Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa osobiscie i tak w szpitalu nie spałam. Takze lokatorki mi nie przeszkadzaly. Chociaz strasznie chrapały. Ja dzisiaj ogarniam co nie co bo wiele rzeczy nie zdarzylam zrobić.
I tez bylan pewna ze ciaże przenosze bo nic porodu nie zapowiadało. A tu psikus. Myslalam ze mnie intuicja nigdy nie zawodzi a tu masz. -
My od tygodnia jesteśmy w pełnej gotowości
Gdybym urodziła tydzień temu to całą ciążę wspominalabym niemal idealnie. Ostatnie dni były najtrudniejsze..
W poniedziałek córeczka mojej przyjaciółki będzie obchodziła 3 urodziny i śmiejemy się że dziewczyny chcą mieć urodziny tego samego dnia. Czyli jeśli chodzi o rodzenie w najbliższych dniach to ja zajmuje 28.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:06
-
nick nieaktualnyRuda masz rozwarcie na 4 cm i Cię puścili do domu?
Kurczę ja zaczynam panikowac przed poniedziałkiem. Strasznie się boję. Jeszcze na wizycie wyszło mi ciśnienie wysokie, Ale od 2 tyg mierze w domu i jest ok, niskie wręcz. Boję się że będą chcieli najpierw obserwować ciśnienie nie wiadomo ile i utrzymywać ciążę na siłę, a ja już mam jedno dziecko z niedotlenienia ;/ ehh ;/ -
KaroKaro wrote:Majera gratulacje
Kjt91 i jak film? Polecasz? Ja już zapowiedzialam mężowi że jak skończymy 37 tygodni to idziemy do kina o ile znajdę siłę bo dziś mam jakiś beznadziejny dzień wszystko mnie boli...
EBa zazdroszczę Ci takiej energii na końcówce, u mnie jeszcze tyle czasu do terminu a już wysiadam
Jak na polską komedię całkiem spokoosobiście wolę 2 pierwsze części, ale ta to już całkiem inna rzeczywistość więc też ciężko porównywać.
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Ruda masz rozwarcie na 4 cm i Cię puścili do domu?
Kurczę ja zaczynam panikowac przed poniedziałkiem. Strasznie się boję. Jeszcze na wizycie wyszło mi ciśnienie wysokie, Ale od 2 tyg mierze w domu i jest ok, niskie wręcz. Boję się że będą chcieli najpierw obserwować ciśnienie nie wiadomo ile i utrzymywać ciążę na siłę, a ja już mam jedno dziecko z niedotlenienia ;/ ehh ;/
No na to wyglądaskurczu brak więc czekamy
-
artemida27 wrote:My od tygodnia jesteśmy w pełnej gotowości
Gdybym urodziła tydzień temu to całą ciążę wspominalabym niemal idealnie. Ostatnie dni były najtrudniejsze..
W poniedziałek córeczka mojej przyjaciółki będzie obchodziła 3 urodziny i śmiejemy się że dziewczyny chcą mieć urodziny tego samego dnia. Czyli jeśli chodzi o rodzenie w najbliższych dniach to ja zajmuje 28.01artemida27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia85 wrote:Ej mojemu mężowi jasnowidzowi ta data się przyśniła i cały czas mowi ze 28.01 urodzę
Już za 2 dni się przekonamy czy miał rację
Mi ta data też pasuje, byłoby zabawnie
Tak naprawdę to każda data mi odpowiada. Tak już wsluchuje się w swoje ciało że szokEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
artemida27 wrote:Już za 2 dni się przekonamy czy miał rację
Mi ta data też pasuje, byłoby zabawnie
Tak naprawdę to każda data mi odpowiada. Tak już wsluchuje się w swoje ciało że szok
Mój mąż mi przepowiedzial poród w czwartek jak widać się mu nie sprawdziło -
Dorota, kurczę szkoda, że mąż może tak krótko być, ale to też dla Waszego dobra. Trzymaj się i oby rana przestała boleć.
Ruda, no to czekamy na rozwój sytuacji
Pau Em, koleżankę też niedawno wypuścili z rozwarciem na dwa palce, bo nic więcej się nie działo
Połowa prania wyprana i wyprasowana, dzisiaj reszta. Czekam jeszcze na szlafrok i pakuje manatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:12
-
Co do prognozowania daty porodu, to ja mysle ze urodze 13 lutego, bo teraz mam taki sam dzien miesiaca jako termin- 17, jak w pierwszej ciąży, a wywolywali mi wlasnie 4 dni przed terminem,13-stego. Chociaz chciałabym zeby maluszek sam zechciał wyjść bez zadnego indukowania porodu.
Robiłam dzisiaj badania do ginekologa i do diabetologa. Ciesze sie jak głupia z wynikow glukozy i hemoglobiny glikowanej bo są w normie, blisko niższych widełek.
Ja corke tez wysłałam z tatą na sanki i moge spokojnie umyć podłogi.Pepper lubi tę wiadomość
-
mnie od 3dni czyści porządnie
byłam dziś u fryzjera i myślałam, że nie wysiedze i z twardnienia i z potrzeby wc. Ale musiałam bo wyglądałam już jakbym miała ombre po upitej fryzjerce.
Od wczoraj nieregularne skurcze - dość bolesne. Mam nadzieje, że to tylko ćwiczeniarodzić nie mam zamiaru przez najbliższe 2tygodnie.
Meraja gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:51