X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z powodu powiększania się rodziny zakupiliśmy Citroena C4 grand w wersji 7 osobowej. Gdyby nie to zepsucie się od razu to bylibyśmy na maxa zadowoleni. Jeśli nic się dalej psuć nie będzie to i tak będziemy. Mogę polecić z czystym sercem, byleby na udany egzemplarz trafić.

Też zaglądam często wyczekując wieści od Małej i ogólnie nas wszystkich... Ciekawa, która będzie następna.

Za chwilę jadę do szpitala po dokumenty, więc jeśli napotkamy mojego lekarza może dowiem się kiedy się umawiamy na cięcie. Moje wyniki nadal tragiczne, omdlenia co chwilę, znów serce nawala, także jak dla mnie czym szybciej tym lepiej...tyle, że nie jestem sama. Położnik zdecyduje, zobaczymy.

Miłego dnia!!!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam wszystkie źle się czujące i po ciężkich nocach mamusie :*

U mnie całkiem, całkiem. Spałam dobrze, mąż w tym tygodniu na ranną zmianę chodzi więc jak wstał o 5 to jeszcze pospałam. Głowa odpukać nie boli, jak wstawałam to coś tam mnie w nią tknęło, ale po kilku sekundach ustało.

Mała się rusza normalnie, brzuch wysoko, żadnych oznak na poród nie widać.

Jestem ciekawa co u naszych rozpakowanych już mamuś...

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem optymistką i zawsze staram sie znajdowac pozytywy w negatywach. Moj mąż za to odwrotnie, co strasznie mnie denerwuje. A o ile piekniejsze i spokojniejsze zycie by miał jakby zmienil nastawienie do wszystkiego i wszystkich. Takze nie dajemy sie dzisiaj dziewczynki chandrze:)

Ja tez czekam na jakaś nawet najkrotsza wiadomosć od Małamała, ze wszystko u nich dobrze.

Wczoraj zauwazylam galaretowatą przezroczystą wydzieline na papierze, czyżby czop zaczął "pracowac"?

Z rana zawiozłam wymazy na gbs do laboratorium, a po poludniu jedziemy z prezentem do babci.

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale noc...miałam takie krótkie skurcze paru-parumastosekunsowe co 2-3 minuty od 1 do 3, potem rzadziej i usnelam ze zmęczenia. Gdyby nie przeszlo mielismy jechac na ip. Polewalam się wodą, ale nie wiele to pomagało, najgorzej z lezeniem.
    Teraz odespalam i jest ok. To chyba moja macica oszalala po wieczornym seksie, bo na skurcze porodowe to one chyba były za krótkie. Miałam już podobna akcje tydzień temu, ale nie aż tak.
    Mialam jeszcze schize ze mi się wody sącza, ale to chyba efekt po seksie, teraz sucho... Wizyta dopiero w następną środę, chyba się nerwowo wykoncze...

8p3os65geldj0vib.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Koszmareną noc miałam. Mąż przeziębiony walczył z katarem...
    Pamiętam jak my oglądaliśmy auta i pojechaliśmy ze znajomym mechanikiem i okazało się, że samochód jest po powodzi zalany. Masakra.
    Moi rodzice natomiast sprzedawali Seata Leona 11 letniego z przebiegiem prawie 100 tys. Dobrze, że znajomy kupił, bo poprzedni samochód ciężko im było sprzedać, bo każdy nie chciał wierzyć, że taki niski przebieg. Ale to przez to, że do pracy maja 10 min piechotą i nie musza dojeżdżać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:54

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAŁA czekamy na chociaż krotka wiadomosc

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mała jest może na fejsowej grupie? Pytam bo ja się nie zapisywałam :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A Mała jest może na fejsowej grupie? Pytam bo ja się nie zapisywałam :)
    Nie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam dość odchodzenia tego czop mógłby odejść cały a nie tak po kawaleczku...jeszcze żebym miała pewność że to on a może to po badaniu szyjki takie brudzenie ? Wizyta w sobotę zwariuje do tego czasu...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za emocje na końcówce :D Ja dziś ostatnie pranie robię i zaczynam czekać na malucha. Czuję że zobaczymy się wcześniej...
    W. Ogóle nie mam apetytu ale też jestem przeziębiona. Znowu... Byłam u lekarza to kazał brać sinupret i dużo pić. A uszy bolą, oczy łzawia i ropieja po nocy... C za...

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my studenciaki i auta... nie mamy. Więc pewnie wbrew wszystkim przerażonym będziemy jechać taxi do porodu :)

Dzięki za podpowiedzi co do paciorkowca, wybiorę się we środę, 35+0.

Tak sobie myślę o szyjce, jak to jest, że np. Jonesey z tego co pamiętam mówiła, że ma długą, a poród rozpoczął się 2 tygodnie przed terminem, znowu moje koleżanki chodziły ze zgładzoną miesiąc, a później rodziły w terminie... Niesamowite, że to się może skrócić w jedną noc od skurczy. Są jakieś reguły? Byliśmy wczoraj na wykładzie z położnkiem na szkole rodzenia. Było świetnie, tylko najbardziej z tego wszystkiego nie podobał mi się scenariusz wywoływania porodu. Te wszystkie cewniki z balonikami... to ja już chyba wolę krótką szyjkę ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, a ja się kiedyś zastanawiałam. U mnie w szpitalu nie wypuszczają dziecka bez fotelika. Wszędzie tak jest? No bo przecież w taksówce nie ma obowiązku fotelika? Czy macie swój i przypniecie w taksówce?
    A jakby ktoś był na tyle szalony, żeby jechać tramwajem i by przyszedł z wózkiem zamiast fotelika? Ciekawe :D

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa... Mąż dzwonił, że kolega który go zastępuje podczas nieobecności idzie na oddział do szpitala na badania od 28.01 na 3-4 dni i niestety przez ten czas musi być w pracy. Jedynie może się wyrwać jakbym rodziła, a jeśli urodzę wcześniej to w tym czasie nie będzie mógł wziąć opieki na mnie. Także Zuzia dostała szlaban na wychodzenie przez kolejne dwa tygodnie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera skurcze mnie łapią i to dość silne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Cholera skurcze mnie łapią i to dość silne.

Może intuicja dobrze Ci podpowiedziała, żeby ściągnąć męża do domu :).

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś na stres? Mąż trafił na omdlenie sor ciężko mu się oddycha ma ucisk w klatce. Siedzę w tej poczekalni i czekam na wieści. Niedobrze mi brzuch boli... Ale nie zostawię to tu. Jezu boję się o niego :( M
    Podejrzewalismy astme miał dzisiaj iść do rodzinnego i nie zdążył. Zobaczymy.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    No i dupa... Mąż dzwonił, że kolega który go zastępuje podczas nieobecności idzie na oddział do szpitala na badania od 28.01 na 3-4 dni i niestety przez ten czas musi być w pracy. Jedynie może się wyrwać jakbym rodziła, a jeśli urodzę wcześniej to w tym czasie nie będzie mógł wziąć opieki na mnie. Także Zuzia dostała szlaban na wychodzenie przez kolejne dwa tygodnie.
    A to nie jest tak, że mąż dostaje L4 na żonę i tyle w temacie? Firma nie ma nic do gadania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E, ojej, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze potoczyło.
    Skoro jesteś w szpitalu to może poproś o coś dla siebie, może dadzą Ci coś na uspokojenie...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em no to nie zostaje nic innego jak liczyć i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie.
    Lady_E jedynie melisa mi przychodzi na myśl. Może powiedz jakiejś pielęgniarce jak się czujesz to może coś Ci dadzą. Trzymaj się!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny coś na stres? Mąż trafił na omdlenie sor ciężko mu się oddycha ma ucisk w klatce. Siedzę w tej poczekalni i czekam na wieści. Niedobrze mi brzuch boli... Ale nie zostawię to tu. Jezu boję się o niego :( M
    Podejrzewalismy astme miał dzisiaj iść do rodzinnego i nie zdążył. Zobaczymy.

Ojejku, współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko z mężem było ok! Słyszałam, że na nerwy to melisę, ale to łagodnie działa raczej :/

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ