X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, ja teraz też mam podejście zadaniowe, tylko nie potrafię wprowadzić go w czyn... To jest najbardziej frustrujące bo dochodzi złość na siebie. Ale i tak dużo swoich blokad dzięki ciąży już przeszłam.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa polecala mi to kółko ale narazie nie kupuje ...zawsze można na już kupić w jakimś medycznym sklepie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:42

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Pau.Em. Pozostaje nastawiać się na dobre i zaufać hormonom. Czasem myślę, że będę potrzebowała, żeby mnie ktoś porządnie wkurzył. To się we mnie obudzi zew i jeszcze wszystkich zadziwię. Haha mam nadzieję że powodem wkurzu nie będzie mąż

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję, Pau.Em. Pozostaje nastawiać się na dobre i zaufać hormonom. Czasem myślę, że będę potrzebowała, żeby mnie ktoś porządnie wkurzył. To się we mnie obudzi zew i jeszcze wszystkich zadziwię. Haha mam nadzieję że powodem wkurzu nie będzie mąż
    Spokojnie. Jak się zacznie poród, to natura Ci pomoże i naprawdę mysl "zaraz zobaczę swoje upragnione dziecko" otworzy wszystko co zablokowane :) U mnie tak było i myślałam tylko o tym, że zaraz ją zobaczę i to dawało mi siły. U Ciebie reż tak będzie;*

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy podkłady poporodowe są potrzebne na sali porodowej? Ile szt bierzecie ?

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie szpital o nich nie wspomina na karteczce z rzeczami do zabrania, więc jeśli wezmę, to max jeden...

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wybaczcie mi, jestem dziś spamerem dnia i to głównie na swój temat. Czy jechałybyście na IP z powodu szczypania w pochwie/szyjce, które mam od rana? Dodatkowo ogromne parcie na mocz. Czy to straszaki, czy to bliski poród, czy to coś z układem moczowym?

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wieści :), Mamunia gratulacje! Poszło migiem u Ciebie! Dużo zdrowia dla Was.
    Byliśmy wczoraj oglądać oddział. Moja gin dała numer do położnej, która nas oprowadziła i wytłumaczyła co i jak. Pokazała nam sale porodową. Jak się dowiedział ile razy poroniłam to powiedziała, że napewno będę pod specjalną opieką i jeśli tylko byłyby minimalne nieprawidłowości to pewnie skończy się cc. Ze znieczulenie nie ma podobno problemu. Stosuje ochronę krocza i nie nacinają chyba, że jest ewidentna potrzeba. Dla dzidzi jedyne co fajnie żebym miała to pieluszki i chusteczki nawilżane. Dla siebie koszule i kapcie. Mogę sobie na porodókę zabrać swoją ulubioną muzykę, świeczkę, poduszkę, wodę coś do przegryzienia itp. Jeśli odejdą wody to na spokojnie jeszcze coś zjeść, wziąć prysznic i tak żebym po 2-3 godzinach dotarła do szpitala. A jak najpierw będą skurcze to do szpitala zbierać się jak będę co 5 min. Chyba, że coś będzie mnie niepokoić to bez problemu mam przyjeżdżać szybciej. Obstawiam, że urodzę szybciej. Powiedział, że jak będziemy jechać do porodu to mamy dać jej znać. Jak będzie na dyżurze to ok, ale jak nie to zadzwoni do koleżanek i powie co i jak. Świetna babka. Super jakbym na nią trafiła. Trochę mnie ta wizyta uspokoiła.
    A jak czekaliśmy jeszcze przed oddziałem, bo akurat była na cc to na oddział przyjmowali dziewczynę do porodu. Szła cała zapłakana a położną do niej, że to przecież najpiekniejsze przed nią i trzeba być pozytywnie nastawionym. Powiem Wam, że mnie aż się słabo zrobiło jak pomyślałam, że za jakiś czas ja tam będę szła tamtędy.

malami91, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Pepper, Ewelcia85, Black_Lilith, Nadzieja22, EBa lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, jak wspaniale! Super, ze jest taka możliwość u Was i że trafiłaś na właściwą osobę. Ja też w szpitalu jak się spottaliśmy z położną to widziąłam tatusiów biegnących z torbami dla swoich żon i dzieci... wzruszający widok!

Lutyska - raczej nie, mam to od rana, to mnie obudziło. A synek bardzo bardzo aktywny i małe przerwy ma w spaniu.

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy jeśli nie boli przy oddawanie moczu to raczej nie pęcherz. Może jakaś infekcja pochwy? A parcie przy wierceniu się małej u mnie to normalka.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale burzę rozpętałam tym kółkiem do siedzenia, nie słyszałam że fizjoterapeuci uroginekologiczni zabraniają tego typu rozwiązań. Prawda jest taka że każda zrobi jak uważa ;)
    Skoro ból jest czasami nie do wytrzymania to jak takie coś chociaż na 5 min ma ulżyć to nie wydaje się to być wielką szkodą dla organizmu tymbardziej że to trochę jak siedzenie na kibelku a tego nie unikniemy :)
    jak to mówią 'tonący brzytwy się chyta'

Pepper lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile przytylyscie?
    Mi stuknelo 13 kg ... masakra :D

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, wybaczcie mi, jestem dziś spamerem dnia i to głównie na swój temat. Czy jechałybyście na IP z powodu szczypania w pochwie/szyjce, które mam od rana? Dodatkowo ogromne parcie na mocz. Czy to straszaki, czy to bliski poród, czy to coś z układem moczowym?

Ja mam od tygodnia ogromne parcie na pęcherz.. Na żadnym etapie ciąży tak często nie odwiedzałam toalety jak teraz. Dziś w nocy było tak źle, że w sumie mogłabym tam zostać..

To była zdecydowanie najgorsza noc odkąd jestem w ciąży. Od północy do 3 mała tak szalała, że nie byłam w stanie zasnąć. Cały czas czułam nacisk na pęcherz i krocze, kłucia i ogólnie ból podbrzusza. Jej się chyba dzień i noc przestawiły. W dzień się rusza delikatnie i spokojnie, w nocy nie wiem co w nią wstępuje. Kopie i wierci się tak, że ciężko mi to wytrzymać..

Co do wagi; zatrzymałam się na 12 kg, od 2 tygodni nic się nie zmienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:51

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em mi tez +13kg 37tc
    Dziewczyny nie spinajmy sie tak, ja tez sie spinalam nawet jesxcze przed wyjazdem sprawdzalam rzeczy w torbie! I wogole... ale szpital jest przygotowany na wszystko, ze cos mozemy zapomniec i wogole... np podklady itd
    Pojechalam nie majac JESZCZE W REKU badan GBS i dali mi zastrzyk z antybiotykiem w razie "W" bo nie mialam jeszcze badan GBS... nie martwcie sie tak!!! Bedzie dobrze! Damy rade! ;) myslcie o tej wspanialej chwili kiedy przytulicie tą mała kruszynke !!! <3 ja juz nie moge sie doczekac!!!

meraja90, Pau.Em, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, EBa lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej miałam 8 kg + teraz schudłam i mam nie całe 6kg :-/ i nie wiem czy się cieszyć czy martwić

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Reni, Ty idziesz jutro na wywołanie?

Tak, ale wróciłam do domu, bo szpital pełny.
    Czekam na info od gina kiedy mam jechać

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Mlodziez wazy 2600g, ma sie dobrze. Bedzie ważyć jak starsze siostry ok 3300,3400g :D Przepływy ok, łożysko mowil ze wygląda dobrze. Szyjka ok 2cm, glowa napiera ale to standard w tym tyg. Gbs pobrany. Wizyta za 2 tyg :D
    Urodze pewnie jako jedna z ostatnich :P

artemida27, Nadzieja22, MałaMała, Dorota3, Ewelcia85, Lutyska, malami91, Papapatka, baranosia, Makowa_Panna, Sylllwus, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, EBa, Kropeczka85, MonisiaK, bumbum, 83xxx lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nam też fizjo mówiła, że kółka nie używać, bo jeśli dobrze pamiętam, to coś się dzieje z mięśniami dna miednicy, opuszczają się czy coś.

Pau Em, ja 12 kg.

Reni, to czekamy :) Daj znać kiedy jedziesz.

Reni lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro jaka tam burza -spoko :)
    Straciatellaa super ze wszystko z maleństwem ok :)
    Reni o kurde trochę lipa bo już się pewnie psychicznie nastawiłas ;)
    Pau.Em u mnie na razie 16 kg - to jest dopiero masakra :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:16

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ