WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka Boze to jakies "zarty" ! W takim stanie ma auto prowadzic??!! Porypani !!! !
    Do alkoholika pojada a do NAPRAWDE CHOREGO nie... ??!! Co za swiat !
    Ja we wrzesniu2018 (juz wiadomo w ciazy) trafilam do szpitala mega ostry bol brzucha !!
    Mielismy auto zepsute , maz na pogotowie zadzwonil nie wiedzial co robic ja sie z bolu wiłam i wymiotowalam bardzo silnie (godzina 23:00) a oni nie chcieli przyjechac!! Maz dzwonil 2razy! Uslyszal ze nie ma karetki bo jezdza do napitych ludzi !!!!
    Szwagier 30km przyjechal specjalnie po mnie, i wyobrazcie sobie ze mnie odsylali od szpitala do SORu (4razy) a ja po chodnikach wymiotowalam na kolanach nie chcieli mnie przyjąc! Maz zrobil im burde, dopiero SOR wielce sie zdecydowal, male tego uslyszalam ze mam byc cicho i nie jęczec bo sa tez inni pacjenci !!!! Zart! Polozyli mnie dopiero o 5:30!!!! Bo pani łaskawie musiala dokumenty wypisac !!! Myslalam ze sama tam usiade i za nią wklepie do kompa co trzeba! A jak krzyknelam gdzie lekarz to byla oburzona ze PRZECIEZ LEKARZ IDZIE !!
    ...wiec widzicie... POLSKA SLUZBA ZDROWIA...
    Papatka mam nadzieje ze Twoja Maz lepiej sie juz czuje ...
    Wspolczuje...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciazowa_Gapsy a wloz moze do uszu kawalek papieru toaletowego... moze troche pomoze...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy współczuje ale ja niestety jestemz drugiej strony barykady tzn. ja chrapię w ciąży. W tej co prawda niewiele bo mąż się nie skarży ale w ciąży z Alą była masakra od jakiegoś 28 tc spałam w pokoju Oliwki ( Oliwka z mężem ) bo tak bardzo chrapałam ze nie dawał rady - przeszło po porodzie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zabrali panią na cc.
    Ewelcia nie chciałam żeby to brzmiało agresywnie,tym bardziej ze ta pani miała dziś cesarkę nie chciałam jej budzić, raz czy dwa przepraszała przez sen... Tylko z t wenflonem do którego wracała krew i z milczeniem położnych poczułam mega samotność i bezsilność
    I lęk o synka

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjątkowo spałam całą noc, szok. Po 23 się położyłam i dopiero wstałam.

Ciążowa Gapsy, spokojnie kochana. Nie stresuj się tak wszystkim, to naprawdę nie pomaga. Nie jest już tak skrajnie wcześnie, jakby co to maluch da sobie radę.

Papapatka, co za służba zdrowia, współczuję... Jak teraz ma się mąż?

Pau Em, jak u Ciebie skurcze?

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam gdzieś do 4 te skurcze, co 13 min, Co 10, znów co 13 i tak sobie macica pocwiczyla, Ale stwierdziłam że pierdole nie liczę idę spac bo nieregularne;D zasnelam i teraz siedzę w kiblu ;D oszaleje .. :)

Gapsy-Współczuję współlokatorki dobrze,że już pojechała na cc. O twardjieniu brzucha możesz powiedzieć i tak wyjdzie w KTG.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy połóż się choć teraz na chwilę jak jesteś już sama. Wydaje mi się że jak coś się dzieje to jednak mimo wszystko być w szpitalu pod fachową opieką- mimo że wiem jak to męczy :(

Pau.Em dobrze że się trochę wyciszyło ale ewidentnie Twój organizm się szykuje :)

Ja dziś wyjątkowo spałam. Obudziłam się tylko raz na siku. Niestety synek rozpoczął dzień o 6 no ale cóż zrobisz...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA DZIEWCZYNY !!! !! !

https://parenting.pl/chusteczki-nawilzane-lula-baby-wycofane-z-obrotu-powodem-gronkowiec

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Pepper Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy śpij ile możesz też w ciągu dnia. Mi udawało się drzemac po obchodzie i po obiedzie. Ktg będziesz miała pewnie niebawem to zobaczysz czy są skurcze. U mnie były 3 potem już nie i wszystko ładnie się uspokoiło. Trzymam kciuki.

Pau Em jak znowu będą skurcze wejdź do wody ona trochę wycisza. Ja tak robię jak nie daje sobie rady z twardnieniem.

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły. Trzymajcie kciuki

Pepper, baranosia, MałaMała, patuniek86, ruda90, EBa, Papapatka, Kropeczka85, Straciatellaa, Black_Lilith, amir, Sylllwus, kjt91, Ewelcia85, Pau.Em, symbolica, Nadzieja22, artemida27, Mambella, Jonesey, Ciążowa_Gapsy, Lutyska, Lady_E, Karola94c lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka współczuję :( szkoda słów na to co się dzieje w naszej służbie zdrowia...

Ciążowa_Gapsy może teraz w ciągu dnia się trochę zdrzemniesz i odpoczniesz, ja jak byłam w szpitalu to też prawie nie spałam mimo że miałam pojedynczą salę...
    Pau.em jeszcze tylko do jutra musisz nogi zaciskać :)
    Będzie dobrze dziewczyny! :)

Ja niby spałam w nocy ale przebudzałam się dużo bo miałam delikatne bóle miesiączkowe i twardnienia brzucha a Heli nie w głowie było spanie więc dała popalić :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila trzymam kciuki! :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Wody mi odeszły. Trzymajcie kciuki
    Mila85 miałaś termin chyba na 2 luty wiec najwyższy czas :) powodzenia i szybkiego porodu :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj !!! Mila85 ! "M" ...teoria sie sprawdza :D !!!
    Powodzenia !!! Super! <3

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w nocy miałam kilka skurczy ale nieregularnych i ból brzucha jak na okres i brzuch twardy jak kamień...ale przeszło...mała się tak "wypycha" że szok, szkoda tylko ze nie ta droga co trzeba :D

3 mam kciuki za każda z nas :)

• EBa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila trzymam kciuki za Was :*

Ja zaraz się wybieram na KTG.

Gapsy trzymaj się dzielnie, jesteś silną kobietą :*

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papapatka z doświadczenia wiem, że lepiej w takim przypadku nagiąć rzeczywistość i powiedzieć, że mąż stracił przytomność. Niestety u nas tak jest, że do normalnego człowieka z wielką łaską przyjadą o ile w ogóle, a do żuli bez problemu przyjeżdżają.

Mila85 kciuki! <3

ja nie miałam żadnych skurczy, w ogóle ostatnio nawet mało straszaków mam :P ale za to mała strasznie się pcha do kanału rodnego i mam wrażenie, że zaraz głowa jej wyjdzie przez to parcie. Strasznie dziwne uczucie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 powodzenia :)

Ja o dziwo też dziś miałam lepsza noc spałam prawie do 8 z jedną pobudka ale brzuch twardy troche pobolewa, także dziś dzień oszczędzania musimy wytrzymać do czwartku w dwupaku :)

Papatka co do migren mój mąż kilka lat temu też takie napady miewał, rezonans głowy badanie dna oka nic nie znaleźli.. ja obstawiam że to w dużej mierze jest związane ze stresem teraz mamy bardziej ustabilizowane życie i odpukać nie pamiętam kiedy ostatnio na ból głowy narzekał

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ