Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Ja w 39 tygodniu, więc już skurczy wyczekuję jak pierwszej gwiazdki
Ej est a to tak się da? Czy to nie ciężej wydusić taką kulę wodną? Bo tak to sobie wyobrażam :o
W sumie nigdy mamy o to nie pytałam czy było jej trudniej ze mną niż z reszta rodzeństwa musze zapytać
Teraz to sie zdarza rzadko bo praktykuje sie przebijanie worka, ale widocznie 27 lat temu to nie była standardowa procedura No i jakos tak wyszło -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 17:35
Nadzieja22, Kolorowaola, bumbum, artemida27, KaroKaro, MałaMała, Black_Lilith, Pepper, Karola94c, malami91, patuniek86, Ewelcia85, kjt91, Pau.Em, Sylllwus, Moniiiikaaaa, baranosia, Kropeczka85, ej_est, MonisiaK, symbolica, Lady_E lubią tę wiadomość
-
ej_est wrote:A z takich ciekawostek to ja w ogóle urodziłam sie w worku owodniowym
Akurat poród ze mną mama wspomina najlepiej (4 poród), ale mówiła, że wszystkie miała nie za fajne.
Papapatka śliczna dziewczynkaW domu to na spokojnie, może laktacja się rozkręci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 22:58
Papapatka, ej_est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola94c ja nie daje. Mój 8 latek nie choruje praktycznie i nie dostaje zewnętrznych suplementów ale on zawsze lubił warzywa i owoce. A ostatnio wygrzewal się na słońcu. Witam D sytnetyzowana jest właśnie dzięki promieniom słonecznym w skórze. Wystarczy 10 min ekspozycja twarzy i dłoni. Tak mi pediatra mówił.
Ps. Wysłałam Ci wiadomość
-
Karola94c wrote:Ja mam pytanie do mamuś, które już mają większe dzieciaki. Czy dajecie witaminę D swoim szkrabom, jeśli tak to ile takie 3latce ?
Daje 1000j.
Dziewczyny muszę się wygadac. ;-(
Mamy problem z naszym 2,5 latkiem. Starałam się przygotować go na rodzeństwo jak umiałam choć kilku tyg nam zabrakło. Wiem że to 9lbrzymie zmiany dla niego. Dziecko, spałam z nim a teraz śpi z tata. Poczatki były ok. A teraz zrobił się tak niegrzeczny że sił mi brakuje. Ewidentnie widac że próbuje zwrócić na siebie uwagę.
Non stop mówimy jak go kochany, jakim jest wspaniałym bratem, jaki jest mądry itp. poświęcamy tyle czasu ile tylko mamy, wczoraj z bezsilności cały wieczór przeplakalam, bo z jednej strony bardzo mi go szkoda i robię wszystko co moge żeby było dobrze a z drugiej mam dosyć jego zachowania. Nie wiemm co tu robić...Karola94c lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Karola94c ja nie daje. Mój 8 latek nie choruje praktycznie i nie dostaje zewnętrznych suplementów ale on zawsze lubił warzywa i owoce. A ostatnio wygrzewal się na słońcu. Witam D sytnetyzowana jest właśnie dzięki promieniom słonecznym w skórze. Wystarczy 10 min ekspozycja twarzy i dłoni. Tak mi pediatra mówił.
Ps. Wysłałam Ci wiadomość
Okej, zaakceptowałam.
To czekam na informacje.
Mambella ja też się obawiam o moja córkę, jak będzie się zachowywać..ona na ogół jest okropnym łobuzem.. zobaczymy jak to będzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 05:19
-
nick nieaktualnyPapapatka piękna coreczka ❤
Ja właśnie nakarmilam małego, dalej karmimy się co 1-1.5 hśpi wtulony we mnie,a ja xamiast odespać co gapie się na niego i go podziwiam
Córka się rozplakala na jego widok i przez łzy mówiła że będzie to lulac i chodzić na spacery z nimjak on się rozplakal przy kąpieli w domu (kupa z serii ubaw po pachy;)) to ona też płakała i mówiła że się boi go;)
Chciałam Wam napisać że była jedna pani co miała synka z 38 tygodnia ciąży i on miał problemy adaptacyjne. Ciążę rozwiazali przez cc bo jakieś tam były komplikacje czy coś. No ale dziecko: bardzo senne, bardzo mało aktywne, nie ssalo prawidłowo A więc utrata wagi i brak przyrostu po 3 dobie, nie złapał nawet butelki bo ma duży problem , tym ssaniem. No ogólnie masakra... niby donoszona ciąża A jednak dziecko miało cechy wczesniacze. I niska waga urodzeniowa.
Nawet nie wiecie jak mi jest źle że Kacper był 37 tyg w brzuchu tylko. Może trzeba było go podtrzymać dłużej... Może jakiś by wyciszyli skurcze. Całe szczęście że u nas żadnych problemów ani z zoltaczka ani z tymi problemami adaptacyjnymi. Jednak im ciąża dłuższa tym lepiej.Ewelcia85, Mambella, Papapatka, Black_Lilith, Nadzieja22, malami91 lubią tę wiadomość
-
Papapatka jaka cudna ta twoja księżniczka
Mambella i Karola czeka nas dość trudny rokMoja Ala ma teraz dopiero 15 msc i mimo ze całuje brzuszek i staramy się jej mówić ze pojawi się braciszek dla niej na pewno to będzie szok. No cóż trzeba będzie najrówniej jak potrafimy podzielić czas i uwagę na te nasze skarby
U mnie jest o tyle dobrze że mam Oliwkę - mądrą , rozsądną i zaangażowaną w opiekę nad Alą
Już teraz dużo mi pomaga i wiem że jak pojawi się Wojtuś to tez tak będzie
Papapatka, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Mój 2latek dostaje 800j. Daję i będę dawała bardzo długo bo to bardzo ważna witamina w naszym klimacie
Mambella 2latka to trudny czas więc rozumiem. Myślę że nic oprócz morza cierpliwości i miłości nie możesz zrobić. Ja sama zauważyłam że tylko spokój może nas uratować choć jest to cholernie ciężkiemąż kilka razy na naszego krzyknął i co? Później i on zaczął. Więc tylko tłumaczenie jak do ściany i spokój działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 07:15
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:
Chciałam Wam napisać że była jedna pani co miała synka z 38 tygodnia ciąży i on miał problemy adaptacyjne. Ciążę rozwiazali przez cc bo jakieś tam były komplikacje czy coś. No ale dziecko: bardzo senne, bardzo mało aktywne, nie ssalo prawidłowo A więc utrata wagi i brak przyrostu po 3 dobie, nie złapał nawet butelki bo ma duży problem , tym ssaniem. No ogólnie masakra... niby donoszona ciąża A jednak dziecko miało cechy wczesniacze. I niska waga urodzeniowa.
Nawet nie wiecie jak mi jest źle że Kacper był 37 tyg w brzuchu tylko. Może trzeba było go podtrzymać dłużej... Może jakiś by wyciszyli skurcze. Całe szczęście że u nas żadnych problemów ani z zoltaczka ani z tymi problemami adaptacyjnymi. Jednak im ciąża dłuższa tym lepiej.
Paulina witam w klubie! Mam dokładnie te same przemyślenia i chyba nawet wyrzuty sumienia. Przemol najmniej z moich dzieci ważył. Po porodzie lekarka mówiła, że po mazi i skórze stóp widać , że jest na granicy wcześniactwa. Co prawda teraz świetnie sobie radzi. Już przybiera na wadze, ale ja mam tę same rozterki co Ty. Jedno możemy sobie powiedzieć Kochana. Teraz to już nic nie zmienimy, jest jak jest i tyle. Musimy się cieszyć, że nic im nie jest i że tak już zostanie. Głowy wznieśmy do góry! :*
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Karola94c wrote:Ja mam pytanie do mamuś, które już mają większe dzieciaki. Czy dajecie witaminę D swoim szkrabom, jeśli tak to ile takie 3latce ?
Ja na własną rękę zmierzyłam i okazało się, że mamy duży niedobór. Podaje ok 1000j-1400j, kontrolujemy na bieżąco jej poziom bo bardzo łatwo jest wpaść w tzw poziom toksyczny.
Pau.Em moja najstarsza córka urodziła się prawie w 43tc i miała cechy wcześniacze m.in problemy z termoregulacją i meszek wczesniaczy na całej skórze. A młodsza w 39tc, żadnych problemów.Karola94c, Pau.Em lubią tę wiadomość