X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Madziu gratulacje!!! Dzielna Mamusia prawie miesiąc w warunkach szpitalnych się męczyła żeby Malutkiej dać czas. Dobrze, że jest cała i zdrowa po drugiej stronie brzuszka! Teraz już będzie tylko lepiej, a po CC każdy dzień naprawdę jest lepszy, po dwóch tygodniach właściwie zapomina się, że był zabieg. Czekamy na fotkę naszej Ślicznotki! Trzymajcie się dzielnie!!!

Ej est a co u Ciebie, nic się do nas ostatnio nie odzywasz Kochana :(

Ja w domku. Dostałam drugą dawkę sterydu i wyszłam. Leżenie w jednej sali z mamami już z dziećmi strasznie prychicznie obciążające, już wolałam być na tej porodówce :) mam nadzieję, że zmiana leczenia doda mi jeszcze trochę energii na tej końcówce ciąży. Bardzo chciałabym żeby Młody powiedział jeszcze w brzuszku. Wiem jakie to ważne, każdy dzień. Mój synek wyciągnięty 38+1 miał jeszcze problemy z oddychaniem mimo , że dostał wcześniej sterydy i mówili mi, że wykazywał jeszcze cechy wczesniacze i te 2 tygodnie spokojnie mógł jeszcze siedzieć. U corci 37+1 nic takiego się nie działo, więc nie ma reguły, ale jednak nie chciałabym żeby poganiali go w jakikolwiek sposób. Najlepiej niech zacznie się samo żeby to on zadecydował o przyjsciu na świat. Dużo czytałam w szpitalu naukowych opracowań ile to w mózgu jeszcze się rozwija w każdym dniu do porodu i w ogóle, więc zaciskam nogi na maxa i daje synkowi czas na decyzję! :)
    wierzę, że uda Wam się dotrwać <3
    Moja starsza córka urodziła się w 42tc i również miała cechy wcześniacze, w tym meszek i problemy z termoregulacją.
    Trzymam za Was kciuki ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nie odzywam się bo tak naprawdę nic ciekawego się u mnie nie dzieje. Mam ostatnio spadek mocy i jakiś taki gorszy czas wiec wole was tu moim biadoleniem nie zanudzać. Cały czas jednak was podczytuje i cieszę się, ze sytuacja u was opanowana i mały narazie grzecznie siedzi w brzuchu :)

Z ciekawszych rzeczy to my dziś znów wizytujemy o 17 i mam nadzieje, ze tym razem nie będzie dwugodzinnego opóźnienia. Ciekawa jestem ile ta moja mała przybrała i czy dalej ułożona glowkowo bo ostatnio znów jakoś inaczej ja czuje i już sobie wkręcam, ze pewnie się obróciła itp. choć ostatnio lekarz mówił, ze to już mało prawdopodobne żeby znowu fiknela dupka w dół.

Dziewczyny do jakiego rozmiaru przygotowalyscie ubranka dla dzieciaczków? Ja narazie wypralam 50,56 i 62, ale w kartonie dalej stoją 68 i zastanawiam się czy prac już teraz czy poczekac bo w sumie musiałabym je i tak z powrotem zapakować do kartonu i schować bo do komody mi się nie zmieszczą i nie wiem czy ma to sens. Myślałam tez o tym żeby poprac teraz, schować, a potem tylko przy wyciąganiu wyprasować żeby trochę odświeżyć, ale nie wiem czy przez te kilka miesięcy prasowanie coś da czy lepiej będzie wyprać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 09:26

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko w takim razie trzymam kciuki za dłuższy pobyt synka z brzuszku, niech wyjdzie w odpowiednim czasie :)

Magda gratulacje <3 zdrówka dla Ciebie i malutkiej. Nim się obejrzysz a już będziecie w domku

Ja dziś pospałam do 7 z jedną pobudka na siku o 1, córka wstała przed 8 więc nie jest źle dobrze że chociaż się nie budzi bo już ledwo co wstaje tak jestem obolała, normalnie czuje się jak słoń :D

ej_jest ja mam tylko ciuszki na 56/62, pamiętam że 68 ubrałam dopiero jak córka skończyła 2-3 miesiące

rfxg3e3kmiyi4sbz.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56,62 pralam i mam przygotowane.
    68 sobie jeszcze daruje :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję, życzę dużo siły i zdrówka dla Was!
    Wczoraj miałam usg mała waży niecałe 3kg
    Docelowo duża nie będzie

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est czasami to może i lepiej, że nic szczególnego się nie dzieje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i dalszy brak niespodzianek!

Straciatella a poród sam się zaczął czy wywoływany miałaś? Jeśli oczywiście mogę spytać.

Pepper Kochana, a jak u Ciebie sytuacja? Jest szansa na wyjście do domku jutro? Dostałaś też sterydy na płucka, bo nie wiem czy pisałaś, może nie doczytałam?

ej_est lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

Dziewczyny do jakiego rozmiaru przygotowalyscie ubranka dla dzieciaczków? Ja narazie wypralam 50,56 i 62, ale w kartonie dalej stoją 68 i zastanawiam się czy prac już teraz czy poczekac bo w sumie musiałabym je i tak z powrotem zapakować do kartonu i schować bo do komody mi się nie zmieszczą i nie wiem czy ma to sens. Myślałam tez o tym żeby poprac teraz, schować, a potem tylko przy wyciąganiu wyprasować żeby trochę odświeżyć, ale nie wiem czy przez te kilka miesięcy prasowanie coś da czy lepiej będzie wyprać

Ja mam wyprane i częściowo wyprasowane tylko 50 i 56. 62 mam uprane i trzymam w takiej wielkiej torbie foliowej na suwak, będę na pewno prała je jeszcze raz. Ja mam na rzeczy małego tylko jedną komodę plus dużą szufladę w drugiej komodzie. Nie chcę mieć ścisku, bo nic nie znajdę. Myślę, ze na pierwszy miesiąc te ubranka, które mam spokojnie starczą. Starszak 62 zaczął nosić jak miał chyba 2 miesiące, teraz zakładam mniej :-)

ej_est lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ej est czasami to może i lepiej, że nic szczególnego się nie dzieje ;) trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i dalszy brak niespodzianek!

Straciatella a poród sam się zaczął czy wywoływany miałaś? Jeśli oczywiście mogę spytać.

Pepper Kochana, a jak u Ciebie sytuacja? Jest szansa na wyjście do domku jutro? Dostałaś też sterydy na płucka, bo nie wiem czy pisałaś, może nie doczytałam?
    Wywoływany i bardzo ciężki.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie chyba daruje póki co te 68. W sumie jak tak teraz myśle to moje dziewczyny rozmiar 68 nosiły chyba dopiero na pół roku, a ze Laura nie zapowiada sie być duzo większa od dziewczyn to myśle, ze bedzie podobnie to nie ma sensu teraz prac bo po tych kilku miesiącach i tak bedą sie nadawały do prania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam naszykowane do rozmiaru 62 :) później będę na bieżąco prac, w sumie pralka będzie chodzić codziennie pewnie... :D

Wczoraj kupiłam na wyprzedaży w tesko pajaca polarowego 62 za 8.80 zł! Bodziaka tygryska za ok 4 zł i dwie czapki dla córki za 8 zł:D miałam tylko chwilę, więc co mi się w oczy rzuciło to wzięłam, bez przeglądania, ale dziś jeszcze raz zamierzam już dokładniej popatrzec;)

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprałam wszystkie rozmiary bo mam duży bęben (w pralce też :P) i schowałam do komody, najwyżej wypiorę jeszcze raz albo przeprasuje :) Inna rzecz, że nie mam dużo ciuszków 68 i więcej :)

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jak na złość wypadła plomba z zęba..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u lekarza i dostalam antybiotyk :( tak bardzo bardzo chcialam tego uniknac :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Niby tak, ale z synkiem miałam małe problemy :P wisiał na cycu a mimo to spadał z wagi, spadł 0,5kg i dlatego teraz się zaopatrzyłam w jakaś herbatkę wspomagającą i się zastanawiam czy już ją pić czy poczekać do porodu

Ja bym poczekała do porodu z piciem herbatki. Możesz zawsze zabrać do szpitala. Mi na początku pomagał też Femaltiker, przy tym jest bardzo smaczny :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bylam dzis u lekarza i dostalam antybiotyk :( tak bardzo bardzo chcialam tego uniknac :(

Bardzo dobrze Cię rozumiem, też unikam antybiotyków jak ognia, tylko w ostateczności. Ale wszelkie stany zapalne i choróbska mogą bardziej zaszkodzić dziecku i Tobie niż antybiotyk.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, zmobilizowałaś mnie do wyprawy do Tesco :-). Kupiłam fajny kocyk za 19zł i 2 śliniaczki tak na przyszłość za 4zł :-). Myślałam, że upoluję jakiś śpiworek, ale niestety były w regularnej cenie i to na 6-12mscy. Może innym razem :-).

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kurczę to szybko do dentysty:( współczuję bardzo:(

Ja tak jak Black-z herbatkami poczekalabym do porodu. A pić na pewno będę bo są takie pyszne matko:)

Straciatella zdrówka;*

Malami;D super;D ja po 15 jadę buszowac jeszcze raz:D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje! Trzymaj się dzielnie. Dużo zdrówka dla maleństwa!
    Też póki co poprosiłam i poprasowałam ciuszki 56/62.
    Jonesey jak tam u Ciebie sytuacja wygląda?
    Byłam na zakupach w Biedronce i Pani w kolejce za mną zaproponowała, że potrzyma mi koszyk (u nas są takie jeżdżące) żeby łatwiej było mi wyciągać. Byłam w szoku, miłym szoku :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaliczyłam tesco rzeczywiście fajne promocje na uranka kupiłam kilka pajacyków już większych dla starszej bluzę. A teraz już czekam w szpitalu na lekarza.

Pau.Em lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ