Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
o matko, aż się we mnie gotuje, jak czytam, jaka jest znieczulica w tych szpitalach! żadnego szacunku wobec przyszłej mamy, która jest cała zestresowana i martwi się nie tyle o siebie, co o swoje maleństwo! i oni jeszcze dokładają tego stresu! głupie komentarze, brak podstawowej diagnostyki, no koszmar...
Jonesey, mam nadzieję, że za chwilę nam napiszesz, że wszystko z Wami w porządku...
PS mi też lekarka w poprzedniej ciąży powiedziała na pierwszej wizycie, na której było już serduszko, żebym nie rozpowiadała nic, bo statystycznie każda kobieta przechodzi raz w życiu minimum poronienie. wtedy też mi witki opadły -
Jo trzymam kciuki!! Daj znać od razu!
Baranosia trzymaj się Kochana i bądź dobrej myśli!!!
Mój niestety też należy do tych ciągle zmęczonych pępków świata o dwóch lewych rękach i lubiących używki... Jestem z nim 13 lat i sądzę , że prędzej czy później się z nim rozejdę. Chciałabym być w końcu szczęśliwa, a nie tylko spina ciągle.
Trzymam kciuki za wizyty. Ja też dzisiaj mam także cała w stresie.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Baranosi a ja na Twoim miejscu zgodziłabym się na ten szpital. Lekarz musiał być naprawdę zaniepokojony skoro zaproponował. Trzeba dbać o swoje zdrowie, bo mamy je tylko jedno. Przyjmą Cie do szpitala porobią na miejscu badania, może rozpoczną leczenie. A synek na pewno da rade z tatą, z dziadkami.
Jonesey matko!!! Co za kraj! Tak krwawienie w ciąży jest zupełnie normalne Trzymam kciuki żebyś na USG zobaczyła pikające serduszko dzidzi.
To mój mąż to skarb, bo i posprząta i pomoże w kuchni i ogród ogarnie. A teraz widzę, że stara się być dużo bardziej cierpliwy i wyrozumiały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:02
-
Kochane mój mąż jest cudowny i tylko tyle. Nie będę się rozpisywać. Dziękuję za niego każdego dnia.
Baranosia ja leżałam na nerki w 1 ciąży. Nerki to poważna sprawa w ciąży. Zastanów się jeszcze.
Jonessey cholera co za dupek. Nie wiesz w sumie nic. Nie możesz tam jakoś prywatnie?
Co do pracy to niedawno kobieta mogła być przy komputerze tylko 4 godziny. Teraz może i 8 tylko ma robić przerwy. Wyjść wcześniej nie można zgodnie z kodeksem -
Dziewczyny a co z pracą powyżej 8 godzin dziennie przy komputerze? Można czy prawo tego zabrania? Ja jeszcze w pracy nie powiedzialam ale zamierzam to zrobić w przyszłym tygodniu. Grafik mam różny czasami po 4-5 godzin, a czasami po 9-10 godzin dziennie i nie wiem czy mam się coś odezwać w tym temacie. Mam umowę o pracę na czas określony.🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jeśli spodziewasz się dziecka, pracodawca nie może nakazać Ci wykonywania obowiązków w godzinach nadliczbowych. Niedopuszczalna jest także praca w delegacji. Gdy zajmujesz stanowisko wyposażone w monitor, Twój dzień pracy może wynosić 8 godzin, ale po 50 minutach aktywności przysługuje Ci 10 minut przerwy. Pracę w pozycji stojącej możesz wykonywać nie dłużej niż przez 3 godziny w ciągu zmiany roboczej
-
nick nieaktualnyMój mąż na szczęście zawsze taki był. W pierwszej ciąży bardzo dużo mi pomagał i był bardzo wyrozumiały bo często było nie ogarnięte i zamiast obiadu w domu było jedzenie na mieście a on w ogóle nie narzekał. Przez mój wielki brzuch ruchowo byłam bardzo ograniczona wiec pomagał się kapać, wiązał buty, pomagał w ubieraniu, a przy końcówce nawet w goleniu po porodzie tez bez niego nigdy nie dałabym sobie rady
Baranosia...kurczę, ale się u ciebie pokomplikowało. Dziewczyny maja racje z tym szpitalem, ale z drugiej strony wcale ci się nie dziwie. Ja nawet nie brałam opcji położenia się do szpitala jadąc ostatnio na IP bo nie wyobrażam sobie dziewczyny zostawić. Mimo tego, ze jestem z nimi w domu to i tak mi och „brakuje” bo nie mogę ich wziąć na ręce, pójść z nimi na dwór i bawić się, a co dopiero jakbym och w ogóle nie widziała. Chyba bym oszalała z tęsknoty. No ale u ciebie jak sama piszesz to niebezpieczna sytuacja zagrażająca tobie i kropkowi wiec może warto to przemyśleć.
Niestety dziewczyny z ta opieka medyczna w innych państwach tak to wyglada. Nie tylko w UK ale jest tak tez w Niemczech czy Holandii, Norwegii. W pierwszej ciąży na samym początku jak leżałam w szpitalu to pewien młody doktor podczas wieczornego obchodu wszedł do naszej sali, w której leżały same dziewczyny z zagrożonymi ciążami albo jakimiś innymi problemami i skomentował sytuacje mówiąc, ze mamy szczęście, ze mieszkamy w Polsce bo w każdym innym kraju nic by z nami nie zrobili i nie pomogli. -
nick nieaktualny
-
Pepper dzięki! Kierownik będzie musiał mi zmienić grafik na max 8 godz dziennie, tylko że pewnie będzie to problem bo sezon urlopowy się zaczął...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jadę na 17:30 na prywatną wizytę, powtórzę badania i wtedy będziemy decydować co dalej. Mam nadzieję że próbka była źle pobrana. Zagapiłam się i o 6 zapomniałam złapać pierwszy mocz i oddałam do badania mocz z godziny 9
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:57
Pepper, Grzechotka2, empiq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykjt91 wrote:Teraz to sama nie wiem co myśleć mam nadzieję, że sam żuravit mi wystarczy bo przekroczone mam też leukocyty i erytrocyty czyli prawdopodobnie jakaś infekcja. Ja ogóle wieczne mam problem z idealnymi wynikami badań moczu czy to w ciąży czy nie.
Czyli u Ciebie białko w moczu jest efektem obecności komórek - erytrocytów i leukocytów. Typowe dla infekcji. -
Mój mąż no nie powiem czasami ma tam swoje humorki ale jak wie że źle się czuje to nie naciska i jak nie ma obiadu czy jest bałagan to nie narzeka. Tak samo w ciąży, nie pozwala mi na dźwiganie, ja przyjeżdżam z zakupów a on wynosi torby, nawet posprząta w domu. Teściowa jakby zobaczyła że nie ma obiadu to mój Boże jaka wyrodna matka ze mnie