X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pytałam gina ostatnio i powiedział, że spokojnie magnez można brać, w ciąży nigdy go za wiele. A z tym wyciszaniem skurczy to bez przesady, jak się zacznie nic ich nie powstrzyma.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Bierzecie jeszcze magnez ? On wycisza skurcze a ja nadal biorę 2x1 :D muszę zapytać o to w sobotę :)
    Hej
    O matko to mi doktorka ostatnio kazała brać nawet do 8 tabletek dziennie na skurcze i bóle brzucha ;|

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola, u Ciebie ciąża trochę młodsza, jeszcze niedonoszona, więc wg mnie jak najbardziej zasadne jest to, co zaleciła lekarka.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zaleconego magnezu w ogóle i nie brałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień mnie męczą te skurcze, chyba moja macica dziś sobie nieźle trenuje;/

Najpierw przez 40 minut miałam co 10 min skurcze, później 20 min spokoju, później przez godzinę co 13 minut, później znów co 10. Następnie poszły 3 skurcze co 5 minut I teraz cisza:p

To straszaki. Jestem pewna. Do porodu jeeeeeeeeeeszcze:)

malami91, Ciążowa_Gapsy, artemida27, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowaOla, biorę 3x2 magnez i luteinę. Mamy obie dziś 35+5 :)

Brałyście kochane poranną dawkę luteiny przed wymazem? Czy tylko wieczorną wcześniej a po powrocie poranną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    KolorowaOla, biorę 3x2 magnez i luteinę. Mamy obie dziś 35+5 :)

Brałyście kochane poranną dawkę luteiny przed wymazem? Czy tylko wieczorną wcześniej a po powrocie poranną?
    Ja nie bralam luteiny, ale z tego co czytałam bez problemu można brać. Jesli chodzi o pobranie wymazu, to jest tylko smyrniecie po wierzchu odbytu i pipulencji.

meraja90, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore mialy skurcze krzyżowe. Jak one wyglądają? Boli nisko, ciagnie az do pupy i nogi (cos alla rwa kulszowa)?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że napisałyście o tym zwolnieniu dla męża. Nie miałam pojęcia, że tak można :) U nas na szkole nic o tym nie mówili..

Zawsze trochę dłużej zostanie z nami w domu.

Dziś rano byłam na ostatnich badaniach ( morfologia, mocz i jakieś aptt), pojechaliśmy na 7 żeby uniknąć kolejek, potem odsypiałam. W nocy standardowo masakra- nie mogę się ułożyć, nie mogę zasnąć, jak już prawie zasypiam to wstaję do łazienki i zabawa zaczyna się od nowa..
    ruda90 wrote:
    Już mam dość odchodzenia tego czop mógłby odejść cały a nie tak po kawaleczku...jeszcze żebym miała pewność że to on a może to po badaniu szyjki takie brudzenie ? Wizyta w sobotę zwariuje do tego czasu...

U mnie też odchodził po kawałku; zaczęło się w nocy i trwało cały wczorajszy dzień. Z tym że niektóre kawałki były na tyle duże, że nie mam żadnych wątpliwości.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny, ktore mialy skurcze krzyżowe. Jak one wyglądają? Boli nisko, ciagnie az do pupy i nogi (cos alla rwa kulszowa)?
    U mnie bolała jakby taka obręcz. Brzuch i krzyż i rozchodzilo się po kregoslupie i takie nerwy wzdłuż dołu. Takie parcie na krocze. Takie ciepło tez na krzyżu.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja je pamiętam jako ból krzyża, brzucha, uczucie palenia w podbrzuszu, aż musiałam nogi krzyzowac i się pochylac, żeby przetrwać taki skurcz.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3, brzmi świetnie z tą kontrolą przy wypisie (fotelik, ubranie). Jestem bardzo za tym, wolę się upewnić, ze wszystko zrobiłam dobrze. To zbyt ważne rzeczy.

Dorota3 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się martwię o nasze lutowe mamusie...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny dlatego trzeba pisać choćby zdanie na forum po porodzie albo przed bo my tu urodzimy z nerwów :)
    Wszystkie pamiętają że po. Smsach do rodziny i przyjaciół post na BB :D

baranosia, Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internetowe ciocie też chcą być na bieżąco :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy tez tak wszystko pochlaniacie? Ja od wczoraj caly czas telepie gębą bo coś przeżuwam. W szczegolnosci słodycze.

Reni lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym ciągle coś jadła :D

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie brak apetytu ale to pewnie przez infekcję...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zwolnieniem po porodzie to z pierwszym synkiem byłam po cc dali tylko tydzień opieki.
    Z drugim synkiem po SN w szpitalu nie chcieli dać.
    Teraz jak nie będą chcieli dać to już mówiłam mężowi że ma załatwić od rodzinnego. Sąsiadce też nie chcieli dać to mąż poszedł do rodzinnego i dostał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 16:59

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bol taki jakby ktoś mnie systematycznie młotkiem walił w doł plecow co kilka minut promieniujący na plecy i brzuch , przy takim skurczu musiałam się z bolu pochylać bo szło wyzionąć ducha ...

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ