WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dorota, kurczę szkoda, że mąż może tak krótko być, ale to też dla Waszego dobra. Trzymaj się i oby rana przestała boleć.

Ruda, no to czekamy na rozwój sytuacji :)

Pau Em, koleżankę też niedawno wypuścili z rozwarciem na dwa palce, bo nic więcej się nie działo :)

Połowa prania wyprana i wyprasowana, dzisiaj reszta. Czekam jeszcze na szlafrok i pakuje manatki :)
    W sumie nie ma co trzymać skoro nie ma skurczow :) ale przy takim rozwarciu to chyba poród bardzo bliski :)

Ja dzisiaj poszłam z córka i mężem na sanki:D ona była taka szczęśliwa, że w końcu i ja wychodziłam z nią,aż mi się łezki w oczach krecily:)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Wiesz Straciatella zycze ci aby bylo po twojej mysli czyli za dwa tygodnie chodz to co napisałas wyzej sugeruje cos innego;)
    MAREJA gratulacje!
    Jeszcze chociaz tydzien, do ciazy donoszonej bym chciala dotrwac. Slabo dzis, wzielam nospe a w razie co zadzwonie do mojego gin.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś, że w wynikach badań krwi brakowało danych kilku parametrów?

Ściągnęłam sobie właśnie z laboratorium wyniki z rana i dla czterech parametrów (z około 20 oznaczanych) zamiast wyniku jest "!---" i dopisek "Uwaga! Wskazana kontrola".

Powinnam się tym martwić? Mi to wygląda jakby tych parametrów po prostu z jakiegoś powodu nie zrobili. Jak sądzicie?

Może powtórzę tą morfologię po prostu w poniedziałek.

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa wrote:
    Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś, że w wynikach badań krwi brakowało danych kilku parametrów?

Ściągnęłam sobie właśnie z laboratorium wyniki z rana i dla czterech parametrów (z około 20 oznaczanych) zamiast wyniku jest "!---" i dopisek "Uwaga! Wskazana kontrola".

Powinnam się tym martwić? Mi to wygląda jakby tych parametrów po prostu z jakiegoś powodu nie zrobili. Jak sądzicie?

Może powtórzę tą morfologię po prostu w poniedziałek.
    ale masz swój wynik tylko norm brakuje?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, normy są, w miejscu wyniku jest ten komentarz, który napisałam.

Spróbuję wkleić jak to wygląda.

• EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak to wygląda:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a14ba3a48005.jpg

Wcześniej i później są tam jakieś parametry powymieniane, a te cztery w środku właśnie takie dziwne. Ostatnia kolumna to normy.

• EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś, internet nie zna takiego przypadku ;) No nic, do poniedziałku muszę się wstrzymać bo i tak się niczego nie dowiem w niedzielę bo punkt pobrania zamknięty przecież.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBe pierwszy raz widzę coś takiego :o

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym to rozumiała tak, że jest dużo powyżej normy (?).
    Jak masz możliwosć to ja bym poszła jutro zrobić sobie jeszcze raz gdzie indziej.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa kurczę pierwszy raz coś takiego widzę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella uspokoiło się po nospie? Tz te skurcze?

• EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze komentarze, też właśnie się wcześniej z czymś takim nie spotkałam.
    Straciatellaa wrote:
    ja bym to rozumiała tak, że jest dużo powyżej normy (?).
    Jak masz możliwosć to ja bym poszła jutro zrobić sobie jeszcze raz gdzie indziej.

Początkowo też pomyślałam, że dużo poza normą, bo trzy pierwsze rzeczywiście miałam kilka razy po kolei powyżej normy, ale to coś czwarte miałam zawsze w widełkach i nawet nie blisko granicy...
    A zresztą przecież chyba jak źle by nie było to wynik powinien być, po to się badania robi żeby złe rzeczy diagnozować w porę.
    Poszukam może rzeczywiście jakiegoś innego punktu, jak nie jutro to w poniedziałek z rana chociaż.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Straciatella uspokoiło się po nospie? Tz te skurcze?
    troche lepiej, ale mój już w gotowości. Ja też juz wszystko gotowe bo nieco mnie to niepokoi. wezme jeszcze jedną nospe i zobaczymy

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    troche lepiej, ale mój już w gotowości. Ja też juz wszystko gotowe bo nieco mnie to niepokoi. wezme jeszcze jedną nospe i zobaczymy
    Dawaj znać jak się to rozwija. Mam nadzieję że się wycisza. Możesz wziąć jeszcze magnez dodatkowo.

• amir Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBe a jaka masz liczbę płytek?
    po 1 to są parametry na które żaden ginekolog nie zwraca uwagi, niektóre są wyliczane inne analizator odczytuje z wykresu plytek i jeżeli jest duża różnica np w wielkości plytek (co w ciazy sie zdarza) albo próbka krwi długo stoi jest źle wymieszaną no przyczyn może być wiele, w każdym razie analizator nam te wyniki gwiazdkuje, dziwne że wydali coś takiego ale moim zdaniem to nic groznego

EBa lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella 3maj się! Ja pogoniłam chłopaków na spacer i sama leżę. Bolą mnie strasznie plecy trochę dziś poszalałam za bardzo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:07

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    EBe a jaka masz liczbę płytek?
    po 1 to są parametry na które żaden ginekolog nie zwraca uwagi, niektóre są wyliczane inne analizator odczytuje z wykresu plytek i jeżeli jest duża różnica np w wielkości plytek (co w ciazy sie zdarza) albo próbka krwi długo stoi jest źle wymieszaną no przyczyn może być wiele, w każdym razie analizator nam te wyniki gwiazdkuje, dziwne że wydali coś takiego ale moim zdaniem to nic groznego

Amir - liczbę płytek czyli PLT mam delikatnie poniżej "rutynowej" normy czyli 148.
    Dziękuję, że się odezwałaś :*

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em, ona już tak ma od prawie 2 tygodni :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella powodzenia i daj znać :) Jedne z nas czekaja niecierpliwie, inne nyle nie urodzić... :) ciekawa jestem czy zdążę do fryzjera wstać przed porodem:)

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ