X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Madziu gratulacje!!! Dzielna Mamusia prawie miesiąc w warunkach szpitalnych się męczyła żeby Malutkiej dać czas. Dobrze, że jest cała i zdrowa po drugiej stronie brzuszka! Teraz już będzie tylko lepiej, a po CC każdy dzień naprawdę jest lepszy, po dwóch tygodniach właściwie zapomina się, że był zabieg. Czekamy na fotkę naszej Ślicznotki! Trzymajcie się dzielnie!!!

Ej est a co u Ciebie, nic się do nas ostatnio nie odzywasz Kochana :(

Ja w domku. Dostałam drugą dawkę sterydu i wyszłam. Leżenie w jednej sali z mamami już z dziećmi strasznie prychicznie obciążające, już wolałam być na tej porodówce :) mam nadzieję, że zmiana leczenia doda mi jeszcze trochę energii na tej końcówce ciąży. Bardzo chciałabym żeby Młody powiedział jeszcze w brzuszku. Wiem jakie to ważne, każdy dzień. Mój synek wyciągnięty 38+1 miał jeszcze problemy z oddychaniem mimo , że dostał wcześniej sterydy i mówili mi, że wykazywał jeszcze cechy wczesniacze i te 2 tygodnie spokojnie mógł jeszcze siedzieć. U corci 37+1 nic takiego się nie działo, więc nie ma reguły, ale jednak nie chciałabym żeby poganiali go w jakikolwiek sposób. Najlepiej niech zacznie się samo żeby to on zadecydował o przyjsciu na świat. Dużo czytałam w szpitalu naukowych opracowań ile to w mózgu jeszcze się rozwija w każdym dniu do porodu i w ogóle, więc zaciskam nogi na maxa i daje synkowi czas na decyzję! :)
    wierzę, że uda Wam się dotrwać <3
    Moja starsza córka urodziła się w 42tc i również miała cechy wcześniacze, w tym meszek i problemy z termoregulacją.
    Trzymam za Was kciuki ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nie odzywam się bo tak naprawdę nic ciekawego się u mnie nie dzieje. Mam ostatnio spadek mocy i jakiś taki gorszy czas wiec wole was tu moim biadoleniem nie zanudzać. Cały czas jednak was podczytuje i cieszę się, ze sytuacja u was opanowana i mały narazie grzecznie siedzi w brzuchu :)

Z ciekawszych rzeczy to my dziś znów wizytujemy o 17 i mam nadzieje, ze tym razem nie będzie dwugodzinnego opóźnienia. Ciekawa jestem ile ta moja mała przybrała i czy dalej ułożona glowkowo bo ostatnio znów jakoś inaczej ja czuje i już sobie wkręcam, ze pewnie się obróciła itp. choć ostatnio lekarz mówił, ze to już mało prawdopodobne żeby znowu fiknela dupka w dół.

Dziewczyny do jakiego rozmiaru przygotowalyscie ubranka dla dzieciaczków? Ja narazie wypralam 50,56 i 62, ale w kartonie dalej stoją 68 i zastanawiam się czy prac już teraz czy poczekac bo w sumie musiałabym je i tak z powrotem zapakować do kartonu i schować bo do komody mi się nie zmieszczą i nie wiem czy ma to sens. Myślałam tez o tym żeby poprac teraz, schować, a potem tylko przy wyciąganiu wyprasować żeby trochę odświeżyć, ale nie wiem czy przez te kilka miesięcy prasowanie coś da czy lepiej będzie wyprać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 09:26

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko w takim razie trzymam kciuki za dłuższy pobyt synka z brzuszku, niech wyjdzie w odpowiednim czasie :)

Magda gratulacje <3 zdrówka dla Ciebie i malutkiej. Nim się obejrzysz a już będziecie w domku

Ja dziś pospałam do 7 z jedną pobudka na siku o 1, córka wstała przed 8 więc nie jest źle dobrze że chociaż się nie budzi bo już ledwo co wstaje tak jestem obolała, normalnie czuje się jak słoń :D

ej_jest ja mam tylko ciuszki na 56/62, pamiętam że 68 ubrałam dopiero jak córka skończyła 2-3 miesiące

rfxg3e3kmiyi4sbz.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56,62 pralam i mam przygotowane.
    68 sobie jeszcze daruje :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję, życzę dużo siły i zdrówka dla Was!
    Wczoraj miałam usg mała waży niecałe 3kg
    Docelowo duża nie będzie

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est czasami to może i lepiej, że nic szczególnego się nie dzieje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i dalszy brak niespodzianek!

Straciatella a poród sam się zaczął czy wywoływany miałaś? Jeśli oczywiście mogę spytać.

Pepper Kochana, a jak u Ciebie sytuacja? Jest szansa na wyjście do domku jutro? Dostałaś też sterydy na płucka, bo nie wiem czy pisałaś, może nie doczytałam?

ej_est lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

Dziewczyny do jakiego rozmiaru przygotowalyscie ubranka dla dzieciaczków? Ja narazie wypralam 50,56 i 62, ale w kartonie dalej stoją 68 i zastanawiam się czy prac już teraz czy poczekac bo w sumie musiałabym je i tak z powrotem zapakować do kartonu i schować bo do komody mi się nie zmieszczą i nie wiem czy ma to sens. Myślałam tez o tym żeby poprac teraz, schować, a potem tylko przy wyciąganiu wyprasować żeby trochę odświeżyć, ale nie wiem czy przez te kilka miesięcy prasowanie coś da czy lepiej będzie wyprać

Ja mam wyprane i częściowo wyprasowane tylko 50 i 56. 62 mam uprane i trzymam w takiej wielkiej torbie foliowej na suwak, będę na pewno prała je jeszcze raz. Ja mam na rzeczy małego tylko jedną komodę plus dużą szufladę w drugiej komodzie. Nie chcę mieć ścisku, bo nic nie znajdę. Myślę, ze na pierwszy miesiąc te ubranka, które mam spokojnie starczą. Starszak 62 zaczął nosić jak miał chyba 2 miesiące, teraz zakładam mniej :-)

ej_est lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ej est czasami to może i lepiej, że nic szczególnego się nie dzieje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i dalszy brak niespodzianek!

Straciatella a poród sam się zaczął czy wywoływany miałaś? Jeśli oczywiście mogę spytać.

Pepper Kochana, a jak u Ciebie sytuacja? Jest szansa na wyjście do domku jutro? Dostałaś też sterydy na płucka, bo nie wiem czy pisałaś, może nie doczytałam?
    Wywoływany i bardzo ciężki.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie chyba daruje póki co te 68. W sumie jak tak teraz myśle to moje dziewczyny rozmiar 68 nosiły chyba dopiero na pół roku, a ze Laura nie zapowiada sie być duzo większa od dziewczyn to myśle, ze bedzie podobnie to nie ma sensu teraz prac bo po tych kilku miesiącach i tak bedą sie nadawały do prania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam naszykowane do rozmiaru 62 :) później będę na bieżąco prac, w sumie pralka będzie chodzić codziennie pewnie... :D

Wczoraj kupiłam na wyprzedaży w tesko pajaca polarowego 62 za 8.80 zł! Bodziaka tygryska za ok 4 zł i dwie czapki dla córki za 8 zł:D miałam tylko chwilę, więc co mi się w oczy rzuciło to wzięłam, bez przeglądania, ale dziś jeszcze raz zamierzam już dokładniej popatrzec;)

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprałam wszystkie rozmiary bo mam duży bęben (w pralce też :P) i schowałam do komody, najwyżej wypiorę jeszcze raz albo przeprasuje :) Inna rzecz, że nie mam dużo ciuszków 68 i więcej :)

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jak na złość wypadła plomba z zęba..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u lekarza i dostalam antybiotyk :( tak bardzo bardzo chcialam tego uniknac :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Niby tak, ale z synkiem miałam małe problemy :P wisiał na cycu a mimo to spadał z wagi, spadł 0,5kg i dlatego teraz się zaopatrzyłam w jakaś herbatkę wspomagającą i się zastanawiam czy już ją pić czy poczekać do porodu

Ja bym poczekała do porodu z piciem herbatki. Możesz zawsze zabrać do szpitala. Mi na początku pomagał też Femaltiker, przy tym jest bardzo smaczny :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bylam dzis u lekarza i dostalam antybiotyk :( tak bardzo bardzo chcialam tego uniknac :(

Bardzo dobrze Cię rozumiem, też unikam antybiotyków jak ognia, tylko w ostateczności. Ale wszelkie stany zapalne i choróbska mogą bardziej zaszkodzić dziecku i Tobie niż antybiotyk.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, zmobilizowałaś mnie do wyprawy do Tesco :-). Kupiłam fajny kocyk za 19zł i 2 śliniaczki tak na przyszłość za 4zł :-). Myślałam, że upoluję jakiś śpiworek, ale niestety były w regularnej cenie i to na 6-12mscy. Może innym razem :-).

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kurczę to szybko do dentysty:( współczuję bardzo:(

Ja tak jak Black-z herbatkami poczekalabym do porodu. A pić na pewno będę bo są takie pyszne matko:)

Straciatella zdrówka;*

Malami;D super;D ja po 15 jadę buszowac jeszcze raz:D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje! Trzymaj się dzielnie. Dużo zdrówka dla maleństwa!
    Też póki co poprosiłam i poprasowałam ciuszki 56/62.
    Jonesey jak tam u Ciebie sytuacja wygląda?
    Byłam na zakupach w Biedronce i Pani w kolejce za mną zaproponowała, że potrzyma mi koszyk (u nas są takie jeżdżące) żeby łatwiej było mi wyciągać. Byłam w szoku, miłym szoku :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaliczyłam tesco rzeczywiście fajne promocje na uranka kupiłam kilka pajacyków już większych dla starszej bluzę. A teraz już czekam w szpitalu na lekarza.

Pau.Em lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ