X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa to powodzenia :)

EBa lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa może weź męża w obroty? Może uda się jakoś naturalnie rozkręcić akcję? Trzymam mocno kciuki za Ciebie :)

EBa, Straciatellaa lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny tak sobie myślę, że ta końcówka ciąży ciężka. Albo się człowiek martwi, że za wcześnie, a zaraz będę się martwiła, że już powinien wychodzić i czemu nic się nie dzieje ehh. Boję się wywoływania porodu, ponoć wtedy bardziej boli? Masakra zwariować można ;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Eh dziewczyny tak sobie myślę, że ta końcówka ciąży ciężka. Albo się człowiek martwi, że za wcześnie, a zaraz będę się martwiła, że już powinien wychodzić i czemu nic się nie dzieje ehh. Boję się wywoływania porodu, ponoć wtedy bardziej boli? Masakra zwariować można ;)
    Czy ja wien. Ze starsza mialam wywolywany i o wiele gorzej mimo ze duzo szybciej poszlo wspominam niewywolywany z mlodsza :P

bumbum lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK też miałam iść, ale jakoś się zebrać nie mogę...
    EBa może zdarzy się samo rozkręcić skoro postęp jest :) Albo zrób tak jak Baranosia radzi. Też mam taki niecny plan od piątku męża wykorzystać.
    Bumbum ja tak bardzo nie chce przenosić. Już teraz to czekanie jest strofujące a czy dopiero po terminie. Cała ciąża mi się tak nie dłużyła jak ta końcówka.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    A ja właśnie siedzę u fryzjera... Doszłam do wniosku że to ostatni dzwonek, bo potem może być ciężko :) Także jak już wyjdę to mogę rodzic :P
    Ja byłam we wtorek, też pomyślałam, że to ostatni moment na taką chwilę dla siebie :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz pierwszy od kilku dni mam lepszy humor!! :)

Jak do niedzieli nic samo się nie stanie to idę na wywołanie :) O 9 rano mam się zgłosić do szpitala.

Szyjka już całkowicie zgładzona, rozwarcie dalej na jeden palec, na ktg wszystko ok. Lekarz mnie zapytał czy chce jeszcze czekać czy próbujemy trochę przyspieszyć z oksytocyną.

Jak mi ulżyło.. Jestem już w takim stanie psychicznym, że nic mnie nie obchodzi- nie ważne jak bardzo będzie bolało, nie ma znaczenia czy wywołanie jest gorsze czy nie- chce mieć już to za sobą!

Dużo bardziej boje się jakichś infekcji ( bo od 2 tygodni mam to rozwarcie i czop mi odszedł), tego że łożysko się starzeje, odbija mi jak mała chwilę się nie rusza, zaraz myślę o najgorszym. Każdy kolejny dzień jest trudniejszy,ta niedziela to moje zielone światełko w tunelu :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, ja mój wywoływany poród wspominam ok. Wcześniej się nasłuchałam jakie to straszne, jak dlugo trwa i w ogóle a mój poród trwał 3h I faza i niecałe 1,5h II faza. Mi właśnie lekarz powiedział, że z takimi rozwarciem nie będziemy ryzykować infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:49

artemida27 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wywołują dopiero tydzień po terminie..także mam nadzieję że samo się zacznie...już mnie męczy to czekanie i martwienie się czy wszystko ok...mała się ostatnio tak kręci ze momentami to bardzo boli...nie dziwię się na już mało miejsca.mm

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Artemida, ja mój wywoływany poród wspominam ok. Wcześniej się nasłuchałam jakie to straszne, jak dlugo trwa i w ogóle a mój poród trwał 3h I faza i niecałe 1,5h II faza.

Z tego co pamiętam to też już miałaś rozwarcie?

Każdy poród jest inny. Nastawiam się pozytywnie, mam zamiar cieszyć się tym, że już za kilka dni będziemy razem niż myśleć czy to będzie bardziej czy mniej bolesne.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Z tego co pamiętam to też już miałaś rozwarcie?

4cm i zero akcji skurczowej.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    4cm i zero akcji skurczowej.

U mnie jakieś pojedyncze skurcze się zapisują na ktg.. Jak jestem w domu to też od czasu do czasu je czuje- brakuje im tylko regularności.

Dlatego biorąc pod uwagę całokształt, liczę że wszystko też pójdzie w miarę sprawnie :)

malami91, -Mamunia- lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełączałam kanały i na TVN leci Szkoła. Dziewczynie odeszły wody, dostała skurczy i urodziła zanim pogotowie dotarło. Haha żeby to tak szło ekspresem. Ludziom ciemnotę wciskają...
    Artemida trzymam kciuki żeby do niedzieli samo się rozkręciło!

iNso87 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wywołana tydzień po terminie. Przynajmniej wiem że do 18.02 mała będzie z nami :) Ja biorę wiesiolka, skacze na piłce. I będę teraz codziennie molestował męża:) Może to coś da. A pon na KTG zobaczymy czy coś się pisze...

Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała się obróciła główką w dół! Czekamy spokojnie do terminu :) mam odstawić magnez

Straciatellaa, Dorota3, Lady_E, amir, Nadzieja22, baranosia, KaroKaro, Jonesey, bumbum, Lutyska, Pepper, symbolica, EBa, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, Karola94c lubią tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E mam nadzieję, że u mnie też nie będą czekać dłużej niż tydzień, bo inaczej osiwieję.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Przełączałam kanały i na TVN leci Szkoła. Dziewczynie odeszły wody, dostała skurczy i urodziła zanim pogotowie dotarło. Haha żeby to tak szło ekspresem. Ludziom ciemnotę wciskają...
    Artemida trzymam kciuki żeby do niedzieli samo się rozkręciło!
    Czasami tak jest. Pisalam tu o tym nawet :P kolezanka pierwsze dziecko urodzila w domu - maz odbieral porod ;) rzadko ale sie zdarza :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:32

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Majowa92 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że już się u Was zaczęło. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązania i piękne bobasy na świecie :)

Makowa_Panna, baranosia, Karola94c lubią tę wiadomość

xrot90bvw7qkneii.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Czasami tak jest. Pisalam tu o tym nawet :P kolezanka pierwsze dziecko urodzila w domu - maz odbieral porod ;) rzadko ale sie zdarza :p
    To tylko pozazdrościć. Chociaż w sumie z jednej strony fajnie, że poszło tak szybko a z drugiej dobrze, że nie było komplikacji.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się :-) u nas w porządku ale chcemy z mężem pozałatwiać wszystkie papierologie i przyszły tydzień mieć już tylko dla rodzinki :-)

Jutro mam odwiedziny położnej środowiskowej ale fajna babka więc czekam spokojnie i nawet popytam o pielęgnację pępka i siusiaka bo z pepkiem wiem tyle że można moczyc czego wcześniej zabraniali.

Niestety nie mogę znaleźć grupy na FB a tu nie bardzo chcę wrzucać fotki Eryczka.

Dziewczyny czekające niech wam czas szybko leci :-) i widzę że sporo cc się posypało.

Nadzieja22, MałaMała, symbolica, Mambella, Black_Lilith lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ