś na USG zobaczyła pikające serduszko dzidzi.
    To mój mąż to skarb, bo i posprząta i pomoże w kuchni i ogród ogarnie. A teraz widzę, że stara się być dużo bardziej cierpliwy i wyrozumiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:02

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja też myślę że lepiej iść do szpitala niż potem żałować. Najwyżej się wypiszesz na żądanie.

Mi w Belgii doktor powiedział, że nie ma co się cieszyć przed 13 tygodniem i lepiej nikomu nie mówić. Ale tma jest takie normalne podejście.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja też bym poszła.
    Jak trzeba, to trzeba.

Jonesey no chyba bym tego lekarza opierdzieliła.
    Test zrobił, że jesteś w ciąży, co to za szpital w ogóle... Chyba ten z serialu "Daleko od noszy"... :/

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mój mąż jest cudowny i tylko tyle. Nie będę się rozpisywać. Dziękuję za niego każdego dnia.

Baranosia ja leżałam na nerki w 1 ciąży. Nerki to poważna sprawa w ciąży. Zastanów się jeszcze.

Jonessey cholera co za dupek. Nie wiesz w sumie nic. Nie możesz tam jakoś prywatnie?

Co do pracy to niedawno kobieta mogła być przy komputerze tylko 4 godziny. Teraz może i 8 tylko ma robić przerwy. Wyjść wcześniej nie można zgodnie z kodeksem

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z pracą powyżej 8 godzin dziennie przy komputerze? Można czy prawo tego zabrania? Ja jeszcze w pracy nie powiedzialam ale zamierzam to zrobić w przyszłym tygodniu. Grafik mam różny czasami po 4-5 godzin, a czasami po 9-10 godzin dziennie i nie wiem czy mam się coś odezwać w tym temacie. Mam umowę o pracę na czas określony.

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spodziewasz się dziecka, pracodawca nie może nakazać Ci wykonywania obowiązków w godzinach nadliczbowych. Niedopuszczalna jest także praca w delegacji. Gdy zajmujesz stanowisko wyposażone w monitor, Twój dzień pracy może wynosić 8 godzin, ale po 50 minutach aktywności przysługuje Ci 10 minut przerwy. Pracę w pozycji stojącej możesz wykonywać nie dłużej niż przez 3 godziny w ciągu zmiany roboczej

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na szczęście zawsze taki był. W pierwszej ciąży bardzo dużo mi pomagał i był bardzo wyrozumiały bo często było nie ogarnięte i zamiast obiadu w domu było jedzenie na mieście a on w ogóle nie narzekał. Przez mój wielki brzuch ruchowo byłam bardzo ograniczona wiec pomagał się kapać, wiązał buty, pomagał w ubieraniu, a przy końcówce nawet w goleniu :D po porodzie tez bez niego nigdy nie dałabym sobie rady

Baranosia...kurczę, ale się u ciebie pokomplikowało. Dziewczyny maja racje z tym szpitalem, ale z drugiej strony wcale ci się nie dziwie. Ja nawet nie brałam opcji położenia się do szpitala jadąc ostatnio na IP bo nie wyobrażam sobie dziewczyny zostawić. Mimo tego, ze jestem z nimi w domu to i tak mi och „brakuje” bo nie mogę ich wziąć na ręce, pójść z nimi na dwór i bawić się, a co dopiero jakbym och w ogóle nie widziała. Chyba bym oszalała z tęsknoty. No ale u ciebie jak sama piszesz to niebezpieczna sytuacja zagrażająca tobie i kropkowi wiec może warto to przemyśleć.

Niestety dziewczyny z ta opieka medyczna w innych państwach tak to wyglada. Nie tylko w UK ale jest tak tez w Niemczech czy Holandii, Norwegii. W pierwszej ciąży na samym początku jak leżałam w szpitalu to pewien młody doktor podczas wieczornego obchodu wszedł do naszej sali, w której leżały same dziewczyny z zagrożonymi ciążami albo jakimiś innymi problemami i skomentował sytuacje mówiąc, ze mamy szczęście, ze mieszkamy w Polsce bo w każdym innym kraju nic by z nami nie zrobili i nie pomogli.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabroniona jest praca w godzinach nadliczbowych i porze nocnej. Ciężarna może zgłosić że nie chce wyjechać w delegację.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey super, ze jednak udało się uprosić o to USG będziesz spokojniejsza :)

Trzymam kciuki i daj koniecznie znac jak już będziesz coś wiedziała

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper dzięki! Kierownik będzie musiał mi zmienić grafik na max 8 godz dziennie, tylko że pewnie będzie to problem bo sezon urlopowy się zaczął...

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień bez wymiotów, ale mąż wychodzi do pracy i się wyperfumowałl

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na każdą godzinę pracy przy kompie 5 minut przerwy, to w ciązy mam 15 czy też 10? ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na 17:30 na prywatną wizytę, powtórzę badania i wtedy będziemy decydować co dalej. Mam nadzieję że próbka była źle pobrana. Zagapiłam się i o 6 zapomniałam złapać pierwszy mocz i oddałam do badania mocz z godziny 9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:57

Pepper, Grzechotka2, empiq lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wysokie masz to białko? Mi też trochę przekracza normę ale czytałam, że nie wiele przekroczone w ciąży się zdarza i nie jest zagrożeniem.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to sama nie wiem co myśleć mam nadzieję, że sam żuravit mi wystarczy bo przekroczone mam też leukocyty i erytrocyty czyli prawdopodobnie jakaś infekcja. Ja ogóle wieczne mam problem z idealnymi wynikami badań moczu czy to w ciąży czy nie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt91 mam 33.6mg/dl

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Teraz to sama nie wiem co myśleć mam nadzieję, że sam żuravit mi wystarczy bo przekroczone mam też leukocyty i erytrocyty czyli prawdopodobnie jakaś infekcja. Ja ogóle wieczne mam problem z idealnymi wynikami badań moczu czy to w ciąży czy nie.

Czyli u Ciebie białko w moczu jest efektem obecności komórek - erytrocytów i leukocytów. Typowe dla infekcji.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż no nie powiem czasami ma tam swoje humorki ale jak wie że źle się czuje to nie naciska i jak nie ma obiadu czy jest bałagan to nie narzeka. Tak samo w ciąży, nie pozwala mi na dźwiganie, ja przyjeżdżam z zakupów a on wynosi torby, nawet posprząta w domu. Teściowa jakby zobaczyła że nie ma obiadu to mój Boże jaka wyrodna matka ze mnie :D

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ