X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopakuje stopery do uszu do szpitala jak tak Was czytam... Tylko co będzie jak nie usłyszę swojego Maluszka...

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie i tak w szpitalu nie spałam. Takze lokatorki mi nie przeszkadzaly. Chociaz strasznie chrapały. Ja dzisiaj ogarniam co nie co bo wiele rzeczy nie zdarzylam zrobić.

I tez bylan pewna ze ciaże przenosze bo nic porodu nie zapowiadało. A tu psikus. Myslalam ze mnie intuicja nigdy nie zawodzi a tu masz.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od tygodnia jesteśmy w pełnej gotowości ;)

Gdybym urodziła tydzień temu to całą ciążę wspominalabym niemal idealnie. Ostatnie dni były najtrudniejsze..

W poniedziałek córeczka mojej przyjaciółki będzie obchodziła 3 urodziny i śmiejemy się że dziewczyny chcą mieć urodziny tego samego dnia. Czyli jeśli chodzi o rodzenie w najbliższych dniach to ja zajmuje 28.01 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:06

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc niestety ciężko rana ciągnie, piecze boli i na dodatek panuje grypa i mąż może tylko na 2h

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie na KTG. Wszystko ok rozdarcie na 2 palce czyli macica się przygotowuję... Mamy czekać :) sprzątać spacerować itp :)

Pau.Em, Nadzieja22, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, Black_Lilith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda masz rozwarcie na 4 cm i Cię puścili do domu? :D

Kurczę ja zaczynam panikowac przed poniedziałkiem. Strasznie się boję. Jeszcze na wizycie wyszło mi ciśnienie wysokie, Ale od 2 tyg mierze w domu i jest ok, niskie wręcz. Boję się że będą chcieli najpierw obserwować ciśnienie nie wiadomo ile i utrzymywać ciążę na siłę, a ja już mam jedno dziecko z niedotlenienia ;/ ehh ;/

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Majera gratulacje <3

Kjt91 i jak film? Polecasz? Ja już zapowiedzialam mężowi że jak skończymy 37 tygodni to idziemy do kina o ile znajdę siłę bo dziś mam jakiś beznadziejny dzień wszystko mnie boli...

EBa zazdroszczę Ci takiej energii na końcówce, u mnie jeszcze tyle czasu do terminu a już wysiadam :(

Jak na polską komedię całkiem spoko ;) osobiście wolę 2 pierwsze części, ale ta to już całkiem inna rzeczywistość więc też ciężko porównywać.

KaroKaro lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ruda masz rozwarcie na 4 cm i Cię puścili do domu? :D

Kurczę ja zaczynam panikowac przed poniedziałkiem. Strasznie się boję. Jeszcze na wizycie wyszło mi ciśnienie wysokie, Ale od 2 tyg mierze w domu i jest ok, niskie wręcz. Boję się że będą chcieli najpierw obserwować ciśnienie nie wiadomo ile i utrzymywać ciążę na siłę, a ja już mam jedno dziecko z niedotlenienia ;/ ehh ;/

No na to wygląda ;D skurczu brak więc czekamy :)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    My od tygodnia jesteśmy w pełnej gotowości ;)

Gdybym urodziła tydzień temu to całą ciążę wspominalabym niemal idealnie. Ostatnie dni były najtrudniejsze..

W poniedziałek córeczka mojej przyjaciółki będzie obchodziła 3 urodziny i śmiejemy się że dziewczyny chcą mieć urodziny tego samego dnia. Czyli jeśli chodzi o rodzenie w najbliższych dniach to ja zajmuje 28.01 :-D
    Ej mojemu mężowi jasnowidzowi ta data się przyśniła i cały czas mowi ze 28.01 urodzę :-P

artemida27 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    No na to wygląda ;D skurczu brak więc czekamy :)
    Mam nadzieję, że szybko się pojawia, bo 4cm to już nie przelewki:D kciuki! :)
    Edit: sprzątaj, sprzątaj, seksy też wskazane :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:30

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:07

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 2 damskie palce :D też czekam z niecierpliwością na rozpoczęcie się akcji :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ej mojemu mężowi jasnowidzowi ta data się przyśniła i cały czas mowi ze 28.01 urodzę :-P

Już za 2 dni się przekonamy czy miał rację ;)

Mi ta data też pasuje, byłoby zabawnie ;)

Tak naprawdę to każda data mi odpowiada. Tak już wsluchuje się w swoje ciało że szok :-D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Już za 2 dni się przekonamy czy miał rację ;)

Mi ta data też pasuje, byłoby zabawnie ;)

Tak naprawdę to każda data mi odpowiada. Tak już wsluchuje się w swoje ciało że szok :-D

Mój mąż mi przepowiedzial poród w czwartek jak widać się mu nie sprawdziło ;)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida mam tak samo :-P tez już się doszukuje oznak porodu a takowych brak :-P pewnie przenoszę , no coż taki moj los :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, kurczę szkoda, że mąż może tak krótko być, ale to też dla Waszego dobra. Trzymaj się i oby rana przestała boleć.

Ruda, no to czekamy na rozwój sytuacji :)

Pau Em, koleżankę też niedawno wypuścili z rozwarciem na dwa palce, bo nic więcej się nie działo :)

Połowa prania wyprana i wyprasowana, dzisiaj reszta. Czekam jeszcze na szlafrok i pakuje manatki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:12

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas się tu dzieje :) :) :)

Super

Moi panowie poszli szaleć na sanki i mam spokój.

Ja stawiałam na 26 styczeń albo 7 luty ;)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prognozowania daty porodu, to ja mysle ze urodze 13 lutego, bo teraz mam taki sam dzien miesiaca jako termin- 17, jak w pierwszej ciąży, a wywolywali mi wlasnie 4 dni przed terminem,13-stego. Chociaz chciałabym zeby maluszek sam zechciał wyjść bez zadnego indukowania porodu.

Robiłam dzisiaj badania do ginekologa i do diabetologa. Ciesze sie jak głupia z wynikow glukozy i hemoglobiny glikowanej bo są w normie, blisko niższych widełek.

Ja corke tez wysłałam z tatą na sanki i moge spokojnie umyć podłogi.

Pepper lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od 3dni czyści porządnie :/ byłam dziś u fryzjera i myślałam, że nie wysiedze i z twardnienia i z potrzeby wc. Ale musiałam bo wyglądałam już jakbym miała ombre po upitej fryzjerce.
    Od wczoraj nieregularne skurcze - dość bolesne. Mam nadzieje, że to tylko ćwiczenia :) rodzić nie mam zamiaru przez najbliższe 2tygodnie.

Meraja gratulacje! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:51

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Straciatella zycze ci aby bylo po twojej mysli czyli za dwa tygodnie chodz to co napisałas wyzej sugeruje cos innego;)
    MAREJA gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:57

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ