WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kochana mieszane uczucia to mało powiedziane , jak dla mnie cholernie źle trafiłas jeżeli chodzi o położną i anestezjologa :( kurde są pewne standardy i nam ciężarnym należy się szacunek i wsparcie a nie chamskie odzywki ... Najważniejsze że mała jest już zdrowa na świecie a ty jesteś bardzo dzielna ! Odpoczywaj teraz i nabieraj sił <3

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to noc do dupy bo Ali jednak wyrzynają się górne jedynki ... dopiero usnęła a tak ponad 2 h bujania , noszenia , głaskania bo dzieciątko mi cierpi bardzo :( niech szybko wychodzą bo serce się kraja jak ona taka obolała i cierpiąca ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka gratulacje dzielna kobieto!!! <3

Podpisuje się pod tym co napisała ewelcia, porod to ostatnie miejsce na tego typu odzywki że strony służby zdrowia i mam nadzieję że obecność Zosi szybko rozgoni niesmak po takich przeżyciach :/
    Grunt że mała jest już cała i zdrowa razem z tobą <3

Ewelcia od kiedy zaczynają się wyżynac pierwsze ząbki?
    Ja już tez na nogach i właśnie mam Artusia podpietego pod pierś ;) wczoraj mi zaserwowal okropna noc i sobie na niego ponarzekalam i dzisiaj już moje kochane dziecko dało mi troszkę odespac :) <3

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie artykułu, jak i ddimerow. Co do ddimerow-miała je zlecone koleżanka przed cc i zastanawiałam się właśnie czy to rutynowe badanie i stąd moje pytanie :)
    Co do artykułu tak już panikuje że szukam czytam i ojoj... Dobrze że mam Was. Bo można oszalec ;* dziękuję jesteście kochane. Trzymajcie kciuki, zaraz się zbieram już do szpitala. Jestem głodna i chce mi się pić, buu.
    Coreczka śpi..Jezu już tęsknię.... :( I mam te cholerne skurcze mega silne aż do wstrzymania oddechu;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kochana dzielna jesteś bardzo ;* gratuluję. A z tą szklaną kulą to nieładnie się odezwała ta położna:/ w każdym razie fajnie że dostałaś zzo i super że parte tylko 45 min. Gratulacje!

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Papatka gratulacje dzielna kobieto!!! <3

Podpisuje się pod tym co napisała ewelcia, porod to ostatnie miejsce na tego typu odzywki że strony służby zdrowia i mam nadzieję że obecność Zosi szybko rozgoni niesmak po takich przeżyciach :/
    Grunt że mała jest już cała i zdrowa razem z tobą <3

Ewelcia od kiedy zaczynają się wyżynac pierwsze ząbki?
    Ja już tez na nogach i właśnie mam Artusia podpietego pod pierś ;) wczoraj mi zaserwowal okropna noc i sobie na niego ponarzekalam i dzisiaj już moje kochane dziecko dało mi troszkę odespac :) <3
    Kochana u kazdego dziecka inaczej .U Ali pierwszy ząbek wyszedł jak miała 10 msc , teraz ma 15 msc i tylko dwie dolne jedynki . Oliwia na tym etapie miała minimum 6 zębów :)

Jonesey lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wspolczuje ze musialas w tak waznym dla Was momencie wysluchiwac takich docinkow i glupich tekstow :/ co to za ludzie ?? W takich chwilach powinni Cie wspierac (wiem ze obcy ludzie ale to WAZNY DZIEN DLA WAS no i ogolnie powinni Cie jakkolwiek wspierac zeby bylo Ci łatwiej a nie denerwowac!)
    Ale dobrze ze juz jestes po wszystkim :) <3 bylas b.dzielna !
    Usciski :) !!!

Szymek sie tak wygina ze chyba zaraz pępkiem mi wyjdzie :-P w niedziele robie ur Meza (03.02.) ... zobaczymy jak to wyjdzie... tak naprawde ur ma 13.02 ... tylko ze wtedy bede jak na szpilkach i nie wiem tez czy "dotrwam" :P bo termin mam na 12.02. ...moj tata ciagle sie smieje ze Szymus urodzi sie przed urodzinami Meza :D hehehe zobaczymy :D troche sie zloscil i draznil ze nie urodzil sie przed dniem dziadka i babci hihi :)
    Milego dnia Dziewczyny !!!!!! <3

Pepper lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Pepper Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam znowu nieprzespana noc. Moje dziecko chyba wogole nie będzie spać...

Papapatka dzięki za relację. Tez rodziłam pierwsze dziecko na Inflanckiej. Anestezjolog był wtedy na szczęście do mojej dyspozycji.
    Zależy na kogo się trafi. Ja wspominam fatalnie opiekę juz na sali poporodowej.

PauEm daj znać co i jak. Trzymam mocno kciuki za Was. Dla mnie tez zostawienie synka w domu było najgorsze jak musiałam leżeć w szpitalu. Ale w sumie szybko zlecialo.

Ewelcia jak tylko wyjdą z dziąseł to malutka przestanie się męczyć. Jest taki żel znieczulajacy na dziąsła. Tylko nie każdemu dziecku pomaga.

Rani, Artemida, Lutyska jak się trzymacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 07:35

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:

Ogólnie mam mieszane uczucia co do opieki.

Papapataka ja też byłam bardzo zawiedziona opieka na Inflanckiej. Jak chciałam zzo to usłyszałam że po co mi dziura w kręgosłupie i tak położna zwlekała że już było 8cm i za późno. Jak by opieka przy pierwszym porodzie tak wyglądała jak teraz to drugi raz za Chiny bym tam nie rodziła. Do tego zero zainteresowania na poporodowej. Byliśmy pod opieką oddziału patologii noworodka i nawet nikt nie przyszedł spytać czy idzie nam kp. Dopiero jak go pod lampy kladli to jedną położna noworodkowa się zainteresowała a jak dzwoniłam po położna gin to z pretensjami że ona mną się nie zajmuje. Chore!!
    Ale najważniejsze że dzieci mamy już przy sobie a poród i szpital idą w zapomnienie ;-)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 13:03

kjt91, Lutyska, symbolica, baranosia, MałaMała, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka na szczęście poród masz już za sobą i pewnie lada dzień wrocicie do domu :)
    Paulina powodzenia mam nadzieję, że szybko podejmą decyzję w sprawie cięcia, żebyś nie musiała leżeć nie potrzebnie.

Ja od rana mam bole jak na okres, w nocy ciężko mi się spało co chwilę się budziłam już chciałabym mieć ten poród za sobą.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Straciatella a to Ty dostalas oststnio żelazo czy pomylilam? A propo oczyszczania bo ja od kad dostalam zelazo czyli jakis miesiac tez chodze do toalety 2-3razy w ciagu dnia i na poczatku myslalam ze to juz się oczyszczam ale to chyba taki efekt brania zelaza, ale hemoglobina z 11,2 do 13,4 wzrosla ;) az sie lekarz ucieszyl

Pepper u mnie tylko twardnienia brzucha i to prawie bezbolesne wiec chyba dotrwam ten tydzien i za tydz o tej porze pewnie beda mnie przyjmowac ;)

Ja też tak miałam jak brałam żelazo.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, najważniejsze, że masz już przy sobie swoją córeczkę, na chamstwo w szpitalach niestety nic nie poradzisz. Jak czasem czytam jak się traktuje rodzące kobiety to włos się na głowie jeży...

Pepper - u mnie też prawie nieprzespana noc, nawet po 2.00 tu zaglądałam, czy ktoś może też czuwa, ale cisza była. Ja się po prostu wybudzam bez powodu i potem przez kilka godzin nie mogę usnąć.

Ewelcia - u nas na zęby najlepiej działał dentinox, jest ze środkiem przeciwbólowym. Jak chcesz bardziej naturalnie to u córeczki przyjaciółki sprawdziła się homeopatyczna Camilla.

MałaMała - ja mam właśnie 3.02 swoje urodziny :-) I bardzo bym chciała ich nie spędzić w szpitalu. Ale 4 lutego już może być :-)

Ja się zaraz zbieram na ostatnie spotkanie w pracy. Na szczęście mam blisko dość a i pogoda chyba niezła, słońce świeci. Pewnie jak wrócę to pójdę spać na dwie godziny.
    Miłego dnia dziewczyny!

MałaMała lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt a Ty masz jutro cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:25

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Kjt a Ty masz jutro cc?

Planowane jest na jutro tyle, że jestem 3 w kolejce i jeśli jeszcze po drodze wpadną jakieś nieplanowane to mogę mieć dopiero w czwartek. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli ;)

Pepper lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka no z tego co piszesz to trafiłaś ma okropną zmianę personelu :( do mnie anestezjolog miał pretensje że go ściągnęli do pracy i nie zdążył zjeść rosołu! A jak już miał mi się wbić i mówiłam że bardzo bolą mnie skurcze to stwierdził że w dzisiejszych czasach młode kobiety są do niczego, a prawdziwy ból to przeżył on rodząc kamienie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10:30 mam wizytę proszę o kciuki! Jakoś mam stresa...

Black_Lilith, Straciatellaa, Pepper, amir, ruda90, bumbum, MałaMała, Kolorowaola, Pau.Em, -Mamunia-, Makowa_Panna, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka pierwszego synka rodziłam na Inflandzkiej i ze względu że nie byłam zadowolona z opieki po porodzie nie zdecydowałam się tam wracać. Sam poród miałam cc na CITO byłam zadowolona cały personel miły.
    Teraz drugi raz rodziłam w św Zofii i jetem zadowolona z wszystkich etapów pobytu.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Straciatella a to Ty dostalas oststnio żelazo czy pomylilam? A propo oczyszczania bo ja od kad dostalam zelazo czyli jakis miesiac tez chodze do toalety 2-3razy w ciagu dnia i na poczatku myslalam ze to juz się oczyszczam ale to chyba taki efekt brania zelaza, ale hemoglobina z 11,2 do 13,4 wzrosla ;) az sie lekarz ucieszyl

Pepper u mnie tylko twardnienia brzucha i to prawie bezbolesne wiec chyba dotrwam ten tydzien i za tydz o tej porze pewnie beda mnie przyjmowac ;)
    tak! biorę 2x dziennie Tardyferon-fol. Tylko, że u mnie to nie jest 2,3, czy 4x tylko z 8 :/ hmm spytam ginka czy to może być przez żelazo. Wizyta za tydzień.

Papapatka współczuje personelu. Kurde, jak wkurza mnie coś takiego jak czytam. Jeśli ktoś nie czuje powołania w pracy którą wykonuje to po kija tam jeszcze siedzi i gnębi ludzi :/

baranosia trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:48

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia trzymam kciuki za wizytę

Kjt91 Kochana no to wielki dzień. Powodzenia. Oby wszystko poszło po Twojej mysli. Tylko koniecznie napisz jak to u Ciebie wyglądało bo ja nic o cc nie wiem z autopsji :)

kjt91 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ