Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:W srode wizyta. Odebralam wyniki krwi - masakra. Hemoglobina 10.5 :o plytki 140, hematokryt 33. Jakbym teraz rodzila to chyba bym sie wykrwawila.
U mnie na owoce ostatnio popyt :p ciagle bym jadla gruszki i banany -
Mamunia ja mam takie fazy. Jem tak jak zawsze, ale jak mnie napadnie to nie mogę się zapachać. A mogłabym żyć pomarańczami i Fantą...
My mamy takiego lekarza rodzinnego, że nie będzie problemu ze zwolnieniem dla męża. Tymbradziej, że zna naszą historię.
Mój mąż kupił chrupki kukurydziane. A to znaczy, że naprawdę coś fo rozkłada. Boża daj siły -
Mila_85 wrote:Z tym zwolnieniem po porodzie to z pierwszym synkiem byłam po cc dali tylko tydzień opieki.
Z drugim synkiem po SN w szpitalu nie chcieli dać.
Teraz jak nie będą chcieli dać to już mówiłam mężowi że ma załatwić od rodzinnego. Sąsiadce też nie chcieli dać to mąż poszedł do rodzinnego i dostał.
-
Baranosia wydaje mi się, że męża.
https://www.google.com/amp/s/mamadu.pl/amp/125127,twojemu-partnerowi-przysluguje-14-dni-wolnego-po-narodzinach-dziecka-nie-daj-sie-zwiesc-lekarzom
Amir kciuki zaciśnięte! -
Rodzinny męża idzie z wpisem ze szpitala
Tak mi sąsiadka mówiła.
Lutyska, my kupiliśmy 3,5 roku temu mieszkanie + remont od zera bo było w stanie deweloperskim i dopiero teraz myślimy o aucie. Ogólnie auto to słaba inwestycja bo bardzo szybko traci na wartości.
Jednak myśle że zmiana auta przy 3 dzieci będzie nieunikniona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:18
-
Makowa_Panna wrote:Baranosia wydaje mi się, że męża.
https://www.google.com/amp/s/mamadu.pl/amp/125127,twojemu-partnerowi-przysluguje-14-dni-wolnego-po-narodzinach-dziecka-nie-daj-sie-zwiesc-lekarzom
Amir kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 17:24
-
baranosia wrote:Te zwolnienie wystawia wtedy rodzinny męża czy żony? I na jakiej podstawie? Też bym chciała żeby mąż wziął l4 po porodzie. Ciężko mi będzie na początku z dwójką małych dzieci🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jeszcze znalazłam coś takiego artykuły z 09.2018
- O zasiłek opiekuńczy w związku z opieką nad mamą w połogu może ubiegać się jej mąż, ale także partner będący ojcem dziecka. O zasiłek taki można ubiegać się w związku z opieką nad członkiem rodziny. Trzeba jednak pamiętać, że zasiłek opiekuńczy przysługuje pod warunkiem, że nie ma innych członków rodziny mogących zapewnić opiekę - mówi Krzysztof Cieszyński, regionalny rzecznik prasowy ZUS. -
Straciatellaa wrote:W srode wizyta. Odebralam wyniki krwi - masakra. Hemoglobina 10.5 :o plytki 140, hematokryt 33. Jakbym teraz rodzila to chyba bym sie wykrwawila.
U mnie na owoce ostatnio popyt :p ciagle bym jadla gruszki i banany
Ja cały czas takie wyniki, ale u mnie to normalne chyba już.. bo i przed ciąża nic z tym nie można było zrobić..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co do L4 - mój mąż brał na mnie po porodzie u lekarza rodzinnego, w szpitalu nie dawali nawet dziewczynom po CC, odsyłali do przychodni. Ale nie było żadnego problemu, wziął dokumenty ze szpitala, wypis i lekarz od razu wystawił na tydzień. Potem mąż brał dwa tygodnie urlopu ojcowskiego, więc byliśmy razem długo.
Coś jest z tymi owocami, bo ja też mam fazę. Winogrona, mandarynki, jabłka, banany. I serek wiejski z bułką. Mogę jeść tylko to.
Dziewczyny z niskim żelazem - namawiam na herbatkę z pokrzywy i sok z buraka.