X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mi się włączył od wczoraj tryb sprzątanie. Wieczorem umierałam, a dziś od rana znowu się krzątam.
    wczoraj tak miałam! a dziś leżę :P teraz pije kawe i niebawem zbieram się na wizyte <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mi się włączył od wczoraj tryb sprzątanie. Wieczorem umierałam, a dziś od rana znowu się krzątam.
    O mi tez ! Od 3 dni sprzątam we wszystkich szafkach , myje , wycieram itd :-P teraz skonczyłam sprzątać kuchnie i zabieram się za łazienkę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie sprzątam tylko ogarniam z grubsza... Dalej mamy remont i mąż planuje ułożyć panele i pomalować oscieznice jak będę w szpitalu. Jakoś nie czuję teraz fali mega sterylnego domu... Ma jeszcze łóżeczko do złożenia pościele do ubrania itp :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia! Pięknie! Gratulacje!

Wijemy gniazdo... ja też po raz setny pakowałam o północy torbę :)

Dziewczyny, zawsze tu było emocjonalnie, ale teraz rano nie wiadomo, czego się człowiek dowie, jak otworzy forum :)

Ja też bardzo bym Wam chciała przekazać, że jadę, boję się tylko swojej reakcji później - że Wam nie napiszę nic, bo ja czasem po wielkich emocjach potrzebuję się skryć i posiedzieć sama ze sobą (i Synkiem w tym wypadku), tak introwertycznie, nie odbieram telefonów, nie przyjmuję gości.. ;) Ale będę jednak walczyć żeby się Wam zameldować!

Dziś od rana kłucie w pochwie, a raczej tam głębiej, jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to nie rozwieranie się, bo dopiero dziś zaczynam 9 miesiąc (36 tydzień). Czy któraś z Was miała te kłucia tak dłużej, czy to znak, że poród zaraz? Mój termin jest 27 lutego, nie chcę jeszcze rodzić...!

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz do diagnostyki na GBSy. Zawsze sobie myślałam: Boże, krzywa cukrowa, to już będzie taki etap... a paciorkowce to już prawie poród... a to się WŁAŚNIE DZIEJE...

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratuluję! Chyba całkiem sprawnie Wam poszło. Zdrówka!
    Jaką dziś dobrą noc miałam tak się wyspałam, czuje się dobrze jakbym ozdrowiała. Dziś mam kontrolę u internisty. Mam nadzieje że już oskrzela będą czyste.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie klucia w 37t teraz co 2 dni mocne skurcze jedne z brzucha a drugie z krzyża i przy nacisku dretwieją uda. Ale wczoraj mąż miał męska rozmowę z synem i ustalili że te 2 dni jeszcze posiedzi

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od rana sprzątam, ogarniam.
    Do torby dopakowalam jeszcze kubek i sztućce.

Teraz chwila przerwy, jem daktyle, młody szaleje :D
    Córka też lata po domu, Ale pomaga mi sprzątać, jak nigdy.

Powodzenia dla dzisiaj wizytujacych:)

Ja jutro wizytuje i już się boję:/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę dziewczynom z remontem, u mnie jeszcze jedne drzwi wewnętrzne do wstawienia (zamówiliśmy zły rozmiar i czekamy na dostawę nowych). Nie mam jeszcze w łazience umywalki i szafek. Ale plan jest taki, że na koniec tygodnia będzie koleś kończący łazienkę a w weekend sprzątamy już tak porządnie :)

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3, dziękuję, to w sumie może jeszcze straszaki jak mówi Pau.Em ;)

Mila85, będzie dobrze, wygląda na to, że zdążyłaś się wyleczyć i zdążysz zregenerować przed porodem:)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w związku ze spaniem maluszka. Jakoś tego się najbardziej boję. Mam nadzieję, że położna podczas odwiedzin powie nam, czy to dobrze robimy. Nie chcę być matką kontrolującą, ale coś czuję, że będę miała problem z zaśnięciem i wyłączeniem na chwilę uwagi, jak już mały będzie z nami...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em wiedzialam ze o czyms zapomnialam!! mialam sobie dopakowac wlasnie sztućce i kubek :P dzieki

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Mamunia! Pięknie! Gratulacje!

Wijemy gniazdo... ja też po raz setny pakowałam o północy torbę :)

Dziewczyny, zawsze tu było emocjonalnie, ale teraz rano nie wiadomo, czego się człowiek dowie, jak otworzy forum :)

Ja też bardzo bym Wam chciała przekazać, że jadę, boję się tylko swojej reakcji później - że Wam nie napiszę nic, bo ja czasem po wielkich emocjach potrzebuję się skryć i posiedzieć sama ze sobą (i Synkiem w tym wypadku), tak introwertycznie, nie odbieram telefonów, nie przyjmuję gości.. ;) Ale będę jednak walczyć żeby się Wam zameldować!

Dziś od rana kłucie w pochwie, a raczej tam głębiej, jakby w szyjce. Mam nadzieję, że to nie rozwieranie się, bo dopiero dziś zaczynam 9 miesiąc (36 tydzień). Czy któraś z Was miała te kłucia tak dłużej, czy to znak, że poród zaraz? Mój termin jest 27 lutego, nie chcę jeszcze rodzić...!
    Ja mam takie kłucie od wczoraj. Takie że mnie zginą w pół. Jadę właśnie na sor zobaczymy co się dzieje dam znać:)

Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Ewelcia85, Kropeczka85, EBa lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam zazdroszczę tych remontów! Nasz domek nie ma jeszcze dachu :-(. Chyba Jaś będzie chodził do przedszkola zanim się tam wprowadzimy...A teraz na 37m2 dostaję szału, bo rzeczy do przechowywania ciągle przybywa, miejsca coraz mniej. No ale nie ma wyjścia, jakoś się musimy przemęczyć :-).

Wczoraj wieczorem miałam mocne kłucie w dole brzucha, promieniujące trochę jakby na plecy, ale poleżałam z pół godzinki w wannie i wszytko ucichło :-). Czekamy grzecznie do lutego :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:49

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ja też muszę jeszcze kubek i sztućce dopakować :)

Tak mi się dziś przypomniało że kiedyś gdzieś czytałam że dobrym pomysłem jest zabranie do szpitala kółka kąpielowego dla dzieci, takie pompowane żeby swobodnie i bez bólu siedzieć po porodzie.
    Co o tym myślicie? :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Pau.em wiedzialam ze o czyms zapomnialam!! mialam sobie dopakowac wlasnie sztućce i kubek :P dzieki
    Mi wczoraj koleżanka przypomniała;D ;D

Lady-e kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:05

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro ja nie korzystałam. Są nawet specjalne do tego przeznaczone. Myślę że jeśli ktoś jest mocno nacięty to może i przynosi ulgę w siedzeniu. Ale tak jak mówię ja i dziewczyna ze mną na sali nie korzystałyśmy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Straciatellaa ja też muszę jeszcze kubek i sztućce dopakować :)

Tak mi się dziś przypomniało że kiedyś gdzieś czytałam że dobrym pomysłem jest zabranie do szpitala kółka kąpielowego dla dzieci, takie pompowane żeby swobodnie i bez bólu siedzieć po porodzie.
    Co o tym myślicie? :)
    KaroKaro super sprawa. Ja spakowałam to jako pierwsze :) z Adasiem jak popekalam bardzo mi przynosiło ulgę. Teraz też nie wypakowuje w razie gdybym jednak nie zdążyła na ta cesarkę .:)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś chyba gorszy dzień...nic mi się nie chce, wszystko mnie irytuje...ciągle myślę kiedy mała zechce wyjść na świat ehh...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia gratulacje. Szybko poszło :)
    U mnie jakaś posucha ostatnio... Muszę chyba pogadać z facetem co to ma być. Chociaż wolę po weekendzie urodzić bo robimy córce urodziny w ten weekend :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) wiadomo że wszystko zależy od tego jak pękniemy bądź jak nas natną ale majątku to nie kosztuje więc nie zaszkodzi wziąć a może okazać się wybawieniem jak w Twoim przypadku Pepper :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ