Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em d-dimerów w ciązy sie nie robi, przynajmniej gin mi tak mówił. Ja zrobiłam z powodu duszności i byłam w panice bo wyszły wielkie wartości. Standardem jest, że w ciąży ten wskaźnik jest wysoki
U mnie oczyszczania ciąg dalszy i skurczy bardzo nieregularnych. Koleżanka mnie troche uspokoiła, że zazwyczaj takie oczyszczanie może być nawet na tydzien/dwa przed porodem i tak trochę mi lepiej, że może doczekam do ciąży donoszonej. Gdybym młodszej nie urodziła przed terminem to pewnie bym tak nie panikowała, a tu wiem że skoro wtedy było szybciej to teraz tez możeMoja 3latka dostała krople i maść do oka - aplikacja masakra..... weź coś 3latce do oka daj. Ryk i krzyk.
Ja przed dwoma porodami właśnie sama się oczyszczałam i nie było potrzeby robić lewatywy. Teraz widzę, będzie tak samo.
Jednak gdyby mnie nie czyściło to pewnie dla swojego komfortu bym chciała
edit: moja mama w ogóle jest tak spanikowana, że mówiła że dzis musiała sobie coś wziąc na uspokojenieprzejmuje się kobietka strasznie. Mieszkaja od nas ponad 200km, ale mówiła że czeka tylko na sygnał i rzuca wszystko i jadą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:53
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Dzięki Gapsy. Nie brałam nospy- miałam już nie brać od 36+0.
Zobaczcie co znalazłam w necie:
https://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/ -
PauEm dzieci z 37 tc to już donoszone. Moja siostra rodziła teraz w sierpniu i tez z 37 tyg. Dzieciaczek duży silny i zdrowy tak jak z 40 tyg. Dziewczyny nasze z forum rodziły i w 36 tc i jest ok. Nie martwmy się na zapas.
Co do badań z krwi to oni zrobią Ci wszystko co będzie potrzebne w szpitalu. Ja przynajmniej tak miałam.
Dzuewczyny czyli zastosuje czopki przed pójściem do szpitala.
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Paulina dokładnie o tym artykule i kilku publikacjach naukowych mówiłam wspominając jakiś czas temu , że po lekturze stwierdzam, zeby lepiej synek siedział jak najdłużej. Bardzo przekonujący. Najpierw przeczytałam to , a potem grzebalam w naukowej, także po angielsku.
Lepiej czekać, chyba , że dziecko samo się na świat prosi to co innego.
Gapsy jak Ty się w ogóle czujesz Kochana?
A jak nasze drogie Mamusie z maluszkami? Doczekamy się jakiś ładnych zdjęć robaczków?Na razie tylko Jonesey się pochwaliła syneczkiem. Dajcie się napatrzeć na te śliczności :*
Pau.Em lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Dobrze mówicie z tymi czopkami. Jak już zaczną się skurcze to lepiej się w domu przygotować. W pierwszej ciąży skurcze zaczęły się ok 6 rano a urodziłam przed 21 więc cały dzień byłam na głodnego po nocy. Lewatywy nie miałam i nie była potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:40
-
Mnie ten artykuł tez przekonuje, swoją drogą jak go czytam to przestaję tak demonizowac sterydy.. Kropeczko dziękuję, czuję się nieźle, choć dziś obudził mnie ból mocny w lewej pachwinie i trochę zaczął niepokoic - czy to tylko wstawianie się główki?
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Przyszła na świat Zosia dzisiaj o 14.12 w 38+4 waGa 3260 g SN małe pekniecie
Gratulacje!!!
Zazdroszczę małego pęknięcia. Mnie musieli ciachnąć 3razy przez to że szedł twarzą do góry...ale o dziwo siedzę na tyłku jakby nigdy nic
.
Od dziś jesteśmy w domu. Totalnie inne życie niż w szpitalu
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:55
-Mamunia-, Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85, Pepper, Nadzieja22, Sylllwus lubią tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Ja poprosiłam w szpitalu na porodowce o lewatywe;) nie było tak zle;p
Dziewczyny przed cc lekarz zlecal Wam badanie d-dimery?
Boże tak się boję jutra... już tęsknię za córka... No coś okropnego co się dzieje w mojej głowie. Chyba będę płakać jutro cały dzień... w dodatku znów mam skurcze:/ eh.
Boję sięPau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Papapatka gratulacje i całuski dla Was. Cieszcie się sobą ! .
Nie wiem czy mam jakiś nerwoból czy coś.. Ale strasznie boli mnie pod lewą łopatką... no masakra ..
Mamunia czy miałaś inne objawy porodu oprócz sączenia się wód?
Nic zupełnie, o 12 w nocy zaczełam lekko plamić, więc wiedziałam ze jest coś na rzeczy, dopiero przy przykmowaniu zaczeło cos tam boleć okresowo. -
-Mamunia- wrote:Nic zupełnie, o 12 w nocy zaczełam lekko plamić, więc wiedziałam ze jest coś na rzeczy, dopiero przy przykmowaniu zaczeło cos tam boleć okresowo.
Ale coś tam z krwią szło tak?Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się jednak ze nazwa przedwczesny porod to definicja obejmująca porody przed skończonym 37 tygodniem... po porodzie mózg i inne narządy tez się dalej rozwijają i to prawidłowo. Zresztą nieważne. ..
Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mam
Jest 23 a moje dziecko od 19 nie śpi. I niech mi nikt nie wmawia że noworodki ciągle śpiąbo co przśnie to się rozbudza i cyrk od nowa. A brodawki mało mi nie odpadną przez małego ssaka.
Pau em, jak na cię rozumiem z tym smutkiem z powodu rozstania z córką. Mi wody odchodziły a leżałam u synka w łóżku (bo spał)) i wyłam że jadę do szpitala i nie mogę się pożegnać. A przedłużający pobyt w szpitalu wspominam gorzej niż poród.
Dziewczyny, macie szumisia? Tam można wybierać rodzaj szumu? Ustawiać głośność?
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Mambella wrote:Gratulacje dla nowych mam
Jest 23 a moje dziecko od 19 nie śpi. I niech mi nikt nie wmawia że noworodki ciągle śpiąbo co przśnie to się rozbudza i cyrk od nowa. A brodawki mało mi nie odpadną przez małego ssaka.
Pau em, jak na cię rozumiem z tym smutkiem z powodu rozstania z córką. Mi wody odchodziły a leżałam u synka w łóżku (bo spał)) i wyłam że jadę do szpitala i nie mogę się pożegnać. A przedłużający pobyt w szpitalu wspominam gorzej niż poród.
Dziewczyny, macie szumisia? Tam można wybierać rodzaj szumu? Ustawiać głośność?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 23:22