Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Papapatka kochana mieszane uczucia to mało powiedziane , jak dla mnie cholernie źle trafiłas jeżeli chodzi o położną i anestezjologa
kurde są pewne standardy i nam ciężarnym należy się szacunek i wsparcie a nie chamskie odzywki ... Najważniejsze że mała jest już zdrowa na świecie a ty jesteś bardzo dzielna ! Odpoczywaj teraz i nabieraj sił
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Papatka gratulacje dzielna kobieto!!!
Podpisuje się pod tym co napisała ewelcia, porod to ostatnie miejsce na tego typu odzywki że strony służby zdrowia i mam nadzieję że obecność Zosi szybko rozgoni niesmak po takich przeżyciach
Grunt że mała jest już cała i zdrowa razem z tobą
Ewelcia od kiedy zaczynają się wyżynac pierwsze ząbki?
Ja już tez na nogach i właśnie mam Artusia podpietego pod pierśwczoraj mi zaserwowal okropna noc i sobie na niego ponarzekalam i dzisiaj już moje kochane dziecko dało mi troszkę odespac
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie artykułu, jak i ddimerow. Co do ddimerow-miała je zlecone koleżanka przed cc i zastanawiałam się właśnie czy to rutynowe badanie i stąd moje pytanie
Co do artykułu tak już panikuje że szukam czytam i ojoj... Dobrze że mam Was. Bo można oszalec ;* dziękuję jesteście kochane. Trzymajcie kciuki, zaraz się zbieram już do szpitala. Jestem głodna i chce mi się pić, buu.
Coreczka śpi..Jezu już tęsknię....I mam te cholerne skurcze mega silne aż do wstrzymania oddechu;/
-
nick nieaktualny
-
Jonesey wrote:Papatka gratulacje dzielna kobieto!!!
Podpisuje się pod tym co napisała ewelcia, porod to ostatnie miejsce na tego typu odzywki że strony służby zdrowia i mam nadzieję że obecność Zosi szybko rozgoni niesmak po takich przeżyciach
Grunt że mała jest już cała i zdrowa razem z tobą
Ewelcia od kiedy zaczynają się wyżynac pierwsze ząbki?
Ja już tez na nogach i właśnie mam Artusia podpietego pod pierśwczoraj mi zaserwowal okropna noc i sobie na niego ponarzekalam i dzisiaj już moje kochane dziecko dało mi troszkę odespac
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Papapatka wspolczuje ze musialas w tak waznym dla Was momencie wysluchiwac takich docinkow i glupich tekstow
co to za ludzie ?? W takich chwilach powinni Cie wspierac (wiem ze obcy ludzie ale to WAZNY DZIEN DLA WAS no i ogolnie powinni Cie jakkolwiek wspierac zeby bylo Ci łatwiej a nie denerwowac!)
Ale dobrze ze juz jestes po wszystkimbylas b.dzielna !
Usciski!!!
Szymek sie tak wygina ze chyba zaraz pępkiem mi wyjdziew niedziele robie ur Meza (03.02.) ... zobaczymy jak to wyjdzie... tak naprawde ur ma 13.02 ... tylko ze wtedy bede jak na szpilkach i nie wiem tez czy "dotrwam"
bo termin mam na 12.02. ...moj tata ciagle sie smieje ze Szymus urodzi sie przed urodzinami Meza
hehehe zobaczymy
troche sie zloscil i draznil ze nie urodzil sie przed dniem dziadka i babci hihi
Milego dnia Dziewczyny !!!!!!Pepper lubi tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Miałam znowu nieprzespana noc. Moje dziecko chyba wogole nie będzie spać...
Papapatka dzięki za relację. Tez rodziłam pierwsze dziecko na Inflanckiej. Anestezjolog był wtedy na szczęście do mojej dyspozycji.
Zależy na kogo się trafi. Ja wspominam fatalnie opiekę juz na sali poporodowej.
PauEm daj znać co i jak. Trzymam mocno kciuki za Was. Dla mnie tez zostawienie synka w domu było najgorsze jak musiałam leżeć w szpitalu. Ale w sumie szybko zlecialo.
Ewelcia jak tylko wyjdą z dziąseł to malutka przestanie się męczyć. Jest taki żel znieczulajacy na dziąsła. Tylko nie każdemu dziecku pomaga.
Rani, Artemida, Lutyska jak się trzymacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 07:35
-
Papapatka wrote:
Ogólnie mam mieszane uczucia co do opieki.
Papapataka ja też byłam bardzo zawiedziona opieka na Inflanckiej. Jak chciałam zzo to usłyszałam że po co mi dziura w kręgosłupie i tak położna zwlekała że już było 8cm i za późno. Jak by opieka przy pierwszym porodzie tak wyglądała jak teraz to drugi raz za Chiny bym tam nie rodziła. Do tego zero zainteresowania na poporodowej. Byliśmy pod opieką oddziału patologii noworodka i nawet nikt nie przyszedł spytać czy idzie nam kp. Dopiero jak go pod lampy kladli to jedną położna noworodkowa się zainteresowała a jak dzwoniłam po położna gin to z pretensjami że ona mną się nie zajmuje. Chore!!
Ale najważniejsze że dzieci mamy już przy sobie a poród i szpital idą w zapomnienie -
Papapatka na szczęście poród masz już za sobą i pewnie lada dzień wrocicie do domu
Paulina powodzenia mam nadzieję, że szybko podejmą decyzję w sprawie cięcia, żebyś nie musiała leżeć nie potrzebnie.
Ja od rana mam bole jak na okres, w nocy ciężko mi się spało co chwilę się budziłam już chciałabym mieć ten poród za sobą. -
Lutyska wrote:Straciatella a to Ty dostalas oststnio żelazo czy pomylilam? A propo oczyszczania bo ja od kad dostalam zelazo czyli jakis miesiac tez chodze do toalety 2-3razy w ciagu dnia i na poczatku myslalam ze to juz się oczyszczam ale to chyba taki efekt brania zelaza, ale hemoglobina z 11,2 do 13,4 wzrosla
az sie lekarz ucieszyl
Pepper u mnie tylko twardnienia brzucha i to prawie bezbolesne wiec chyba dotrwam ten tydzien i za tydz o tej porze pewnie beda mnie przyjmowac
Ja też tak miałam jak brałam żelazo. -
Papapatka, najważniejsze, że masz już przy sobie swoją córeczkę, na chamstwo w szpitalach niestety nic nie poradzisz. Jak czasem czytam jak się traktuje rodzące kobiety to włos się na głowie jeży...
Pepper - u mnie też prawie nieprzespana noc, nawet po 2.00 tu zaglądałam, czy ktoś może też czuwa, ale cisza była. Ja się po prostu wybudzam bez powodu i potem przez kilka godzin nie mogę usnąć.
Ewelcia - u nas na zęby najlepiej działał dentinox, jest ze środkiem przeciwbólowym. Jak chcesz bardziej naturalnie to u córeczki przyjaciółki sprawdziła się homeopatyczna Camilla.
MałaMała - ja mam właśnie 3.02 swoje urodzinyI bardzo bym chciała ich nie spędzić w szpitalu. Ale 4 lutego już może być
Ja się zaraz zbieram na ostatnie spotkanie w pracy. Na szczęście mam blisko dość a i pogoda chyba niezła, słońce świeci. Pewnie jak wrócę to pójdę spać na dwie godziny.
Miłego dnia dziewczyny!MałaMała lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Kjt a Ty masz jutro cc?
Planowane jest na jutro tyle, że jestem 3 w kolejce i jeśli jeszcze po drodze wpadną jakieś nieplanowane to mogę mieć dopiero w czwartek. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśliPepper lubi tę wiadomość
-
Papatka no z tego co piszesz to trafiłaś ma okropną zmianę personelu
do mnie anestezjolog miał pretensje że go ściągnęli do pracy i nie zdążył zjeść rosołu! A jak już miał mi się wbić i mówiłam że bardzo bolą mnie skurcze to stwierdził że w dzisiejszych czasach młode kobiety są do niczego, a prawdziwy ból to przeżył on rodząc kamienie...
-
Papapatka pierwszego synka rodziłam na Inflandzkiej i ze względu że nie byłam zadowolona z opieki po porodzie nie zdecydowałam się tam wracać. Sam poród miałam cc na CITO byłam zadowolona cały personel miły.
Teraz drugi raz rodziłam w św Zofii i jetem zadowolona z wszystkich etapów pobytu.
-
Lutyska wrote:Straciatella a to Ty dostalas oststnio żelazo czy pomylilam? A propo oczyszczania bo ja od kad dostalam zelazo czyli jakis miesiac tez chodze do toalety 2-3razy w ciagu dnia i na poczatku myslalam ze to juz się oczyszczam ale to chyba taki efekt brania zelaza, ale hemoglobina z 11,2 do 13,4 wzrosla
az sie lekarz ucieszyl
Pepper u mnie tylko twardnienia brzucha i to prawie bezbolesne wiec chyba dotrwam ten tydzien i za tydz o tej porze pewnie beda mnie przyjmowachmm spytam ginka czy to może być przez żelazo. Wizyta za tydzień.
Papapatka współczuje personelu. Kurde, jak wkurza mnie coś takiego jak czytam. Jeśli ktoś nie czuje powołania w pracy którą wykonuje to po kija tam jeszcze siedzi i gnębi ludzi
baranosia trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:48
-
Baranosia trzymam kciuki za wizytę
Kjt91 Kochana no to wielki dzień. Powodzenia. Oby wszystko poszło po Twojej mysli. Tylko koniecznie napisz jak to u Ciebie wyglądało bo ja nic o cc nie wiem z autopsjikjt91 lubi tę wiadomość