X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kółko, w końcu o nim zapomniałam i w szpitalu nie korzystałam.Ale w domu już tak. Nie zajmuje dużo miejsca, więc warto zabrać jak najbardziej.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ponownie pozwolę sobie na oddawanie się w grupie o miesiąc wcześniejszej :-D

Mamunia-gratulacje :-) Marcówki z zapartym tchem czytają każde doniesienie :-D

Ale w kwestii kółek-ogolnie fizjoterapeuci nie zalecają, a urofizjoterapeuci zabraniają takich rozwiązań :-( Wszystko wtedy się "opuszcza", ale o szczegóły musiałabym zapytać koleżanki z naszego wątku. Kilka było na wizytach u tych specjalistów i absolutnie zakazują nam używać kółek :-(

Trzymamy niezmiennie za Was kciuki :-)

baranosia, MałaMała, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o układanie do snu to ja kładłam raz na jeden raz na drugi bok. Zawijałam w rożek albo kocyk. Później spali w śpiworku a dopiero później pod kołderką.

meraja90, Ciążowa_Gapsy, Lutyska lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie sprawdzone bluzki do karmienia? Z synem jechałam prawie cały czas na topach z hm ale chciałabym coś innego też mieć w szafie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Macie sprawdzone bluzki do karmienia? Z synem jechałam prawie cały czas na topach z hm ale chciałabym coś innego też mieć w szafie ;)

Ja w zasadzie nie kupowałam takich typowo do karmienia. Stawiałam na kopertowe bluzki i sukienki, koszule, rozpinane szmizjerki.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie tutaj emocje!
    Ja 31 idę podglądnąć Zosinke, czy przypadkiem nie zechciała się obrócić, a jeśli nie to umawiam się na cesarke. Prawdopodobnie 12 luty

Pepper lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Dziewuszki !
    Ja lece na podgladanie malego Żartownisia :D hehehe ;)
    Gin sie zdziwi :P hihihi...
    Trzymajcie kciuczki prosze!

Pepper, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, baranosia, Pau.Em, Ewelcia85, Papapatka, Kropeczka85, Lutyska, Nadzieja22, bumbum, bumbum, Mila_85 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Pepper Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    I ponownie pozwolę sobie na oddawanie się w grupie o miesiąc wcześniejszej :-D

Mamunia-gratulacje :-) Marcówki z zapartym tchem czytają każde doniesienie :-D

Ale w kwestii kółek-ogolnie fizjoterapeuci nie zalecają, a urofizjoterapeuci zabraniają takich rozwiązań :-( Wszystko wtedy się "opuszcza", ale o szczegóły musiałabym zapytać koleżanki z naszego wątku. Kilka było na wizytach u tych specjalistów i absolutnie zakazują nam używać kółek :-(

Trzymamy niezmiennie za Was kciuki :-)
    To dziwne. Bo o tych kołach dowiedziałam się na szkole rodzenia na Inflanckiej. Spróbuj usiąść po dużym peknieciu bez...

Każdy robi jak uważa u mnie koło bezcenne

Straciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dobra krawcowa ktora przerobi bluzki/sukienki/bluzy jakie tylko sie Tobie spodobają ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    To dziwne. Bo o tych kołach dowiedziałam się na szkole rodzenia na Inflanckiej. Spróbuj usiąść po dużym peknieciu bez...

Sory, polubilam :P
    Ja mialam i nie uzywalam mimo duzego naciecia i zakażenia (3m siedziec nie moglam) bo bylo dla mnie nieporeczne i czulam, ze wszystko mi sie tam naciaga jeszcze bardziej :P
    Po drugiej ciazy nie bylam nacieta ani nie peklam wiec od razu siadalam i nie czułam dyskomfortu.
    Kazdy zrobi jak uwaza, mimo wszystko dobrze wiedzieć, że nie jest to zalecane przez specjalistów ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

No właśnie nie zaleca się siadania po nacinaniu. Stać, leżeć, klęczeć-masakra :-/ Ale podobno o wiele szybciej wszystko się goi i dochodzi się do siebie.
    A jeśli chodzi o wiedzę przekazywaną w szkołach rodzenia, no cóż... Na Żwirki też usłyszałam kilka kwiatków ;-) Np. że ojcu absolutnie nie przysługuje l4 na matkę ;-) Na dziecko owszem, ale nigdy na matkę :-D Informacja od położnej ;-)
    Tak więc, jak sama mówisz-każdemu wg potrzeb :-) Mam nadzieję, że żadnej nie będzie potrzebne takie kółko :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po GBS. Jejku, jakie ja mam problemy... powinnam to przezywać 10 lat temu jako jeszcze dziewczę ale nie teraz. Nastawiłam się, że jeśli chcę rodzić naturalnie, to będę harda też na fotelu. No i byłam harda według mnie, trochę się spinałam, ale położna (bardzo w porządku) po badaniu mówiła, że jestem bardzo wrażliwa. I powtarzała wymaz z pochwy. Kurczę, a miałam wrażenie, że całiem dzielna jestem! Mówiła też, że mogę zawsze wziąć znieczulenie. Ja wiem o tym, ale zawsze nastawiałam się, że chcę sobie chociaż dać szansę nie brać. Najbardziej się boję, że z jakiejś blokady psychicznej zrobię krzywdę synkowi... Ale jak lekarz mnie bada, to normalnie bada szyjkę czy sondą dopochwową, cytologię też w końcu pobierze.. tylko po prostu dużo jest tych emocji i trudno mi się rozluźnić. Myślicie, że podczas porodu dam radę?

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karmieniem się zastanawiam bo moje dziewczyny z ciepłych pór roku a teraz zima.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ma rację co do tych kół. One jak i pasy poporodowe uciskające brzuch po porodzie są niewskazane i mogą zrobić więcej złego niż dobrego. Trochę się najeździłam po pierwszym porodzie po fizjoterapeutach uroginekologicznych...

meraja90 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dobra krawcowa ktora przerobi bluzki/sukienki/bluzy jakie tylko sie Tobie spodobają ;)
    Wstawić zamek czy jak to rozwiązać?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Ja siadalam tak bokiem jakby, nie było problemu. A też słyszałam, że te kolka tylko sprawę pogarszają. Położne na szkole rodzenia zachwalaly, Ale już właśnie fizjoterapeuci uro-gin wręcz przeciwnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Ja już po GBS. Jejku, jakie ja mam problemy... powinnam to przezywać 10 lat temu jako jeszcze dziewczę ale nie teraz. Nastawiłam się, że jeśli chcę rodzić naturalnie, to będę harda też na fotelu. No i byłam harda według mnie, trochę się spinałam, ale położna (bardzo w porządku) po badaniu mówiła, że jestem bardzo wrażliwa. I powtarzała wymaz z pochwy. Kurczę, a miałam wrażenie, że całiem dzielna jestem! Mówiła też, że mogę zawsze wziąć znieczulenie. Ja wiem o tym, ale zawsze nastawiałam się, że chcę sobie chociaż dać szansę nie brać. Najbardziej się boję, że z jakiejś blokady psychicznej zrobię krzywdę synkowi... Ale jak lekarz mnie bada, to normalnie bada szyjkę czy sondą dopochwową, cytologię też w końcu pobierze.. tylko po prostu dużo jest tych emocji i trudno mi się rozluźnić. Myślicie, że podczas porodu dam radę?
    Miałam tak w 1 ciąży. Za każdym razem słyszałam "proszę się chociaż trochę rozluznic".
    Przy drugiej ciąży już właściwie podchodzę do wszystkiego bez emocji i się nie spinam. Chyba to kwestia tego, że u Ciebie wszystko pierwsze i przy kolejnym dziecku będzie już luzik :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em to jest to podejście, którego mi trzeba. Gdyby chodziło tylko o mnie, to spoko, mogłabym próbować. Jest zawsze tylko lęk, żeby było bezpiecznie z dzieckiem.

To dziwne, bo mam ewidentnie syndrom fotela. Raczej nie miałam jakichś problemów w seksie, nigdy. A jest taki mit, że jak kobieta lubi swoje ciało i lubi seks, to się szybciej rozluźni - absolutnie się to u mnie nie sprawdzą, akceptuję i lubię siebie, a fotel mnie blokuje (mam złe doświadczenia z badaniem z lat nastoletnich).

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy karmieniu sprawdziły się wszelkiego rodzaju bluzkli zapinane na guziki z przodu i z dekoltem na zakładkę :) często też nosiłam bluzki na ramiączkach i na to jakas narzutka bardzo wygodnie mi się karmiło Ala z października ;)
    Co do dmuchanych kółek to ja mimo nacięcia w pierwszej ciąży nie używałam .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Miałam tak w 1 ciąży. Za każdym razem słyszałam "proszę się chociaż trochę rozluznic".
    Przy drugiej ciąży już właściwie podchodzę do wszystkiego bez emocji i się nie spinam. Chyba to kwestia tego, że u Ciebie wszystko pierwsze i przy kolejnym dziecku będzie już luzik :)
    tak jest! małż ostatnio wspominał nasze porody ;) Przy pierwszym porodzie (jak i każde badanie) byłam spięta, zestresowana, a drugi - podeszłam zadaniowo, musze się skupić, słuchać położnej i urodzić to dziecko! :P Mówił, że byłam bardzo zawzięta.
    Mam nadzieje, że to drugie nastawienie również teraz się uaktywni ;)

baranosia, zamki kryte ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 12:33

Ciążowa_Gapsy, baranosia lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ