WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh to czekanie jest najgorsze...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ala ma gorączkę i oby to były zęby a nie wirus ;) mnie co i rusz złapie jakiś skurcz i czop mi po trochu odchodzi ale mam wrażenie że to tylko takie straszaki bo niestety nic regularnego :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa to czekanie jest najgorsze... :( mj maly czorcik wypina sie co chwila... i ani mysli wychodzic... maly cwaniaczek!!!
    Ja juz chce Go zobaczyc!!! :'( Maz tez juz swiruje do tego brzucha :P i ciagle do niego mowi...
    Ej !!! W lidlu sa kolderki i podusie razem w komplecie =40zl niecale :) antyalergiczne ;) kupilam b.fajne!

Pepper lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala my tez juz wariujemy i doczekac sie nie możemy, Mała tlucze sie po szyjce, kuje, szczypie. Ja tez sprzatam na cakego i nic:/

MałaMała lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ej !!! W lidlu sa kolderki i podusie razem w komplecie =40zl niecale :) antyalergiczne ;) kupilam b.fajne![/QUOTE]

Wrzucisz zdj? U mnie nic takiego nie widziałam...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chciałabym czekać i nawet się na to wkurzać, ale być po terminie donoszenia... Dziewczyny, schizuje znowu ze te sterydy były niepotrzebne i ten szpital... nie wiem mi się zawsze coś wkreci. Nie umiem się uspokoić to chyba hormonalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 19:54

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przeciez dali je po to żeby było dobrze i ewentualnie gotowo... Nie wiem, przecież sytuacja nie była tragiczna chyba? Nikt mi nie wytłumaczyl tego kawa na ławę. Chciałam wiedzieć jako matka. Zamiast się cieszyć ze moze sie bezpiecznie rodzic u zaufać lekarzowi to leżę i kminie. Nie dogodzisz!

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każdy dzień w brzuszku mamy jest dla maluszka bezcenny (przed terminem) więc musimy swoje przecierpieć dla ich dobra, nie ma co popędzać na siłę. Maluszki wyjdą jak będą gotowe :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- o kurczę, no to o takim jeszcze nie słyszałam;D słyszałam że 2 cm, ale na 2 palce to nie;D mi dr mówiła, że 3cm to już poród;D

Ćmi mnie w podbrzuszu. Im bliżej poniedziałku tym bardziej się boję:( nie wiem co mnie czeka... :(

Gapsy moja lekarka mówiła, że sterydy do 34 tc, chyba, że są przesłanki by je podać to podają też później. Rzadko,ale się zdarza.

Straciatella jak skurcze?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, każdy dzień w brzuszku mamy jest dla maluszka bezcenny (przed terminem) więc musimy swoje przecierpieć dla ich dobra, nie ma co popędzać na siłę. Maluszki wyjdą jak będą gotowe :)
    Masz racje kochana ale wcale bym się nie obraziła gdyby moj synek zechciał wyjść np. w przyszłym tygodniu :D

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila piękne imię wybraliście - i imię jak mojej córy. Życzę żeby Weroniczka była równie spokojnym i wesołym dzieckiem jak moja. :-)) Mojej banan z twarzy nie schodził. Niech się zdrowo chowa.

Mila_85 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że nie mam czasu Was nadrobić, zerkam tylko na pierwszą stronę i patrzę jak powiększa się nasza forumowa społeczność :-D.

My z Jasiem walczymy z kp. Idzie nam jak po grudzie. Pokarm jest, ale mały ma problem z przyssaniem się, ogólnie jest ciągle dość ospały. Mam nadzieję, że jakoś się jednak zgramy.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rozumiem że chcecie już zobaczyć maluszki ale na prawdę przyspieszanie porodu nie jest wcale dobre. Dla dziecka każdy dzień 2 brzuchu jest ważny a sporo z was nawet nie ma ciąży donoszonej.
    Wrzuccie na luz i cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju :)

Reni lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny ja rozumiem że chcecie już zobaczyć maluszki ale na prawdę przyspieszanie porodu nie jest wcale dobre. Dla dziecka każdy dzień 2 brzuchu jest ważny a sporo z was nawet nie ma ciąży donoszonej.
    Wrzuccie na luz i cieszcie się ostatnimi chwilami spokoju :)
    Ale zdaje mi się że i SiSi i Malamala mają donoszone ciaze już.
    Oczywiście, że każdy dzień jest ważny, ale po 38 tygodniu to już inaczej się na to patrzy.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam ciąże donoszona:)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:07

artemida27, Kropeczka85, Nadzieja22, patuniek86, Agnessa, Pau.Em, Sylllwus, ruda90, baranosia, malami91, Karola94c, symbolica, kjt91, Straciatellaa, Lutyska, bumbum, Black_Lilith, MonisiaK, amir, Mila_85, KaroKaro, Ewelcia85, MałaMała, Lady_E, Paulaa25, SiSi111, Pepper, Ciążowa_Gapsy, Jonesey, Mambella, EBa lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz będę po terminie ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em, przepraszam ciut się pomyliłam, rozwarcie na 3cm ma, bo właśnie sprawdziłam wiadomości :) Zawsze to 1cm mniej niż 2 palce :P

Papapatka powodzenia!

Ja to bym chciała do końca lutego wytrzymać, ale jeśli będzie cc, to wątpię, że gin będzie chciał tak długo czekać. Coś mi wspominał, że po 20 będziemy ciąć, ale jeszcze się zobaczy jak przepływy.

Pau.Em lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka powodzenia! 3mamy kciuki!

Straciatella jak u Ciebie?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to i tak spore rozwarcie :) I całkiem długo się dziewczyna trzyma :) jak widać każdy organizm jest inny, jednej poleci szyjka ż dnia na dzień i zacznie się poród, a innej rozwarcie nie pomoże, bo skurczy brak.

Papapatka!!! Aaa!! Powodzenia!! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 21:20

Karola94c, Nadzieja22, Paulaa25 lubią tę wiadomość

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ