X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda88 Gratulacje kochana! Szybkiego wyjścia do domku :*

Jonesej Trzymamy kciuki za was <3 Szybkiego porodu :*

No to zaczynamy powoli się rozpakowywać po kolei :)

My dzisiaj w ramach szkoły rodzenia bedziemy zwiedzać naszą porodówkę. Jezu ja już sie tak boje...
    Najgorsza ta niewiadoma kiedy nasza mała bedzie chciała wyjść. Lekarz mówi że jest większa o 2 tyg prawie. Wiec mam cicha nadzieje że może niedługo nas zaskoczy <3

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey kciuki zaciśniete! Skoro masz 7 cm i dajesz radę tu pisać to podziwiam, bo też słyszałam że 7cm to taki kryzys bólu i psychiki :)
    Już niedługo przytulisz swojego Skarba <3

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, że Ty kobieto dajesz jeszcze rade pisać na forum!

Straciatella lepiej się wyleczyc przed porodem. Będzie dobrze. <3

Karola lepiej teraz aniżeli w trakcie porodu! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 14:01

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E my jedziemy we wtorek oglądać oddział. Na ostatnim USG tp wyliczyło na 26.01 i chybabym nie pogardziła takim tweminemy:)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Dziewczyny chyba będę rodzic!!!!! Mam 7 cm rozwarcia proszę módlcie się za mnie i małego!!!!

Laaa powodzenia!!!Trzymam kciuki za was!!!:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś bardzo słaba jestem nie wiem czy to przez totalne niewyspanie czy to wina tego, że od tygodnia nie biorę żelaza.
    Zastanawiam się dlaczego kazała mi dr odstawić żelazo???Czy planowane cc może być powodem?
    Jak to u was jest???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey powodzenia :)
    Ja się boję karmienia bo z Blanka miałam duże problemy, była leniwa, wypijala tylko to co leciało z cycka, nie nakrecala laktacji. Też niby jeździłam z nią do poradni laktacyjnej. Po karmieniu jeszcze meczylam cyce laktatorem... Kiepsko to wspominam i się boję powtórki...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny a ja dziś bardzo słaba jestem nie wiem czy to przez totalne niewyspanie czy to wina tego, że od tygodnia nie biorę żelaza.
    Zastanawiam się dlaczego kazała mi dr odstawić żelazo???Czy planowane cc może być powodem?
    Jak to u was jest???
    U nas pamietam bylo tak, ze jak wyniki byly zadowalajace przez 2miesiace brania to gin kazala odstawic.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Dziewczyny chyba będę rodzic!!!!! Mam 7 cm rozwarcia proszę módlcie się za mnie i małego!!!!

Kciuki Kochana!

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, dołączam swoje kciuki i modlitwę za Was! Dacie radę! No i czekamy na wieści :)

Paulaa25 Mi lekarz kazał odstawić, powiedział, że czas, w którym żelazo jest kluczowe dla maluszka już minął. Plus miałam dobre wyniki po 2 mcach brania.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey !!!!!!!!!!!!!
    Cudna wiadomosc !!!
    Bedzie dobrze !
    I tak podziwiam Cie ze napisalas na forum !!! Silna babeczka z Ciebie !!! Jeszcze troche i przytulisz malenstwo !!! <3

Dziewczyny!
    Mam problem :(
    Pracuje w jednej firmy od 13czerwca 2017r
    I od tego czasu mam ubezpieczenie z pracy w Warcie , z wyplaty zabieraja mi 55zl miesiecznie...
    We wrzesniu2018 bylam w szpitalu i do pracy maz zawiozl dokumenty ze szpitala (ze bylam w szpitalu na ginekologii) i w pracy kadrowa miala zglosic mnie ws zwrotu z ubezpieczenia...
    No i wiecie dzis 17styczen... no i nic... jabzadzwonilam osobiscie do Warty... podalam,dane... i co sie okazalao? Ze w firmie NIE ZGLOSILI MNIE do ubezpieczyciela a kase pobierali z wyplaty! Malo tego ubezpieczyli mnie jakims sposobem 1listopada2018 kiedy mnie nie bylo w pracy -L4 ciaza, i nie wiem jak to zrobili bez podpisu mojego itd.
    Tym sposobem ze jestem ubezpieczona w Warci DOPIERO 2.5mies od listopada2018 nie nalezy mi sie uposazenie z ubezpieczenia (w tabeli bylo ze po urodzeniu dziecka daja kase) cieszylam sie z mezem bo chcielismy Malemu kupic to czy tamto wiadomo ... a tu firma zawalila sprawe... !!! Dzis bede pisac oficjalne pismo do firmy bo to sa ZARTY ! Nosi mnie az, bo jak moglam placic i nie.byc ubezpieczona tyyyyle miesiecy (pracujac NA MAGAZYNIE) !!
    Rece zalamalam nie wiem co robic... chore to wszystko...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała, musisz zażądać zwrotu składek za nieubezpieczone miesiące. Czy należy się coś więcej (w sumie nie dostaniesz świadczeń na które liczyłaś) tego nie wiem, musiałabyś jakiegoś prawnika zapytać :/

MałaMała lubi tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie Cię zrobili... A wiesz co najlepiej to podjedź do warty żeby pokazali Ci dokumenty z dnia dołączenia i zobaczysz podpis.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey ale wiadomość !!! Czekamy na wiesci !!! Kciuki zaciśnięte :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    MałaMała, musisz zażądać zwrotu składek za nieubezpieczone miesiące. Czy należy się coś więcej (w sumie nie dostaniesz świadczeń na które liczyłaś) tego nie wiem, musiałabyś jakiegoś prawnika zapytać :/
    Wiesz to jest chore bo placilam a w Warcie powiedzieli ze musi byc ubezpiecz.przez cala ciaze ! A przez ta durna firme i MĄDRĄ kadrowa nie nalezy mi sie nic ! Nie dosc ze fizycznie zapieprzalam (maz tez) wyplata pozal sie Boze... a jeszcze takie cyrki PRZEZ NICH ! No zart!

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    No to pięknie Cię zrobili... A wiesz co najlepiej to podjedź do warty żeby pokazali Ci dokumenty z dnia dołączenia i zobaczysz podpis.
    Oni eyslali gdzies do centrali... a ja mieszkam hohoho daleko :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey mam nadzieję że tulisz już małego do siebie :)

MałaMała to jakieś żarty?! Ty się kochana teraz nie denerwuj i sprawę oddaj mężowi niech on załatwi z nimi sprawę po męsku...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zadzwonie do PIP i popytam radcy prawnego co tu zrobic...
    O karpiowe tez musialam walczyc z nimi bo KADROWA powiedziala ze mi sie w ciazy nie nalezy... postraszylam ich na pismie PIPem i nagle kasa karpiowa sie znalazla dla mnie (tak jak innym pracownikom z magazynu) ...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ