WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka GRATULACJE !
    Witaj Zosiu !! <3
    Od poniedz.w Lidlu promocja na pieluszki !!!

Straciatellaa, Pepper lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em d-dimerów w ciązy sie nie robi, przynajmniej gin mi tak mówił. Ja zrobiłam z powodu duszności i byłam w panice bo wyszły wielkie wartości. Standardem jest, że w ciąży ten wskaźnik jest wysoki ;)

U mnie oczyszczania ciąg dalszy i skurczy bardzo nieregularnych. Koleżanka mnie troche uspokoiła, że zazwyczaj takie oczyszczanie może być nawet na tydzien/dwa przed porodem i tak trochę mi lepiej, że może doczekam do ciąży donoszonej. Gdybym młodszej nie urodziła przed terminem to pewnie bym tak nie panikowała, a tu wiem że skoro wtedy było szybciej to teraz tez może :/ Moja 3latka dostała krople i maść do oka - aplikacja masakra..... weź coś 3latce do oka daj. Ryk i krzyk.

Ja przed dwoma porodami właśnie sama się oczyszczałam i nie było potrzeby robić lewatywy. Teraz widzę, będzie tak samo.
    Jednak gdyby mnie nie czyściło to pewnie dla swojego komfortu bym chciała ;)

edit: moja mama w ogóle jest tak spanikowana, że mówiła że dzis musiała sobie coś wziąc na uspokojenie :P przejmuje się kobietka strasznie. Mieszkaja od nas ponad 200km, ale mówiła że czeka tylko na sygnał i rzuca wszystko i jadą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:53

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dzięki Gapsy. Nie brałam nospy- miałam już nie brać od 36+0.

Zobaczcie co znalazłam w necie:
    https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/
    kurczę ja w panice dalej biorę. Jutro zapytam gin czy brac czy nie bo juz sama nie wiem :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauEm dzieci z 37 tc to już donoszone. Moja siostra rodziła teraz w sierpniu i tez z 37 tyg. Dzieciaczek duży silny i zdrowy tak jak z 40 tyg. Dziewczyny nasze z forum rodziły i w 36 tc i jest ok. Nie martwmy się na zapas.

Co do badań z krwi to oni zrobią Ci wszystko co będzie potrzebne w szpitalu. Ja przynajmniej tak miałam.

Dzuewczyny czyli zastosuje czopki przed pójściem do szpitala.

Pau.Em lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dokładnie o tym artykule i kilku publikacjach naukowych mówiłam wspominając jakiś czas temu , że po lekturze stwierdzam, zeby lepiej synek siedział jak najdłużej. Bardzo przekonujący. Najpierw przeczytałam to , a potem grzebalam w naukowej, także po angielsku.
    Lepiej czekać, chyba , że dziecko samo się na świat prosi to co innego.

Gapsy jak Ty się w ogóle czujesz Kochana?

A jak nasze drogie Mamusie z maluszkami? Doczekamy się jakiś ładnych zdjęć robaczków? ;) Na razie tylko Jonesey się pochwaliła syneczkiem. Dajcie się napatrzeć na te śliczności :*

Pau.Em lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mówicie z tymi czopkami. Jak już zaczną się skurcze to lepiej się w domu przygotować. W pierwszej ciąży skurcze zaczęły się ok 6 rano a urodziłam przed 21 więc cały dzień byłam na głodnego po nocy. Lewatywy nie miałam i nie była potrzebna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:40

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten artykuł tez przekonuje, swoją drogą jak go czytam to przestaję tak demonizowac sterydy.. Kropeczko dziękuję, czuję się nieźle, choć dziś obudził mnie ból mocny w lewej pachwinie i trochę zaczął niepokoic - czy to tylko wstawianie się główki?

Pau.Em lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja już w czopki się zaopatrzyłam i zabieram też do szpitala w razie wu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Przyszła na świat Zosia dzisiaj o 14.12 w 38+4 waGa 3260 g SN małe pekniecie

Gratulacje!!!

Zazdroszczę małego pęknięcia :-). Mnie musieli ciachnąć 3razy przez to że szedł twarzą do góry...ale o dziwo siedzę na tyłku jakby nigdy nic :-D.

Od dziś jesteśmy w domu :-). Totalnie inne życie niż w szpitalu :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:55

-Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85, Pepper, Nadzieja22, Sylllwus lubią tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja poprosiłam w szpitalu na porodowce o lewatywe;) nie było tak zle;p

Dziewczyny przed cc lekarz zlecal Wam badanie d-dimery?

Boże tak się boję jutra... już tęsknię za córka... No coś okropnego co się dzieje w mojej głowie. Chyba będę płakać jutro cały dzień... w dodatku znów mam skurcze:/ eh.

Boję się:(
    Ja nie miałam zleconego.

Pau.Em lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami,jak inne jest to domowe życie? Jestem tego bardzo ciekawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Papapatka gratulacje i całuski dla Was. Cieszcie się sobą ! .

Nie wiem czy mam jakiś nerwoból czy coś.. Ale strasznie boli mnie pod lewą łopatką... no masakra ..

Mamunia czy miałaś inne objawy porodu oprócz sączenia się wód?

Nic zupełnie, o 12 w nocy zaczełam lekko plamić, więc wiedziałam ze jest coś na rzeczy, dopiero przy przykmowaniu zaczeło cos tam boleć okresowo.

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Nic zupełnie, o 12 w nocy zaczełam lekko plamić, więc wiedziałam ze jest coś na rzeczy, dopiero przy przykmowaniu zaczeło cos tam boleć okresowo.

Ale coś tam z krwią szło tak?

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się jednak ze nazwa przedwczesny porod to definicja obejmująca porody przed skończonym 37 tygodniem... po porodzie mózg i inne narządy tez się dalej rozwijają i to prawidłowo. Zresztą nieważne. ..

Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam ;-)

Jest 23 a moje dziecko od 19 nie śpi. I niech mi nikt nie wmawia że noworodki ciągle śpią ;-) bo co przśnie to się rozbudza i cyrk od nowa. A brodawki mało mi nie odpadną przez małego ssaka.

Pau em, jak na cię rozumiem z tym smutkiem z powodu rozstania z córką. Mi wody odchodziły a leżałam u synka w łóżku (bo spał)) i wyłam że jadę do szpitala i nie mogę się pożegnać. A przedłużający pobyt w szpitalu wspominam gorzej niż poród.

Dziewczyny, macie szumisia? Tam można wybierać rodzaj szumu? Ustawiać głośność?

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella o którym dokładnie szumisiu mówisz?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella moja siostra ma. Można ustawić rodzaj szumu i głośność ale ona chyba ma taką samą głowę misia szumisia a nie tego whisbear.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Gratulacje dla nowych mam ;-)

Jest 23 a moje dziecko od 19 nie śpi. I niech mi nikt nie wmawia że noworodki ciągle śpią ;-) bo co przśnie to się rozbudza i cyrk od nowa. A brodawki mało mi nie odpadną przez małego ssaka.

Pau em, jak na cię rozumiem z tym smutkiem z powodu rozstania z córką. Mi wody odchodziły a leżałam u synka w łóżku (bo spał)) i wyłam że jadę do szpitala i nie mogę się pożegnać. A przedłużający pobyt w szpitalu wspominam gorzej niż poród.

Dziewczyny, macie szumisia? Tam można wybierać rodzaj szumu? Ustawiać głośność?
    ja mam tego oryginalnego misia whisbear to można ustawiać głośność szumu (kilka stopni głośności). Szum jest jeden. moja 3letnia córka do dziś z nim zasypia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 23:22

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:03

Jonesey, Karola94c, MałaMała, Sylllwus, Black_Lilith, Pepper, baranosia, Nadzieja22, Mila_85, KaroKaro, EBa, patuniek86, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:03

Jonesey, Karola94c, MałaMała, Sylllwus, Black_Lilith, baranosia, Nadzieja22, KaroKaro, -Mamunia-, EBa, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ