X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 17:35

Ewelcia85, Kamkakamila, malami91, bumbum, Pepper, Moniiiikaaaa, MałaMała, Nadzieja22, baranosia, Black_Lilith, Karola94c, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy ktoś tu jeszcze czeka na naturalny poród ?
    Ja czekam :) termin mam na 14 lutego wiec jeszcze chwila :) tylko mam bardzo duży zastój w nerce :/ jutro idę do urologa skonsultować sytuacje zobaczymy co powie i wtedy mój ginekolog zadecyduje co dalej .... Ja bym chciała wytrzymać do soboty bo wtedy przyjeżdża mój mąż bo na codzień pracuje w Niemczech ... Ma niby umowę z małym ze na niego poczeka póki co dobrze mu idzie :D ale chciała bym już urodzić :)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3stycznia słyszę ze zanosi sie na wcześniejszy porod, w poniedziałek termin a ja smigam jak szalona. Jutro wizyta ciekawe co dr powie.
    Dziewczyny moja Mala bedzie spala w naszej sypialni ale zastanawiam.sie nad delikatnym swiatlem.w nocy tak zebym ja widziała po przebudzeniu ale zeby nie bylo za jasno, macie cis sprawdzonego? Nsze lampki nocne sa disyc widne do karmienia przebrania tak ale na cala noc to za jasno zdecydowanie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 13.02 i też cierpliwie czekam :) Dzisiaj kupiłam sobie w biedzi piłkę gimnastyczną (12 zł :) ) i od jutra fikam :)

Pepper, MałaMała lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Już się bałam ze zostałam sama na placu boju :D tylko jakieś wywoływania itp :)

Przecież jeszcze luty się nie zaczął :-D.

Lutyska lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Od 3stycznia słyszę ze zanosi sie na wcześniejszy porod, w poniedziałek termin a ja smigam jak szalona. Jutro wizyta ciekawe co dr powie.
    Dziewczyny moja Mala bedzie spala w naszej sypialni ale zastanawiam.sie nad delikatnym swiatlem.w nocy tak zebym ja widziała po przebudzeniu ale zeby nie bylo za jasno, macie cis sprawdzonego? Nsze lampki nocne sa disyc widne do karmienia przebrania tak ale na cala noc to za jasno zdecydowanie.
    miałam lampke z ikei zasłoniętą tetrą :P Teraz kupiłam malutką lampke z home and you gwiazdkę (taka 15x15cm), ale też myślałam nad cotton ballsami ;) Grunt żeby lampka była gdzieś, żeby dziecku w oczy nie dawało tylko z tyłu się tliło.

SiSi111 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:

https://popaopa.pl/do-snu/7216-lampka-nocna-led-przenosna-pixie-stick-100h-swiecenia-mineral-beaba-3384349302689.html?gclid=EAIaIQobChMI5oqXjduY4AIVCOJ3Ch2AtgioEAQYASABEgJUT_D_BwE
    Ja kupiłam taka i moim zdaniem jest fajna :) tylko nie jest zbyt tania :/

SiSi111 lubi tę wiadomość

• EBa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie cieple słowa. Tez się z mężem zastanawiamy czy dotrwamy do tego rana czy trzeba będzie jechać w nocy, okaże się.
    Po 16 skurcze znowu się nasiliły, plamienie po badaniu prawie jak okres. Tak 18/19 skurcze juz mniej częste, czyli się uspokoiło trochę, probowalam troszkę posypiac na siedząco miedzy nimi.
    Trochę przepakowalismy torby z mezem aby było poreczniej. Maz miał mieć wolne od soboty ale jutro tez juz nie idzie wiec jestem spokojna, ze cały czas będzie przy mnie. Dzielnie sobie radzi i mnie bardzo wspiera.
    Zjadlam cos drobnego z rozsądku bo apetyt zniknal, dopijam herbatę i pójdę spróbować wziąć ciepły prysznic, okaże się czy to cos pomaga w moim wypadku.

Teraz znowu skurcze częstsze, ide pod prysznic.

Z każda chwila coraz bliżej do spotkania z naszą Aleksandrą.

malami91, kjt91, KaroKaro, Lutyska, Nadzieja22, Ewelcia85, baranosia, Pepper, Karola94c, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBa, powodzenia :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy ktoś tu jeszcze czeka na naturalny poród ?

...i ja ! ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mamy taki sam termin, ciekawe ktoremu maluszkowi sie pospieszy :D hihi :)

bumbum lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Już się bałam ze zostałam sama na placu boju :D tylko jakieś wywoływania itp :)

Spokojnie. Niektóre z nas to dopiero na końcówkę lutego terminy maja wiec jeszcze czasu sporo.

Ja dzis byłam u lekarza i wszystko ok. Mogę rodzic naturalnie :D mam rozwarcie na opuszek haha zabawnie to brzmi. Za dwa tygodnie kontrola no chyba, ze do tego czasu sie rozłożę co według lekarza jest możliwe :)
    Chciałabym aczkolwiek nic na sile. Jakby nie było jeszcze tydzień mam do odnoszonej no i malutkiej dobrze zrobi posiedzenie jeszcze w brzuchu bo jest drobniutka dziewczynka, dzis wyszło 2500 gramów. Moja mama wszystkie dzieciaczki swoje rodziła takie drobniutkie ja np. miałam 2750 i siostra tez tyle no i urodziłam sie 3 tygodnie przed terminem wiec moze odziedziczyłam po mamie taka „urodę”.

Pepper, Ciążowa_Gapsy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Moja mama wszystkie dzieciaczki swoje rodziła takie drobniutkie ja np. miałam 2750 i siostra tez tyle no i urodziłam sie 3 tygodnie przed terminem wiec moze odziedziczyłam po mamie taka „urodę”.

Czytałam, że po mamie dziedziczy się takie rzeczy tzn. jeśli Ty urodziłaś się przed terminem to jest wyższe prawdopodobieństwo, że sama urodzisz przed terminem ;)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też naturalnie :) U nas ustalone jak nie urodze do 18.02 to wywołujemy. A tak to czekam. Skacze na piłce. Masuje sutki. Sexy są. Dzisiaj byłam w szkole rodzenia ćwiczyłam z położna indywidualnie oddychanie i parcie. I mówi że tak szt ko załapałam że chyba jestem stworzona do rodzenia:) Ale jak uciskała brzuch to mówi że mała jeszcze wysoko... No ale zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:23

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby, bo ja urodziłam się 3 dni przed terminem :D

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Bumbum oby, bo ja urodziłam się 3 dni przed terminem :D

... a ja tydzień po ;) Poród wywoływany ale podobno szybko poszło ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Czytałam, że po mamie dziedziczy się takie rzeczy tzn. jeśli Ty urodziłaś się przed terminem to jest wyższe prawdopodobieństwo, że sama urodzisz przed terminem ;)

Mów mi jeszcze :D

Mam nadzieje, ze wykluje sie przed terminem bo ja jestem po cc wiec w moim przypadku moze być cieżko z wywoływaniem porodu bo trzeba do tego bardzo ostroznie i na spokojnie podchodzić. Nie chce bujać sie w ciąży do połowy marca i ostatecznie pójść pod nóż, ale lekarz dzis mówił, ze raczej tak nie bedzie. Zobaczymy :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w końcu z mężem w kinie- tego mi było trzeba :) spakowałam kilka rzeczy w końcu do torby i zrobiłam listę rzeczy które muszę zapakować na ostatnią chwilę. Muszę jeszcze dokupić wodę i jakieś wafle ryżowe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z takich ciekawostek to ja w ogóle urodziłam sie w worku owodniowym :D

MałaMała, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Kropeczka85, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    A z takich ciekawostek to ja w ogóle urodziłam sie w worku owodniowym :D

W czepku urodzona :D. Fajnie :).

Ja się urodziłam 10 dni przed terminem i Jaśkowi też dane było wyjść wcześniej na świat :). Niestety jego worek został w mojej macicy i musiał po porodzie zostać wyciągnięty. Miłe to nie było :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 22:06

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ